Bitcoin Forum
December 07, 2016, 10:40:10 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 [196] 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4821075 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
A1BITCOINPOOL
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile WWW
February 14, 2012, 08:43:01 PM
 #3901

I am using cgminer 2.1.2(I use 2.1.2 because any other version I use gives me lower speeds) and I save my config file before I exit, but it won't load my pools on restart. 
1481107210
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481107210

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481107210
Reply with quote  #2

1481107210
Report to moderator
1481107210
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481107210

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481107210
Reply with quote  #2

1481107210
Report to moderator
1481107210
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481107210

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481107210
Reply with quote  #2

1481107210
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481107210
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481107210

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481107210
Reply with quote  #2

1481107210
Report to moderator
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
February 14, 2012, 08:50:52 PM
 #3902

I am using cgminer 2.1.2(I use 2.1.2 because any other version I use gives me lower speeds) and I save my config file before I exit, but it won't load my pools on restart. 
Sigh ... coz you are using 2.1.2 ... and new is slower coz you upgraded your SDK
I (and others) have posted about that a few times in the last few pages ... ... ... ...

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
Proofer
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 251


View Profile
February 15, 2012, 05:20:37 AM
 #3903

3x5970 -- why is my GPU 4/5 fan speed so high?

This is after an hour or so of 2.2.5, but the fan speeds were the same after 70 hours of 2.2.4.
While it's running, can you go into settings and enable debug mode and see what it's saying about temperatures and fan speeds? It will spew all sorts of info so you'll have to watch for a while to find it.

From running in debug mode for 2.5 minutes, here are the first three sequences in which the string "fanspeed" occurred:

Code:
[2012-02-14 16:46:10] GPU4  63.0C 4499RPM | (5s):362.2 (avg):363.3 Mh/s | A:489 R:12 HW:0 U:1.79/m I: 9
[2012-02-14 16:46:10] 69.0 C  F: 85%(4615RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 98%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:10] 72.5 C  F: 85%(4615RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:10] Temperature rising while in target range, increasing fanspeed
[2012-02-14 16:46:10] Setting GPU 2 fan percentage to 68
[2012-02-14 16:46:10] 68.0 C  F: 67%(3987RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:10] 63.5 C  F: 67%(3983RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:10] 63.0 C  F: 85%(4504RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:10] 66.0 C  F: 85%(4504RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%

[2012-02-14 16:46:13] 69.0 C  F: 85%(4609RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 98%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:13] 72.5 C  F: 85%(4609RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:13] Temperature dropping while in target range, decreasing fanspeed
[2012-02-14 16:46:13] Setting GPU 2 fan percentage to 67
[2012-02-14 16:46:13] 68.0 C  F: 68%(4020RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:13] 63.5 C  F: 68%(4024RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:13] 63.0 C  F: 85%(4509RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:13] 66.5 C  F: 85%(4504RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%

[2012-02-14 16:46:16] GPU3  63.0C 3983RPM | (5s):362.4 (avg):363.5 Mh/s | A:507 R:10 HW:0 U:1.85/m I: 9
[2012-02-14 16:46:16] 69.0 C  F: 85%(4620RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:16] 72.5 C  F: 85%(4626RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:16] Temperature rising while in target range, increasing fanspeed
[2012-02-14 16:46:16] Setting GPU 2 fan percentage to 68
[2012-02-14 16:46:16] 68.0 C  F: 67%(3983RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:16] 63.0 C  F: 67%(3987RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:16] 63.0 C  F: 85%(4493RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:16] 66.0 C  F: 85%(4499RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%

Sequences like this were output at 3 or 6 second intervals, so there were dozens during the sample period.  100% of them had fanspeed changes for GPU 2, with temperatures rising or falling and setting its speed to 68 or 67.  No other GPU was mentioned in a "fanspeed" message.

Here is cgminer -n while cgminer was running:
Code:
[2012-02-14 18:15:21] CL Platform 0 vendor: Advanced Micro Devices, Inc.
[2012-02-14 18:15:21] CL Platform 0 name: AMD Accelerated Parallel Processing
[2012-02-14 18:15:21] CL Platform 0 version: OpenCL 1.1 AMD-APP-SDK-v2.4 (595.10)
[2012-02-14 18:15:21] Platform 0 devices: 6
[2012-02-14 18:15:21] GPU 0 ATI Radeon HD 5900 Series hardware monitoring enabled
[2012-02-14 18:15:21] GPU 1 ATI Radeon HD 5900 Series hardware monitoring enabled
[2012-02-14 18:15:21] Failed to ADL_Overdrive5_FanSpeedInfo_Get
[2012-02-14 18:15:21] GPU 2 ATI Radeon HD 5900 Series hardware monitoring enabled
[2012-02-14 18:15:21] GPU 3 ATI Radeon HD 5900 Series hardware monitoring enabled
[2012-02-14 18:15:21] Failed to ADL_Overdrive5_FanSpeedInfo_Get
[2012-02-14 18:15:21] GPU 4 ATI Radeon HD 5900 Series hardware monitoring enabled
[2012-02-14 18:15:21] GPU 5 ATI Radeon HD 5900 Series hardware monitoring enabled
[2012-02-14 18:15:21] Failed to ADL_Overdrive5_FanSpeedInfo_Get
[2012-02-14 18:15:21] Dual GPUs detected: 1 and 0
[2012-02-14 18:15:21] Dual GPUs detected: 3 and 2
[2012-02-14 18:15:21] Dual GPUs detected: 5 and 4
[2012-02-14 18:15:21] 6 GPU devices max detected

2.2.5+ (commit 158c09107cb9ec1657c42213e3d7e5c972ff0aae; Tue Feb 14 13:33:17 2012 UTC)
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
February 15, 2012, 05:48:24 AM
 #3904

3x5970 -- why is my GPU 4/5 fan speed so high?

This is after an hour or so of 2.2.5, but the fan speeds were the same after 70 hours of 2.2.4.
While it's running, can you go into settings and enable debug mode and see what it's saying about temperatures and fan speeds? It will spew all sorts of info so you'll have to watch for a while to find it.

Sequences like this were output at 3 or 6 second intervals, so there were dozens during the sample period.  100% of them had fanspeed changes for GPU 2, with temperatures rising or falling and setting its speed to 68 or 67.  No other GPU was mentioned in a "fanspeed" message.

2.2.5+ (commit 158c09107cb9ec1657c42213e3d7e5c972ff0aae; Tue Feb 14 13:33:17 2012 UTC)
Hmm if I didn't know any better, it looks like the auto-fan is not being enabled on the other devices.
Can you click on GPU setting, Change setting and select each device in order and see if they report:
Code:
Fan autotune is enabled (0-85)
Thanks

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Ed
Member
**
Offline Offline

Activity: 69


View Profile
February 15, 2012, 10:08:19 AM
 #3905

I am using cgminer 2.1.2(I use 2.1.2 because any other version I use gives me lower speeds)  

I am using too 2.1.2 as faster

it is good working config for me
Code:
{
"pools" : [
{
...main pool...
}
{
...backup pool....
}
],

"intensity" : "9,9,9,9",
"gpu-engine" : "996,1050,880,860",
"gpu-fan" : "50-100,50-100,50-100,50-100",
"gpu-memclock" : "200,200,200,200",
"gpu-vddc" : "1.210,1.120,1.135,1.135",
"temp-cutoff" : "90,90,90,90",
"temp-overheat" : "80,80,80,80",
"temp-target" : "64,53,61,61",

"algo" : "c",
"auto-fan" : true,
"expiry" : "120",
"failover-only" : true,
"gpu-threads" : "1",
"log" : "5",
"queue" : "3",
"retry-pause" : "5",
"scan-time" : "60",
"temp-hysteresis" : "1",
"worksize" : "0",

"donation" : "0.00",
"shares" : "0",
"submit-stale" : true,
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}

can you tell your AMD drivers / AMD OCL SDK versions combination?

I am using:
atiumdag 8.920.0.0 (Catalyst 11.12) / Win7 64
with
OpenCL 1.1 AMD-APP-SDK-v2.5 (684.213)


p/s/
anyone try to change kernels? and "-v" "-w" options?
Proofer
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 251


View Profile
February 15, 2012, 02:15:45 PM
 #3906

Hmm if I didn't know any better, it looks like the auto-fan is not being enabled on the other devices.
Can you click on GPU setting, Change setting and select each device in order and see if they report:
Code:
Fan autotune is enabled (0-85)
Thanks

"Fan autotune is enabled (0-85)" is reported for each of the 6 cores.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
February 15, 2012, 02:18:25 PM
 #3907

Hmm if I didn't know any better, it looks like the auto-fan is not being enabled on the other devices.
Can you click on GPU setting, Change setting and select each device in order and see if they report:
Code:
Fan autotune is enabled (0-85)
Thanks

"Fan autotune is enabled (0-85)" is reported for each of the 6 cores.
Thanks. In the meantime, I've audited the code and can't find where this might happen, so a fix for this is not coming in the next version I'm afraid. I'll keep looking.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
minero1
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 145



View Profile
February 15, 2012, 02:33:54 PM
 #3908

Hi CK, have you found the problem causing the high % of rejected shares? i set it to -I 9 and still having way to many rejects, it starts very ugly but with time appears to get better, my current run shows (A:35107 R:2059), less than with dynamic set but still.
I'm running 2.2.4 i didn't notice that in 2.0.8
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
February 15, 2012, 02:39:02 PM
 #3909

Hi CK, have you found the problem causing the high % of rejected shares? i set it to -I 9 and still having way to many rejects, it starts very ugly but with time appears to get better, my current run shows (A:35107 R:2059), less than with dynamic set but still.
I'm running 2.2.4 i didn't notice that in 2.0.8
This is the first time you've reported it?

Suggestions:
Perhaps your pool is actually asking you to submit the old shares even if they're stale. Newer cgminer supports the "submitold" feature now.

I get .3-.4% rejects with static intensities so I can't reproduce your problem here.

p2pool also has a significantly higher reject rate if that's what you're on/have moved to.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
February 15, 2012, 02:58:29 PM
 #3910

New release: Version 2.2.6 - February 16, 2012

Links in top post as always.

Trying hard to make the most current release as stable as possible at the moment.

Updated customised poclbm kernel for 7970 worth 2 more Mhash, and same on any other GPUs when run on SDK2.6.
BIG FAT WARNINGS if SDK 2.6 is detected.
Ability to tune dynamic mode with a new --gpu-dyninterval parameter. This tells cgminer how long maximum it can keep the GPU busy for. Default was 7ms but can now be set to any value. Setting it higher will increase your hashrate and make your desktop less responsive. This is in response to requests to improve hashrate back to what it was when 2 threads were in use.
The display should keep all logs now from startup when the curses formatted display begins.
The bug where dynamic mode increases stale rate by submitting duplicate work should be fixed.

Full changelog:

 Provide warning on each startup about sdk 2.6
- Fix unused warnings on win32.
- bitforce: Simplify BFopen WIN32 ifdef/else
- Fix initialization warning with jansson 1.3
- bitforce: Cleanup extraneous TODO that isn't needed
- Move tcsetattr (and new tcflush) into *nix BFopen to simplify things a bit
- Add message explaining 2nd thread disabling for dynamic mode and how to tune
it.
- Move logwindow down once number of devices is known.
- Automatically choose phatk kernel for bitalign non-gcn ATI cards, and then
only select poclbm if SDK2.6 is detected.
- Allow the refresh interval to be adjusted in dynamic intensity with a
--gpu-dyninterval parameter.
- Make curses display visible right from the beginning and fix the window sizes
so the initial messages don't get lost once the status window is drawn.
- The amount of work scanned can fluctuate when intensity changes and since we
do this one cycle behind, we increment the work more than enough to prevent
repeati
- bitforce: Set a 30 second timeout for serial port on Windows, since the
default is undefined
- Use PreVal4addT1 instead of PreVal4 in poclbm kernel.
- Import PreVal4 and PreVal0 into poclbm kernel.
- Import more prepared constants into poclbm kernel.
- Keep variables in one array but use Vals[] name for consistency with other
kernel designs.
- Replace constants that are mandatorily added in poclbm kernel with one value.
- Remove addition of final constant before testing for result in poclbm kernel.
- Hand optimise variable addition order.
- Hand optimise first variable declaration order in poclbm kernel.
- Radical reordering machine based first pass to change variables as late as
possible, bringing their usage close together.
- fix strcpy NULL pointer if env HOME unset.
- bitforce: Disable automatic scanning when at least one device is specified
manually
- Unroll all poclbm additions to enable further optimisations.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
February 15, 2012, 03:03:11 PM
 #3911

Hi CK, have you found the problem causing the high % of rejected shares? i set it to -I 9 and still having way to many rejects, it starts very ugly but with time appears to get better, my current run shows (A:35107 R:2059), less than with dynamic set but still.
I'm running 2.2.4 i didn't notice that in 2.0.8

What pool, what card, what clocks?
Does problem go away at lower intensity?
Does problem go away at lower clock?
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
February 15, 2012, 03:04:08 PM
 #3912

BIG FAT WARNINGS if SDK 2.6 is detected.

Nice.  Smiley
stevegee58
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 783



View Profile
February 15, 2012, 03:15:23 PM
 #3913

I'd like to ask a couple of naive questions but first here's my background:  I am in fact using the 2.6 SDK and I'm mining productively using cgminer and a 6770 GPU.  I'm using phatk instead of poclbm because I read somewhere that it was "better".  At intensity 8 I'm getting right around 200 MH/s which isn't too bad for a 6770.

If I keep the 2.6 SDK, would switching to poclbm from phatk do anything for me?  The latest version favors poclbm for the 2.6 SDK but I don't know why.

If I downgrade my SDK from 2.6 to 2.5, what improvement might I see?

You are in a maze of twisty little passages, all alike.
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
February 15, 2012, 03:24:52 PM
 #3914

I'd like to ask a couple of naive questions but first here's my background:  I am in fact using the 2.6 SDK and I'm mining productively using cgminer and a 6770 GPU.  I'm using phatk instead of poclbm because I read somewhere that it was "better".  At intensity 8 I'm getting right around 200 MH/s which isn't too bad for a 6770.

If I keep the 2.6 SDK, would switching to poclbm from phatk do anything for me?  The latest version favors poclbm for the 2.6 SDK but I don't know why.

If I downgrade my SDK from 2.6 to 2.5, what improvement might I see?

Lots of variables involved.  Testing the other kernel is as simple as using -k option.

Run one for a large number of shares, check avg hashrate, stop cgminer, start w -k to use other kernel and run for roughly same number of shares (doesn't need to be exact).  The check avg hashrate.

Between, OS, driver version, kernel, worksize, vectors, intensity, type (dedicated rig vs multi-use), amount of non-mining use, GPU generation, core clock, memclock (yes different memclocks have different effects based on SDK and kernel), etc there is a lot of variation.  The best thing to do is just test it.
cabin
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 205


View Profile
February 15, 2012, 03:44:13 PM
 #3915

A lot of people have seen reduced performance with the 2.6 stream SDK and there seems to be a lot of confusion about it. Here are 4 methods where you can get your hash rate back to where it was. Many other combinations WILL produce spectacularly poor results on 2.6 compared to 2.4. These are on a 5770 @920MHz:

cgminer(v2.1.2) -I8 *using renamed phatk110817Juniperbitalignv2w128long4 kernal compiled under 2.4*           210 MH/s
cgminer(v2.1.2) -k phatk -v4 -I8                                                                                                          208 MH/s
cgminer(v2.2.5) -k phatk -v4 -I8                                                                                                         207 MH/s
phoenix(v1.7.5) -k phatk2 WORKSIZE=128 VECTORS4 AGGRESSION=9                                                         211 MH/s

1Cabinz1RSccAbFx2DikYomSKeMupy7M6V
kentrolla
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504


View Profile
February 15, 2012, 04:08:25 PM
 #3916

you should just add all the opencl.dll files in there and have cgminer choose the best one. its getting confusing which opencl.dll works the best with what card.

The00Dustin
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 806


View Profile
February 15, 2012, 04:16:09 PM
 #3917

you should just add all the opencl.dll files in there and have cgminer choose the best one. its getting confusing which opencl.dll works the best with what card.
Since ck is busy enough and has stated he won't respond to posts others can respond to, I'll step in here and point out that he can't do this due to licensing restrictions.  I suppose he could have folders where you could choose to drop opencl.dll files in yourself, but I don't see most users dealing with that, so it would probably be wasted programming effort.
rjk
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


1ngldh


View Profile
February 15, 2012, 05:02:53 PM
 #3918

Just installed 11.6 on 64-bit windows 7, and cgminer 2.2.3 was only showing 1 GPU. I updated to cgminer 2.2.6, and now I get this:

Code:
Too many values passed to set temp cutoff

Do I need dummy plugs for the cards, or is there some other issue? Should I just suck it up and install the latest drivers?

Mining Rig Extraordinaire - the Trenton BPX6806 18-slot PCIe backplane [PICS] Dead project is dead, all hail the coming of the mighty ASIC!
minero1
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 145



View Profile
February 15, 2012, 05:06:24 PM
 #3919

Hi CK, have you found the problem causing the high % of rejected shares? i set it to -I 9 and still having way to many rejects, it starts very ugly but with time appears to get better, my current run shows (A:35107 R:2059), less than with dynamic set but still.
I'm running 2.2.4 i didn't notice that in 2.0.8

What pool, what card, what clocks?
Does problem go away at lower intensity?
Does problem go away at lower clock?

nothing wrong with the pool or rig, it was ok until i upgraded to 2.2.4. Anyway, i installed 2.2.6 and the reject rate dropped as promised by CK (good work, thanks), less than 1% this time with a short run thou, i'll report if it goes bad again. what is the proper method to downgrade to SDK 2.less than 6?
psychok9
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224


View Profile
February 15, 2012, 05:54:30 PM
 #3920



On windows, you can also specify "export GPU_USE_SYNC_OBJECTS = 1"
Only way is different, "Computer> System Properties> Advanced system settings> system environment> create a new variable" GPU_USE_SYNC_OBJECTS ", the value of the variable is -" 1 "

Thanks!
This fixed my high cpu usage on Catalyst 12.2.
Pages: « 1 ... 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 [196] 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!