Bitcoin Forum
November 21, 2017, 09:23:01 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 [177] 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 ... 287 »
  Print  
Author Topic: [OS] nvOC easy-to-use Linux Nvidia Mining v0019-1.4  (Read 327293 times)
papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
September 10, 2017, 08:16:28 PM
 #3521

Is it possible to compile latest ccminer klaust for linux ?
I'm getting +1000 kh/s neoscrypt with 1070 on windows with it
while SPccminer gives 800 kh/s on nvoc

Code:
m1@m1-desktop-101:~/Downloads/ccminer-klaust/ccminer-klaust$ ./ccminer --version
ccminer 8.13-KlausT (64bit) for nVidia GPUs
Compiled with GCC 5.4 using Nvidia CUDA Toolkit 8.0

Based on pooler cpuminer 2.3.2 and the tpruvot@github fork
CUDA support by Christian Buchner, Christian H. and DJM34
Includes optimizations implemented by sp-hash, klaust, tpruvot and tsiv.

ccminer v8.13-KlausT
libcurl/7.47.0 GnuTLS/3.4.10 zlib/1.2.8 libidn/1.32 librtmp/2.3

I compiled it but gives me error :


Code:
[2017-09-09 15:28:05] GPU #3: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #0: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #4: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #5: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #1: waiting for data
[2017-09-09 15:28:06] Stratum difficulty set to 256
[2017-09-09 15:28:06] Stratum difficulty set to 64
[2017-09-09 15:28:06] hub.miningpoolhub.com:20510 neoscrypt block 1876969
Cuda error in func 'neoscrypt_cpu_init_2stream' at line 1439 : invalid device symbol.
Cuda error in func 'neoscrypt_cpu_init_2stream' at line 1428 : driver shutting down.

I believe I compiled this miner for v0019; it should be under the directory KTminer.  Might be a different version.

Unfortunately we dont have KTccminer, we have KX for skunk-krnlx  and TP for tpruvot 2.2 and AS for alexis78
Can you please give it a shot?
Hash rate difference is around 20% with 1070
1000+ on windows with klaust ccminer and 800 with SP and KX ccminer on nvoc
Join ICO Now A blockchain platform for effective freelancing
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511299381
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511299381

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511299381
Reply with quote  #2

1511299381
Report to moderator
1511299381
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511299381

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511299381
Reply with quote  #2

1511299381
Report to moderator
1511299381
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511299381

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511299381
Reply with quote  #2

1511299381
Report to moderator
kk003
Member
**
Offline Offline

Activity: 90


View Profile
September 10, 2017, 08:42:13 PM
 #3522

Im building another rig next week and I want to try nv OC or SMos, not sure which one Ill try first yet.

Here are the main parts Im waiting for:
ASRock H110 Pro BTC+
12 Asus GTX-1070
16GB RAM
m.2 SSD

Anything I should know before I start ?

TYIA

There is a bug in v0019 when using an SSD or m2 SSD ( on first boot your 1bash will not replace the one in main automatically.)  You will need to manually copy it over replacing the one in the home directory (folder) with your own.

2 days a go I have installed nvoc 0.19 on a 250GB standar hd and 1bash was not replaced either.
papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
September 10, 2017, 08:48:34 PM
 #3523


SIB - x11, suprnova pool (can't find the right miner for it). Tried tpruvot's ccminer 2.2.1 version, no luck

We have a ccminer version from alexis 78 in /home/m1/ASccminer
Its v-1.0 latest alexis78 is V-1.2
kk003
Member
**
Offline Offline

Activity: 90


View Profile
September 10, 2017, 11:21:16 PM
 #3524

ok, I like to share that finally have a rig with nvOC 0.19 and find a problem with Claymore 9.8.
Rig has 3 1060 and 2 asus strix 970 OC.
Using Claymore 9.8 I notice that the miner may get the gpus id incorrectly.

system says (and is right)
0 gtx 970
1 1060
2 1060
3 1060
4 gtx 970

and Claymore 9.8 says (wrong)
0 1060
1 gtx 970
2 1060
3 1060
4 gtx 970  

Downloaded Claymore 10 and add the code to 1bash and 3main. It seems the bug is fixed on version 10.

The thing is that if a rig works only with a unique model of gpus they can be mix up by claymore 9.8 in the same way.
Bad thing for individual oc and settings.

I still did not manage to OC the 970's. They give me around 15Mh/s mining etc.
From windows using nicehash software they give around 19Mh/s mining daggerhashimoto.
Some says it can get around 22/23.

I would appreciate sharing oc settings + pl for this 970 cards.
And one more question:
Should the card of same model be in correlative order so like this:
0 gtx 970
1 gtx 970
2 1060
3 1060
4 1060

Instead of like this as I have then right now:
0 gtx 970
1 1060
2 1060
3 1060
4 gtx 970

Thanks  

car1999  showed me this:

Quote
sometime the GPU ID that is used by miners and GPU ID used by nvidia-smi are different, set the CUDA_​DEVICE_​ORDER environment variable to PCI_BUS_ID to solve this issue.

see
https://codeyarns.com/2016/07/05/how-to-make-cuda-and-nvidia-smi-use-same-gpu-id/

now I add it to .bashrc by hand:

export CUDA_DEVICE_ORDER=PCI_BUS_ID

I will add this change with updates



Good info, thx. :-)
Alba
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 39


View Profile
September 11, 2017, 12:02:40 AM
 #3525

Can you mine with Skein multi algo on CCminer Alexis connected to zpool?

I have 10x 1080ti but windows can only support 8 so far so the other two just being idle in the box..

Is it possible to do it on nvOC as the above with 10 GPUs?

If so where can I find instructions?

Thanks  Smiley
Doftorul
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
September 11, 2017, 12:46:05 AM
 #3526

Hi guys, can someone give some hints or explain what is wrong with my rigs since only the gpu0 can have can receive/execute the fan speed as being set ? Below is the error i see all the time when any other than gpu0 fan gets set:

ERROR: Error assigning value 50 to attribute
       'GPUTargetFanSpeed' (m1-desktop:0[fan:1])
       as specified in assignment
       '[fan:1]/GPUTargetFanSpeed=50' (Unknown
       Error).

I am currently using rigs with 3 x 1080 Ti and 3 x 1070's and having the first release of v019 installed on SSD.
Tried manually to do:

nvidia-xconfig --enable-all-gpus
nvidia-xconfig --cool-bits=4
nvidia-settings -a [gpu:1]/GPUFanControlState=1
nvidia-settings -a [fan:1]/GPUTargetFanSpeed=50

but the error is the same.
Other than being unable to set the fan speeds, the rigs are chugging along, however, the speed of the fans for the cards other than gpu0 is the factory default as neither the minimum fan speed set in 1bash gets applied, with or without the automated fan control feature.

Edit: in the nvidia x server settings i can see the Enable fan control feature for the gpu0 but it is missing for the other gpu's.
car1999
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168


View Profile
September 11, 2017, 02:44:53 AM
 #3527


SIB - x11, suprnova pool (can't find the right miner for it). Tried tpruvot's ccminer 2.2.1 version, no luck

We have a ccminer version from alexis 78 in /home/m1/ASccminer
Its v-1.0 latest alexis78 is V-1.2

where is the v1.2 alexis78 ccminer? I checked the codes in https://github.com/alexis78/ccminer and found that the latest is v1.0.
papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
September 11, 2017, 06:02:00 AM
 #3528


SIB - x11, suprnova pool (can't find the right miner for it). Tried tpruvot's ccminer 2.2.1 version, no luck

We have a ccminer version from alexis 78 in /home/m1/ASccminer
Its v-1.0 latest alexis78 is V-1.2

where is the v1.2 alexis78 ccminer? I checked the codes in https://github.com/alexis78/ccminer and found that the latest is v1.0.
Ooops, my bad,
Master has V-1.2
papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
September 11, 2017, 06:04:44 AM
 #3529

Hi guys, can someone give some hints or explain what is wrong with my rigs since only the gpu0 can have can receive/execute the fan speed as being set ? Below is the error i see all the time when any other than gpu0 fan gets set:

ERROR: Error assigning value 50 to attribute
       'GPUTargetFanSpeed' (m1-desktop:0[fan:1])
       as specified in assignment
       '[fan:1]/GPUTargetFanSpeed=50' (Unknown
       Error).

I am currently using rigs with 3 x 1080 Ti and 3 x 1070's and having the first release of v019 installed on SSD.
Tried manually to do:

nvidia-xconfig --enable-all-gpus
nvidia-xconfig --cool-bits=4
nvidia-settings -a [gpu:1]/GPUFanControlState=1
nvidia-settings -a [fan:1]/GPUTargetFanSpeed=50

but the error is the same.
Other than being unable to set the fan speeds, the rigs are chugging along, however, the speed of the fans for the cards other than gpu0 is the factory default as neither the minimum fan speed set in 1bash gets applied, with or without the automated fan control feature.

Edit: in the nvidia x server settings i can see the Enable fan control feature for the gpu0 but it is missing for the other gpu's.

Does the error happens if you set speed to higher values like 60-65 too ?
I think I had the same problem on low values
papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
September 11, 2017, 06:39:07 AM
 #3530

Can you mine with Skein multi algo on CCminer Alexis connected to zpool?

I have 10x 1080ti but windows can only support 8 so far so the other two just being idle in the box..

Is it possible to do it on nvOC as the above with 10 GPUs?

If so where can I find instructions?

Thanks  Smiley

We have a ccminer version from alexis 78 in /home/m1/ASccminer
Add these configs to appropriate locations :


Zpool skein with ccminer Alexis78 :

(Not tested yet, please check and post result)

1bash:

Code:
COIN="ZPOOL_SKEIN"

Code:
# ZPOOL uses your BTC_ADDRESS
ZPOOL_SKEIN_POOL="stratum+tcp://skein.mine.zpool.ca:4933"


3main:

Code:
if [ $COIN == "ZPOOL_SKEIN" ]
then
HCD='/home/m1/ASccminer/ccminer'

screen -dmS miner $HCD -a skein -o $ZPOOL_SKEIN_POOL -u $BTC_ADDRESS -p $WORKERNAME,c=BTC
 
if [ $LOCALorREMOTE == "LOCAL" ]
then
screen -r miner
fi
 
BITCOIN="theGROUND"
 
while [ $BITCOIN == "theGROUND" ]
do
sleep 60
done
fi
papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
September 11, 2017, 08:03:01 AM
 #3531

Zpool LBRY with ccminer Alexis78 :
(Not tested yet, please check and post result)

1bash:

Code:
COIN="ZPOOL_LBC"

Code:
# ZPOOL uses your BTC_ADDRESS
ZPOOL_LBC_POOL="stratum+tcp://lbry.mine.zpool.ca:3334"


3main:

Code:
if [ $COIN == "ZPOOL_LBC" ]
then
HCD='/home/m1/ASccminer/ccminer'

screen -dmS miner $HCD -a lbc -o $ZPOOL_LBC_POOL -u $BTC_ADDRESS -p $WORKERNAME,c=BTC
 
if [ $LOCALorREMOTE == "LOCAL" ]
then
screen -r miner
fi
 
BITCOIN="theGROUND"
 
while [ $BITCOIN == "theGROUND" ]
do
sleep 60
done
fi
papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
September 11, 2017, 08:04:38 AM
 #3532

Zpool KECCAK with ccminer Alexis78 :

(Not tested yet, please check and post result)

1bash:

Code:
COIN="ZPOOL_KECCAK"

Code:
# ZPOOL uses your BTC_ADDRESS
ZPOOL_KECCAK_POOL="stratum+tcp://keccak.mine.zpool.ca:5133"


3main:

Code:
if [ $COIN == "ZPOOL_KECCAK" ]
then
HCD='/home/m1/ASccminer/ccminer'

screen -dmS miner $HCD -a keccak -o $ZPOOL_KECCAK_POOL -u $BTC_ADDRESS -p $WORKERNAME,c=BTC
 
if [ $LOCALorREMOTE == "LOCAL" ]
then
screen -r miner
fi
 
BITCOIN="theGROUND"
 
while [ $BITCOIN == "theGROUND" ]
do
sleep 60
done
fi
papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
September 11, 2017, 08:06:16 AM
 #3533

Zpool SIB X11-GHOST with ccminer Alexis78 :

(Not tested yet, please check and post result)
1bash:

Code:
COIN="ZPOOL_SIB"

Code:
# ZPOOL uses your BTC_ADDRESS
ZPOOL_SIB_POOL="stratum+tcp://sib.mine.zpool.ca:5033"


3main:

Code:
if [ $COIN == "ZPOOL_SIB" ]
then
HCD='/home/m1/ASccminer/ccminer'

screen -dmS miner $HCD -a sib -o $ZPOOL_SIB_POOL -u $BTC_ADDRESS -p $WORKERNAME,c=BTC
 
if [ $LOCALorREMOTE == "LOCAL" ]
then
screen -r miner
fi
 
BITCOIN="theGROUND"
 
while [ $BITCOIN == "theGROUND" ]
do
sleep 60
done
fi


Dont know if we should use sib or x11ghost in the miner line :

Code:
screen -dmS miner $HCD -a sib -o $ZPOOL_SIB_POOL -u $BTC_ADDRESS -p $WORKERNAME,c=BTC

Please check and let me know
damNmad
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168



View Profile
September 11, 2017, 08:29:12 AM
 #3534

Is it possible to compile latest ccminer klaust for linux ?
I'm getting +1000 kh/s neoscrypt with 1070 on windows with it
while SPccminer gives 800 kh/s on nvoc

Code:
m1@m1-desktop-101:~/Downloads/ccminer-klaust/ccminer-klaust$ ./ccminer --version
ccminer 8.13-KlausT (64bit) for nVidia GPUs
Compiled with GCC 5.4 using Nvidia CUDA Toolkit 8.0

Based on pooler cpuminer 2.3.2 and the tpruvot@github fork
CUDA support by Christian Buchner, Christian H. and DJM34
Includes optimizations implemented by sp-hash, klaust, tpruvot and tsiv.

ccminer v8.13-KlausT
libcurl/7.47.0 GnuTLS/3.4.10 zlib/1.2.8 libidn/1.32 librtmp/2.3

I compiled it but gives me error :


Code:
[2017-09-09 15:28:05] GPU #3: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #0: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #4: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #5: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #1: waiting for data
[2017-09-09 15:28:06] Stratum difficulty set to 256
[2017-09-09 15:28:06] Stratum difficulty set to 64
[2017-09-09 15:28:06] hub.miningpoolhub.com:20510 neoscrypt block 1876969
Cuda error in func 'neoscrypt_cpu_init_2stream' at line 1439 : invalid device symbol.
Cuda error in func 'neoscrypt_cpu_init_2stream' at line 1428 : driver shutting down.

I believe I compiled this miner for v0019; it should be under the directory KTminer.  Might be a different version.

Unfortunately we dont have KTccminer, we have KX for skunk-krnlx  and TP for tpruvot 2.2 and AS for alexis78
Can you please give it a shot?
Hash rate difference is around 20% with 1070
1000+ on windows with klaust ccminer and 800 with SP and KX ccminer on nvoc

It (KTccminer) was supposed to be in nvOC19, but got omitted somehow! Please check the below post by 'salfter', I've tried to add it for MPH (to mine XMR); it is working as expected for me on nvOC19.

Give it a go and let me know if it is working as expected.


I finally got around to upgrading to v19 from v17.  I'd had some trouble with v18 and went back to v17, but v19's being much better behaved.  I put my config in (configured to use my MiningPoolHub switcher and Maxximus007's fan-control code) and let her rip.

There is one issue I ran across: no Cryptonight miner.  I noticed it when my mining rig's fans all slowed down.  To get things running again in a hurry, I copied the mining software from my v17 setup.  It's in this tarball:

https://alfter.us/wp/wp-content/uploads/2017/09/KTccminer-cryptonight.tar.xz

Unpack to ~m1. It'll unpack to a Git repo into which you can pull updates (I last updated it just a few days ago) that has already been configured and built.  I might've built it for Pascal (GeForce 10-series) GPUs only; I don't recall for sure if I did, so if you're using older GPUs and it doesn't work for you, you might need to rebuild it.

There was also an upstream change in this miner that requires a change in 3main.  The "-a cryptonight" option is no longer accepted, so load 3main into the editor of your choice, search for "KTccminer-cryptonight" (it's near the beginning of the heredoc that gets written to mph_conf.json), and delete "-a cryptonight" from that line.

Beyond that, the only other changes I made were to set the hostname equal to the worker name (changes in /etc/hostname and /etc/hosts), change the timezone from Eastern to Pacific, and to revise the speed and power figures in the mph_conf.json heredoc with my current configuration (up from 3 GPUs to 4).  As I write this, I'm imaging my v19 setup so I can copy it over to the (physically smaller) stick with v17.

▀     DeepOnion  |  TOR Integrated & Secured  [ Facebook  Telegram  Bitcointalk  Twitter  Youtube  Reddit ]     ▀
Your Anonymity Guaranteed  ★  Your Assets Secured by TOR  ★  Guard Your Privacy!   ❱❱❱ JOIN AIRDROP NOW!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  File Authenticity Guaranteed by DeepVault  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
September 11, 2017, 08:57:13 AM
 #3535

Is it possible to compile latest ccminer klaust for linux ?
I'm getting +1000 kh/s neoscrypt with 1070 on windows with it
while SPccminer gives 800 kh/s on nvoc

Code:
m1@m1-desktop-101:~/Downloads/ccminer-klaust/ccminer-klaust$ ./ccminer --version
ccminer 8.13-KlausT (64bit) for nVidia GPUs
Compiled with GCC 5.4 using Nvidia CUDA Toolkit 8.0

Based on pooler cpuminer 2.3.2 and the tpruvot@github fork
CUDA support by Christian Buchner, Christian H. and DJM34
Includes optimizations implemented by sp-hash, klaust, tpruvot and tsiv.

ccminer v8.13-KlausT
libcurl/7.47.0 GnuTLS/3.4.10 zlib/1.2.8 libidn/1.32 librtmp/2.3

I compiled it but gives me error :


Code:
[2017-09-09 15:28:05] GPU #3: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #0: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #4: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #5: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #1: waiting for data
[2017-09-09 15:28:06] Stratum difficulty set to 256
[2017-09-09 15:28:06] Stratum difficulty set to 64
[2017-09-09 15:28:06] hub.miningpoolhub.com:20510 neoscrypt block 1876969
Cuda error in func 'neoscrypt_cpu_init_2stream' at line 1439 : invalid device symbol.
Cuda error in func 'neoscrypt_cpu_init_2stream' at line 1428 : driver shutting down.

I believe I compiled this miner for v0019; it should be under the directory KTminer.  Might be a different version.

Unfortunately we dont have KTccminer, we have KX for skunk-krnlx  and TP for tpruvot 2.2 and AS for alexis78
Can you please give it a shot?
Hash rate difference is around 20% with 1070
1000+ on windows with klaust ccminer and 800 with SP and KX ccminer on nvoc

It (KTccminer) was supposed to be in nvOC19, but got omitted somehow! Please check the below post by 'salfter', I've tried to add it for MPH (to mine XMR); it is working as expected for me on nvOC19.

Give it a go and let me know if it is working as expected.


I finally got around to upgrading to v19 from v17.  I'd had some trouble with v18 and went back to v17, but v19's being much better behaved.  I put my config in (configured to use my MiningPoolHub switcher and Maxximus007's fan-control code) and let her rip.

There is one issue I ran across: no Cryptonight miner.  I noticed it when my mining rig's fans all slowed down.  To get things running again in a hurry, I copied the mining software from my v17 setup.  It's in this tarball:

https://alfter.us/wp/wp-content/uploads/2017/09/KTccminer-cryptonight.tar.xz

Unpack to ~m1. It'll unpack to a Git repo into which you can pull updates (I last updated it just a few days ago) that has already been configured and built.  I might've built it for Pascal (GeForce 10-series) GPUs only; I don't recall for sure if I did, so if you're using older GPUs and it doesn't work for you, you might need to rebuild it.

There was also an upstream change in this miner that requires a change in 3main.  The "-a cryptonight" option is no longer accepted, so load 3main into the editor of your choice, search for "KTccminer-cryptonight" (it's near the beginning of the heredoc that gets written to mph_conf.json), and delete "-a cryptonight" from that line.

Beyond that, the only other changes I made were to set the hostname equal to the worker name (changes in /etc/hostname and /etc/hosts), change the timezone from Eastern to Pacific, and to revise the speed and power figures in the mph_conf.json heredoc with my current configuration (up from 3 GPUs to 4).  As I write this, I'm imaging my v19 setup so I can copy it over to the (physically smaller) stick with v17.

Thanks a lot, will give a shot and post the results
Here is the configs for equihash coins with failover pools
see if you want to use it for next version

https://www.dropbox.com/s/pabya5cohtqh6j1/nvOC-equihash-failover-pools.rar?dl=0
damNmad
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168



View Profile
September 11, 2017, 09:08:39 AM
 #3536

Zpool SIB X11-GHOST with ccminer Alexis78 :

1bash:

Code:
COIN="ZPOOL_SIB"

Code:
# ZPOOL uses your BTC_ADDRESS
ZPOOL_SIB_POOL="stratum+tcp://sib.mine.zpool.ca:5033"


3main:

Code:
if [ $COIN == "ZPOOL_SIB" ]
then
HCD='/home/m1/ASccminer/ccminer'

screen -dmS miner $HCD -a sib -o $ZPOOL_SIB_POOL -u $BTC_ADDRESS -p $WORKERNAME,c=BTC
 
if [ $LOCALorREMOTE == "LOCAL" ]
then
screen -r miner
fi
 
BITCOIN="theGROUND"
 
while [ $BITCOIN == "theGROUND" ]
do
sleep 60
done
fi


Dont know if we should use sib or x11ghost in the miner line :

Code:
screen -dmS miner $HCD -a sib -o $ZPOOL_SIB_POOL -u $BTC_ADDRESS -p $WORKERNAME,c=BTC

Please check and let me know

Will test this out and confirm; Thanks a lot for all those coin updates.

I will add all your stuff into a single file, test them one by one and add them to my next version Grin

I would suggest you to add a disclaimer on top/bottom of the new coins you are going to add in future saying whether they have been tested or not; it will give a rough idea for new users about what they are into, if they want to give it a go Smiley

I really appreciate you adding all these coins; it does help me a lot; can't thank you enough for this Smiley

▀     DeepOnion  |  TOR Integrated & Secured  [ Facebook  Telegram  Bitcointalk  Twitter  Youtube  Reddit ]     ▀
Your Anonymity Guaranteed  ★  Your Assets Secured by TOR  ★  Guard Your Privacy!   ❱❱❱ JOIN AIRDROP NOW!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  File Authenticity Guaranteed by DeepVault  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Doftorul
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
September 11, 2017, 09:23:18 AM
 #3537

Hi guys, can someone give some hints or explain what is wrong with my rigs since only the gpu0 can have can receive/execute the fan speed as being set ? Below is the error i see all the time when any other than gpu0 fan gets set:

ERROR: Error assigning value 50 to attribute
       'GPUTargetFanSpeed' (m1-desktop:0[fan:1])
       as specified in assignment
       '[fan:1]/GPUTargetFanSpeed=50' (Unknown
       Error).

I am currently using rigs with 3 x 1080 Ti and 3 x 1070's and having the first release of v019 installed on SSD.
Tried manually to do:

nvidia-xconfig --enable-all-gpus
nvidia-xconfig --cool-bits=4
nvidia-settings -a [gpu:1]/GPUFanControlState=1
nvidia-settings -a [fan:1]/GPUTargetFanSpeed=50

but the error is the same.
Other than being unable to set the fan speeds, the rigs are chugging along, however, the speed of the fans for the cards other than gpu0 is the factory default as neither the minimum fan speed set in 1bash gets applied, with or without the automated fan control feature.

Edit: in the nvidia x server settings i can see the Enable fan control feature for the gpu0 but it is missing for the other gpu's.

Does the error happens if you set speed to higher values like 60-65 too ?
I think I had the same problem on low values

Thank you for your answer !

Yes, the problem persists even if i set higher fan values or 100%...

In the Thermal Settings in the nvidia x settings utility only gpu0 has fan control option enabled, the other gpu's are missing this feature.
damNmad
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168



View Profile
September 11, 2017, 09:41:53 AM
 #3538


Have you set cpu mining to off ?

yep, for sure

looks like 3main select only one GPU for a reason I don't know

this is due to a problem with the 3main implementation wi$em@n found; but I haven't fixed yet.  You can do this manually for now by finding this area in 3main:

Code:
if [ $COIN == "XMR" ]
then
HCD='/home/m1/xmr/stakGPU/bin/xmr-stak-nvidia'
ADDR="$XMR_ADDRESS.$XMR_WORKER"

cat <<EOF >/home/m1/xmr/stakGPU/bin/config.txt

"gpu_threads_conf" : [
  { "index" : 0,
    "threads" : 32, "blocks" : 18,
    "bfactor" : 8, "bsleep" :  10,
    "affine_to_cpu" : false,
  },
],

"use_tls" : false,
"tls_secure_algo" : true,
"tls_fingerprint" : "",

"pool_address" : "$XMR_POOL",
"wallet_address" : "$ADDR",
"pool_password" : "x",

"call_timeout" : 10,
"retry_time" : 10,
"giveup_limit" : 0,

"verbose_level" : 4,

"h_print_time" : 60,

"output_file" : "",

"httpd_port" : 0,

"prefer_ipv4" : true
EOF

cd /home/m1/xmr/stakGPU/bin

screen -dmS miner $HCD

if [ $LOCALorREMOTE == "LOCAL" ]
then
screen -r miner
fi

and adding an additional:

gpu_threads_conf" : [
  { "index" : 0,
    "threads" : 32, "blocks" : 18,
    "bfactor" : 8, "bsleep" :  10,
    "affine_to_cpu" : false,
  },
  { "index" : 1,
    "threads" : 32, "blocks" : 18,
    "bfactor" : 8, "bsleep" :  10,
    "affine_to_cpu" : false,
  },
  { "index" : 2,
    "threads" : 32, "blocks" : 18,
    "bfactor" : 8, "bsleep" :  10,
    "affine_to_cpu" : false,
  },
  { "index" : 3,
    "threads" : 32, "blocks" : 18,
    "bfactor" : 8, "bsleep" :  10,
    "affine_to_cpu" : false,
  },
],

index block per GPU to the "gpu_threads_conf"

as the above would be for 4x gpus.

thanks a lot Fullzero

I'm now able to use my 7x GPU with your modification

unfortunately watchdog is not working anymore as it saying that GPU utilisation is to low

not a big deal

thanks

I will look into a watchdog conflict with multiple gpus while using xmr-stak.

I noticed that xmr-stack takes a while to load up all the gpu's with work - on 13 card systems this can take up to 3-4 minutes (it also depends on the thread/block count in xmr-stak config.txt - the settings from fullzero load under 2G of data, but you can tweak those numbers higher getting, resulting higher hash rates, but also increasing the initialization time).
Once stak loads all the cards, and assuming your OC settings are stable - it will behave itself for days. I meant to modify watchdog to recognize stak is running and increase the initialization time appropriately, but I still need to migrate to v0019. for now if you want to run watchdog, change the initial timeout to 360 seconds it should do the trick.
Once all the cards are loaded stak will spit out a bunch of submits to the pool in one shot.

I've seen issue with WATCHDOG while using keccak algo (for MAX COIN) on MPH; the GPU utilization for this coin is algo is always around 90 and WATCHDOG always restarts the mining eventually the whole RIG based on that usage!

I remember one of the user complained about keccak; asked about how to disable it (thinking its probably because of this utilization low issue).

▀     DeepOnion  |  TOR Integrated & Secured  [ Facebook  Telegram  Bitcointalk  Twitter  Youtube  Reddit ]     ▀
Your Anonymity Guaranteed  ★  Your Assets Secured by TOR  ★  Guard Your Privacy!   ❱❱❱ JOIN AIRDROP NOW!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  File Authenticity Guaranteed by DeepVault  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
September 11, 2017, 09:42:26 AM
 #3539

Hi guys, can someone give some hints or explain what is wrong with my rigs since only the gpu0 can have can receive/execute the fan speed as being set ? Below is the error i see all the time when any other than gpu0 fan gets set:

ERROR: Error assigning value 50 to attribute
       'GPUTargetFanSpeed' (m1-desktop:0[fan:1])
       as specified in assignment
       '[fan:1]/GPUTargetFanSpeed=50' (Unknown
       Error).

I am currently using rigs with 3 x 1080 Ti and 3 x 1070's and having the first release of v019 installed on SSD.
Tried manually to do:

nvidia-xconfig --enable-all-gpus
nvidia-xconfig --cool-bits=4
nvidia-settings -a [gpu:1]/GPUFanControlState=1
nvidia-settings -a [fan:1]/GPUTargetFanSpeed=50

but the error is the same.
Other than being unable to set the fan speeds, the rigs are chugging along, however, the speed of the fans for the cards other than gpu0 is the factory default as neither the minimum fan speed set in 1bash gets applied, with or without the automated fan control feature.

Edit: in the nvidia x server settings i can see the Enable fan control feature for the gpu0 but it is missing for the other gpu's.

Does the error happens if you set speed to higher values like 60-65 too ?
I think I had the same problem on low values

Thank you for your answer !

Yes, the problem persists even if i set higher fan values or 100%...

In the Thermal Settings in the nvidia x settings utility only gpu0 has fan control option enabled, the other gpu's are missing this feature.
Then may be some things wrong with the image/OS
Some times starting from scratch is easier than trying to solve the problem.

P.S. is GPU Power Mizer Mode set in 1bash?

Code:
GPUPowerMizerMode_Adjust="YES"
papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
September 11, 2017, 10:21:32 AM
 #3540

Is it possible to compile latest ccminer klaust for linux ?
I'm getting +1000 kh/s neoscrypt with 1070 on windows with it
while SPccminer gives 800 kh/s on nvoc

Code:
m1@m1-desktop-101:~/Downloads/ccminer-klaust/ccminer-klaust$ ./ccminer --version
ccminer 8.13-KlausT (64bit) for nVidia GPUs
Compiled with GCC 5.4 using Nvidia CUDA Toolkit 8.0

Based on pooler cpuminer 2.3.2 and the tpruvot@github fork
CUDA support by Christian Buchner, Christian H. and DJM34
Includes optimizations implemented by sp-hash, klaust, tpruvot and tsiv.

ccminer v8.13-KlausT
libcurl/7.47.0 GnuTLS/3.4.10 zlib/1.2.8 libidn/1.32 librtmp/2.3

I compiled it but gives me error :


Code:
[2017-09-09 15:28:05] GPU #3: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #0: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #4: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #5: waiting for data
[2017-09-09 15:28:05] GPU #1: waiting for data
[2017-09-09 15:28:06] Stratum difficulty set to 256
[2017-09-09 15:28:06] Stratum difficulty set to 64
[2017-09-09 15:28:06] hub.miningpoolhub.com:20510 neoscrypt block 1876969
Cuda error in func 'neoscrypt_cpu_init_2stream' at line 1439 : invalid device symbol.
Cuda error in func 'neoscrypt_cpu_init_2stream' at line 1428 : driver shutting down.

I believe I compiled this miner for v0019; it should be under the directory KTminer.  Might be a different version.

Unfortunately we dont have KTccminer, we have KX for skunk-krnlx  and TP for tpruvot 2.2 and AS for alexis78
Can you please give it a shot?
Hash rate difference is around 20% with 1070
1000+ on windows with klaust ccminer and 800 with SP and KX ccminer on nvoc

It (KTccminer) was supposed to be in nvOC19, but got omitted somehow! Please check the below post by 'salfter', I've tried to add it for MPH (to mine XMR); it is working as expected for me on nvOC19.

Give it a go and let me know if it is working as expected.


I finally got around to upgrading to v19 from v17.  I'd had some trouble with v18 and went back to v17, but v19's being much better behaved.  I put my config in (configured to use my MiningPoolHub switcher and Maxximus007's fan-control code) and let her rip.

There is one issue I ran across: no Cryptonight miner.  I noticed it when my mining rig's fans all slowed down.  To get things running again in a hurry, I copied the mining software from my v17 setup.  It's in this tarball:

https://alfter.us/wp/wp-content/uploads/2017/09/KTccminer-cryptonight.tar.xz

Unpack to ~m1. It'll unpack to a Git repo into which you can pull updates (I last updated it just a few days ago) that has already been configured and built.  I might've built it for Pascal (GeForce 10-series) GPUs only; I don't recall for sure if I did, so if you're using older GPUs and it doesn't work for you, you might need to rebuild it.

There was also an upstream change in this miner that requires a change in 3main.  The "-a cryptonight" option is no longer accepted, so load 3main into the editor of your choice, search for "KTccminer-cryptonight" (it's near the beginning of the heredoc that gets written to mph_conf.json), and delete "-a cryptonight" from that line.

Beyond that, the only other changes I made were to set the hostname equal to the worker name (changes in /etc/hostname and /etc/hosts), change the timezone from Eastern to Pacific, and to revise the speed and power figures in the mph_conf.json heredoc with my current configuration (up from 3 GPUs to 4).  As I write this, I'm imaging my v19 setup so I can copy it over to the (physically smaller) stick with v17.
Its ccminer-cryptonight by klaust and has even lower hash rate on neoscrypt  than others

Code:
[2017-09-11 14:47:31] GPU #5: GeForce GTX 1070, 668.44 H/s (618.11 H/s avg)

Code:
m1@m1-desktop-101:~/KTccminer-cryptonight$ ./ccminer --help
    *** ccminer-cryptonight 2.04 (64 bit) for nVidia GPUs by tsiv and KlausT
    *** Built with GCC 5.4 using the Nvidia CUDA Toolkit 8.0
Pages: « 1 ... 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 [177] 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 ... 287 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!