Bitcoin Forum
July 10, 2020, 02:19:27 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.20.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 [129] 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 ... 419 »
  Print  
Author Topic: [OS] nvOC easy-to-use Linux Nvidia Mining  (Read 416829 times)
fullzero
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246
Merit: 1009



View Profile
August 15, 2017, 05:06:03 PM
 #2561

can you share your stable OC for 1050ti  in ETH / DUAL_ETH_SC
i cant make it to run for a straight 10hrs it alwahs have a random hang

my oc
Cclock : 150
Mclock : 1400
Powlimit : 58

please anyone got same issue?

thanks

God Bless

My guess is you need more power for stable dual mining.  I recommend trying a powerlimit of 68 when dual mining with a 1050ti.

1594390767
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1594390767

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1594390767
Reply with quote  #2

1594390767
Report to moderator
1594390767
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1594390767

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1594390767
Reply with quote  #2

1594390767
Report to moderator
"In a nutshell, the network works like a distributed timestamp server, stamping the first transaction to spend a coin. It takes advantage of the nature of information being easy to spread but hard to stifle." -- Satoshi
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1594390767
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1594390767

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1594390767
Reply with quote  #2

1594390767
Report to moderator
1594390767
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1594390767

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1594390767
Reply with quote  #2

1594390767
Report to moderator
fullzero
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246
Merit: 1009



View Profile
August 15, 2017, 05:08:41 PM
 #2562

Hi fullzero.

I've come across another problem related to p106-100 cards which is the following :

Been running 11 cards on h110 asrock and then tried to connect 12th one and everytime I do it Nvidia drivers seem to crash no matter what I do. It's not a hardware problem as I have tested this card in 11 cards set up and everything boots fine, just the 12th one seem to crash everything and I have to reflash the OS again to make it work. When I try with fresh OS and 12 cards its the same problem again, the nvidia-smi file isn't found and the claymore can't initialize CUDA drivers .

Has anyone seen this before and maybe knows the way to deal with this? Maybe I need to correct something in 1bash to make it work but so far all my tries were a failure and the miner couldn't find drivers.

Thanks for your help.

UPD. Somehow managed to get all 12 cards working but in genoil instead of claymore , still have no idea what the problem was since I've done everything like swapping risers and cards before and this hasn't got me anywhere, but genoil gives lower hashrate then claymore, so does anyone know or can advice on how to make claymore work aat this set up?

I'm guessing the 12th is assigned an odd index variable by the system that the xorg.conf or other system file doesn't properly deal with.


fullzero
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246
Merit: 1009



View Profile
August 15, 2017, 05:11:42 PM
 #2563

Hey, fullzero!

Tell me, when do you fix for P106 cards? I can not collect 40 farms already for 13 cards, because Does not work razgon on your assembly .... please give it 1 hour. I already threw you access to the rig on which there are 13 P106 cards. Access to you in private messages.

Last time I tried to connect it didn't work.  I'll try again later today.

fullzero
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246
Merit: 1009



View Profile
August 15, 2017, 05:17:16 PM
 #2564

okay  nvOC 0018 has so many changes and alterations to it  I can't follow them all.

at the moment I am running windows simply to get skunk to run on nicehash

I would prefer to run linux nvOC 0019  and have it as easy to set up as 0017 was.


I (barely) managed to run the skunk algo on nvOC (on suprnova pool)... Here's basically what I did

1) Install openssl 1.0.1      (Sorry I'm new to this forum so I don't know how to link to other answers, but it's post #2515   on this thread by darklow

2) I used a different ccminer (ccminer 2.2) downloaded from github but after that, all commands worked like
./autogen.sh
./configure.sh
./build.sh   (or make / make install)

3) Change 1bash file  (Username, miner location, pool address etc. etc.)

(Oh, and also I think it is best if you do all the steps in the same computer which runs the GPUs, not sure why though Smiley)

Hope I helped !

(This is my first 'helpful' post in bitcointalk.... Cheers !!!)

I compiled TP ccminer 2.2 there is a download link on the OP.

If you compile it yourself; it is CPU core and thread number specific: so you want to compile it on the weakest CPU you have to ensure it will work on all your rigs ( I compiled using a g1840).

fullzero
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246
Merit: 1009



View Profile
August 15, 2017, 05:25:19 PM
 #2565

okay  nvOC 0018 has so many changes and alterations to it  I can't follow them all.

I can get nvOC 0017 to work and have been stick with it.

hopefully nvOC 0019 comes out soon  and it is easier to get it to work then nvOC 0018

at the moment I am running windows simply to get skunk to run on nicehash

I would prefer to run linux nvOC 0019  and have it as easy to set up as 0017 was.

I will await nvOC 0019  as I have done nvOC 0018  four times four fails.

v0018 needs manual updates to several of the files (on the OP) to work correctly; and it is more complicated as most of the new features were requested by / made by / for powerusers.


v0019 should allow for much easier use / while allowing powerusers to customize as well.

fullzero
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246
Merit: 1009



View Profile
August 15, 2017, 05:26:43 PM
 #2566

Hey FZ,

I ran into an issue that I can't figure out how to fix.  I've got 12 gpus on a TB250-BTC Pro, and all of them work fine, except the last one GPU12 (PCI:12:0:0) which doesn't seem to start an xserver instance on boot.  Because it doesn't load xserver, the fan and power settings are unavailable for editing, so the card runs too hot and causes power throttling, and occasionally a reboot.

Any idea how to fix that?  I checked the /etc/X11/xorg.conf file and it looks fine from what I can tell (all display device settings are there and look the same).

Thanks for your help.

The index (PCI:12:0:0) should be recognized properly.

What kind of GPUs are you using?

also, have you tried swapping out the riser on that GPU?

mraug
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24
Merit: 0


View Profile
August 15, 2017, 05:51:26 PM
 #2567

could you please add download link for 0017 to the OP?
TenaciousJ
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 122
Merit: 100


View Profile
August 15, 2017, 06:16:48 PM
 #2568

Hey FZ,

I ran into an issue that I can't figure out how to fix.  I've got 12 gpus on a TB250-BTC Pro, and all of them work fine, except the last one GPU12 (PCI:12:0:0) which doesn't seem to start an xserver instance on boot.  Because it doesn't load xserver, the fan and power settings are unavailable for editing, so the card runs too hot and causes power throttling, and occasionally a reboot.

Any idea how to fix that?  I checked the /etc/X11/xorg.conf file and it looks fine from what I can tell (all display device settings are there and look the same).

Thanks for your help.

The index (PCI:12:0:0) should be recognized properly.

What kind of GPUs are you using?

also, have you tried swapping out the riser on that GPU?

That's what I thought too... I put a headless plug on it and it recognized that there was a screen there, but when I restarted after saving that config it won't boot now.  Teamviewer never comes online, and the screen never shows any indication of loading the o/s.

I'm going to do a clean install and see if I can fix it that way since I upgraded to CUDA 9.0, and that might have caused some problems.

the card that's giving the issue is an EVGA 1080 Ti SC Black Edition, but I have 3 of those and the other 2 are fine.  It's recognizing the card, so I don't think the riser is the issue, but I guess anything is possible.  I'll dig into it some more and see what I can figure out.

Thanks for the assist.
TenaciousJ
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 122
Merit: 100


View Profile
August 15, 2017, 07:45:49 PM
 #2569

Hey FZ,

I ran into an issue that I can't figure out how to fix.  I've got 12 gpus on a TB250-BTC Pro, and all of them work fine, except the last one GPU12 (PCI:12:0:0) which doesn't seem to start an xserver instance on boot.  Because it doesn't load xserver, the fan and power settings are unavailable for editing, so the card runs too hot and causes power throttling, and occasionally a reboot.

Any idea how to fix that?  I checked the /etc/X11/xorg.conf file and it looks fine from what I can tell (all display device settings are there and look the same).

Thanks for your help.

The index (PCI:12:0:0) should be recognized properly.

What kind of GPUs are you using?

also, have you tried swapping out the riser on that GPU?

Well, I fixed it.. although I'm not entirely sure what did it.  I added a dummy plug to that card, and moved the slot configuration around, then went down to 6 gpus which allowed it to boot again, then rebooted and plugged the other 6 in now all 12 have xserver terminals attached to them so the temp monitoring will work.  No clue what caused, or fixed the problem.  Such is the way of tech I guess... lol.

ivoldemar
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 0


View Profile
August 15, 2017, 08:31:15 PM
 #2570

Hey, fullzero!

Tell me, when do you fix for P106 cards? I can not collect 40 farms already for 13 cards, because Does not work razgon on your assembly .... please give it 1 hour. I already threw you access to the rig on which there are 13 P106 cards. Access to you in private messages.

Last time I tried to connect it didn't work.  I'll try again later today.


Sent to the PM new.
ironkid
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 59
Merit: 0


View Profile
August 15, 2017, 10:31:40 PM
 #2571

Hi guys. Can someone confirm Nvoc works with 13x gtx 1050ti on Asrock H110 btc motherboard?
VoskCoin
Copper Member
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1176
Merit: 452


YouTube.com/VoskCoin


View Profile WWW
August 16, 2017, 01:53:31 AM
 #2572

Put together a beginner tutorial style video on how to download, install/setup nvOC specifically nvOC17
https://youtu.be/AuXATxvVBX4
Video needs improvement in a few places, will create a better video with the next release of nvOC!

Check out my Crypto YouTube channel
https://www.youtube.com/VoskCoin
If you enjoy my content click Subscribe
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2856
Merit: 2424



View Profile
August 16, 2017, 01:54:05 AM
 #2573

okay  nvOC 0018 has so many changes and alterations to it  I can't follow them all.

I can get nvOC 0017 to work and have been stick with it.

hopefully nvOC 0019 comes out soon  and it is easier to get it to work then nvOC 0018

at the moment I am running windows simply to get skunk to run on nicehash

I would prefer to run linux nvOC 0019  and have it as easy to set up as 0017 was.

I will await nvOC 0019  as I have done nvOC 0018  four times four fails.

v0018 needs manual updates to several of the files (on the OP) to work correctly; and it is more complicated as most of the new features were requested by / made by / for powerusers.


v0019 should allow for much easier use / while allowing powerusers to customize as well.

I understand  for my setup now  I run 3 nvOC 0017 at  the solar array  they reboot and are easy to manage.  I mine zec and they are pretty much 99% maintenance free.  a 3 card and 2 two card 1080ti's total of 7 1080ti's

in the house /garage I am running 5 window rigs  with 9 1080 ti's and 1 1050ti I am looking to get them all on nvOC 0019

buysolar and I may do a second array and we may have 30 or 50 1080 ti's about 35 minutes from our homes  we want to run them on nvOC 0019  so waiting for it to come out.  pm me if I can help.

I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
bwarbwar
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12
Merit: 0


View Profile
August 16, 2017, 04:22:58 AM
 #2574

Building my first rig tomorrow (assuming parts arrive on time).  Thank you so much for making this.
alko67bi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
August 16, 2017, 05:00:48 AM
 #2575

I recommend trying a powerlimit of 68 when dual mining with a 1050ti.

Big thank's fullzero for your work. Smiley

What powerlimit do you recomending with a 1060 and 1070?
damNmad
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 378
Merit: 104


nvOC forever


View Profile
August 16, 2017, 07:28:01 AM
 #2576

This setting is not only for AMD ?

GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

Wath the point to put on YES on env setting when u use nvidia ? I prolly miss something my RIG run fine with this option disable

A member requested these as an option so I added them.  I don't use them; although I tend to stick to the main coins.  It is possible they make a difference when mining some of the more obscure coins.

Yes indeed, some coins like Pascal/Pascalite needs them i think!! (may be not!)

DeepOnion    ▬▬  Anonymous and Untraceable  ▬▬    ENJOY YOUR PRIVACY  •  JOIN DEEPONION
▐▐▐▐▐▐▐▐   ANN  Whitepaper  Facebook  Twitter  Telegram  Discord    ▌▌▌▌▌▌▌▌
Get $ONION  (✔Cryptopia  ✔KuCoin)  |  VoteCentral  Register NOW!  |  Download DeepOnion
VoskCoin
Copper Member
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1176
Merit: 452


YouTube.com/VoskCoin


View Profile WWW
August 16, 2017, 11:07:46 AM
Last edit: August 16, 2017, 10:10:01 PM by VoskCoin
 #2577

could you please add download link for 0017 to the OP?


fullzero's nvOC17 Download Here
https://www.mediafire.com/download/oi84ue7e6z9epn9

I have uploaded nvOC17 for download for my latest video
https://www.youtube.com/watch?v=AuXATxvVBX4

Check out my Crypto YouTube channel
https://www.youtube.com/VoskCoin
If you enjoy my content click Subscribe
Bibi187
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 420
Merit: 106


https://steemit.com/@bibi187


View Profile WWW
August 16, 2017, 11:16:55 AM
 #2578

I recommend trying a powerlimit of 68 when dual mining with a 1050ti.

Big thank's fullzero for your work. Smiley

What powerlimit do you recomending with a 1060 and 1070?

Respect fullzero work and grown by yourself ? Google is your friend
" Hi i am so lazy i cant do a single research by my self, i have to ask."

DO THINK BY YOURSELF A LITTLE MAYBE ? Lazy ass

DeepOnion    ▬▬  Anonymous and Untraceable  ▬▬    ENJOY YOUR PRIVACY  •  JOIN DEEPONION
▐▐▐▐▐▐▐▐   ANN  Whitepaper  Facebook  Twitter  Telegram  Discord    ▌▌▌▌▌▌▌▌
Get $ONION  (✔Cryptopia  ✔KuCoin)  |  VoteCentral  Register NOW!  |  Download DeepOnion
lards
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 50
Merit: 0


View Profile
August 16, 2017, 12:17:42 PM
 #2579

Hi fullzero.

I've come across another problem related to p106-100 cards which is the following :

Been running 11 cards on h110 asrock and then tried to connect 12th one and everytime I do it Nvidia drivers seem to crash no matter what I do. It's not a hardware problem as I have tested this card in 11 cards set up and everything boots fine, just the 12th one seem to crash everything and I have to reflash the OS again to make it work. When I try with fresh OS and 12 cards its the same problem again, the nvidia-smi file isn't found and the claymore can't initialize CUDA drivers .

Has anyone seen this before and maybe knows the way to deal with this? Maybe I need to correct something in 1bash to make it work but so far all my tries were a failure and the miner couldn't find drivers.

Thanks for your help.

UPD. Somehow managed to get all 12 cards working but in genoil instead of claymore , still have no idea what the problem was since I've done everything like swapping risers and cards before and this hasn't got me anywhere, but genoil gives lower hashrate then claymore, so does anyone know or can advice on how to make claymore work aat this set up?

I'm guessing the 12th is assigned an odd index variable by the system that the xorg.conf or other system file doesn't properly deal with.



I did manage to make the system see all 12 GPUs by missing out the x16 PCI slot but the claymore didn't work for some reason could only use genoil for about 1 hour after this time it crashed. Also after a couple of reboots it seems like the drivers crashed again so I had to reflash the system again.

I threw you the teamviewer info in pm, gonna try not to turn off the rig since I still can't work out why it keeps freezing . Now testing with 2 cards on my ATX PSU which has only 2 6pins so that's the max I can do, with using only server PSU 2 cards worked for 10 hours and then the OS froze again for some reason.
ironkid
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 59
Merit: 0


View Profile
August 16, 2017, 12:26:28 PM
 #2580

Quote
I did manage to make the system see all 12 GPUs by missing out the x16 PCI slot but the claymore didn't work for some reason could only use genoil for about 1 hour after this time it crashed. Also after a couple of reboots it seems like the drivers crashed again so I had to reflash the system again.

I threw you the teamviewer info in pm, gonna try not to turn off the rig since I still can't work out why it keeps freezing . Now testing with 2 cards on my ATX PSU which has only 2 6pins so that's the max I can do, with using only server PSU 2 cards worked for 10 hours and then the OS froze again for some reason.

Hi bro I was having issues with freezing system with 11x gtx 1050ti on Biostar TB250. Also the Watchdog auto restarting miner for low gpu utilization every once in a while too.

Only way that I got these 2 issues fixed is by using the vanilla v00018 bash and vanilla watchdog and maximus temp control without the updated ones and stopped using teamviewer since it's gui is having adverse effects on Nvoc while mining and making it freeze alot.

It works like  butter now by just accessing it through SSH and  having only minimal gui stuff active inside the miner os.
Pages: « 1 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 [129] 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 ... 419 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!