Bitcoin Forum
July 22, 2018, 01:29:44 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 [220] 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 ... 847 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.10.0  (Read 5757000 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
Internet151
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 174
Merit: 100



View Profile
February 28, 2012, 11:44:26 AM
 #4381

Found a small bug, when cgminer passes 200k accepted shares in Windows 7 the GPU temp and fan speed columns go completely blank and are also unable to be accessed via the API (which I noticed vis ANUBIS).

Ha, +1, I also noticed this, didn't link it with the 200k shares though... ;-)
It's more likely to be simply that the ADL library gave up and now says it's not working.

Not really helpful, but you can check the API config command:
It will say (ADL=Y,ADL in use=N) if all cards are showing blank for the GPU/Fan/Temp values.
If any cards are still working (unexpected) then it will still say (ADL in use=Y)

Also, if you are using ANUBIS - does it have a log of the stats over time?
You should be able to tell exactly what and where if it logs all the stats (I don't know how much it logs)

ANUBIS doesn't log anything, and all the cards are still working and hashing away. It's just a bug that affects the display of those values and makes those specific values unretrievable via the API.
1532266184
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1532266184

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1532266184
Reply with quote  #2

1532266184
Report to moderator
1532266184
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1532266184

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1532266184
Reply with quote  #2

1532266184
Report to moderator
"I'm sure that in 20 years there will either be very large transaction volume or no volume." -- Satoshi
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1532266184
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1532266184

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1532266184
Reply with quote  #2

1532266184
Report to moderator
1532266184
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1532266184

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1532266184
Reply with quote  #2

1532266184
Report to moderator
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2520
Merit: 1045


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
February 28, 2012, 11:58:51 AM
 #4382

Found a small bug, when cgminer passes 200k accepted shares in Windows 7 the GPU temp and fan speed columns go completely blank and are also unable to be accessed via the API (which I noticed vis ANUBIS).

Ha, +1, I also noticed this, didn't link it with the 200k shares though... ;-)
It's more likely to be simply that the ADL library gave up and now says it's not working.

Not really helpful, but you can check the API config command:
It will say (ADL=Y,ADL in use=N) if all cards are showing blank for the GPU/Fan/Temp values.
If any cards are still working (unexpected) then it will still say (ADL in use=Y)

Also, if you are using ANUBIS - does it have a log of the stats over time?
You should be able to tell exactly what and where if it logs all the stats (I don't know how much it logs)

ANUBIS doesn't log anything, and all the cards are still working and hashing away. It's just a bug that affects the display of those values and makes those specific values unretrievable via the API.
That's what I said Smiley

The ADL library that AMD wrote and cgminer uses is what controls GPU/Fan/Temp.
The ADL library is known to just give up and die sometimes.
cgminer keeps going but can no longer access that information ... that's why it's blank (like if you forget "export DISPLAY=:0" in linux)
You will find that anything in cgminer that requires ADL now no longer works.

That really means: if cgminer was given --auto-gpu or --auto-fan (or both) it is also time to stop and restart cgminer since it is no longer monitoring your fan and/or gpu.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
Internet151
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 174
Merit: 100



View Profile
February 28, 2012, 01:20:12 PM
 #4383

Found a small bug, when cgminer passes 200k accepted shares in Windows 7 the GPU temp and fan speed columns go completely blank and are also unable to be accessed via the API (which I noticed vis ANUBIS).

Ha, +1, I also noticed this, didn't link it with the 200k shares though... ;-)
It's more likely to be simply that the ADL library gave up and now says it's not working.

Not really helpful, but you can check the API config command:
It will say (ADL=Y,ADL in use=N) if all cards are showing blank for the GPU/Fan/Temp values.
If any cards are still working (unexpected) then it will still say (ADL in use=Y)

Also, if you are using ANUBIS - does it have a log of the stats over time?
You should be able to tell exactly what and where if it logs all the stats (I don't know how much it logs)

ANUBIS doesn't log anything, and all the cards are still working and hashing away. It's just a bug that affects the display of those values and makes those specific values unretrievable via the API.
That's what I said Smiley

The ADL library that AMD wrote and cgminer uses is what controls GPU/Fan/Temp.
The ADL library is known to just give up and die sometimes.
cgminer keeps going but can no longer access that information ... that's why it's blank (like if you forget "export DISPLAY=:0" in linux)
You will find that anything in cgminer that requires ADL now no longer works.

That really means: if cgminer was given --auto-gpu or --auto-fan (or both) it is also time to stop and restart cgminer since it is no longer monitoring your fan and/or gpu.

The ADL library isn't just randomly dying here. It happens at 200k accepted shares (this was easy for me to recognize since I have a 32 GH/s mining farm). I'm just pointing out my observation so hopefully it gets fixed.
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218
Merit: 1005


Gerald Davis


View Profile
February 28, 2012, 01:33:24 PM
 #4384

The ADL library isn't just randomly dying here. It happens at 200k accepted shares (this was easy for me to recognize since I have a 32 GH/s mining farm). I'm just pointing out my observation so hopefully it gets fixed.

This time.  Has it died @ 200K previously too?  Does it die at 200K each time? If it is a repeatable and verifiable bug that is more useful than just it dying once @ 200K (which may not have any significance).
jamesg
VIP
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1358
Merit: 1000


AKA: gigavps


View Profile
February 28, 2012, 01:56:32 PM
 #4385

Kano & Conman,

I have my BFL single running on BAMT with cgminer but it would seem that the API call "devs" does not report back about the BFL single. Here is the output from the "devs" call.

Code:
     STATUS=S
    ,Code=9
    ,Msg=2 GPU(s)
    ,Description=cgminer 2.2.7
        |GPU=0,Enabled=Y,Status=Alive,Temperature=73.50,Fan Speed=2355,Fan Percent=48,GPU Clock=895,Memory Clock=1000,GPU Voltage=1.100,GPU Activity=99,Powertune=0,MHS av=364.64,MHS 5s=368.09,Accepted=81,Rejected=0,Hardware Errors=0,Utility=4.87,Intensity=9,Last Share Pool=0,Last Share Time=1330436872
        |GPU=1,Enabled=Y,Status=Alive,Temperature=73.50,Fan Speed=1892,Fan Percent=42,GPU Clock=895,Memory Clock=1000,GPU Voltage=1.100,GPU Activity=99,Powertune=0,MHS av=363.33,MHS 5s=367.82,Accepted=73,Rejected=0,Hardware Errors=0,Utility=4.38,Intensity=9,Last Share Pool=0,Last Share Time=1330436857

So the devs call is missing all BFL info.
Internet151
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 174
Merit: 100



View Profile
February 28, 2012, 02:17:33 PM
 #4386

The ADL library isn't just randomly dying here. It happens at 200k accepted shares (this was easy for me to recognize since I have a 32 GH/s mining farm). I'm just pointing out my observation so hopefully it gets fixed.

This time.  Has it died @ 200K previously too?  Does it die at 200K each time? If it is a repeatable and verifiable bug that is more useful than just it dying once @ 200K (which may not have any significance).

Hrm, I looked back over my 24 rigs and I'm afraid I was wrong. It doesn't always happen 200k but the bug is occurring on all of them within hours of each other after running for about a week straight with 4 GPU's per rig. It will take some time but i'll try to identify the exact trigger.
SiegeBreaker
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
February 28, 2012, 03:15:13 PM
 #4387

...
Here is it
http://pastebin.com/gpFDyXef

requires screen

Thanks tenzor.
bulanula
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518
Merit: 500



View Profile
February 28, 2012, 05:23:28 PM
 #4388


Yeah. I am looking forward to these tasty results !
P_Shep
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1176
Merit: 1000


View Profile
February 28, 2012, 05:59:14 PM
 #4389

Kano & Conman,

I have my BFL single running on BAMT with cgminer but it would seem that the API call "devs" does not report back about the BFL single. Here is the output from the "devs" call.

Code:
     STATUS=S
    ,Code=9
    ,Msg=2 GPU(s)
    ,Description=cgminer 2.2.7
        |GPU=0,Enabled=Y,Status=Alive,Temperature=73.50,Fan Speed=2355,Fan Percent=48,GPU Clock=895,Memory Clock=1000,GPU Voltage=1.100,GPU Activity=99,Powertune=0,MHS av=364.64,MHS 5s=368.09,Accepted=81,Rejected=0,Hardware Errors=0,Utility=4.87,Intensity=9,Last Share Pool=0,Last Share Time=1330436872
        |GPU=1,Enabled=Y,Status=Alive,Temperature=73.50,Fan Speed=1892,Fan Percent=42,GPU Clock=895,Memory Clock=1000,GPU Voltage=1.100,GPU Activity=99,Powertune=0,MHS av=363.33,MHS 5s=367.82,Accepted=73,Rejected=0,Hardware Errors=0,Utility=4.38,Intensity=9,Last Share Pool=0,Last Share Time=1330436857

So the devs call is missing all BFL info.

Yeah, cgminer is missing all FPGA related API stuff
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2520
Merit: 1045


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
February 29, 2012, 02:47:06 AM
 #4390

Kano & Conman,

I have my BFL single running on BAMT with cgminer but it would seem that the API call "devs" does not report back about the BFL single. Here is the output from the "devs" call.

...

So the devs call is missing all BFL info.

Yeah, cgminer is missing all FPGA related API stuff
Feel free to add to the bounty Cheesy Cheesy
https://bitcointalk.org/index.php?topic=66699.0

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2520
Merit: 1045


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
February 29, 2012, 10:54:49 AM
 #4391

And I've updated my git with the new code:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=66699.msg775068#msg775068

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
bitlane
Internet detective
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462
Merit: 250


I heart thebaron


View Profile
February 29, 2012, 12:03:31 PM
 #4392

First off, this is going to sound extremely STUPID because I know neither how to code or the proper questions to ask.....lol

'Efficiency' (E)
Can this value be queried using RPC ? or does this value have to be calculated locally using 'Q' and 'A' (say, for a monitoring Script)....?

ie. I can retreive the ACCEPTED value per miner (A) value using ($value['Accepted'])......the REJECTED value per miner using ($value['Rejected'])

I have tried throwing in 'Efficiency' as a tag and can't seem to get a value per miner for it. A little help ?

Again, I apologize for soiling the sanctity of coding....and for being so stupid...lol

kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2520
Merit: 1045


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
February 29, 2012, 01:19:55 PM
 #4393

Yeah it doesn't supply numbers that can be calculated directly - that would be a waste.

It's Accepted / Getworks ( * 100)

However, remember that the number is not very useful - it is just how many shares you found per getwork.
RollNTime allows that to be up to 500% with cgminer.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218
Merit: 1005


Gerald Davis


View Profile
February 29, 2012, 01:37:25 PM
 #4394

Yeah it doesn't supply numbers that can be calculated directly - that would be a waste.

It's Accepted / Getworks ( * 100)

However, remember that the number is not very useful - it is just how many shares you found per getwork.
RollNTime allows that to be up to 500% with cgminer.

And pools with higher difficulty shares (like p2pool) or frequent LP (like merge mining alt-chain with much lower difficulty) can have an efficiency that is much lower even when everything is optimal.  Really efficiency only matters as a pool op.  Deepbit collectively finds ~700 shares per second.  That is a lot of getworks.  Even a modest improvement in efficiency reduces load but even that is marginal because peak load will still happen at an LP even with 500% efficiency.

I think a stat like the following would be a more useful metric (and prevent continually obsession w/ efficiency):

Effectiveness = accepted / worked
Effectiveness = accepted / (accepted + rejected + stale share + hardware failure)

Having a high effectiveness (no it isn't a stat in cgminer) is more important than a high efficiency.
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2520
Merit: 1045


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
February 29, 2012, 02:20:11 PM
 #4395

Is there a way to get an email notification when GPU goes into SICK or DEAD state?

If not, can the APIs be used to query stats from cgminer.  If possible, we could write cgminer-watchdog
to monitor the critical stats and notify you via email or sms.
That's what I'm writing at the moment ... ... but it will allow you to check many different things ...

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
niooron
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 191
Merit: 100


View Profile
February 29, 2012, 05:06:06 PM
 #4396

Is there a way to set the OpenCL platform per card? Cgminer keeps crashing with a mixed 5xxx and 6xxx rig.
sharky112065
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 382
Merit: 250



View Profile
February 29, 2012, 05:31:12 PM
 #4397

Is there a way to set the OpenCL platform per card? Cgminer keeps crashing with a mixed 5xxx and 6xxx rig.

I'm not sure as to why it is crashing on you. I have a rig that has 3 5870's and 1 6970, and it runs just fine. Cgminer also automatically generates .bin's for each type of card (Caymen and Cypress).

Anyway, right out of the freaking manual (README)...

Q: I have multiple SDKs installed, can I choose which one it uses?
A: Run cgminer with the -n option and it will list all the platforms currently
installed. Then you can tell cgminer which platform to use with --gpu-platform.

--kernel|-k <arg>   Override kernel to use (diablo, poclbm, phatk or diakgcn) - one value or comma separated

Donations welcome: 12KaKtrK52iQjPdtsJq7fJ7smC32tXWbWr
sharky112065
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 382
Merit: 250



View Profile
February 29, 2012, 05:34:59 PM
 #4398

Cool. Let me know if you need any help making it build/work on Windows.

Thanks.

Anyone can now build Cgminer on Windows.

http://pastebin.com/3pzivj32

I spent a lot of time documenting and testing the documentation step by step on both Windows 7 and Windows XP. Shouldn't take more than 30 min to set up the build environment.


Donations welcome: 12KaKtrK52iQjPdtsJq7fJ7smC32tXWbWr
niooron
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 191
Merit: 100


View Profile
February 29, 2012, 06:25:01 PM
 #4399

Is there a way to set the OpenCL platform per card? Cgminer keeps crashing with a mixed 5xxx and 6xxx rig.

I'm not sure as to why it is crashing on you. I have a rig that has 3 5870's and 1 6970, and it runs just fine. Cgminer also automatically generates .bin's for each type of card (Caymen and Cypress).

Anyway, right out of the freaking manual (README)...

Q: I have multiple SDKs installed, can I choose which one it uses?
A: Run cgminer with the -n option and it will list all the platforms currently
installed. Then you can tell cgminer which platform to use with --gpu-platform.

--kernel|-k <arg>   Override kernel to use (diablo, poclbm, phatk or diakgcn) - one value or comma separated


I'm trying to use the 2.1 SDK for the 5xxx and 2.6 for the 6xxx. Everything works fine using the 2.6 sdk, but it obviously isnt efficient for the 5xxx series.
Phoenix 2.0 lets me use the setup I want, but it lacks lots of features.

I also tried making cgminer use bins compiled for 2.1 while using the 2.6 sdk but it just recompiles them again. The ideal would be making --gpu-platform a per device option, something like --gpu-platform 0,0,1
P_Shep
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1176
Merit: 1000


View Profile
February 29, 2012, 08:06:02 PM
 #4400

I'm trying to compile cgminer for windows with CPU mining enabled, but I can't get it to link when I specify -msse2.
It seems that sha256_xmm.o isn't being included.
I'm getting the following error:

Code:
  CCLD   cgminer.exe
cgminer-sha256_sse2_i386.o:sha256_sse2_i386.c:(.text+0x155): undefined reference
 to `@CalcSha256_x86@12'
cgminer-sha256_sse2_i386.o:sha256_sse2_i386.c:(.text+0x16a): undefined reference
 to `@CalcSha256_x86@12'
collect2: ld returned 1 exit status

without -msse2 it compiles fine, but of course, without the SSE2 optimised code.

Any help to kick this into action???
Pages: « 1 ... 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 [220] 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 ... 847 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!