Bitcoin Forum
April 16, 2024, 10:38:46 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 26.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52 »
  Print  
Author Topic: [GUIDE][TUTORIAL][XMR,ETH]How To Mod Bios RX470/570/480/580 VEGA Mining 💰⛏  (Read 220820 times)
20y74e1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
May 22, 2018, 07:43:54 PM
 #841


There is a group for AMD mode help. Paid support open for yada-like swap offers

https://chat.whatsapp.com/EvvHv4rBeG70YWSmEQXhFx
1713307126
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1713307126

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1713307126
Reply with quote  #2

1713307126
Report to moderator
1713307126
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1713307126

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1713307126
Reply with quote  #2

1713307126
Report to moderator
1713307126
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1713307126

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1713307126
Reply with quote  #2

1713307126
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
1713307126
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1713307126

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1713307126
Reply with quote  #2

1713307126
Report to moderator
1713307126
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1713307126

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1713307126
Reply with quote  #2

1713307126
Report to moderator
1713307126
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1713307126

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1713307126
Reply with quote  #2

1713307126
Report to moderator
big_daddy
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1652
Merit: 583


xUSD - The PRIVATE stable coin - Haven Protocol


View Profile WWW
May 24, 2018, 11:33:30 AM
 #842

For a rig with 8 msi 570 8gb armor, micron mem, do I have to bios mod the gpus &use blockchain drivers or I can get better results with the lasts drivers and compute mode
Could I get around 1khs per card or not?

Interested the most in the cryptonite havy or v7 algo

If you don't believe it or don't get it, I don't have the time to try to convince you, sorry.
Call_Me_Bambi
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 574
Merit: 261


View Profile
May 24, 2018, 11:59:49 PM
 #843

For a rig with 8 msi 570 8gb armor, micron mem, do I have to bios mod the gpus &use blockchain drivers or I can get better results with the lasts drivers and compute mode
Could I get around 1khs per card or not?

Interested the most in the cryptonite havy or v7 algo

If you want the best hashrate you will have to modify your GPU BIOS, there's no getting round that, if you don't mod the BIOS you will get s**t hashrates. Some people swear by the AMD Blockchain drivers and some say it makes no difference - try it yourself it's quick to do.
When you mod the BIOS do not forget to make a backup first; I name the backups by the serial number of the card so I know which is which if I need to restore them.
stef_stef
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 144
Merit: 100


View Profile
June 03, 2018, 03:48:36 PM
 #844

I've just build my second rig using 8x RX 470 (Samsung) and stock hashrate was like 21Mhs. After using the paid polaris 2.2 (thank you Mattthev) the hashrate increase slightly like 1-2Mhs. Then I adjust clocks (Core 1050 / Mem 1900) and I am getting 27.1Mhs.

If i try to adjust the memory higher like 1950+ the system will crash and restart miner many times, it's not stable. If i adjust mem to like 2000+ I get invalid shares.

Are you still achieving 30+ Mhs on the RX 470 (Samsung) cards?
I downloaded original bios, loaded into the paid Polaris Bios Editor 2.2, patched for power saving OC and applied... saved and loaded the mod bios.

Did I miss something?
Is it mining card? Samsung type ending FE or FC? Write me to my e-mail. You need the other Uber-mix not the 3.1.1. Also don't forget use the latest Adrenaline drivers and switch to compute workload.

Are the adrenaline drivers the best ones atm? I am running the blockchain ones. Should I switch?

Also, what i compute workload?

Thanks!
illanz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
June 04, 2018, 08:30:47 PM
 #845

Hi
I have just purchased PBE 2.2
I use ETHOS only
please what is the difference in PBE between [powersave] and [OC and undervolting] options ?

Thanks !
stef_stef
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 144
Merit: 100


View Profile
June 05, 2018, 08:46:36 PM
 #846

Anyone to share a 470 mining edition (Saphire) 4gb samsung Bios and settings?


Thanks
fishfishfish313
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 252


View Profile
June 10, 2018, 11:14:56 PM
Last edit: June 10, 2018, 11:30:44 PM by fishfishfish313
 #847

Hey man, thanks a ton for putting together. I am learning mining. I am using: ASUS Radeon RX 580 O4G Dual-fan OC Edition GDDR5 DP HDMI DVI VR Ready AMD Graphics Card (DUAL-RX580-O4G)

https://www.amazon.com/gp/product/B071CMPRZZ/

I see you have the 8gb bios version of a few ASUS cards on your website?  . . would any of them work with the 4gb cards that I have?

https://mining-bios.eu/product-category/rx-580/asus-rx-580/

Oh, and merited

I bookmarked this page. I'll be frequenting it a lot  Cool

I'll one shot you with the Wingman from the top of Skulltown - Apex
jmigdlc99
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 784
Merit: 282


View Profile WWW
June 11, 2018, 12:41:02 AM
 #848

Anyone to share a 470 mining edition (Saphire) 4gb samsung Bios and settings?

You can either use the Polaris one-click timing patch feature or you can download an original/stock rx470 Samsung bios and edit it manually. It's pretty easy as there are already numerous tutorials out there that teach you how to do it step-by-step.

Here is a link to a PBE one-click patch tutorial: https://forum.getpimp.org/topic/1530/bios-modding-with-polarisbioseditor-one-click-timing-patch-on-windows
Good luck.

0xacBBa937A57ecE1298B5d350f40C0Eb16eC5fA4B
Branko
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 2436
Merit: 318


View Profile
June 11, 2018, 07:12:53 AM
 #849

Anyone found solution for incompatibility between ati flasher and latest win 10
version 1803 update? (other than not updating windows  Grin )
Mattthev (OP)
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 966
Merit: 359


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
June 11, 2018, 06:56:56 PM
 #850

Anyone found solution for incompatibility between ati flasher and latest win 10
version 1803 update? (other than not updating windows  Grin )
Yeah, roll back the update Grin

Hey man, thanks a ton for putting together. I am learning mining. I am using: ASUS Radeon RX 580 O4G Dual-fan OC Edition GDDR5 DP HDMI DVI VR Ready AMD Graphics Card (DUAL-RX580-O4G)

https://www.amazon.com/gp/product/B071CMPRZZ/

I see you have the 8gb bios version of a few ASUS cards on your website?  . . would any of them work with the 4gb cards that I have?

https://mining-bios.eu/product-category/rx-580/asus-rx-580/

Oh, and merited

I bookmarked this page. I'll be frequenting it a lot  Cool
Hi, thanks. Best to check with SRB Polaris to be sure it's the same. Names of the bios aren't always right, mostly OC and non OC version might be wrong named. But I see listed only 8GB bios for all of them so it won't work for you. If you plan to buy the 5 bucks bios you can pretty much do it with this tutorial or any other that uses performance timings or if you want a better timings buy PBE 2.2.

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V9 (CNv4) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv4 ✅
FIAT from BINANCE to REVOLUT 💳│🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│PBE.eu
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
Branko
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 2436
Merit: 318


View Profile
June 11, 2018, 07:16:00 PM
 #851

Anyone found solution for incompatibility between ati flasher and latest win 10
version 1803 update? (other than not updating windows  Grin )
Yeah, roll back the update Grin


My guess is that Microsoft made it harder for programs to directly communicate with hardware,
which is usually desirable against malware, but in this case they broke legit app too

lets hope ATI sort it out soon (although it wouldn't surprise me if this was intentional, similar
how Nvidia doesn't allow easy flashing)
big_daddy
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1652
Merit: 583


xUSD - The PRIVATE stable coin - Haven Protocol


View Profile WWW
June 12, 2018, 06:11:33 AM
 #852

Hello.

I would like to try the compute mode on my rx570 8GB msi armor
they are bios modded, do I have to put the original bios on before using the compute mode or I can do it also with the bios modded?

If you don't believe it or don't get it, I don't have the time to try to convince you, sorry.
sedde
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 43
Merit: 0


View Profile
June 12, 2018, 06:46:38 AM
 #853

Matt ,

Can you explain what the Powersaving and what the OC and UV tabs do on your 2.2 ?


I only have sapphire nitros, 570s and 580s 8gb all of them.

Also the micron straps on your program, might make the microns run fast, but you cannot reboot the rigs, they crash, i need to use old pbe 1.6.7 straps to make them work correctly.


I use SMOS only, no windows.
Larvitar
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 196
Merit: 1


View Profile
June 13, 2018, 07:06:20 PM
 #854

is there any different in timing strap for Ethash vs cryptonight V7?
i mean if we have best timing in the ethash will it be the best timing for cryptonight v7?

Fine tuned timings can lead to better results in one over the other.
ultraheavyarmswithlasers2048, what timings usually lead to improve CN hashrate? Just RASMAC? tRFC is rellevant?

Sorry if it's your personal work, but I really having trouble to fine the ETH BIOSes to CN.
igotek
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 2030
Merit: 608


Online Security & Investment Corporation


View Profile WWW
June 13, 2018, 10:07:18 PM
Last edit: June 13, 2018, 11:55:04 PM by igotek
 #855

My GPU is Sapphire Nitro Radeon RX470 4GB. I saved the original bios by using ATIflash.
Elpida Hynix

IMAGE:


I have bought bios at 5 USD from your web site.
I see ERROR ROM ERASE warning when i try to flash your bios file to my GPU by using ATIflash.
I thought the bios file is not for my GPU. So I decided to buy your modifed PBE software.

***

I have bought license at 55 USD for PBE 2.2 from your web site.
I open the original bios in your PBE.
I selected OC and undervolting & XMR and clicked one time click patching button.
I saved the edited bios and flash it to the GPU by using ATIflash.

***

Core 1236
Memory 1900

SRBMiner - cryptonight-v7
config: intensity 38.5, worksize, double threads (the best setting i get the best hashrate.)

I see only 710 h/s
What am I missing in the settings or configs ?
I want to get the real hashrate like other miners. (Many people reports they get 850 - 950 h/s.)

***

I tried to change memory by watching the HWinfo software for GPU memory errors
I went up to 2100 MHZ memory without any GPU memory errors and nothing better hashrate. I dont understand why there is no any effect on the hashrate.

Could you advise me what should I do ?

EDIT: I see 818 h/s now thanks to Mattthev's advise on the a few previous page.

What I did ?

-install latest Adrenalin drivers.
-switch compute settings.


***

Still there is nothing change in hashrate when i set higher memory...



I cannot live, I cannot die, trapped in myself.
Hold my breath as I wish for death. Oh please god, help me !
igotek
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 2030
Merit: 608


Online Security & Investment Corporation


View Profile WWW
June 13, 2018, 10:27:56 PM
Last edit: June 13, 2018, 11:54:05 PM by igotek
 #856

Hi
I have just purchased PBE 2.2

please what is the difference in PBE between [powersave] and [OC and undervolting] options ?

Thanks !

I read all the pages after this post and didnt find the answer. It will be really good to know the difference.

I cannot live, I cannot die, trapped in myself.
Hold my breath as I wish for death. Oh please god, help me !
Larvitar
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 196
Merit: 1


View Profile
June 14, 2018, 11:19:58 AM
 #857

Anyone found solution for incompatibility between ati flasher and latest win 10
version 1803 update? (other than not updating windows  Grin )
I found yesterday

Run cmd without privileges, and flash using Atiflash executable (DOS version)
Mattthev (OP)
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 966
Merit: 359


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
June 14, 2018, 06:38:43 PM
 #858

Hi
I have just purchased PBE 2.2

please what is the difference in PBE between [powersave] and [OC and undervolting] options ?

Thanks !

I read all the pages after this post and didnt find the answer. It will be really good to know the difference.
This is not support thread for PBE or any bios bought on shop, use monerobiosedit@gmail.com
Difference is in applied voltages and clocks, powersave applies lower voltages and clocks.
For best performance you need to fine tune the GPUs, check in HWinfo for memory errors when OC. It depends also what miner you use it might need config too.

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V9 (CNv4) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv4 ✅
FIAT from BINANCE to REVOLUT 💳│🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│PBE.eu
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
Larvitar
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 196
Merit: 1


View Profile
June 19, 2018, 11:43:51 AM
 #859

Anyone found solution for incompatibility between ati flasher and latest win 10
version 1803 update? (other than not updating windows  Grin )
Yeah, roll back the update Grin


My guess is that Microsoft made it harder for programs to directly communicate with hardware,
which is usually desirable against malware, but in this case they broke legit app too

lets hope ATI sort it out soon (although it wouldn't surprise me if this was intentional, similar
how Nvidia doesn't allow easy flashing)
Hi branko, RX560 mage!

Techpowerup published Atiflash 2.84 fixing compatibility with Windows crap 1803. See here: https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/

I flashed a bios yesterday and works!

(still with same interface, showing only 3 GPUs, whatever)
giahoangidc
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
July 06, 2018, 01:10:13 PM
 #860

Can you please check the email ?!? handler help me order # 5369. thank you!
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!