Bitcoin Forum
September 19, 2021, 09:31:10 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 22.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 [242] 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 ... 472 »
  Print  
Author Topic: PhoenixMiner 5.7b: fastest Ethereum/Ethash miner with lowest devfee (Win/Linux)  (Read 683339 times)
Kumic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 534
Merit: 100



View Profile
July 23, 2020, 01:05:09 PM
 #4821

Not work for me 5.1C, same problem, he dont mine with 4 gb (RX570)
Miner close itself after

Code:
GPU1 Light cache generated in 3.6 s (16.8 MB/s)


I get only 10mh.

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1632087070
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1632087070

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1632087070
Reply with quote  #2

1632087070
Report to moderator
1632087070
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1632087070

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1632087070
Reply with quote  #2

1632087070
Report to moderator
UnclWish
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1470
Merit: 253


View Profile
July 23, 2020, 01:07:25 PM
 #4822

What your system and drivers?
Don't forget about this:
Please note that the usage of 4 GB AMD cards on Windows 7 is problematic, because the blockchain driver from 2017 doesn't seem to work properly with big DAGs, and the newer drivers do not support turning on the compute mode. There are some possible workarounds with patched/hacked drivers but we haven't tested them and can't tell you how to do it.

So, if you have Windows 7, forget about mining on 4Gb cards.
jgonzi
Member
**
Offline Offline

Activity: 490
Merit: 13


View Profile
July 23, 2020, 01:25:13 PM
 #4823

Not work for me 5.1C, same problem, he dont mine with 4 gb (RX570)
Miner close itself after

Code:
GPU1 Light cache generated in 3.6 s (16.8 MB/s)


I get only 10mh.

Computer mode
BeefyBitcoinBoy
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
July 23, 2020, 06:13:18 PM
 #4824

Just reporting an issue I ran into on v5.1b with mixed-gen ETH mining on one XFX RX 5700 8GB + one XFX RX 480 8GB + one MSI RX 480 8GB on Ubuntu 20.04 (via both minerstatOS v1.5 and v1.6).  When I upgraded from PhoenixMiner v5.0e to v5.1b, I saw my RX 5700 hashrate drop to about 58% of normal, and the two RX 480s dropped to about 67% of normal hashrate.  Whether related to the miner or the OS, I cannot say, but I also saw the GPU memory clocks intermittently bouncing back to stock settings for 20 seconds at a time instead of locking in at my normal overclocks, and I would hear the fans adjust their throttles each time the clocks adjusted.

Rolling back to v5.0e followed by a reboot seems to have resolved these issues.  I have happily used a few versions of the PhoenixMiner for about four months on this mixed-gen rig without issue, so this was a bit of a surprise.  Unfortunately, my normal log file didn't have any suspicious messages or errors to report.
   This could be related to the OS and driver versions. We haven't tested on Ubuntu 20.04 yet (our Linux test rigs use Ubuntu 16.x and Ubuntu 18.x) and it is possible that the new AMD pro drivers for 20.04 are different that these for 18.04 (this is certainly true for 20.20-1098277, which is released only for 20.04 and is not supported by PhoenixMiner yet). We are going to build some rigs with 20.04 soon but this will only be reflected in the next release of PhoenixMiner.


Wow, thanks very much for the reply, @PhoenixMiner.  For clarification, this also occurred under Ubuntu 18.04.3 LTS (bionic).  The 18.04.3 build is on amdgpu-pro 19.50-967956 drivers.  For both builds (Ubuntu 18.04.3 and Ubuntu 20.04), rolling back to PhoenixMiner v5.0e resolved the issue.  Thanks very much for the heads-up that Ubuntu 20.04 is not supported, yet!  I'll keep investigating and let you know if I find anything else that might be useful. Smiley

Hey, there, PhoenixMiner - just wanted to report that I am still seeing this behavior for 5.1c, as well (on Ubuntu 18.04.3 / amdgpu-pro 19.50-967956).  Rolling back to v5.0e still fixes the issue.
Kumic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 534
Merit: 100



View Profile
July 24, 2020, 05:42:24 AM
Last edit: July 24, 2020, 08:03:42 AM by Kumic
 #4825

Not work for me 5.1C, same problem, he dont mine with 4 gb (RX570)
Miner close itself after

Code:
GPU1 Light cache generated in 3.6 s (16.8 MB/s)


I get only 10mh.

Computer mode

When I start miner it says
''AMD Compute mode is not turned on!'' next line
''AMD Compute mode turned on'' and next line
''You need to reboot the computer in order to activate AMD compute Mode''

I have win 7 on rigs with rx470(4GB) and rx570(4GB) cards and tried different (newer) drivers and I don't have compute mode option.

I enter Gaming, global settings, but after that I don't have GPU workload (graphics) option, so no compute mode option.

My other rig rx470(4GB) and rx580(4GB) working fine.

What to do?

Kumic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 534
Merit: 100



View Profile
July 24, 2020, 05:45:55 AM
 #4826

What your system and drivers?
Don't forget about this:
Please note that the usage of 4 GB AMD cards on Windows 7 is problematic, because the blockchain driver from 2017 doesn't seem to work properly with big DAGs, and the newer drivers do not support turning on the compute mode. There are some possible workarounds with patched/hacked drivers but we haven't tested them and can't tell you how to do it.

So, if you have Windows 7, forget about mining on 4Gb cards.

It says...Good drivers. These are versions from 18.12.1.1 to 19.7.5 (inclusive), and from 19.12.2 to 20.4.2 (inclusive). These will allow you to mine until DAG epoch 372-373 and won't need restart of PhoenixMiner on each DAG epoch change.

Some of my rigs still work no problem and some of them doesn't

Dilerium90
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 742
Merit: 108



View Profile
July 24, 2020, 09:19:27 AM
 #4827

I tried to switch from Clymore to Pheonix miner today, but didn't notice any difference. My rig consists of 3 4gb video cards. The first one produces only 5-6 megahashes, the rest are standard 26-27 megahashes. How to fix the first video card?

PERSISTENCE   //   BUY XPRT now!
●✦●───●✦●───  Protocol Powering Next-Gen Financial Products  ───●✦●───●✦●
│██ ██ ███ █████   DeFi    NFT    PoS  █████ ███ ██ ██│
UnclWish
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1470
Merit: 253


View Profile
July 24, 2020, 09:27:26 AM
 #4828

I tried to switch from Clymore to Pheonix miner today, but didn't notice any difference. My rig consists of 3 4gb video cards. The first one produces only 5-6 megahashes, the rest are standard 26-27 megahashes. How to fix the first video card?
If to 1st 4Gb card monitor connected, no chance to recieve normal speed from it. Windows use some videomemory to show picture on monitor and it's not enough vmem to DAG 350+.
It's need to use integrated videocard or 1st card must be 6 or 8Gb to work normal.
psiz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14
Merit: 0


View Profile
July 24, 2020, 09:40:22 AM
 #4829

Not work for me 5.1C, same problem, he dont mine with 4 gb (RX570)
Miner close itself after

Code:
GPU1 Light cache generated in 3.6 s (16.8 MB/s)


I get only 10mh.

Computer mode

When I start miner it says
''AMD Compute mode is not turned on!'' next line
''AMD Compute mode turned on'' and next line
''You need to reboot the computer in order to activate AMD compute Mode''

I have win 7 on rigs with rx470(4GB) and rx570(4GB) cards and tried different (newer) drivers and I don't have compute mode option.

I enter Gaming, global settings, but after that I don't have GPU workload (graphics) option, so no compute mode option.

My other rig rx470(4GB) and rx580(4GB) working fine.

What to do?

Windows 7, dont have compute mode for amd.
Porrit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 19
Merit: 0


View Profile
July 24, 2020, 12:48:46 PM
 #4830

Been awhile since I have been mining Eth with my asus strix 1080ti's. Getting 40 mh/s now on 155W 150 core 1000 mem with pill. Used to be 50 mh/s?

Am I missing something? Is this because of DAG size change? This with HiveOs and Minerstat.
br2459
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 267
Merit: 102


View Profile
July 24, 2020, 02:06:38 PM
 #4831

Been awhile since I have been mining Eth with my asus strix 1080ti's. Getting 40 mh/s now on 155W 150 core 1000 mem with pill. Used to be 50 mh/s?

Am I missing something? Is this because of DAG size change? This with HiveOs and Minerstat.

It's DAG size. Have watched my 1070's decrease over the last year or so.. Been slowly migrating to rx5700's to make up for the slowing hashrate.

BogdanCo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 720
Merit: 513


View Profile
July 24, 2020, 03:34:52 PM
 #4832

Been awhile since I have been mining Eth with my asus strix 1080ti's. Getting 40 mh/s now on 155W 150 core 1000 mem with pill. Used to be 50 mh/s?

Am I missing something? Is this because of DAG size change? This with HiveOs and Minerstat.

I think you got before ~50 Mh/s with 170W PL.

I'm using PL 190W with +150 core and +600 memory and get now ~49-50 Mh/s out of a 1080ti on ETH with pill.
HaiDDo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
July 24, 2020, 04:44:30 PM
 #4833

I need help. I'm using phoenix 4.5 and when I start miner, my first GPU is not working.
Code:
main GPUs: 1: 1.333 MH/s (0) 2: 30.419 MH/s (2) 3: 30.447 MH/s (3) 4: 30.433 MH/s (2) 5: 30.432 MH/s (2) 6: 30.436 MH/s (9)

I already try to use new version 5.0e but when I put -cclock 1100 -mclock 2050 -cvddc 880 -mvddc 880 in config.txt. It's not working.
My computer also reboots quite often when using the new version. Can u help me to check and fix my config.txt. I think I made something wrong with it.
here is my config:
Code:
-pool asia1.ethermine.org:4444
-pool2 cn1.ethermine.org:4444
-wal wallet
-worker name
-proto 3
-coin eth
-mode 1
-eres 2
-wdog 1
-rmode 2
-log 2
-amd
-cdm 2
-cdmport 3333
-tstop 75
-tstart 55

-cclock 1100
-mclock 2050
-cvddc 880
-mvddc 880
Thank so much
bategojko74
Member
**
Offline Offline

Activity: 220
Merit: 12


View Profile
July 24, 2020, 06:23:30 PM
 #4834

I need help. I'm using phoenix 4.5 and when I start miner, my first GPU is not working.
Code:
main GPUs: 1: 1.333 MH/s (0) 2: 30.419 MH/s (2) 3: 30.447 MH/s (3) 4: 30.433 MH/s (2) 5: 30.432 MH/s (2) 6: 30.436 MH/s (9)

I already try to use new version 5.0e but when I put -cclock 1100 -mclock 2050 -cvddc 880 -mvddc 880 in config.txt. It's not working.
My computer also reboots quite often when using the new version. Can u help me to check and fix my config.txt. I think I made something wrong with it.
here is my config:
Code:
-pool asia1.ethermine.org:4444
-pool2 cn1.ethermine.org:4444
-wal wallet
-worker name
-proto 3
-coin eth
-mode 1
-eres 2
-wdog 1
-rmode 2
-log 2
-amd
-cdm 2
-cdmport 3333
-tstop 75
-tstart 55

-cclock 1100
-mclock 2050
-cvddc 880
-mvddc 880
Thank so much
add -tt 65
Ursul0
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 845
Merit: 262


View Profile
July 24, 2020, 07:16:28 PM
 #4835

Been awhile since I have been mining Eth with my asus strix 1080ti's. Getting 40 mh/s now on 155W 150 core 1000 mem with pill. Used to be 50 mh/s?

Am I missing something? Is this because of DAG size change? This with HiveOs and Minerstat.
yes the hash on 1080ti is degrading. probably due to dag size... not sure though as 1060 are the same.... now 1080ti does about 44-45.(you can achieve both with a pill and -straps in phoenix) but pill seem to be somewhat more stable
Ursul0
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 845
Merit: 262


View Profile
July 24, 2020, 07:34:03 PM
 #4836

I tried to switch from Clymore to Pheonix miner today, but didn't notice any difference. My rig consists of 3 4gb video cards. The first one produces only 5-6 megahashes, the rest are standard 26-27 megahashes. How to fix the first video card?
If to 1st 4Gb card monitor connected, no chance to recieve normal speed from it. Windows use some videomemory to show picture on monitor and it's not enough vmem to DAG 350+.
It's need to use integrated videocard or 1st card must be 6 or 8Gb to work normal.
it really depends on the card and setup. I still had most of my 4gb sapphires working as display cards in win10 after 350 eposh kicked in. (asuses worked, msi just stopped, some sapphires stopped earlier as well:))
maxime506
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 45
Merit: 0


View Profile
July 25, 2020, 02:28:22 AM
 #4837

The new beta version is ready. You can download PhoenixMiner 5.1c from here:

https://mega.nz/folder/nQV0WYoR#RmjOXDuVLeyBfNgWx5X8KQ  (MEGA)

If you want to check the integrity of the downloaded file, please use the following hashes (you need the last file PhoenixMiner_NVRTC_Windows.zip only if you want to mine BCI with Nvdia cards under Windows):
Code:
    File: PhoenixMiner_5.1c_Windows.zip
    ===================================
   SHA-1: 3bb183cecbc723d687a322a5296d545006ceec3d
 SHA-256: 851e35adfe256439d96c960f87ef844e8d38a58b96148a3bce6de157a2f82f43
 SHA-512: a4add5d8e8029e28af007d95e44ebe2af743bd44d12d808fab4a32e132ad42ccbc09cc401cf379df432d7505709baec7a612eb669f4454612933a8eb0067fa20

    File: PhoenixMiner_5.1c_Linux.tar.gz
    ====================================
   SHA-1: 28e0f85f305e10bc16f3d35188e368bf23ae83bc
 SHA-256: 3a7828a60e374b58608d7d2f6c9ac5f390a33cd275b993873b3cbea703bbab9f
 SHA-512: 3ed20df13740aedd0992d9e50215c5c706dc9d2ff7aaa962d3a30c81c03e29236b134f6a46694100f9dee559b8c0afe68fc08b195f52cabab6e18d5cedd4cfef

    File: PhoenixMiner_NVRTC_Windows.zip
    ====================================
   SHA-1: ff6fa5e018adbd52caf631c42b7c2fac7ce48a51
 SHA-256: 8087757169405d51ea8ba818347fb05d0450aef985c29272165070346eb5a54a
 SHA-512: 7b2d832f7f40578bb1f501d5174467f5ae06612e601dab769fd56d39da48a471b18c6373435a485155f70fec4017d8378797bf1e1dfe5d62fee30fa6a1d992c4

The new features in this release are:

  • Added more Pascal-based Nvidia cards to the list of supported Nvidia cards for memory timing (straps)
  • Added new parameter -nvmem to force using straps even on unsupported Nvidia GPUs (use -nvmem 1 for GDDR5 cards, or -nvmem 2 for GDDR5X cards)
  • Removed some dead ethash-based altcoins and updated the support for the rest of them
  • Other small fixes

Here are the other features from 5.1b:

  • Added support for VRAM timing adjustments for Nvidia cards of 10x0 series (see the new command-line parameters -straps, -vmt1, -vmt2, -vmt3, and -vmr for more information)
  • Added -ttli option to automatically decrease the mining speed to avoid overheating the GPUs over the target temperature (useful when -tmax option is not supported by the drivers)
  • Added support for latest AMD drivers 20.7.1 under Windows and 20.20-1089974 under Linux
  • Fixed long-standing problems with -gpow option, which now works properly
  • Many other small improvements and fixes

Here are some additional notes about the VRAM timing adjustments of Nvidia 10x0 cards:

  • Most recent Nvidia drivers require running as administrator (or as root under Linux) to allow hardware control, so you need to run PhoenixMiner as administrator for the VRAM timing options to work.
  • The four independently adjustable VRAM timings are controlled by four different parameters: -vmt1, -vmt2, -vmt3, and -vmr. The last one controls the memory refresh rate, and the first three are other timings. The possible values for each of them are from 0 to 100, where 0 are the default timings, and 100 is the most aggressive timing (most GPUs probably wont work with 100).
  • The -straps option gives an easy way to set one of the predefined levels of VRAM timing adjustment. The possible values are 0 to 6. 0 is the default value and uses the default timings from the VBIOS. Each strap level corresponds to a predefined set of memory timings ("-vmt1", "-vmt2", "-vmt3", "-vmr"). Strap level 3 is the fastest predefined level and may not work on most cards, 1 is the slowest (but still faster than the default timings). Strap levels 4 to 6 are the same as 1 to 3 but with less aggressive refresh rates (i.e. lower "-vmr" values).
  • When using the VRAM timing options, start with lower values and make sure that the cards are stable before trying higher and more aggressive settings. You can use -straps along with the other options. For example -straps 1 -vmt1 60 will use the timings from 1st strap level but -vmt1 will be set to 60 instead of whatever value is specified by the 1st strap level. In such case the -straps option must be specified first.
  • The VRAM timing options can be quite different between the GPUs, even when the GPUs are the same model. Therefore, you can (and probably should) specify the VRAM timing options separately for each GPU.

Please let us know if you have any problems or questions related to PhoenixMiner 5.1c.

Unfortunately it doesn't work on my P106-90 3GB and P106-100 6GB cards. The "unable to apply strap" error is gone after adding -nvmem 1 option but the miner still doesn't apply any memory timings
SedoiBobr
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11
Merit: 0


View Profile
July 25, 2020, 08:47:12 AM
 #4838

New pill for to increase the hashrate, most well-known miners are supported
Github: https://github.com/ethpillan/PillForETH

RX5700 XT - 73 mh/s
2080ti - 68-75 mh/s
1080ti - 55 mh/s

SecureAge APEX
Malicious
Cybereason
Malicious.cef5e8
eGambit
PE.Heur.InvalidSig
Ikarus
Trojan.BAT.Agent
K7AntiVirus
Adware ( 0051044f1 )
K7GW
Adware ( 0051044f1 )
MaxSecure
Trojan.Malware.300983.susgen


https://www.virustotal.com/gui/file/ce69344f24f438ba6d407575c23b38720a5c15c448b345ba53c30b8bcc209167/detection
FlyedQc
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
July 25, 2020, 04:53:31 PM
 #4839

Hi guys !

I try to use the -gpow command, but i dont get it...
Where did i need to write this ?config files ? If yes, its dont work...

Thx !
br2459
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 267
Merit: 102


View Profile
July 25, 2020, 04:57:44 PM
 #4840

New pill for to increase the hashrate, most well-known miners are supported
Github: https://github.com/ethpillan/PillForETH

RX5700 XT - 73 mh/s
2080ti - 68-75 mh/s
1080ti - 55 mh/s

Seems weird, that would be a huge loss of performance for CGN cards.
RX470 8gb - 16 mh/s
RX480 8gb - 19.5 mh/s
RX580 8gb - 25 mh/s
Vega56 - 33-34 mh/s
Vega64 - 35-37 mh/s

For 5500XT, memory bandwith makes it impossible to reach 65MH/s.

I wouldn't use this "pill".

There is no way RX5500 XT does 65 mh/s. There is no source code at all. I would not trust to use this even to test in my PC.

I sent an email to that "developer" and it came back as non-deliverable. So it is just fake information.
Just 20 minutes ago I sent him the problem, everything is in order and is being delivered

Where is the download link?

Pages: « 1 ... 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 [242] 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 ... 472 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!