Bitcoin Forum
May 30, 2020, 05:13:48 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 »
  Print  
Author Topic: [GUIDE][TUTORIAL][XMR,ETH]How To Mod Bios RX470/570/480/580 VEGA Mining 💰⛏  (Read 216880 times)
monti55
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
April 30, 2018, 03:05:52 PM
 #841

So are the performance bios the same changing the 1750 straps to the 2000 straps?
No

Ok so if my Asus 570's type ends with AS13 will the AS12 bios work? It has the same memory type but different card types. My 570 is an Asus RX 570 Strix OC. I just don't want to buy the wrong one.

BIOS in question -> https://mining-bios.eu/product/mining-bios-asus-rx-570-strix-4gb-hynix-performance-timings-as12/

Thank you so much
No, it won't it, you would have to force flash it, but it might not work good anyway.
Is there anything I can do to get one of your modified bios'? Could I send you my original one?
1590858828
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1590858828

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1590858828
Reply with quote  #2

1590858828
Report to moderator
FAST DICE GAME $500 DAILY CONTEST BEST AUTOBET MODE 30% RAKEBACK FOR VIPS PROVABLY FAIR Play Now Play Now
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1590858828
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1590858828

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1590858828
Reply with quote  #2

1590858828
Report to moderator
1590858828
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1590858828

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1590858828
Reply with quote  #2

1590858828
Report to moderator
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 854
Merit: 358


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
May 01, 2018, 08:09:01 AM
 #842

I want to ask if RX480 8gb is better than 570,480 8gb for mining monero, ETH ? I know that 480 needs less power, but has no protection against heet.
Almost no difference.

So are the performance bios the same changing the 1750 straps to the 2000 straps?
No

Ok so if my Asus 570's type ends with AS13 will the AS12 bios work? It has the same memory type but different card types. My 570 is an Asus RX 570 Strix OC. I just don't want to buy the wrong one.

BIOS in question -> https://mining-bios.eu/product/mining-bios-asus-rx-570-strix-4gb-hynix-performance-timings-as12/

Thank you so much
No, it won't it, you would have to force flash it, but it might not work good anyway.
Is there anything I can do to get one of your modified bios'? Could I send you my original one?
Bit out of time, if you have more RX cards you can buy PBE 2.2 and mod all of them

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V9 (CNv4) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv4 ✅
FIAT from BINANCE to REVOLUT 💳│🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│PBE.eu
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
alizali
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 178
Merit: 0


View Profile
May 01, 2018, 12:55:12 PM
 #843

is there any different in timing strap for Ethash vs cryptonight V7?
i mean if we have best timing in the ethash will it be the best timing for cryptonight v7?
heavyarms1912
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 717
Merit: 108



View Profile
May 01, 2018, 01:33:13 PM
 #844

is there any different in timing strap for Ethash vs cryptonight V7?
i mean if we have best timing in the ethash will it be the best timing for cryptonight v7?

Fine tuned timings can lead to better results in one over the other.
ermis1975
Member
**
Offline Offline

Activity: 158
Merit: 10


View Profile
May 06, 2018, 09:33:16 AM
 #845

Can you help me with Saphire pulse 580 4gb elpida - hynx memory? I can reach 31 mining ETH, but when try to mine XMR system crashes.
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 854
Merit: 358


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
May 06, 2018, 09:36:37 AM
 #846

Can you help me with Saphire pulse 580 4gb elpida - hynx memory? I can reach 31 mining ETH, but when try to mine XMR system crashes.
Try different miner and also lower memory clocks or set higher core voltages.

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V9 (CNv4) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv4 ✅
FIAT from BINANCE to REVOLUT 💳│🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│PBE.eu
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
Gaby_64
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
May 09, 2018, 05:09:05 PM
 #847

I have a Radeon Pro Duo 32GB (polaris)

Have you played with it before? Would bios modding be worth it?
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 854
Merit: 358


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
May 11, 2018, 12:16:31 PM
 #848

I have a Radeon Pro Duo 32GB (polaris)

Have you played with it before? Would bios modding be worth it?
Nope, I don't think any miner can have good hashrate with these.

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V9 (CNv4) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv4 ✅
FIAT from BINANCE to REVOLUT 💳│🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│PBE.eu
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
Gaby_64
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
May 11, 2018, 01:43:15 PM
 #849

I have a Radeon Pro Duo 32GB (polaris)

Have you played with it before? Would bios modding be worth it?
Nope, I don't think any miner can have good hashrate with these.

https://anorak.tech/community/t/pro-duo-polaris-32gb-100-506048/74102

people report getting ~60Mh/s Eth, 1840h/s cryptonight with bios mods
hesido
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 135
Merit: 3


View Profile
May 11, 2018, 01:55:48 PM
 #850

Hi all..

Can I write identifying information to BIOS, using atiflash (give it some custom serial / id / pn or something) so I can flash specific gpu using command line , without having to use the GPU index?
Atiflash has these command parameters as you'll know..
-padevid=<ID>   Use with -pa command to update adapters of specific device ID.
-passid=<ID>    Use with -pa command to update adapters of specific SSID.
-pasvid=<ID>    Use with -pa command to update adapters of specific SVID.
-pavbpn=<VBPN>  Use with -pa command to update adapters of specific VBIOS PN.
If I can modify any of them, I should be able to flash them without having to use the GPU index... This way I could mark the GPU's BIOS and not have to use their indexes, which is good because the index may change when I'm trying to weed out a bad riser etc., and that also enables to target 11th, 12th gpu's which Atiflash cannot address with the -p command alone.

Any ideas are welcome!
RigMaster
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
May 21, 2018, 03:45:41 PM
 #851

I've just build my second rig using 8x RX 470 (Samsung) and stock hashrate was like 21Mhs. After using the paid polaris 2.2 (thank you Mattthev) the hashrate increase slightly like 1-2Mhs. Then I adjust clocks (Core 1050 / Mem 1900) and I am getting 27.1Mhs.

If i try to adjust the memory higher like 1950+ the system will crash and restart miner many times, it's not stable. If i adjust mem to like 2000+ I get invalid shares.

Are you still achieving 30+ Mhs on the RX 470 (Samsung) cards?
I downloaded original bios, loaded into the paid Polaris Bios Editor 2.2, patched for power saving OC and applied... saved and loaded the mod bios.

Did I miss something?
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 854
Merit: 358


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
May 21, 2018, 04:29:19 PM
 #852

I've just build my second rig using 8x RX 470 (Samsung) and stock hashrate was like 21Mhs. After using the paid polaris 2.2 (thank you Mattthev) the hashrate increase slightly like 1-2Mhs. Then I adjust clocks (Core 1050 / Mem 1900) and I am getting 27.1Mhs.

If i try to adjust the memory higher like 1950+ the system will crash and restart miner many times, it's not stable. If i adjust mem to like 2000+ I get invalid shares.

Are you still achieving 30+ Mhs on the RX 470 (Samsung) cards?
I downloaded original bios, loaded into the paid Polaris Bios Editor 2.2, patched for power saving OC and applied... saved and loaded the mod bios.

Did I miss something?
Is it mining card? Samsung type ending FE or FC? Write me to my e-mail. You need the other Uber-mix not the 3.1.1. Also don't forget use the latest Adrenaline drivers and switch to compute workload.

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V9 (CNv4) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv4 ✅
FIAT from BINANCE to REVOLUT 💳│🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│PBE.eu
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
20y74e1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
May 22, 2018, 07:43:54 PM
 #853


There is a group for AMD mode help. Paid support open for yada-like swap offers

https://chat.whatsapp.com/EvvHv4rBeG70YWSmEQXhFx
big_daddy
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1106
Merit: 400


rip_bruno


View Profile WWW
May 24, 2018, 11:33:30 AM
 #854

For a rig with 8 msi 570 8gb armor, micron mem, do I have to bios mod the gpus &use blockchain drivers or I can get better results with the lasts drivers and compute mode
Could I get around 1khs per card or not?

Interested the most in the cryptonite havy or v7 algo

freebitcoin       ▄▄▄█▀▀██▄▄▄
   ▄▄██████▄▄█  █▀▀█▄▄
  ███  █▀▀███████▄▄██▀
   ▀▀▀██▄▄█  ████▀▀  ▄██
▄███▄▄  ▀▀▀▀▀▀▀  ▄▄██████
██▀▀█████▄     ▄██▀█ ▀▀██
██▄▄███▀▀██   ███▀ ▄▄  ▀█
███████▄▄███ ███▄▄ ▀▀▄  █
██▀▀████████ █████  █▀▄██
 █▄▄████████ █████   ███
  ▀████  ███ ████▄▄███▀
     ▀▀████   ████▀▀
BITCOIN
DICE
EVENT
BETTING
WIN A LAMBO !

.
            ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄███████████▄▄▄▄▄
▄▄▄▄▄██████████████████████████████████▄▄▄▄
▀██████████████████████████████████████████████▄▄▄
▄▄████▄█████▄████████████████████████████▄█████▄████▄▄
▀████████▀▀▀████████████████████████████████▀▀▀██████████▄
  ▀▀▀████▄▄▄███████████████████████████████▄▄▄██████████
       ▀█████▀  ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀  ▀█████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
▄█████
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
▀█████
.
PLAY NOW
█████▄
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
█████▀
Call_Me_Bambi
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 504
Merit: 259


View Profile
May 24, 2018, 11:59:49 PM
 #855

For a rig with 8 msi 570 8gb armor, micron mem, do I have to bios mod the gpus &use blockchain drivers or I can get better results with the lasts drivers and compute mode
Could I get around 1khs per card or not?

Interested the most in the cryptonite havy or v7 algo

If you want the best hashrate you will have to modify your GPU BIOS, there's no getting round that, if you don't mod the BIOS you will get s**t hashrates. Some people swear by the AMD Blockchain drivers and some say it makes no difference - try it yourself it's quick to do.
When you mod the BIOS do not forget to make a backup first; I name the backups by the serial number of the card so I know which is which if I need to restore them.
stef_stef
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 144
Merit: 100


View Profile
June 03, 2018, 03:48:36 PM
 #856

I've just build my second rig using 8x RX 470 (Samsung) and stock hashrate was like 21Mhs. After using the paid polaris 2.2 (thank you Mattthev) the hashrate increase slightly like 1-2Mhs. Then I adjust clocks (Core 1050 / Mem 1900) and I am getting 27.1Mhs.

If i try to adjust the memory higher like 1950+ the system will crash and restart miner many times, it's not stable. If i adjust mem to like 2000+ I get invalid shares.

Are you still achieving 30+ Mhs on the RX 470 (Samsung) cards?
I downloaded original bios, loaded into the paid Polaris Bios Editor 2.2, patched for power saving OC and applied... saved and loaded the mod bios.

Did I miss something?
Is it mining card? Samsung type ending FE or FC? Write me to my e-mail. You need the other Uber-mix not the 3.1.1. Also don't forget use the latest Adrenaline drivers and switch to compute workload.

Are the adrenaline drivers the best ones atm? I am running the blockchain ones. Should I switch?

Also, what i compute workload?

Thanks!
vnfreezone
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21
Merit: 0


View Profile
June 04, 2018, 05:26:35 PM
 #857

with 580 8gb anyone got 1100h on Crypto9 ?
illanz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
June 04, 2018, 08:30:47 PM
 #858

Hi
I have just purchased PBE 2.2
I use ETHOS only
please what is the difference in PBE between [powersave] and [OC and undervolting] options ?

Thanks !
stef_stef
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 144
Merit: 100


View Profile
June 05, 2018, 08:46:36 PM
 #859

Anyone to share a 470 mining edition (Saphire) 4gb samsung Bios and settings?


Thanks
fishfishfish313
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 252


View Profile
June 10, 2018, 11:14:56 PM
Last edit: June 10, 2018, 11:30:44 PM by fishfishfish313
 #860

Hey man, thanks a ton for putting together. I am learning mining. I am using: ASUS Radeon RX 580 O4G Dual-fan OC Edition GDDR5 DP HDMI DVI VR Ready AMD Graphics Card (DUAL-RX580-O4G)

https://www.amazon.com/gp/product/B071CMPRZZ/

I see you have the 8gb bios version of a few ASUS cards on your website?  . . would any of them work with the 4gb cards that I have?

https://mining-bios.eu/product-category/rx-580/asus-rx-580/

Oh, and merited

I bookmarked this page. I'll be frequenting it a lot  Cool

I'll one shot you with the Wingman from the top of Skulltown - Apex
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!