Bitcoin Forum
January 18, 2018, 06:22:11 PM *
News: Electrum users must upgrade to 3.0.5 if they haven't already. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 »
  Print  
Author Topic: [GUIDE][TUTORIAL][XMR,ETH,ETN]How To Mod Bios RX470/570/480/580 VEGA Mining 💰  (Read 174342 times)
serhanni
Member
**
Offline Offline

Activity: 115


View Profile
December 21, 2017, 02:27:53 PM
 #581

Also in my experience the Win 10 would deliver 940 at those clocks with two threads.  Two threads just doesn't help in linux.  At least it didn't work for me.

Which miner are you using there on windows 10 to achieve 940H/s?

xmr-stak-amd. 

Is it possible to share your .rom file? I also need intensity and worksize values... I'm trying to increase hashrate for a week Undecided

★★★ INTENSE COIN ★★★
BLOCKCHAIN BACKED DECENTRALISED P2P VPN
MediumTwitterSlackDiscordRedditFacebookWhitepaperBitcointalk Ann
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1516299731
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1516299731

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1516299731
Reply with quote  #2

1516299731
Report to moderator
1516299731
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1516299731

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1516299731
Reply with quote  #2

1516299731
Report to moderator
1516299731
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1516299731

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1516299731
Reply with quote  #2

1516299731
Report to moderator
crairezx20
Hero Member
*****
Online Online

Activity: 910


View Profile WWW
December 21, 2017, 03:34:38 PM
 #582

Also in my experience the Win 10 would deliver 940 at those clocks with two threads.  Two threads just doesn't help in linux.  At least it didn't work for me.

Which miner are you using there on windows 10 to achieve 940H/s?

xmr-stak-amd.  

Is it possible to share your .rom file? I also need intensity and worksize values... I'm trying to increase hashrate for a week Undecided
I think yes you can share your rom but depends if they are the same memory type and model..
What hash speed you can get with your graphics card?

-Another riser get fired-
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294


Sether


View Profile
December 21, 2017, 03:46:42 PM
 #583

Also in my experience the Win 10 would deliver 940 at those clocks with two threads.  Two threads just doesn't help in linux.  At least it didn't work for me.

Which miner are you using there on windows 10 to achieve 940H/s?

xmr-stak-amd. 

Is it possible to share your .rom file? I also need intensity and worksize values... I'm trying to increase hashrate for a week Undecided
Why not brick the card...

...SETHER...






.......................Blockchain's first intelligent social marketing platform..........................
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Facebook   Twitter   ANN Thread   White Paper   Telegram   Medium   YouTube






...SETHER...
preda
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252



View Profile
December 23, 2017, 06:24:46 PM
 #584

guys i just bought a rx 570 4gb mini itx pulse ...

which driver i should use?
new adrenaline?

or old one?
need a patch i want to modify the bios?


thank you very much

           ▀██▄ ▄██▀
            ▐█████▌
           ▄███▀███▄
         ▄████▄  ▀███▄
       ▄███▀ ▀██▄  ▀███▄
     ▄███▀  ▄█████▄  ▀███▄
   ▄███▀  ▄███▀ ▀███▄  ▀███▄
  ███▀  ▄████▌   ▐████▄  ▀███
 ███   ██▀  ██▄ ▄██  ▀██   ███
███   ███  ███   ███  ███   ███
███   ███   ███████   ███   ███
 ███   ███▄▄       ▄▄███   ███
  ███▄   ▀▀█████████▀▀   ▄███
   ▀████▄▄           ▄▄████▀
      ▀▀███████████████▀▀
DeepOnion




   ▄▄▄▄▄          ▄▄██████▄
 ▄█▀▀▀▀▀█▄      ▄███▀▀   ▀██
 ▀       ▀     ██▀
    ▄███▄          ▄█████▄
   ███████ █      █████████
           █
          █     █▄            ▄█
█▄       █      ▀██▄▄      ▄▄██▀
 ███▄▄▄▀▀█▄▄▄███▀ ▀▀██████████
  ██ ██▄ ▀▀▄███▄    ▄▄▄██  ██
   ██ ▀█████▀ ▀██████▀▀▀  ██
    ██                ▄▄  ██
     ██  ▀▀▀▀███▀▀▀▀▀    ██
      ██    ███
       ██   ███
        ██   ███
Highly Secure
Instant Confirmations
Secure Wallet
      ▄▄██████████▄▄
    ▄███▀▀      ▀▀█▀   ▄▄
   ███▀              ▄███
  ███              ▄███▀   ▄▄
 ███▌  ▄▄▄▄      ▄███▀   ▄███
▐███  ██████   ▄███▀   ▄███▀
███▌ ███  ███▄███▀   ▄███▀
███▌ ███   ████▀   ▄███▀
███▌  ███   █▀   ▄███▀  ███
▐███   ███     ▄███▀   ███
 ███▌   ███  ▄███▀     ███
  ███    ██████▀      ███
   ███▄             ▄███
    ▀███▄▄       ▄▄███▀
      ▀▀███████████▀▀
ZikiHero
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
December 24, 2017, 12:16:47 PM
 #585

Hi, when I do have R9 280x and HD 7950 with Hynix memories, can I use this guide, or it would not work for these old cards?
Branko
Full Member
***
Online Online

Activity: 224


Tokens That Store Virtual Energy


View Profile
December 24, 2017, 03:46:07 PM
 #586

Hi, when I do have R9 280x and HD 7950 with Hynix memories, can I use this guide, or it would not work for these old cards?


It won't work, and theres no tool to easily edit straps in those cards, except hex editor...AFAIK

■  RESTART ENERGY 
RED MWAT Token DEMOCRATIZING ENERGY
Facebook Twitter Telegram AnnouncementJoin our Token Sale
mamoEB
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
December 25, 2017, 11:52:02 AM
 #587

Some new straps for polaris 20 cads ?
old straps can't exceeds 30 for new batches or maybe it is drivers issues ?
I returns 12 x Gigabyte RX 580 Gaming 8G because I can't exceeds good Hashrate
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294


Sether


View Profile
December 25, 2017, 02:44:26 PM
 #588

Some new straps for polaris 20 cads ?
old straps can't exceeds 30 for new batches or maybe it is drivers issues ?
I returns 12 x Gigabyte RX 580 Gaming 8G because I can't exceeds good Hashrate
What memory? H5GC8H24MJ?

...SETHER...






.......................Blockchain's first intelligent social marketing platform..........................
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Facebook   Twitter   ANN Thread   White Paper   Telegram   Medium   YouTube






...SETHER...
deadsix
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518


Fail to plan, and you plan to fail.


View Profile
December 25, 2017, 03:17:13 PM
 #589

Some new straps for polaris 20 cads ?
old straps can't exceeds 30 for new batches or maybe it is drivers issues ?
I returns 12 x Gigabyte RX 580 Gaming 8G because I can't exceeds good Hashrate

You returned perfectly good polaris cards because you were not able to exceed 30mh on them?
What were you expecting exactly? 40mh per card? What made u have such absurd expectations? Do you have any mining experience?
Do you understand that a better memory strap can help you push the last drop of mining performance out of a card, but it wouldn't change the card itself?
Do you understand how graphics chips, or memory chips, or any kind of chips work? Do you know the term silicon lottery?

The BEST Crypto exchange in India, where you can buy/sell/trade Bitcoin, BitcoinCash, Litecoin, Ethereum and Ripple, and you can use a credit card for your purchases https://koinex.in/?ref=eaa2b3 Stay away, Horrible service.
Minimalist Indian Ethereum Exchange https://ethx.in/u/?ref=RAVIN14
Ethereum/Zcash/Monero Mining Bangalore https://bitcointalk.org/index.php?topic=1703592
mamoEB
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
December 25, 2017, 03:30:55 PM
 #590

Some new straps for polaris 20 cads ?
old straps can't exceeds 30 for new batches or maybe it is drivers issues ?
I returns 12 x Gigabyte RX 580 Gaming 8G because I can't exceeds good Hashrate
What memory? H5GC8H24MJ?

Samsung I don't remember but I try every straps that I have
And hashrate was 25-26
mamoEB
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
December 25, 2017, 03:41:10 PM
 #591

Some new straps for polaris 20 cads ?
old straps can't exceeds 30 for new batches or maybe it is drivers issues ?
I returns 12 x Gigabyte RX 580 Gaming 8G because I can't exceeds good Hashrate

You returned perfectly good polaris cards because you were not able to exceed 30mh on them?
What were you expecting exactly? 40mh per card? What made u have such absurd expectations? Do you have any mining experience?
Do you understand that a better memory strap can help you push the last drop of mining performance out of a card, but it wouldn't change the card itself?
Do you understand how graphics chips, or memory chips, or any kind of chips work? Do you know the term silicon lottery?

Man, I have more than 20 RIGS ( by 12 cards, so this is more 240 cards) with RX570, RX580 all of them mining with 30,5+ (some with samsung 32)...

Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294


Sether


View Profile
December 25, 2017, 04:07:57 PM
 #592

Some new straps for polaris 20 cads ?
old straps can't exceeds 30 for new batches or maybe it is drivers issues ?
I returns 12 x Gigabyte RX 580 Gaming 8G because I can't exceeds good Hashrate
What memory? H5GC8H24MJ?

Samsung I don't remember but I try every straps that I have
And hashrate was 25-26
Well without exact type can't really help you. But even those mining cards RX 470 with sh*tty Samsung (FC type I think) I could get to at least 29MH/s... Even those lowest perform Samsungs do 28MH/s with classic Uber-mixes.

...SETHER...






.......................Blockchain's first intelligent social marketing platform..........................
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Facebook   Twitter   ANN Thread   White Paper   Telegram   Medium   YouTube






...SETHER...
laik2
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


View Profile
December 26, 2017, 11:17:35 AM
 #593

Some new straps for polaris 20 cads ?
old straps can't exceeds 30 for new batches or maybe it is drivers issues ?
I returns 12 x Gigabyte RX 580 Gaming 8G because I can't exceeds good Hashrate

You returned perfectly good polaris cards because you were not able to exceed 30mh on them?
What were you expecting exactly? 40mh per card? What made u have such absurd expectations? Do you have any mining experience?
Do you understand that a better memory strap can help you push the last drop of mining performance out of a card, but it wouldn't change the card itself?
Do you understand how graphics chips, or memory chips, or any kind of chips work? Do you know the term silicon lottery?

Man, I have more than 20 RIGS ( by 12 cards, so this is more 240 cards) with RX570, RX580 all of them mining with 30,5+ (some with samsung 32)...


This doesn't mean you know what you are doing. Each GPU should be considered different. I know where your problem is and I've written about it, latest gigabyte 580 gaming g1 8GB with hynix/samsung don't come with standard IR compat VRM which leads to huge amount of heat produced by GPU and of course less stability. Considering this and the lack of 1500+ timings in bios users assume that flashing older vbios will fix their issue, well it won't. Got this fixed month ago for me and an US fellow who happen to have won the lottery getting only samsung G1 gaming's(hashing with 31+MH ether and 1100 cryptonote at very low power)

ZEC: t1KbbHtXqzSS6qHBaPZDKyWnzxhRjr9oCtW
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294


Sether


View Profile
December 26, 2017, 03:22:34 PM
 #594

Some new straps for polaris 20 cads ?
old straps can't exceeds 30 for new batches or maybe it is drivers issues ?
I returns 12 x Gigabyte RX 580 Gaming 8G because I can't exceeds good Hashrate

You returned perfectly good polaris cards because you were not able to exceed 30mh on them?
What were you expecting exactly? 40mh per card? What made u have such absurd expectations? Do you have any mining experience?
Do you understand that a better memory strap can help you push the last drop of mining performance out of a card, but it wouldn't change the card itself?
Do you understand how graphics chips, or memory chips, or any kind of chips work? Do you know the term silicon lottery?

Man, I have more than 20 RIGS ( by 12 cards, so this is more 240 cards) with RX570, RX580 all of them mining with 30,5+ (some with samsung 32)...


This doesn't mean you know what you are doing. Each GPU should be considered different. I know where your problem is and I've written about it, latest gigabyte 580 gaming g1 8GB with hynix/samsung don't come with standard IR compat VRM which leads to huge amount of heat produced by GPU and of course less stability. Considering this and the lack of 1500+ timings in bios users assume that flashing older vbios will fix their issue, well it won't. Got this fixed month ago for me and an US fellow who happen to have won the lottery getting only samsung G1 gaming's(hashing with 31+MH ether and 1100 cryptonote at very low power)
But he got those Samsung Cheesy Not the H5GC8H24MJ

...SETHER...






.......................Blockchain's first intelligent social marketing platform..........................
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Facebook   Twitter   ANN Thread   White Paper   Telegram   Medium   YouTube






...SETHER...
shap00
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 32


View Profile
December 27, 2017, 12:11:41 PM
 #595

anyone has tips on how to mod bios for rx570 8gb!? i tried some basic stuff but it didn't work. it has 1: and 2: for the mhz on timing values. thanks
Call_Me_Bambi
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252



View Profile
December 27, 2017, 02:17:02 PM
 #596

anyone has tips on how to mod bios for rx570 8gb!? i tried some basic stuff but it didn't work. it has 1: and 2: for the mhz on timing values. thanks

The easiest way is to use Polaris Bios Editor and select the "One Click Timing Patch" this will mod your BIOS for you, just save it and flash with ATI Winflash.
You could also try one of the BIOS's at the 'Anorak' web site, as you have not specified which make of RX570 you have just check out if a BIOS is available here: https://anorak.tech/c/downloads

edit - PBE download https://github.com/jaschaknack/PolarisBiosEditor

Makido
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
December 27, 2017, 07:33:43 PM
 #597

I followed the instructions to a T and want to thank you so much for the dramatically increased results.  Here are my mining rig specs:

1 Gigabyte RX580 8GB (all Samsung mem):  Before ~710 H/s -> After 920-960 H/s
2 Gigabyte RX580 Arous 8GB cards (all Samsung mem):  Before ~720 H/s -> After 940-960 H/s
2 Asus RX580 Dual Fan 8GB cards (all Hynix mem):  Before ~550 H/s -> After ~750 H/s
1 XFX RX580 Dual Fan 8GB cards (mix of Samsung and Hynix mem):  Before ~760 H/s -> After ~960 H/s

I'm running an Asus Prime Z-270P with an Intel Pentium G4600 and 16GB of DDR4-2133 with Win10 Pro and Claymore miner mining ETN.
miner1217
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
December 27, 2017, 08:24:57 PM
 #598

After modifying 1500-2000+ stripes on my Sapshire Nitro+ RX 580 8GB (Samsung) using PBE or SRBPolaris I try to verify with ATIflash and always get error on BIOS integrity:  

AtiFlash.exe -v 0 bios_modified.rom
0x21/0x40000 bytes verified

   ERROR: 0FL04


Same error also when running -v on "Anoraks_Sapphire RX 580 Nitro(plus) 8GB Samsung Hynix_memshift-1750.rom"

What am I missing?
 Huh
quasarix
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
December 28, 2017, 01:06:20 AM
 #599

Guys I have MSI Armor RX 580 8GB.

Problem i have is Polaris bios mod utility shows that gpu has Hynix and Samsung memory, and both got only up to 2000 timings.

I tryed kinda standard timing for both memory, but so far i got stable 30 Mh -cclock 1300 -cvddc 970 -mclock 2160  (using around 98 W says HWInfo)
which is ok, just wonder if there is maybe better timings...

Does anyone have experience with those that could help me?


Also currently is it better to mine with windows or linux on those cards?!
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294


Sether


View Profile
December 28, 2017, 10:30:42 AM
 #600

Guys I have MSI Armor RX 580 8GB.

Problem i have is Polaris bios mod utility shows that gpu has Hynix and Samsung memory, and both got only up to 2000 timings.

I tryed kinda standard timing for both memory, but so far i got stable 30 Mh -cclock 1300 -cvddc 970 -mclock 2160  (using around 98 W says HWInfo)
which is ok, just wonder if there is maybe better timings...

Does anyone have experience with those that could help me?


Also currently is it better to mine with windows or linux on those cards?!

Which OS you like more. If you have VEGA only Windows.

After modifying 1500-2000+ stripes on my Sapshire Nitro+ RX 580 8GB (Samsung) using PBE or SRBPolaris I try to verify with ATIflash and always get error on BIOS integrity:   

AtiFlash.exe -v 0 bios_modified.rom
0x21/0x40000 bytes verified

   ERROR: 0FL04


Same error also when running -v on "Anoraks_Sapphire RX 580 Nitro(plus) 8GB Samsung Hynix_memshift-1750.rom"

What am I missing?
 Huh
You need to do HEX mod, not possible with PBE or SRB to do this.

...SETHER...






.......................Blockchain's first intelligent social marketing platform..........................
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Facebook   Twitter   ANN Thread   White Paper   Telegram   Medium   YouTube






...SETHER...
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!