Bitcoin Forum
September 24, 2021, 02:25:45 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 22.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 [217] 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 ... 473 »
  Print  
Author Topic: PhoenixMiner 5.7b: fastest Ethereum/Ethash miner with lowest devfee (Win/Linux)  (Read 688080 times)
black1ight
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 44
Merit: 1


View Profile
March 30, 2020, 05:16:54 AM
 #4321

If u restart miner just after dev free is mined, the devfee timer gets reset and it again starts to devfee mine in 10 -15 minutes. . Anyone else see this happening. . ?
1632450345
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1632450345

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1632450345
Reply with quote  #2

1632450345
Report to moderator
1632450345
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1632450345

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1632450345
Reply with quote  #2

1632450345
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Semtex72
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 55
Merit: 0


View Profile
March 30, 2020, 09:13:13 AM
 #4322

If u restart miner just after dev free is mined, the devfee timer gets reset and it again starts to devfee mine in 10 -15 minutes. . Anyone else see this happening. . ?
Yes
Semtex72
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 55
Merit: 0


View Profile
March 30, 2020, 09:17:52 AM
 #4323

Asrock Challenger RX 5700 (Non-XT) - I got it 24/7 stable with the following settings in Phoenix mining ETH. I also share some tips for those like myself who experience AMD drivers crashing and resetting their clocks in Windows. Check it out below.

Config:   0.850 vcore | 1350 core | 1840 Mem | 56.97 Mhs | 118 watts

I can get to 58 Mhs + but it is not 24/7 stable with current drivers, I also modified my GPU in past content released on my channel.

Improved ETH Hashrate | Red Bios Editor Mem Mod
https://youtu.be/LwGUJjQgj38

Red Bios Editor - More Power Tool (Igor's Lab):
https://www.igorslab.de/red-bios-editor-bios-eintraege-anpassen-optimieren-und-noch-stabiler-uebertakten-navi-unlimited/

Force flash your GPU vbios, but MAKE SURE to always back up your original.
Commands to run:

amdvbflash -unlockrom 0

amdvbflash -p -f 0 NAMEOFYOURBIOS.rom

Updated - MorePowerTool - 1.2
https://www.igorslab.de/morepowertool-amd-radeon-rx-5700-und-rx-5700-xt-tweaking-und-uebertaktungssoftware/2/
It's easy to get good speeds with one card. The more cards you add, the more strange things happens. My GTX 1660 TI rigs have uptime of several weeks.. Early test of MorePowerTool did not help either.

Right? Especially for my XFX 570 Rigs. Half of them are Micron and the other half is Hynix.
One default setting is 1100/2000 where the other is 1180/1950. Exact same card just different memory.
As far as overclocking goes I have it set to:
-acm -wdog 1 -tt 70 -hstats 2 -powlim -5 -cvddc 900 -cclock 1100 -mvddc 900 -mclock 2010 -fanmin 25 -fanmax 90
and average 29MH/s each except for one which only gives me 26MH/s. It bugs the hell out of me!
If I change anything even a little everything goes crazy. I start getting incorrect shares, hardware errors, crashes and best case scenario it significant (at least 10%) drop in hash rate.
Example: If I set the mclock to 2000 (instead of 2010) I lose average 27.5MH/s across the board. Even the one that gives me 26MH/s when it's set to 2010. Doesn't make any sense.
I even try -mclock 2010,2010,2010,2010,2000,2010,2010,2010 (changing only the 5th card) and nothing happens. Like I said, it bugs the hell out of me.

My XFX 5700 rig of just 3 identical cards (so far) has a card that will not ever go beyond 1800Mhz. It just can't. The others will go up to 1820 but crash after a couple of hours (day max) 1810 is fairly stable but as soon as I move that card to even 1805 it'll start hashing 0MH/s within an hour. I'm always trying to optimize it though. But I've reflashed the bios, played around with drivers, used MorePowerTool, etc. It seems like there are a lot of people on here that have their own little "sweet spot" for the relatively same equipment and what works for one person doesn't always work for everyone else.

I found out today, that the place to set the mem speed is in the Radeaon software. 4 Cards seems to be stable now @ 1800. Earlier my tests also indicated that 1810-1820 is the sweet spot. I will however always prefer stability.
commandera
Member
**
Offline Offline

Activity: 239
Merit: 63


View Profile
March 30, 2020, 10:10:42 AM
 #4324

Guys may i know PhoenixMiner is for ETH only ?

what Crypto support to mine by PhoenixMiner?
sxemini
Member
**
Offline Offline

Activity: 930
Merit: 24


View Profile
March 30, 2020, 10:37:43 AM
 #4325

Guys may i know PhoenixMiner is for ETH only ?

what Crypto support to mine by PhoenixMiner?

You see the topic of this thread? Nothing more to say.

Donations ETH/ETC/TOKENS 0x3586fE59934c1Af2eE40d8376D1d1AF3BbA61708
Binance Bonus -> https://www.binance.com/de/register?ref=XTP9URDX
Phemex 200$ for free -> https://phemex.com/web/user/register?referralCode=DKJHM
lgregori
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25
Merit: 3


View Profile
March 30, 2020, 09:06:36 PM
 #4326

Hi! Sorry for my English.
I can no longer mining ETC my 570 4GB(Windows).
If I put Linux will still be mining for some time?
 Or does it no longer make sense?
I'm new to mining, please tell me!
What will last longer on Linux? Claymore or Phoenix?
pop_boroda
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13
Merit: 0


View Profile
March 30, 2020, 09:08:41 PM
 #4327

Hi! Sorry for my English.
I can no longer mining ETC my 570 4GB(Windows).
If I put Linux will still be mining for some time?
 Or does it no longer make sense?
I'm new to mining, please tell me!
What will last longer on Linux? Claymore or Phoenix?

use Linux  Grin   Tongue
Guigs321
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 41
Merit: 0


View Profile
April 02, 2020, 06:20:19 PM
 #4328

Hi! Sorry for my English.
I can no longer mining ETC my 570 4GB(Windows).
If I put Linux will still be mining for some time?
 Or does it no longer make sense?
I'm new to mining, please tell me!
What will last longer on Linux? Claymore or Phoenix?

With PhoenixMiner normally you can still mine with "-rvram -1" parameter
UnclWish
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1470
Merit: 253


View Profile
April 02, 2020, 08:16:57 PM
 #4329

Miner didn't support newest 20.4.1 AMD drivers. Miner needs update.
Looks like AMD make new OpenCL driver...
alucard20724
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 627
Merit: 259


View Profile
April 02, 2020, 11:15:14 PM
 #4330

Miner didn't support newest 20.4.1 AMD drivers. Miner needs update.
Looks like AMD make new OpenCL driver...

I'm not having any issues with my Vegas(64,VII) and Navi.  haven't tried 4xx/5xx yet.  what problem are you having?

edit.
NVM... the miner itself is stating unknown.  miner still mines normally for me though.
UnclWish
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1470
Merit: 253


View Profile
April 02, 2020, 11:25:07 PM
 #4331

Miner didn't support newest 20.4.1 AMD drivers. Miner needs update.
Looks like AMD make new OpenCL driver...

I'm not having any issues with my Vegas(64,VII) and Navi.  haven't tried 4xx/5xx yet.  what problem are you having?
Miner have full functionality only with known OpenCL driver. In this case it can use optimized eth kernels for optimal speed.
Sometimes in driver updates AMD change OpenCL driver and miner need update too for work properly.
With known OpenCL driver miner 1st string after launch writes version of founded OpenCL driver. F.e. on 20.3.x and previous miner writes that it Find known OpenCL driver version 19.12.2-3 (OpenCL driver didn't changes from 19.12.2 driver up to 20.3.1)

On new 20.4.1 driver miner wrote 1st string after launch that finded OpenCL driver is unknown. Miner can't use optimized kernels for optimal speed. And without these kernels speed rate is jumps up and down, and many rejected shares appears. So better use old drivers or wait miner update.
alucard20724
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 627
Merit: 259


View Profile
April 02, 2020, 11:33:59 PM
 #4332

Miner didn't support newest 20.4.1 AMD drivers. Miner needs update.
Looks like AMD make new OpenCL driver...

I'm not having any issues with my Vegas(64,VII) and Navi.  haven't tried 4xx/5xx yet.  what problem are you having?
Miner have full functionality only with known OpenCL driver. In this case it can use optimized eth kernels for optimal speed.
Sometimes in driver updates AMD change OpenCL driver and miner need update too for work properly.
With known OpenCL driver miner 1st string after launch writes version of founded OpenCL driver. F.e. on 20.3.x and previous miner writes that it Find known OpenCL driver version 19.12.2-3 (OpenCL driver didn't changes from 19.12.2 driver up to 20.3.1)

On new 20.4.1 driver miner wrote 1st string after launch that finded OpenCL driver is unknown. Miner can't use optimized kernels for optimal speed. And without these kernels speed rate is jumps up and down, and many rejected shares appears. So better use old drivers or wait miner update.

I'm seeing issues with my Navi now.  Lots of stales and rejects.   My Vega VII are working fine though.  All shares are accepted on my Vega VII
ManDoneKTM
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 150
Merit: 0


View Profile
April 03, 2020, 01:30:49 PM
 #4333

i cant reach 34.1 mhs with PM ... well , with cm i have 34 and 34.1 on all my rx 580 series ... anyone has a solution for this ?
UnclWish
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1470
Merit: 253


View Profile
April 03, 2020, 01:58:32 PM
 #4334

i cant reach 34.1 mhs with PM ... well , with cm i have 34 and 34.1 on all my rx 580 series ... anyone has a solution for this ?
CM use with -rxboost parameter?
ManDoneKTM
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 150
Merit: 0


View Profile
April 03, 2020, 06:25:27 PM
 #4335

i cant reach 34.1 mhs with PM ... well , with cm i have 34 and 34.1 on all my rx 580 series ... anyone has a solution for this ?
CM use with -rxboost parameter?
yes uncle ...
UnclWish
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1470
Merit: 253


View Profile
April 03, 2020, 06:55:30 PM
 #4336

i cant reach 34.1 mhs with PM ... well , with cm i have 34 and 34.1 on all my rx 580 series ... anyone has a solution for this ?
CM use with -rxboost parameter?
yes uncle ...
So, to reach max speed with PM you need an AMD Memory Tweak Tool to set REF parameter manually.
PM didn't have analog of -rxboost option. But AMD MTT can do it on the fly just during mining.
Got to https://bitcointalk.org/index.php?topic=5123724.0
Download tool and launch it. Set REF parameter. That's all. Your mining speed will increase.
ManDoneKTM
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 150
Merit: 0


View Profile
April 03, 2020, 07:05:53 PM
 #4337

i cant reach 34.1 mhs with PM ... well , with cm i have 34 and 34.1 on all my rx 580 series ... anyone has a solution for this ?
CM use with -rxboost parameter?
yes uncle ...
So, to reach max speed with PM you need an AMD Memory Tweak Tool to set REF parameter manually.
PM didn't have analog of -rxboost option. But AMD MTT can do it on the fly just during mining.
Got to https://bitcointalk.org/index.php?topic=5123724.0
Download tool and launch it. Set REF parameter. That's all. Your mining speed will increase.
Thank you very much ! i apreciate you !
commandera
Member
**
Offline Offline

Activity: 239
Merit: 63


View Profile
April 04, 2020, 04:43:34 AM
Last edit: April 04, 2020, 05:00:33 AM by commandera
 #4338

i cant reach 34.1 mhs with PM ... well , with cm i have 34 and 34.1 on all my rx 580 series ... anyone has a solution for this ?
CM use with -rxboost parameter?
yes uncle ...
So, to reach max speed with PM you need an AMD Memory Tweak Tool to set REF parameter manually.
PM didn't have analog of -rxboost option. But AMD MTT can do it on the fly just during mining.
Got to https://bitcointalk.org/index.php?topic=5123724.0
Download tool and launch it. Set REF parameter. That's all. Your mining speed will increase.


wait , i using msi afterburner . do i need to use that link ?

about rxboost i not use

my code in is :
Code:
PhoenixMiner.exe -pool eu1.ethermine.org:4444 -pool2 asia1.ethermine.org:4444 -wal 0x4a3a28f53371a8c6b3e66955722c.TX -proto 3

UnclWish
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1470
Merit: 253


View Profile
April 04, 2020, 07:36:16 AM
 #4339

i cant reach 34.1 mhs with PM ... well , with cm i have 34 and 34.1 on all my rx 580 series ... anyone has a solution for this ?
CM use with -rxboost parameter?
yes uncle ...
So, to reach max speed with PM you need an AMD Memory Tweak Tool to set REF parameter manually.
PM didn't have analog of -rxboost option. But AMD MTT can do it on the fly just during mining.
Got to https://bitcointalk.org/index.php?topic=5123724.0
Download tool and launch it. Set REF parameter. That's all. Your mining speed will increase.


wait , i using msi afterburner . do i need to use that link ?

about rxboost i not use

my code in is :
Code:
PhoenixMiner.exe -pool eu1.ethermine.org:4444 -pool2 asia1.ethermine.org:4444 -wal 0x4a3a28f53371a8c6b3e66955722c.TX -proto 3


Yes, you need. Increasing REF parameter is possible only via CM -rxboost parameter or via AMD Memory Tweak.
karim_hassan777
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 58
Merit: 0


View Profile
April 04, 2020, 05:55:31 PM
 #4340

what is the best settings mining on RX 5700 ?
Pages: « 1 ... 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 [217] 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 ... 473 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!