Bitcoin Forum
July 24, 2021, 11:42:23 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 [212] 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 ... 463 »
  Print  
Author Topic: PhoenixMiner 5.6d: fastest Ethereum/Ethash miner with lowest devfee (Win/Linux)  (Read 669496 times)
motomart
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 0


View Profile
March 04, 2020, 01:46:01 PM
 #4221

Can you guys explain this to me.... Several times I've noticed miner is switching from DAG epoch 329 to 'Generating DAG epoch #0'. I have a mix of 1070, 1060 and 104-100 cards. My 1070 cards are doing 32+ MHs for a short time then miner is restarting with DAG epoch 329 and cards are doing about 27MHs. I understand it's slowing down with bigger DAG but what is DAG for epoch #0.


2020.03.03:15:55:49.480: GPU4 GPU4: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.531: GPU6 GPU6: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.542: GPU5 GPU5: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.561: GPU3 GPU3: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.585: GPU2 GPU2: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.600: GPU8 GPU8: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.708: GPU1 GPU1: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:50.463: GPU7 Light cache generated in 1.0 s (15.4 MB/s)
2020.03.03:15:55:50.463: GPU7 GPU7: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU4 GPU4: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU6 GPU6: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU5 GPU5: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU3 GPU3: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.464: GPU2 GPU2: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.464: GPU8 GPU8: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.465: GPU1 GPU1: Generating DAG for epoch #0
.
.
2020.03.03:15:56:00.753: main GPUs: 1: 31.981 MH/s (29) 2: 32.471 MH/s (31) 3: 32.563 MH/s (27) 4: 23.654 MH/s (27) 5: 32.588 MH/s (31) 6: 40.112 MH/s (46) 7: 40.876 MH/s (42) 8: 23.580 MH/s (34)
1627170143
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627170143

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627170143
Reply with quote  #2

1627170143
Report to moderator
1627170143
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627170143

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627170143
Reply with quote  #2

1627170143
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1627170143
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627170143

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627170143
Reply with quote  #2

1627170143
Report to moderator
1627170143
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627170143

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627170143
Reply with quote  #2

1627170143
Report to moderator
1627170143
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627170143

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627170143
Reply with quote  #2

1627170143
Report to moderator
UnclWish
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1442
Merit: 253


View Profile
March 04, 2020, 01:54:56 PM
 #4222

Can you guys explain this to me.... Several times I've noticed miner is switching from DAG epoch 329 to 'Generating DAG epoch #0'. I have a mix of 1070, 1060 and 104-100 cards. My 1070 cards are doing 32+ MHs for a short time then miner is restarting with DAG epoch 329 and cards are doing about 27MHs. I understand it's slowing down with bigger DAG but what is DAG for epoch #0.


2020.03.03:15:55:49.480: GPU4 GPU4: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.531: GPU6 GPU6: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.542: GPU5 GPU5: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.561: GPU3 GPU3: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.585: GPU2 GPU2: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.600: GPU8 GPU8: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.708: GPU1 GPU1: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:50.463: GPU7 Light cache generated in 1.0 s (15.4 MB/s)
2020.03.03:15:55:50.463: GPU7 GPU7: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU4 GPU4: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU6 GPU6: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU5 GPU5: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU3 GPU3: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.464: GPU2 GPU2: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.464: GPU8 GPU8: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.465: GPU1 GPU1: Generating DAG for epoch #0
.
.
2020.03.03:15:56:00.753: main GPUs: 1: 31.981 MH/s (29) 2: 32.471 MH/s (31) 3: 32.563 MH/s (27) 4: 23.654 MH/s (27) 5: 32.588 MH/s (31) 6: 40.112 MH/s (46) 7: 40.876 MH/s (42) 8: 23.580 MH/s (34)
It's nicehash pool? If so - nicehash can switch on the fly between different eth forks, so it can change DAG's. DAG #0 - is one of this switches to some fork untill it give better profit.
br2459
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 267
Merit: 102


View Profile
March 04, 2020, 06:02:41 PM
 #4223

BIOS modded timings RX5700 - 58-50 mh/s
https://www.youtube.com/watch?v=d-AwOPJQH_4&t
I watched the video and it does look doable. He had it running for 20mins with 2 cards and 0 incorrect/rejected shares at around 58MH/s. I just wonder if you have to use the pixel patcher in Windows after the BIOS mod..

joaogti36
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 160
Merit: 100


View Profile
March 04, 2020, 06:54:18 PM
 #4224

anyone else also losing hashrate in the nvidias 1070??? is there a fix so we don't need to push power/core in the cards?
darkCryptoMiner
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28
Merit: 0


View Profile
March 04, 2020, 07:18:04 PM
 #4225

anyone else also losing hashrate in the nvidias 1070??? is there a fix so we don't need to push power/core in the cards?

Yup, same with me.. 0.1 to 0.3 drop in the last month or two
motomart
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 0


View Profile
March 04, 2020, 11:51:54 PM
 #4226

Can you guys explain this to me.... Several times I've noticed miner is switching from DAG epoch 329 to 'Generating DAG epoch #0'. I have a mix of 1070, 1060 and 104-100 cards. My 1070 cards are doing 32+ MHs for a short time then miner is restarting with DAG epoch 329 and cards are doing about 27MHs. I understand it's slowing down with bigger DAG but what is DAG for epoch #0.


2020.03.03:15:55:49.480: GPU4 GPU4: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.531: GPU6 GPU6: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.542: GPU5 GPU5: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.561: GPU3 GPU3: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.585: GPU2 GPU2: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.600: GPU8 GPU8: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.708: GPU1 GPU1: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:50.463: GPU7 Light cache generated in 1.0 s (15.4 MB/s)
2020.03.03:15:55:50.463: GPU7 GPU7: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU4 GPU4: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU6 GPU6: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU5 GPU5: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU3 GPU3: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.464: GPU2 GPU2: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.464: GPU8 GPU8: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.465: GPU1 GPU1: Generating DAG for epoch #0
.
.
2020.03.03:15:56:00.753: main GPUs: 1: 31.981 MH/s (29) 2: 32.471 MH/s (31) 3: 32.563 MH/s (27) 4: 23.654 MH/s (27) 5: 32.588 MH/s (31) 6: 40.112 MH/s (46) 7: 40.876 MH/s (42) 8: 23.580 MH/s (34)
It's nicehash pool? If so - nicehash can switch on the fly between different eth forks, so it can change DAG's. DAG #0 - is one of this switches to some fork untill it give better profit.


Thanks. Yes it is nicehash. Is it just idling at that time or doing shares?
NCarter84
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 194
Merit: 3


View Profile
March 05, 2020, 12:24:56 AM
 #4227

BIOS modded timings RX5700 - 58-50 mh/s
https://www.youtube.com/watch?v=d-AwOPJQH_4&t
I watched the video and it does look doable. He had it running for 20mins with 2 cards and 0 incorrect/rejected shares at around 58MH/s. I just wonder if you have to use the pixel patcher in Windows after the BIOS mod..

no pixal patcher...

Mines been running now for 2.5 hours with no rejected shares.... Pool side is still lower than what miner is reporting but need a longer sample size than 2.5 hours.
Zergas87
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
March 05, 2020, 01:02:37 AM
Last edit: March 05, 2020, 01:21:33 AM by Zergas87
 #4228

Hello there, i'm testing a rx 5700 XT and a rx 5700, the XT get cclock drops to 700mhz lowering the hashrate from 52-53 to 30-35, sometimes is random.. i tried the stock settings and others settings from the forum and youtube, still the same problem.

Also do you guys know if the AMD adrenaline software has the feature for compute mode?, i can't find it.

Good luck miners!


I have the same problem. cclock drops to 700 mhz, and mining speed also!
https://i.ibb.co/VYRQsLL/RX5700-cclock-auto-decreasing.png
rx5700 ASROCK Chalenger. WHO SOLVED THAT PROBLEM?Huh
UnclWish
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1442
Merit: 253


View Profile
March 05, 2020, 06:05:51 AM
 #4229

Can you guys explain this to me.... Several times I've noticed miner is switching from DAG epoch 329 to 'Generating DAG epoch #0'. I have a mix of 1070, 1060 and 104-100 cards. My 1070 cards are doing 32+ MHs for a short time then miner is restarting with DAG epoch 329 and cards are doing about 27MHs. I understand it's slowing down with bigger DAG but what is DAG for epoch #0.


2020.03.03:15:55:49.480: GPU4 GPU4: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.531: GPU6 GPU6: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.542: GPU5 GPU5: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.561: GPU3 GPU3: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.585: GPU2 GPU2: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.600: GPU8 GPU8: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.708: GPU1 GPU1: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:50.463: GPU7 Light cache generated in 1.0 s (15.4 MB/s)
2020.03.03:15:55:50.463: GPU7 GPU7: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU4 GPU4: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU6 GPU6: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU5 GPU5: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU3 GPU3: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.464: GPU2 GPU2: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.464: GPU8 GPU8: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.465: GPU1 GPU1: Generating DAG for epoch #0
.
.
2020.03.03:15:56:00.753: main GPUs: 1: 31.981 MH/s (29) 2: 32.471 MH/s (31) 3: 32.563 MH/s (27) 4: 23.654 MH/s (27) 5: 32.588 MH/s (31) 6: 40.112 MH/s (46) 7: 40.876 MH/s (42) 8: 23.580 MH/s (34)
It's nicehash pool? If so - nicehash can switch on the fly between different eth forks, so it can change DAG's. DAG #0 - is one of this switches to some fork untill it give better profit.


Thanks. Yes it is nicehash. Is it just idling at that time or doing shares?
It's finds shares on any fork or DAG. Just not always have time till DAG changes back.
sxemini
Member
**
Offline Offline

Activity: 894
Merit: 18


View Profile
March 05, 2020, 11:54:44 AM
 #4230

anyone else also losing hashrate in the nvidias 1070??? is there a fix so we don't need to push power/core in the cards?

i described so often. It is the same as with AMD R9 290/ R9 390. You will loose hashrate after every new epoch.

Donations ETH/ETC/TOKENS 0x3586fE59934c1Af2eE40d8376D1d1AF3BbA61708
Binance Bonus -> https://www.binance.com/de/register?ref=XTP9URDX
Phemex 200$ for free -> https://phemex.com/web/user/register?referralCode=DKJHM
sxemini
Member
**
Offline Offline

Activity: 894
Merit: 18


View Profile
March 05, 2020, 11:57:45 AM
 #4231

Can you guys explain this to me.... Several times I've noticed miner is switching from DAG epoch 329 to 'Generating DAG epoch #0'. I have a mix of 1070, 1060 and 104-100 cards. My 1070 cards are doing 32+ MHs for a short time then miner is restarting with DAG epoch 329 and cards are doing about 27MHs. I understand it's slowing down with bigger DAG but what is DAG for epoch #0.


2020.03.03:15:55:49.480: GPU4 GPU4: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.531: GPU6 GPU6: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.542: GPU5 GPU5: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.561: GPU3 GPU3: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.585: GPU2 GPU2: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.600: GPU8 GPU8: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:49.708: GPU1 GPU1: Starting up... (0)
2020.03.03:15:55:50.463: GPU7 Light cache generated in 1.0 s (15.4 MB/s)
2020.03.03:15:55:50.463: GPU7 GPU7: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU4 GPU4: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU6 GPU6: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU5 GPU5: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.463: GPU3 GPU3: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.464: GPU2 GPU2: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.464: GPU8 GPU8: Generating DAG for epoch #0
2020.03.03:15:55:50.465: GPU1 GPU1: Generating DAG for epoch #0
.
.
2020.03.03:15:56:00.753: main GPUs: 1: 31.981 MH/s (29) 2: 32.471 MH/s (31) 3: 32.563 MH/s (27) 4: 23.654 MH/s (27) 5: 32.588 MH/s (31) 6: 40.112 MH/s (46) 7: 40.876 MH/s (42) 8: 23.580 MH/s (34)
It's nicehash pool? If so - nicehash can switch on the fly between different eth forks, so it can change DAG's. DAG #0 - is one of this switches to some fork untill it give better profit.


Thanks. Yes it is nicehash. Is it just idling at that time or doing shares?

Why your miner starts with epoch 0. Thats the failure. With Epoch 0 you have full speed, but the Nvidia Pascal cards loose speed with every new Epoch. So 27 is normal with no OC. My 1070 reach 29 - 30 mh at the moment with claymore and tied straps.

Donations ETH/ETC/TOKENS 0x3586fE59934c1Af2eE40d8376D1d1AF3BbA61708
Binance Bonus -> https://www.binance.com/de/register?ref=XTP9URDX
Phemex 200$ for free -> https://phemex.com/web/user/register?referralCode=DKJHM
Pe_Da
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 58
Merit: 5


View Profile
March 05, 2020, 04:23:22 PM
 #4232

I´ve got stability issues with my two new RX 5600XT cards in my rig, is that already known? And just for notice, with the claymore miner as well.
joaogti36
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 160
Merit: 100


View Profile
March 05, 2020, 04:54:31 PM
 #4233

anyone else also losing hashrate in the nvidias 1070??? is there a fix so we don't need to push power/core in the cards?

i described so often. It is the same as with AMD R9 290/ R9 390. You will loose hashrate after every new epoch.


and is there a fix to it?Huh
dastardlyman12
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16
Merit: 0


View Profile
March 05, 2020, 11:32:14 PM
 #4234

can confirm that modded bioses on rx5700 are working
my bog standard cheap blower can get 57 megahash
but its better at 56.1- that way i can keep blower quiet

using 1370 core 770mv core volts 1820 ram speed
it gets 56.1 megahash  with those settings
im using the 1500 ram straps
about 120watts at the wall
no bad shares at all
props to igors lab and others for getting this mod out
follow instructions carefully its a two stage process with
a special version of atiflash

look at guntisvitolins youtube channel
mineshop.eu
Copper Member
Member
**
Offline Offline

Activity: 315
Merit: 29


View Profile WWW
March 06, 2020, 12:31:23 PM
 #4235

BIOS modded timings RX5700 - 58-50 mh/s
https://www.youtube.com/watch?v=d-AwOPJQH_4&t
I watched the video and it does look doable. He had it running for 20mins with 2 cards and 0 incorrect/rejected shares at around 58MH/s. I just wonder if you have to use the pixel patcher in Windows after the BIOS mod..
I have 3 cards running 24 hours without any invalid shares.
Some cards have different timings ill have another video soon. Some available to achieve little bit less speed. But still there are improvements, with the right timings speed improvements are noticeable .
There is no need for pixel patcher , here is another rig http://prntscr.com/rcivqr

Trehjulingsleffe
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17
Merit: 0


View Profile
March 06, 2020, 07:02:16 PM
 #4236

After bios mod on my Red Devil RX 5700XT and running for 2 hour i can say it's stable and doesnt consume more than 5 watt more than before.
Boosted from 51,3mhs to 56,3mhs.

Just followed the guide on youtube as posted a couple of posts back. Thanks!
Is it possible that more "skilled bios modders" could tweak bioses a bit better than just copy 1500 timings?

https://i.imgur.com/Wj6f20u.png

Best regard //Trehjulingsleffe
melpheos
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 563
Merit: 5


View Profile
March 06, 2020, 07:06:13 PM
Last edit: March 06, 2020, 08:24:55 PM by melpheos
 #4237

Ran DDU again... Still getting half the speed I should get on a 1070ti :-/ (around 17Mh/s)
Very confused at what to do next.
All other mining algorithm gives me normal speed...
Is it possible on nvidia card that memory timing get corrupted for some reason ?
waywoos
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 124
Merit: 2


View Profile
March 06, 2020, 11:02:31 PM
 #4238

did you run ddu and select gpu and then select nvidia?
you can select between 3 of them.
melpheos
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 563
Merit: 5


View Profile
March 06, 2020, 11:45:37 PM
 #4239

did you run ddu and select gpu and then select nvidia?
you can select between 3 of them.
Yes, I think something happened between november and a month ago when I run ethash mining again but I have no idea what.
I have an image of my disk from start of 2019. I will image it back on one of my rig or test with a linux machine to see.
With my gaming computer which I dont use for mining I have better performance with a 1070...
Also, this impact ONLY ethash... This is very strange.
Bohr256
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 77
Merit: 1


View Profile
March 07, 2020, 04:45:32 AM
 #4240

anyone else also losing hashrate in the nvidias 1070??? is there a fix so we don't need to push power/core in the cards?

i described so often. It is the same as with AMD R9 290/ R9 390. You will loose hashrate after every new epoch.


and is there a fix to it?Huh

There is nothing to 'fix' because theres nothing wrong with our gear, it's simply caused by the epoch size. Soon, most 4gb gpus/asics will not work at all.
Pages: « 1 ... 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 [212] 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 ... 463 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!