Bitcoin Forum
April 16, 2024, 01:00:41 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 26.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 »
  Print  
Author Topic: [GUIDE][TUTORIAL][XMR,ETH]How To Mod Bios RX470/570/480/580 VEGA Mining 💰⛏  (Read 220820 times)
Darius1992
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
April 03, 2018, 07:26:26 AM
 #801

I was wondering since im selling one of my cards.

If my card was bios modded and i revert it to stock, will the other person need to run pixel patcher or anything.

How do i approach this?Kinda worried they might think i sold them a bricked card if something goes wrong.
1713229241
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1713229241

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1713229241
Reply with quote  #2

1713229241
Report to moderator
Once a transaction has 6 confirmations, it is extremely unlikely that an attacker without at least 50% of the network's computation power would be able to reverse it.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
1713229241
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1713229241

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1713229241
Reply with quote  #2

1713229241
Report to moderator
1713229241
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1713229241

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1713229241
Reply with quote  #2

1713229241
Report to moderator
1713229241
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1713229241

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1713229241
Reply with quote  #2

1713229241
Report to moderator
Call_Me_Bambi
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 574
Merit: 261


View Profile
April 04, 2018, 01:01:18 AM
 #802

I was wondering since im selling one of my cards.

If my card was bios modded and i revert it to stock, will the other person need to run pixel patcher or anything.

How do i approach this?Kinda worried they might think i sold them a bricked card if something goes wrong.

If you restore the original BIOS there will be no need to run pixelpatcher, you can test it by installing original video drivers that will not work with a modded card, then flash the original BIOS and run again. If the card now works in its full resolution (or whatever your monitor can manage) then it's successfully restored to it's original condition.

I have sold cards that I had modded the BIOS on them and before selling I restored the original BIOS and have had no complaints.
ermis1975
Member
**
Offline Offline

Activity: 198
Merit: 10


View Profile
April 04, 2018, 11:03:24 AM
 #803

Hello I have a 570 8gb nitro+ with micron memory. I want to know if the bios in the card is the original one. I mine with 25 now. And the best bios to use to go up to 30-31...! Thanks.
greatauror28
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 181
Merit: 101

Ethereum Miner


View Profile
April 05, 2018, 04:16:24 AM
 #804

Hello I have a 570 8gb nitro+ with micron memory. I want to know if the bios in the card is the original one. I mine with 25 now. And the best bios to use to go up to 30-31...! Thanks.

Use PBE one-click thingy then flash your modded bios - guaranteed >30Mh for Rx580.

I build and sell rigs! I also sell ssd clones of the most stable Windows+Claymore+AMD driver combo you'd ever used.
big_daddy
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1652
Merit: 583


xUSD - The PRIVATE stable coin - Haven Protocol


View Profile WWW
April 06, 2018, 09:41:04 AM
 #805

@dev
I cannot find on Your web the bios for the RX MSI 570 8GB, V341-236R, (Armor)
any hints?

If you don't believe it or don't get it, I don't have the time to try to convince you, sorry.
Mattthev (OP)
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 966
Merit: 359


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
April 06, 2018, 09:46:33 AM
 #806

@dev
I cannot find on Your web the bios for the RX MSI 570 8GB, V341-236R, (Armor)
any hints?
There aren't all bios there. You can use this guide and mod it or buy PBE 2.2 there.

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V9 (CNv4) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv4 ✅
FIAT from BINANCE to REVOLUT 💳│🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│PBE.eu
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
DenJohn
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18
Merit: 0


View Profile
April 06, 2018, 09:49:07 AM
 #807

@dev
I cannot find on Your web the bios for the RX MSI 570 8GB, V341-236R, (Armor)
any hints?

Have you checked: https://anorak.tech/search?context=topic&context_id=13&q=Msi%20rx%20570&skip_context=true
erwnrsty
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile WWW
April 08, 2018, 04:27:49 AM
 #808

I have a Gigabyte RX 580 8G Gaming card and I've tried everything that you have suggested in your FAQ after using PBE 2.2. I'm using Claymore to mine ETH. While I am mining I start MSI Afterburner and all of the settings at the default settings are Core Voltage 0, Power Limit 0, Temp Limit 90, Core Clock 1340, Memory Clock 2000, Fan speed 47, Voltage 1106 mV and Temp is 74. The GPU power draw is 121.4 watts. I'm only getting1 extra Mh/s (around 25.7 instead of stock bios of 24.6 Mh/s). Can you please help me figure out how to increase the hash rate to 29-30 that I am reading about when modding the Bios. I do appreciate your help in this matter.
BSAlex
Member
**
Offline Offline

Activity: 239
Merit: 10


View Profile
April 08, 2018, 12:59:38 PM
 #809

I have a Gigabyte RX 580 8G Gaming card and I've tried everything that you have suggested in your FAQ after using PBE 2.2. I'm using Claymore to mine ETH. While I am mining I start MSI Afterburner and all of the settings at the default settings are Core Voltage 0, Power Limit 0, Temp Limit 90, Core Clock 1340, Memory Clock 2000, Fan speed 47, Voltage 1106 mV and Temp is 74. The GPU power draw is 121.4 watts. I'm only getting1 extra Mh/s (around 25.7 instead of stock bios of 24.6 Mh/s). Can you please help me figure out how to increase the hash rate to 29-30 that I am reading about when modding the Bios. I do appreciate your help in this matter.


Start with the options that will give you lower power consumption.
1. Power Limit -20
2. CC - 1200
3. Do not set fan to fixed, set target temp to 55
4. Set Cvoltage to 950

When you'll get your card in range lower then 60 you can try to find your sweet spot in performance by doing small changes, like lowering voltages by 25 step.

Hope it'll help to start your quest for ultimate performance.
skablast
Member
**
Offline Offline

Activity: 476
Merit: 19


View Profile
April 11, 2018, 07:42:09 AM
 #810

I am looking for a bios for an rx 550 2gb "baffin" for cryptonight.

I tried to modify it, "pimp" the strap Smiley, unlocked the shaders but I saw people able to use it at higher speed and less power than what I did and I'm curios

its not available to purchase anywhere so I'm asking here
PaRaN0iDnl
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
April 17, 2018, 04:36:06 PM
 #811

Did anyone get his 6xRX580 mining rig under 850 Watts from the wall using SMOS ?

I am struggling. people tried to help, but it seems i cant get gpu vddc below 950mv , and per card its pulling about 150 watts.  Is this still the problem using Linux/SMOS ? 

3x sapphire nitro+    8 gb  Micron
1x sapphire nitro+    8 gb  Hynix
2x Gigabyte Gaming 4 gb  Samsing

Note that i only tried to change the mV value of the GPU en MEMORY using polaris master, i've set them to 850 , but still it seems it wont go lower that 950.   Have not tried power play or something like that.

Could that be the thing why it wont go lower? Or is this just still the problem of Linux and SMOS?
ermis1975
Member
**
Offline Offline

Activity: 198
Merit: 10


View Profile
April 18, 2018, 06:05:37 AM
 #812

I have a 570 8gb nitro + card. After bios moding how much energy must consume ? I calculate 150-160 watts.
frame3
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
April 18, 2018, 05:45:18 PM
 #813

Has anyone tried http://bios.rigswitch.com
samches
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10
Merit: 0


View Profile
April 20, 2018, 07:48:37 AM
 #814

Can someone PLEASE share modded bios for

XFX RX480 GTR 8GB (samsung)

I cant get it working... my best result is ~28mh/s on ETH and when I try to overclock the memory over 2000, system crashes.  Undecided

Please HELP!
otto_diesel
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1078
Merit: 696



View Profile
April 21, 2018, 05:26:34 AM
 #815

Hi,

i bought a Asus rog strix rx470  (hynix rom) on mathews web site, and its works fine,    

but there is no for Rx470 (elpida)  for same card?  

do any one have  these rom ? i  can pay for it, can you help me for this issue



note: anorach rom gives,  gpu fault detected 147 error
frame3
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
April 24, 2018, 08:48:18 AM
Last edit: April 24, 2018, 05:57:19 PM by frame3
 #816

Hi,

i bought a Asus rog strix rx470  (hynix rom) on mathews web site, and its works fine,    

but there is no for Rx470 (elpida)  for same card?  

do any one have  these rom ? i  can pay for it, can you help me for this issue



note: anorach rom gives,  gpu fault detected 147 error

Save your original bios with atiflash and upload it into bios.rigswitch.com to get a modified bios. Just play a bit with memory and core clock settings

For start you can use these settings:
Strap timings: 1500
Core clock: 1150 MHz
Mem clock: 2050 MHz

Note: you don’t have to set voltage, it will use the default values
Mattthev (OP)
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 966
Merit: 359


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
April 24, 2018, 06:30:37 PM
 #817

Hi,

i bought a Asus rog strix rx470  (hynix rom) on mathews web site, and its works fine,    

but there is no for Rx470 (elpida)  for same card?  

do any one have  these rom ? i  can pay for it, can you help me for this issue



note: anorach rom gives,  gpu fault detected 147 error

Save your original bios with atiflash and upload it into bios.rigswitch.com to get a modified bios. Just play a bit with memory and core clock settings

For start you can use these settings:
Strap timings: 1500
Core clock: 1150 MHz
Mem clock: 2050 MHz

Note: you don’t have to set voltage, it will use the default values
What a sh*t tool at least use SRBPolaris for memshifting... PBE 1.6.7 and my guide are much better options, PBE 2.2 is the best shot from these but paid.

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V9 (CNv4) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv4 ✅
FIAT from BINANCE to REVOLUT 💳│🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│PBE.eu
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
frame3
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
April 25, 2018, 03:12:42 PM
 #818

Hi,

i bought a Asus rog strix rx470  (hynix rom) on mathews web site, and its works fine,    

but there is no for Rx470 (elpida)  for same card?  

do any one have  these rom ? i  can pay for it, can you help me for this issue



note: anorach rom gives,  gpu fault detected 147 error

Save your original bios with atiflash and upload it into bios.rigswitch.com to get a modified bios. Just play a bit with memory and core clock settings

For start you can use these settings:
Strap timings: 1500
Core clock: 1150 MHz
Mem clock: 2050 MHz

Note: you don’t have to set voltage, it will use the default values
What a sh*t tool at least use SRBPolaris for memshifting... PBE 1.6.7 and my guide are much better options, PBE 2.2 is the best shot from these but paid.

Hm, the tool is doing everything described in your guide, but in automated way. The only thing that you will need is the original GPU bios. More over you don't need a Windows machine to patch your bios, so it is perfect for Linux or Mac OS users.
Mattthev (OP)
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 966
Merit: 359


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
April 25, 2018, 04:22:40 PM
 #819

Hm, the tool is doing everything described in your guide, but in automated way. The only thing that you will need is the original GPU bios. More over you don't need a Windows machine to patch your bios, so it is perfect for Linux or Mac OS users.
It does not! It does mem shifting! The worst way you can mod the bios. You can run exe on Linux and Mac... BTW PBE 1.6.7 can be compiled for Linux very easily.

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V9 (CNv4) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv4 ✅
FIAT from BINANCE to REVOLUT 💳│🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│PBE.eu
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
frame3
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
April 25, 2018, 04:45:02 PM
 #820

Hm, the tool is doing everything described in your guide, but in automated way. The only thing that you will need is the original GPU bios. More over you don't need a Windows machine to patch your bios, so it is perfect for Linux or Mac OS users.
It does not! It does mem shifting! The worst way you can mod the bios. You can run exe on Linux and Mac... BTW PBE 1.6.7 can be compiled for Linux very easily.

I'm not going to argue with you. I'm a Mac user and all my rigs and GPUs are running on Linux (Ubuntu in my case). So, this tool is setting the correct memory strap (1500 in my case), memory and core clocks,  which suits my needs. I'm having sapphire nitro+ rx 570 and rx 470 cards, flashed with BIOS images produced by this tool.

However, if anyone wants to use it, they can do it. Otherwise Polaris BIOS editor or SRBPolaris are still the best option to mod your BIOS.
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!