Bitcoin Forum
May 06, 2021, 04:09:38 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 »
  Print  
Author Topic: [GUIDE][TUTORIAL][XMR,ETH]How To Mod Bios RX470/570/480/580 VEGA Mining 💰⛏  (Read 219717 times)
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 896
Merit: 358


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
February 20, 2018, 12:05:22 PM
 #701

@Both of the previous replies,

wow that was dumb, i think i just kinda forgot about it and i redid everything and all worked out.

Running a solid 168 MH/s with 6 cards on 875Watts.

I do have a question tho, is there much of a different between power saving mode or OC/Undervolt mode in the PBE 2.1?

I kinda don't want to do all my cards again right now that i got everything working just to find out it doesn't change much Cheesy

So that's 28MH/s per card. I get the same with free timings, aren't your timings supposed to give better hashrate?

Depends on card, memory type, quality, OC, miner, etc.

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V9 (CNv4) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv4 ✅
FIAT from BINANCE to REVOLUT 💳│🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│PBE.eu
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
1620274178
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1620274178

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1620274178
Reply with quote  #2

1620274178
Report to moderator
1620274178
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1620274178

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1620274178
Reply with quote  #2

1620274178
Report to moderator
1620274178
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1620274178

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1620274178
Reply with quote  #2

1620274178
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 896
Merit: 358


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
February 20, 2018, 12:05:44 PM
 #702

Hello Mattthev
I don't find the moded bios for my card, is a Sapphire Pulse RX560 OC 4GB with SK Hynix, and you only have the Micron version, i send you a copy to know if you can mod it!

Stock rom: https://www.dropbox.com/s/wymi4rd51v5v85g/stock.rom?dl=0

Thanks!
Send me it via e-mail.

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V9 (CNv4) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv4 ✅
FIAT from BINANCE to REVOLUT 💳│🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│PBE.eu
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
Reddit232
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
February 20, 2018, 02:03:00 PM
 #703

I now try to buy this BIOS (https://mining-bios.eu/product/mining-bios-sapphire-nitro-rx-570-4gb-elpida-hynix-pro-performance-timings/)
I add it to cart and apply discount, total cost 21 $, but, when i try to pay its show me 27$ with discout,why ? Cheesy
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 896
Merit: 358


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
February 20, 2018, 04:32:51 PM
 #704

I now try to buy this BIOS (https://mining-bios.eu/product/mining-bios-sapphire-nitro-rx-570-4gb-elpida-hynix-pro-performance-timings/)
I add it to cart and apply discount, total cost 21 $, but, when i try to pay its show me 27$ with discout,why ? Cheesy
What? Price is 30 USD.
This is not support thread for the store!

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V9 (CNv4) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv4 ✅
FIAT from BINANCE to REVOLUT 💳│🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│PBE.eu
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 896
Merit: 358


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
February 20, 2018, 05:15:25 PM
 #705

Seems like I need more testers for performance timings. Looking for every memory types. You have to know how to use PBE or SRB and tweak cards for best hashrate.

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V9 (CNv4) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv4 ✅
FIAT from BINANCE to REVOLUT 💳│🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│PBE.eu
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
Alwaysdagon
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 0


View Profile
February 21, 2018, 08:06:55 PM
 #706

Hi,

First time using the PBE, attempting to flash an RX 480 4G with Hynix VRAM, it was doing 22 MH/s stock with compute mode,

I flashed it using the one click button BIOS and it was then doing 17 MH/s, but after restart the BIOS was also no longer detected by AMD settings, I was trying to check if it was in compute mode at 17MH/s.. but even GPUZ had trouble identifying the card, ATI Flash simply labeled it has "Polaris", I reverted back to stock BIOS after that, but I really think 22 MH/s is low for a 480, any suggestions? Also, when I use afterburner I cannot do anything above stock or the hashrate falls, this indicates VRAM errors correct?

I did a clean install and installed the pixel clock etc etc, what am I doing wrong here? What specific order do I need to everything in just to be sure I am not screwing it up?

Thanks!
jakkwb
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 1


View Profile
February 21, 2018, 10:27:28 PM
 #707

Hello, this concerning 2 rx550 cards by Sapphire. I got the newest Polaris editor, as well as ATIflash and the patcher program.

Did the first card, using only one click tuning. Rebooted, ran the patcher, card is fine.

2nd card did not do so well. It reported no problems, but now comes up as standard VGA adapter, even with the driver installed. I cannot reflash the original BIOS on it b/c ATIflash does not detect it.

What can i do with this?
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 896
Merit: 358


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
February 22, 2018, 08:28:05 AM
 #708

Hello, this concerning 2 rx550 cards by Sapphire. I got the newest Polaris editor, as well as ATIflash and the patcher program.

Did the first card, using only one click tuning. Rebooted, ran the patcher, card is fine.

2nd card did not do so well. It reported no problems, but now comes up as standard VGA adapter, even with the driver installed. I cannot reflash the original BIOS on it b/c ATIflash does not detect it.

What can i do with this?
Flash it in safe mode.

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V9 (CNv4) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv4 ✅
FIAT from BINANCE to REVOLUT 💳│🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│PBE.eu
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
phieudu0502
Member
**
Offline Offline

Activity: 257
Merit: 10


View Profile
February 22, 2018, 10:10:19 AM
 #709

Thank you Matththev for useful thread, I'm a newbie in mining world, have just bought 6 cards FXF RX470 8G. Still don't know how to control fan speed? The seller had set up it's speed always be 100%, but all temperature just only 40~60°C. 

▰   SEMUX   -   An innovative high-performance blockchain platform   ▰
■▬▬▬▬▬      Powered by Semux BFT consensus algorithm      ▬▬▬▬▬■
Github   -   Discord   -   Twitter   -   Telegram   -   Get Free Airdrop Now!
jakkwb
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 1


View Profile
February 22, 2018, 04:56:26 PM
 #710

matthev, the atiwinflash program will not run in safe mode, it tells me "due to Microsoft Win7 Enhanced security features, this application requires the user to be in administrator mode..."

Which I am doing by right-clicking and running as admin in safe mode.

This is Win7pro 64bit.
noreit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
February 22, 2018, 05:56:35 PM
 #711

I now try to buy this BIOS (https://mining-bios.eu/product/mining-bios-sapphire-nitro-rx-570-4gb-elpida-hynix-pro-performance-timings/)
I add it to cart and apply discount, total cost 21 $, but, when i try to pay its show me 27$ with discout,why ? Cheesy

If you want mine for same card with same hashrates I have no problem to share, you can thank me later with some coins Smiley
Call_Me_Bambi
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 504
Merit: 259


View Profile
February 22, 2018, 09:38:01 PM
 #712

Hello, this concerning 2 rx550 cards by Sapphire. I got the newest Polaris editor, as well as ATIflash and the patcher program.

Did the first card, using only one click tuning. Rebooted, ran the patcher, card is fine.

2nd card did not do so well. It reported no problems, but now comes up as standard VGA adapter, even with the driver installed. I cannot reflash the original BIOS on it b/c ATIflash does not detect it.

What can i do with this?

Check that you may have to run pixelpatcher again. I sometimes find that the ATI driver has decided to update itself (even if I tell it not to) which disables the pixelpatcher fix causing the GPU to run in low-res only.
jakkwb
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 1


View Profile
February 23, 2018, 04:10:00 PM
 #713

Ran the pixelpatcher again, rebooted. No change, 2nd card still shows as standard VGA adapter with a code 10 error.
bl1nd
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 53
Merit: 1


View Profile
February 23, 2018, 10:35:15 PM
 #714

You disabled shapeshift integration, i wanna bout the pbe pack but i dont really have BTC right now or LTC anything i can do?
Bigdrago
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 312
Merit: 0


View Profile
February 23, 2018, 10:42:06 PM
 #715

Ran the pixelpatcher again, rebooted. No change, 2nd card still shows as standard VGA adapter with a code 10 error.

Faulty riser?

Flash stock bios
DDU
Reinstall newest adrenalin driver
Flash strapped bios
jakkwb
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 1


View Profile
February 24, 2018, 05:20:40 AM
 #716

Not on a riser yet...How can I re-flash stock BIOS when ATIwinflash does not even detect it?
Bigdrago
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 312
Merit: 0


View Profile
February 24, 2018, 05:56:53 AM
 #717

Do the card have a bios switch?
skablast
Member
**
Offline Offline

Activity: 378
Merit: 15


View Profile
February 24, 2018, 07:58:21 AM
 #718

I don't think they have.
What's the purpose of having it for Sapphire ie ?
Bigdrago
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 312
Merit: 0


View Profile
February 24, 2018, 08:09:50 AM
 #719

I don't think they have.
What's the purpose of having it for Sapphire ie ?

If bios fail, switch to bios2, start windows, switch to bios1 while in windows. Now the card is recognized and u can flash bios1.
jakkwb
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 1


View Profile
February 24, 2018, 10:47:40 PM
 #720

No BIOS switch on this as far as I can tell.
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!