Bitcoin Forum
November 22, 2017, 11:15:41 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... 1146 »
  Print  
Author Topic: [ANN] cudaMiner & ccMiner CUDA based mining applications [Windows/Linux/MacOSX]  (Read 3352517 times)
cbuchner1
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742


View Profile
July 10, 2013, 09:50:43 AM
 #921

Is there a way to have log and share files saved to the computer much like cgminer does? If so what is the command i need to add to batch file?

No specific logging yet. But as cudaMiner will always have an identical feature set to pooler's cpuminer (like for example the stratum support), you might want to direct such wishes at the maintainer of the cpuminer project. This is pooler himself (he also has a forum account here, and his project is also on github where you can make feature requests).
1511349341
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511349341

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511349341
Reply with quote  #2

1511349341
Report to moderator
1511349341
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511349341

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511349341
Reply with quote  #2

1511349341
Report to moderator
Join ICO Now A blockchain platform for effective freelancing
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
blastbob
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 588



View Profile
July 10, 2013, 01:21:27 PM
 #922

w00p w00p @cbuchner1

https://bitcointalk.org/index.php?topic=252664.msg2698009#msg2698009
https://bitcointalk.org/index.php?topic=252664.msg2698026#msg2698026

Psst.. Got Ether?
kenshin23
Member
**
Offline Offline

Activity: 66



View Profile
July 10, 2013, 08:21:49 PM
 #923

I'm currently experiencing something weird with cudaminer. Khash/s jumps a lot, from being stable at 165 Kh/s to sometimes hashing at 160, 155, 80, 140, and so. Launch config at 70x2 then autoconfig. Still weird.

have you tried running with -i 0 ?


Not yet, because I've been using the computer while mining, but I hadn't seen that happen before. I will try and post back with results.

Also, trying with -l 35x4 certainly gives more stable results, but hashrate is a little lower. I get 155 kh/s give or take with it.

Edit: Just switched to -i 0 -l 70x2, and cudaminer's back to 165+ kh/s stable. It didn't need the -i 0 switch before, but the PC's still responsive enough to use while mining, so all is good, I guess. If only the GTX 670's fan didn't sound like a jet engine...

Donations are very welcome! 1LJ7k5b71cYFrBVQ7zYSBJePZ7EuFBFr5a
Pyramining referral links: http://pyramining.com/referral/be4kfg2m7 | http://pyramining.com/referral/yghmk7r9f
Bitrated user: kenshin23.
altsay
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 333


View Profile
July 11, 2013, 10:37:46 AM
 #924

I wonder the performances of these cards for laptops:

  • GT 730M
  • GT 620M

Anyone mining with these?

Thank me || accuse me...with evidence.
cbuchner1
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742


View Profile
July 12, 2013, 09:34:53 AM
 #925

I wonder the performances of these cards for laptops:

  • GT 730M
  • GT 620M

Anyone mining with these?

some newer GT730M now ship based on the newer GK208 die - Meaning they have a barrel shifter that accelerates SHA256 and scrypt, and these can use 255 registers per thread. Currently expect around 40 kHash/s in scrypt from these models - I am planning to optimize the code further. I think 60-80kHash might be achieved.

A relevant thread on the nvidia forums:
https://devtalk.nvidia.com/default/topic/546357/sounds-like-gk208-laptops-cards-will-support-most-sm_35-features/

Couple this with pooler's cpuminer running AVX2 instructions on Intel Haswell chips, and you've got pretty good hashing power for a laptop.

cbuchner1
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742


View Profile
July 12, 2013, 10:00:36 PM
 #926

Okay, now I have a new cudaMiner windows binary with working stratum protocol. It just took less than 90 minutes to put all my CUDA related changes into pooler's code. I will need a few more hours to package a nice release version. Linux compilation may currently be borked. I was focusing on a clean Windows/Visual C++ port of the original cpuminer code, so testing compilation on Linux was not a priority.
cbuchner1
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742


View Profile
July 12, 2013, 10:41:29 PM
 #927

cudaMiner 2013-07-13 release is out.

No changes were done to the CUDA parts, I simply inherited stratum and other small fixes from pooler's latest cpuminer 2.3.2 release version.

Check the README.txt file for an example on the stratum URL syntax. I successfully tested this on coinotron.com.

I still take donations Wink

Christian

P.S. The next steps will be:
a) cleaning up the CUDA code and modularizing it better.
b) I intend to improve the performance of the Titan kernel
c) add back the old "special" kernel for legacy devices (compute 1.x).
GoldBit89
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 515


Its all about the Gold


View Profile
July 13, 2013, 07:51:58 AM
 #928

getting this error with this setup:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1




"C:\Users\xxxxx\Desktop\cudaminer-cbuchner\Cuda miner 7 12 2013\CudaMiner-master\cudaminer.exe" -d 0 -i 1 -l auto -C 0
-o stratum+tcp://www.fastcoin.tk:8348 -O xxx.1:xxxxpool7813 -m -D 2>logfile.txt

[ ] 1 miner threads started, using 'scrypt' algorithm.
[ ] HTTP request failed: Failed connect to 127.0.0.32; No
error
[ ] json_rpc_call failed, retry after 15 seconds
[ ] HTTP request failed: Failed connect to 127.0.0.32; No
error
[ ] json_rpc_call failed, retry after 15 seconds
[ ] HTTP request failed: Failed connect to 127.0.0.32; No
error

how do i resolve this?


*** UPDATE ***  
appears i fixed it just by re arranging everything:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1



"C:\Users\xxxx\Desktop\cudaminer-cbuchner\Cuda miner 7 12 2013\CudaMiner-master\cudaminer.exe" -d 0 -i 1 -l auto -C 0 -m -D 2>logfile.txt -o xxxx.1:xxxxpool7813  -o stratum+tcp://www.fastcoin.tk:8348

FTC  6nvzqqaCEizThvgMeC86MGzhAxGzKEtNH8 |WDC WckDxipCes2eBmxrUYEhrUfNNRZexKuYjR  |BQC bSDm3XvauqWWnqrxfimw5wdHVDQDp2U8XU
BOT EjcroqeMpZT4hphY4xYDzTQakwutpnufQR |BTG geLUGuJkhnvuft77ND6VrMvc8vxySKZBUz |LTC  LhXbJMzCqLEzGBKgB2n73oce448BxX1dc4
BTC 1JPzHugtBtPwXgwMqt9rtdwRxxWyaZvk61
GoldBit89
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 515


Its all about the Gold


View Profile
July 13, 2013, 08:35:24 AM
 #929

Well i take that back, it would appear to start and go thur its opening but just hangs here :



C:\Windows\system32>setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

SUCCESS: Specified value was saved.

C:\Windows\system32>setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

SUCCESS: Specified value was saved.

C:\Windows\system32>"C:\Users\xxxx\Desktop\cudaminer-cbuchner\Cuda miner 7 12
2013\CudaMiner-master\cudaminer.exe" -d 0 -i 1 -l auto -C 0 -D  -o goldbit.1:xxx
xxxpool7813   2>logfile.txt
           *** CudaMiner for nVidia GPUs by Christian Buchner ***
                     This is version 2013-04-30 (alpha)
        based on pooler-cpuminer 2.2.3 (c) 2010 Jeff Garzik, 2012 pooler
               Cuda additions Copyright 2013 Christian Buchner
           My donation address: LKS1WDKGED647msBQfLBHV3Ls8sveGncnm


FTC  6nvzqqaCEizThvgMeC86MGzhAxGzKEtNH8 |WDC WckDxipCes2eBmxrUYEhrUfNNRZexKuYjR  |BQC bSDm3XvauqWWnqrxfimw5wdHVDQDp2U8XU
BOT EjcroqeMpZT4hphY4xYDzTQakwutpnufQR |BTG geLUGuJkhnvuft77ND6VrMvc8vxySKZBUz |LTC  LhXbJMzCqLEzGBKgB2n73oce448BxX1dc4
BTC 1JPzHugtBtPwXgwMqt9rtdwRxxWyaZvk61
Notanon
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 383


Pastor of Muppets


View Profile
July 13, 2013, 12:30:03 PM
 #930

Testing the new release with stratum mining and pleased to report that my stale shares are practically no more! Will keep it running some more, but feeling confident that this bugbear has been dealt with.

AMHash
ASICMINERROCKMINER ● Purchase from: AMHash (20Th/s min) ● Havelock (1Gh/s min)
Cloud-mining contracts: 0.0012 BTC per Gh ● Maintenance fee: $0.001551 per Gh per day ● Upto 6% Christmas Bonus

ryen123
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 268


View Profile
July 13, 2013, 04:25:03 PM
 #931

Currently using the new release of cudaminer (w/stratum) but just got this error message "stratum_recv_line failed to parse a newline-terminated string". Is this a bug with the client?

vingaard
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 882



View Profile
July 13, 2013, 04:27:58 PM
 #932

Thanks for the new release  Grin

mhps
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 516


View Profile
July 13, 2013, 07:01:14 PM
 #933

I think there is 3% increase of hash rate. Thanks!  I still see problems (stratum timeout adn reconnection) that arre probably related to network with coinotron.  But the stale rate should be lower. Haven't had enough shares to prove it.
For pools that have variable difficulty, can the new cudaminer show share difficulty?

ed: more like 5%

BTC 1HxvAEC4nj37hyenz9DwsyrMMnkwzpbzno PPC PU6zS8RRBWP2UxhuRFengGsu8n4tEYB5xV XPM AJAgBpPjGQoL38mrtW91dVqhbMHqu25vfG
Eli0t
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


View Profile
July 13, 2013, 07:45:54 PM
 #934

Well i take that back, it would appear to start and go thur its opening but just hangs here :

C:\Windows\system32>setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

SUCCESS: Specified value was saved.

C:\Windows\system32>setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
your using ati relevent assigns on an nvidia card. dont do that, just run the miner. it also doesnt pipe to txt as you have found out

I think there is 3% increase of hash rate. Thanks!  I still see problems (stratum timeout adn reconnection) that arre probably related to network with coinotron.  But the stale rate should be lower. Haven't had enough shares to prove it.
For pools that have variable difficulty, can the new cudaminer show share difficulty?
+1 its great to finally get stratum but after the headache of getting the proxy to work it was nice to see the share diff

LTC:  LKpJf3uk7KsHU73kxq8iFJrP1AAKN7Yni7  DGC:  DKXGvEbj3Rwgrm2QQbRyNPDDZDYoq4Y44d  XPM:  AWV5AKfLFyoBaMjg9C77rGUBhuFxz5DGGL
cbuchner1
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742


View Profile
July 13, 2013, 08:16:57 PM
 #935


Questions related to stratum bugs and stratum implementation should be stated in pooler's cpuminer thread

https://bitcointalk.org/index.php?topic=55038.0

I cannot really answer such questions appropriately, as I haven't written this code. Any bug report directed to pooler will help him fix his implementation, which in turn can be merged into cudaminer within a matter of days.
mrm0
Member
**
Offline Offline

Activity: 89


View Profile
July 16, 2013, 09:21:07 AM
 #936

Okay, now I have a new cudaMiner windows binary with working stratum protocol. [...]
Linux compilation may currently be borked.

Indeed, it is.

Code:
$ unzip CudaMiner-master.zip
$ cd CudaMiner-master/
$ chmod u+x configure configure.sh
$ ./configure "CFLAGS=-O3" "CXXFLAGS=-O3" --with-cuda=/opt/cuda/
$ configure: error: cannot find sources (cuda-miner.cpp) in . or ..


1BUcKJVz5n34VwuiyiLtPud1PGn3BLkcPb  :-)
cbuchner1
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742


View Profile
July 16, 2013, 09:23:51 AM
 #937


The code repo on github should now be compileable on both Windows and Linux.
mrm0
Member
**
Offline Offline

Activity: 89


View Profile
July 16, 2013, 09:32:40 AM
 #938


The code repo on github should now be compileable on both Windows and Linux.


Well, almost.

Code:
<same steps as previously>
checking build system type... i686-pc-linux-gnu
checking host system type... i686-pc-linux-gnu
checking target system type... i686-pc-linux-gnu
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for a thread-safe mkdir -p... /bin/mkdir -p
[...]
configure: creating ./config.status
config.status: creating Makefile
config.status: creating compat/Makefile
config.status: creating compat/jansson/Makefile
config.status: error: cannot find input file: `cpuminer-config.h.in'


1BUcKJVz5n34VwuiyiLtPud1PGn3BLkcPb  :-)
cbuchner1
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742


View Profile
July 16, 2013, 10:02:34 AM
 #939

a missing file should be easy to add. Taking the one from pooler's cpuminer distribution should work.

alternatively

chmod +x autogen.sh
./autogen.sh

will create this .in file.

Christian
mrm0
Member
**
Offline Offline

Activity: 89


View Profile
July 16, 2013, 12:42:14 PM
 #940

a missing file should be easy to add. Taking the one from pooler's cpuminer distribution should work.

alternatively

chmod +x autogen.sh
./autogen.sh

will create this .in file.

Christian


autogen - OK
configure - OK
make - FAIL

Code:
$ autogen  <-- completes, no messages

$ ./configure .....
   [...]
configure: creating ./config.status
config.status: creating Makefile
config.status: creating compat/Makefile
config.status: creating compat/jansson/Makefile
config.status: creating cpuminer-config.h
config.status: cpuminer-config.h is unchanged
config.status: executing depfiles commands

$ make
make  all-recursive
make[1]: Entering directory `/tmp/CudaMiner-master'
Making all in compat
make[2]: Entering directory `/tmp/CudaMiner-master/compat'
Making all in jansson
make[3]: Entering directory `/tmp/CudaMiner-master/compat/jansson'
gcc -std=gnu99 -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../..     -O3 -MT dump.o -MD -MP -MF .deps/dump.Tpo -c -o dump.o dump.c
mv -f .deps/dump.Tpo .deps/dump.Po
gcc -std=gnu99 -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../..     -O3 -MT hashtable.o -MD -MP -MF .deps/hashtable.Tpo -c -o hashtable.o hashtable.c
mv -f .deps/hashtable.Tpo .deps/hashtable.Po
gcc -std=gnu99 -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../..     -O3 -MT load.o -MD -MP -MF .deps/load.Tpo -c -o load.o load.c
mv -f .deps/load.Tpo .deps/load.Po
gcc -std=gnu99 -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../..     -O3 -MT strbuffer.o -MD -MP -MF .deps/strbuffer.Tpo -c -o strbuffer.o strbuffer.c
mv -f .deps/strbuffer.Tpo .deps/strbuffer.Po
gcc -std=gnu99 -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../..     -O3 -MT utf.o -MD -MP -MF .deps/utf.Tpo -c -o utf.o utf.c
mv -f .deps/utf.Tpo .deps/utf.Po
gcc -std=gnu99 -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../..     -O3 -MT value.o -MD -MP -MF .deps/value.Tpo -c -o value.o value.c
mv -f .deps/value.Tpo .deps/value.Po
rm -f libjansson.a
ar cru libjansson.a dump.o hashtable.o load.o strbuffer.o utf.o value.o
ranlib libjansson.a
make[3]: Leaving directory `/tmp/CudaMiner-master/compat/jansson'
make[3]: Entering directory `/tmp/CudaMiner-master/compat'
make[3]: Nothing to be done for `all-am'.
make[3]: Leaving directory `/tmp/CudaMiner-master/compat'
make[2]: Leaving directory `/tmp/CudaMiner-master/compat'
make[2]: Entering directory `/tmp/CudaMiner-master'
make[2]: *** No rule to make target `cuda-miner.c', needed by `cudaminer-cuda-miner.o'. Stop.
make[2]: Leaving directory `/tmp/CudaMiner-master'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/tmp/CudaMiner-master'
make: *** [all] Error 2

1BUcKJVz5n34VwuiyiLtPud1PGn3BLkcPb  :-)
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... 1146 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!