Bitcoin Forum
August 17, 2022, 04:01:31 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 23.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 [76] 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 ... 142 »
  Print  
Author Topic: lolMiner 1.53: Dual mining Eth+Kaspa and more efficient AMD kernels  (Read 147465 times)
Lolliedieb
Member
**
Offline Offline

Activity: 432
Merit: 45


View Profile WWW
November 13, 2020, 05:24:41 PM
 #1501

Is there a way to enforce slow mode DAG creation?
With the update to 1.14, 13 x 570 4GB rig would produce defect shares on GPUs 0 through to 5. I noticed that the fast DAG generation mode was used on the 0-5 GPUs and slow mode on 6-12. I was able to resolve the invalid share issue by reverting to 1.12 which uses slow mode on all GPUs.

Thanks


Just fixed with 1.15 Cheesy

Check out lolMiner 1.17, an efficient miner for Ethash, Beam and many Cuckoo-Cycle and Equihash variants for AMD cards at low fees.
Also inventor of Zombie Mode for Ethash, which allows you to mine on Eth with your 4G AMD GPUs above epoch 382.
1660752091
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1660752091

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1660752091
Reply with quote  #2

1660752091
Report to moderator
1660752091
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1660752091

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1660752091
Reply with quote  #2

1660752091
Report to moderator
1660752091
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1660752091

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1660752091
Reply with quote  #2

1660752091
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1660752091
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1660752091

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1660752091
Reply with quote  #2

1660752091
Report to moderator
1660752091
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1660752091

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1660752091
Reply with quote  #2

1660752091
Report to moderator
1660752091
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1660752091

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1660752091
Reply with quote  #2

1660752091
Report to moderator
jgonzi
Member
**
Offline Offline

Activity: 603
Merit: 19


View Profile
November 14, 2020, 07:46:50 AM
 #1502

Hey guys,
OS: Ubuntu 20.04
GPU: GTX 1050Ti
Drivers: Nvidia 450.80.02 CUDA 11.0

I have lolMiner 1.14 successfully loading DAG in Zombie mode and continually receiving new jobs from the pool eth2.2miners.com:2020
The problem is the hashrate remains 0.00 mh/s at all times, even though the GPU usage is 100% as reported by nvidia-smi.
Any tips? Sorry if its something obvious, I haven't done linux mining before.

Thanks

Which version of lolminer are you using?

The version 1.14 has introduced the
 Ethash Zombie mode for 4G Nvidia GPUs. You have to use --4g-alloc-size to calibrate the number of MBytes the GPUs are allowed to use.
 The version  1.15 : (You can downloaded directly from github)
Improved Ethash efficiency on Nvidia GPUs
General stability improvements (resolved many potential miner hangs up causes)
bassistas
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 32
Merit: 0


View Profile
November 14, 2020, 08:11:11 PM
 #1503

Hi guys, I have some  r9 290 4GB, some  rx 580 4gb gpus and yesterday they stopped mining eth so I decided to give lolminer zombie mode a try. I managed to make it work but the hashrates are very low. The r9 290's previously were mining at 29-30mh/s and now at 19-20mh/s, also the rx580's is mining at 22mh/s . Is there any specific parameter I have to change to raise more the mh/s?
thanks
jgonzi
Member
**
Offline Offline

Activity: 603
Merit: 19


View Profile
November 14, 2020, 08:54:37 PM
 #1504

Hi guys, I have some  r9 290 4GB, some  rx 580 4gb gpus and yesterday they stopped mining eth so I decided to give lolminer zombie mode a try. I managed to make it work but the hashrates are very low. The r9 290's previously were mining at 29-30mh/s and now at 19-20mh/s, also the rx580's is mining at 22mh/s . Is there any specific parameter I have to change to raise more the mh/s?
thanks

The most profit option is to try to mine at the moment ETH now until the DAG of ETC fork... that will let you mine now with more hashrate... you will be able also to mine with lolMiner in the fork of ETC...
ivomm
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1636
Merit: 1942


All good things to those who wait


View Profile
November 15, 2020, 12:22:19 AM
 #1505

Hi guys, I have some  r9 290 4GB, some  rx 580 4gb gpus and yesterday they stopped mining eth so I decided to give lolminer zombie mode a try. I managed to make it work but the hashrates are very low. The r9 290's previously were mining at 29-30mh/s and now at 19-20mh/s, also the rx580's is mining at 22mh/s . Is there any specific parameter I have to change to raise more the mh/s?
thanks

Strange, I thought lolminer doesn't recognize hawaii at all for eth. At least on SMOS it doesn't recognize my cards. Or may be it needs some change in the files of the SMOS?
bassistas
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 32
Merit: 0


View Profile
November 15, 2020, 01:02:43 AM
 #1506

Hi guys, I have some  r9 290 4GB, some  rx 580 4gb gpus and yesterday they stopped mining eth so I decided to give lolminer zombie mode a try. I managed to make it work but the hashrates are very low. The r9 290's previously were mining at 29-30mh/s and now at 19-20mh/s, also the rx580's is mining at 22mh/s . Is there any specific parameter I have to change to raise more the mh/s?
thanks

Strange, I thought lolminer doesn't recognize hawaii at all for eth. At least on SMOS it doesn't recognize my cards. Or may be it needs some change in the files of the SMOS?

I use HiveOS and I was mining without any problems with all my hawaii GPUs, maybe SMOS doesn't have the same drivers installed that's why they don't get detected there  but the strange thing is why the RX 580 mining at a different speed than the Hawaii GPUs now in zombie mode. they have the same amount of memory and they were mining at 30-32mh/s with some OC, both the hawaii (r9 290) and the rx 580. Now with the zombie mode, the RX 580 4GB is ahead in mining.
satcomcom
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1176
Merit: 295



View Profile
November 15, 2020, 02:55:57 PM
Last edit: November 15, 2020, 04:00:10 PM by satcomcom
 #1507

Hi guys, I have some  r9 290 4GB, some  rx 580 4gb gpus and yesterday they stopped mining eth so I decided to give lolminer zombie mode a try. I managed to make it work but the hashrates are very low. The r9 290's previously were mining at 29-30mh/s and now at 19-20mh/s, also the rx580's is mining at 22mh/s . Is there any specific parameter I have to change to raise more the mh/s?
I checked:
 Ubuntu 16.04.6
 lolMiner 1.14
 R9 290 core 1040 memory 1300
 24.5 MH (30.5 MH before with etminer)
 sudo ./lolMiner --algo ETHASH --pool eu1.ethermine.org:4444 --user ADDRESS.RIG_NAME --4g-alloc-size 4076

   But ... no more than 5 GPU work.

hazethegreat
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
November 15, 2020, 10:35:30 PM
 #1508

Which version of lolminer are you using?

The version 1.14 has introduced the
 Ethash Zombie mode for 4G Nvidia GPUs. You have to use --4g-alloc-size to calibrate the number of MBytes the GPUs are allowed to use.
 The version  1.15 : (You can downloaded directly from github)
Improved Ethash efficiency on Nvidia GPUs
General stability improvements (resolved many potential miner hangs up causes)

I was using 1.14 and now I've tried 1.15 with the same results. As stated it successfully enters into Zombie mode (but still produces 0.00MH/s).

Thanks
jgonzi
Member
**
Offline Offline

Activity: 603
Merit: 19


View Profile
November 15, 2020, 11:02:54 PM
 #1509

Hi guys, I have some  r9 290 4GB, some  rx 580 4gb gpus and yesterday they stopped mining eth so I decided to give lolminer zombie mode a try. I managed to make it work but the hashrates are very low. The r9 290's previously were mining at 29-30mh/s and now at 19-20mh/s, also the rx580's is mining at 22mh/s . Is there any specific parameter I have to change to raise more the mh/s?
I checked:
 Ubuntu 16.04.6
 lolMiner 1.14
 R9 290 core 1040 memory 1300
 24.5 MH (30.5 MH before with etminer)
 sudo ./lolMiner --algo ETHASH --pool eu1.ethermine.org:4444 --user ADDRESS.RIG_NAME --4g-alloc-size 4076

   But ... no more than 5 GPU work.



Have you try to increase voltage to theses 2 cards? In the log the DAG seems to be not created. Only to discard...
satcomcom
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1176
Merit: 295



View Profile
November 15, 2020, 11:20:51 PM
Last edit: November 15, 2020, 11:59:50 PM by satcomcom
 #1510

Have you try to increase voltage to theses 2 cards? In the log the DAG seems to be not created. Only to discard...
All GPU fully functional, tested in various configurations with ethminer, I tried replacing some GPU with R9 390 8GB, same result, only 5 GPUs working
DaCryptokeeper
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 0


View Profile
November 16, 2020, 02:08:16 AM
 #1511

I am trying to mine beam with lolminer.(1.15, have also tried 1.11) Using 5 amd rx 470 4gb cards. Doesn't matter if I use stock or under/overclocked settings, new drivers, etc-GPU 1 mines at less than 1 sol and causes the miner to invoke the stuck miner emergency protocol. IT's only the first gpu, doesn't matter what settings I use, it just dies. Any ideas, or is there a way, using the bat file to just mine on the one card to see, or to just disable that card and mine with 4. Those same cards mine Ethash coins fine(on phoenixminer)?

jgonzi
Member
**
Offline Offline

Activity: 603
Merit: 19


View Profile
November 16, 2020, 08:37:33 AM
 #1512

Have you try to increase voltage to theses 2 cards? In the log the DAG seems to be not created. Only to discard...
All GPU fully functional, tested in various configurations with ethminer, I tried replacing some GPU with R9 390 8GB, same result, only 5 GPUs working


It is usefull to see if they are always the same cards that are 0... or if you swap the pci riser to be 0Mhs another position if that 0 goes to that card or stills in the same position... That will let more information.

jgonzi
Member
**
Offline Offline

Activity: 603
Merit: 19


View Profile
November 16, 2020, 08:58:20 PM
 #1513

It is usefull to see if they are always the same cards that are 0... or if you swap the pci riser to be 0Mhs another position if that 0 goes to that card or stills in the same position... That will let more information.
By swapping the GPU, I get a result with the same GPU numbers that do not work.
It looks like the miner does not work correctly with the old version of OpenCL.


Unfortunately, the log detail does not say anything about the reason for the incomplete DAG file. No errors, no messages.

The ethminer and PhoenixMiner miners use all the resources without any problems in benchmark on this configuration.

It is strange... if the Dag is not created...
woadish
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 22
Merit: 0


View Profile
November 17, 2020, 03:21:14 PM
 #1514

Hi,
How I watch lolminer api my other computers or on 3rd party application
what is default api port?
or how i setup api parameters on lolminer.

I use hiveos lolminer 1.15

eg: claymore 3333

thanks
fapar
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1232
Merit: 267


View Profile WWW
November 17, 2020, 03:55:04 PM
 #1515

Hi,
How I watch lolminer api my other computers or on 3rd party application
what is default api port?
or how i setup api parameters on lolminer.

I use hiveos lolminer 1.15

eg: claymore 3333

thanks
You can specify the port with the --apiport command in the bat-file or APIPORT in the config (for example, --apiport 3333). By default, no value is assigned to it. You can specify any port, the main thing that it was opened in HiveOS.
woadish
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 22
Merit: 0


View Profile
November 17, 2020, 04:41:37 PM
 #1516

Hi,
How I watch lolminer api my other computers or on 3rd party application
what is default api port?
or how i setup api parameters on lolminer.

I use hiveos lolminer 1.15

eg: claymore 3333

thanks
You can specify the port with the --apiport command in the bat-file or APIPORT in the config (for example, --apiport 3333). By default, no value is assigned to it. You can specify any port, the main thing that it was opened in HiveOS.

Actually i try this but it give error :

option '--apiport' cannot be specified more than once                                                                                                                                                                                    

lolminer exited, waiting to cooldown a bit

https://imgur.com/W2Tb11G

please help this...
woadish
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 22
Merit: 0


View Profile
November 17, 2020, 04:58:45 PM
 #1517

ithink i found :

/root/hive/miners/lolminer/1.12/lolminer.conf

--algo ETHASH                                                                                                                                                                                                                             
--pool pool.ahmetkaldirim.com:9001                                                                                                                                                                                                       
--user 0x38ddf965ca514a885a3debd1f529b1375f4f081d.Ruyam_04                                                                                                                                                                               
--pass Ruyam_04                                                                                                                                                                                                                           
--apiport 44444                                                                                                                                                                                                                           
--timeprint 1 --shortstats 10 --longstats 60

parameter included in this file but how to i use is 44444 port

i was watch claymore 3333 port miner screen or 3rd party application to rig live check like as claymore monitör.
woadish
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 22
Merit: 0


View Profile
November 17, 2020, 05:07:46 PM
 #1518

i found answer  Smiley

https://imgur.com/y15A9AT

thanks for help
yalviert
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11
Merit: 0


View Profile
November 18, 2020, 06:12:01 AM
 #1519


hello I have this problem it does not let me mine combining amd and nvida I have the drivers amd 18.12.3 and nvidea 382.05


Setup Miner...
 Device 0:
    Name:    Radeon (TM) RX 470 Graphics
    Address: 1:0
    Vendor:  Advanced Micro Devices (AMD)
    Memory:  4096 MByte (4042 MByte free)
    Max epoch (approx): 376
    Active:  true (Selected Algorithm: ETHash)
 Device 1:
    Name:    GeForce GTX 1070
    Address: 2:0
    Vendor:  NVIDIA Corporation
    Memory:  8192 MByte
    Max epoch (approx): 894
    Active:  true (Selected Algorithm: ETHash)
 Device 2:
    Name:    Radeon RX 570 Series
    Address: 7:0
    Vendor:  Advanced Micro Devices (AMD)
    Memory:  4096 MByte (4042 MByte free)
    Max epoch (approx): 376
    Active:  true (Selected Algorithm: ETHash)
 Device 3:
    Name:    AMD Radeon (TM) R9 390 Series
    Address: 8:0
    Vendor:  Advanced Micro Devices (AMD)
    Memory:  8192 MByte (8141 MByte free)
    Max epoch (approx): 894
    Active:  true (Selected Algorithm: ETHash)
 Device 4:
    Name:    AMD Radeon (TM) R9 380 Series
    Address: 9:0
    Vendor:  Advanced Micro Devices (AMD)
    Memory:  4096 MByte (4042 MByte free)
Problem in building kernel
batsonxl
Member
**
Offline Offline

Activity: 854
Merit: 21


View Profile
November 18, 2020, 08:49:41 AM
 #1520

i need help with this lolminer, i cant get good speeds.
rx480=25mhs, rx570=19mhs. 1150/2070 900/920mv, win10,compute mode is on.20.4.2 driver
Is there anyway get good speed with lolminer WITHOUT modding the bios? thanks good folks
Pages: « 1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 [76] 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 ... 142 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!