Bitcoin Forum
June 18, 2018, 11:51:52 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 [195] 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 ... 847 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.10.0  (Read 5756311 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2548
Merit: 1092


Ruu \o/


View Profile WWW
February 14, 2012, 03:43:19 AM
 #3881

Interesting. It is only recently that cgminer has been reporting the reject reason. This is the same GPU each time as well, which suggests more a bug in the (new) kernel code rather than from the pool. This may be related to vectors code. What kernel is in use on this and are vectors enabled? I'm guessing poclbm+2 vectors on the GPU in question.
Further question: You're not using old kernels or kernel bins just renamed are you?

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
1529365912
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529365912

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529365912
Reply with quote  #2

1529365912
Report to moderator
1529365912
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529365912

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529365912
Reply with quote  #2

1529365912
Report to moderator
The World's Betting Exchange

Bet with play money. Win real Bitcoin. 5BTC Prize Fund for World Cup 2018.

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1529365912
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529365912

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529365912
Reply with quote  #2

1529365912
Report to moderator
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218
Merit: 1004


Gerald Davis


View Profile
February 14, 2012, 03:50:17 AM
 #3882

Interesting. It is only recently that cgminer has been reporting the reject reason. This is the same GPU each time as well, which suggests more a bug in the (new) kernel code rather than from the pool. This may be related to vectors code. What kernel is in use on this and are vectors enabled? I'm guessing poclbm+2 vectors on the GPU in question.

Which one is default? Smiley  I have to check.

Quote
Further question: You're not using old kernels or kernel bins just renamed are you?

No this is actually a clean install of OS, drivers, SDK, cgminer.
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218
Merit: 1004


Gerald Davis


View Profile
February 14, 2012, 03:52:17 AM
 #3883

Kernel is "phatk120213.cl"

I didn't specify vectors or worksize but based bin file name I am guessing this is vector 2, work size 128
"phatk120213Cypressbitalignv2w128long4.bin"
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2548
Merit: 1092


Ruu \o/


View Profile WWW
February 14, 2012, 04:04:10 AM
 #3884

Kernel is "phatk120213.cl"

I didn't specify vectors or worksize but based bin file name I am guessing this is vector 2, work size 128
"phatk120213Cypressbitalignv2w128long4.bin"
Interesting, I can't reproduce it here, but can you try starting with -k poclbm just to see if it goes away?

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218
Merit: 1004


Gerald Davis


View Profile
February 14, 2012, 04:11:29 AM
 #3885

Kernel is "phatk120213.cl"

I didn't specify vectors or worksize but based bin file name I am guessing this is vector 2, work size 128
"phatk120213Cypressbitalignv2w128long4.bin"
Interesting, I can't reproduce it here, but can you try starting with -k poclbm just to see if it goes away?

Tried poclbm.  Both kernels had the same high reject "duplicate work" and the rate is very high 5% to 10%.   Interestingly I noticed I had left both GPUs dynamic and 2nd thread is disabled for dymamic GPUs.  This is the first version I remember using which had this I thought it might be relevent.  I switched them both to intensity 9 and the issue has gone away ... so far.  It has gone 88 shares without a reject.  I'll run 1000 or so shares and give an update and then reboot and try dynamic again.  
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2548
Merit: 1092


Ruu \o/


View Profile WWW
February 14, 2012, 04:17:11 AM
 #3886

Hmm well dynamic could be the culprit then indeed. And that won't really have anything to do with the 2nd thread being disabled, but perhaps because the worksize is constantly changing, it might not be offsetting the right amount and repeating work. That will need fixing...

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218
Merit: 1004


Gerald Davis


View Profile
February 14, 2012, 04:20:33 AM
 #3887

Hmm well dynamic could be the culprit then indeed. And that won't really have anything to do with the 2nd thread being disabled, but perhaps because the worksize is constantly changing, it might not be offsetting the right amount and repeating work. That will need fixing...

Yeah I am going to get some sleep but it is pushing 180 shares now and 0 rejects (on static intensity 9 for both GPUs).
leveer
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42
Merit: 0


View Profile
February 14, 2012, 05:37:06 AM
 #3888

Hmm well dynamic could be the culprit then indeed. And that won't really have anything to do with the 2nd thread being disabled, but perhaps because the worksize is constantly changing, it might not be offsetting the right amount and repeating work. That will need fixing...
I was noticing higher rejects with 2.2.x also, and upon searching, found this same problem with dynamic intensity. Switched to a static intensity, and the problem went away.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2548
Merit: 1092


Ruu \o/


View Profile WWW
February 14, 2012, 06:01:14 AM
 #3889

Hmm well dynamic could be the culprit then indeed. And that won't really have anything to do with the 2nd thread being disabled, but perhaps because the worksize is constantly changing, it might not be offsetting the right amount and repeating work. That will need fixing...
I was noticing higher rejects with 2.2.x also, and upon searching, found this same problem with dynamic intensity. Switched to a static intensity, and the problem went away.
I recommend everyone stop using dynamic till it's fixed then.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
simonk83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798
Merit: 1000


View Profile
February 14, 2012, 11:24:05 AM
 #3890

Now you mention it, I'm having the same issue with dynamic.  I just wasn't sure what was causing it Smiley



bulanula
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518
Merit: 500



View Profile
February 14, 2012, 12:11:01 PM
 #3891

So always use intensity 9 to avoid this bug then ?

Thanks !
jake262144
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 210
Merit: 100


View Profile
February 14, 2012, 01:10:25 PM
 #3892

So always use intensity 9 to avoid this bug then ?

Thanks !
Not quite. Always use a STATIC intensity, no matter whether it's set to 6, 8, or 14 as long as you don't use d.

DAT is using intensity 9 because he has some powerful cards. Remember that intensity is a fine-tuning parameter and higher does not necessarily mean better.
Cards pulling 230MHash/s are generally better suited with intensity 8.
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218
Merit: 1004


Gerald Davis


View Profile
February 14, 2012, 01:26:20 PM
 #3893

Hmm well dynamic could be the culprit then indeed. And that won't really have anything to do with the 2nd thread being disabled, but perhaps because the worksize is constantly changing, it might not be offsetting the right amount and repeating work. That will need fixing...
I was noticing higher rejects with 2.2.x also, and upon searching, found this same problem with dynamic intensity. Switched to a static intensity, and the problem went away.
I recommend everyone stop using dynamic till it's fixed then.

Well the good news is that on static 2.2.5 has significantly lower rejects than any prior version I have used.

5128 shares accepted.
7 shares rejected.
0 SS (stale shares discarded locally)

Smiley

bulanula
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518
Merit: 500



View Profile
February 14, 2012, 01:27:59 PM
 #3894

So always use intensity 9 to avoid this bug then ?

Thanks !
Not quite. Always use a STATIC intensity, no matter whether it's set to 6, 8, or 14 as long as you don't use d.

DAT is using intensity 9 because he has some powerful cards. Remember that intensity is a fine-tuning parameter and higher does not necessarily mean better.
Cards pulling 230MHash/s are generally better suited with intensity 8.

Yeah I am using 5870s only. I think they work best with 9 rather than 8 but I have not tested that yet.
Vbs
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504
Merit: 500


View Profile
February 14, 2012, 02:46:50 PM
 #3895

Well the good news is that on static 2.2.5 has significantly lower rejects than any prior version I have used.

5128 shares accepted.
7 shares rejected.
0 SS (stale shares discarded locally)

Smiley

I second that, less 1-1.5% rejects here also.  Grin
Proofer
Member
**
Offline Offline

Activity: 257
Merit: 10


View Profile
February 14, 2012, 05:03:01 PM
 #3896

3x5970 -- why is my GPU 4/5 fan speed so high?

Long version:
Code:
GPU 0: 362.8 / 363.4 Mh/s | A:110  R:5  HW:0  U:2.04/m  I:9
66.5 C  F: 85% (4582 RPM)  E: 810 MHz  M: 200 Mhz  V: 1.050V  A: 99% P: 0%
Last initialised: [2012-02-14 07:57:44]
Intensity: 9
Thread 0: 362.1 Mh/s Enabled ALIVE

GPU 1: 363.1 / 363.5 Mh/s | A:118  R:1  HW:0  U:2.19/m  I:9
70.0 C  F: 85% (4582 RPM)  E: 810 MHz  M: 200 Mhz  V: 1.050V  A: 99% P: 0%
Last initialised: [2012-02-14 07:57:45]
Intensity: 9
Thread 1: 362.8 Mh/s Enabled ALIVE

GPU 2: 362.9 / 363.7 Mh/s | A:107  R:3  HW:0  U:1.99/m  I:9
68.0 C  F: 59% (3674 RPM)  E: 810 MHz  M: 200 Mhz  V: 1.050V  A: 99% P: 0%
Last initialised: [2012-02-14 07:57:46]
Intensity: 9
Thread 2: 362.3 Mh/s Enabled ALIVE

GPU 3: 363.0 / 363.5 Mh/s | A:101  R:4  HW:0  U:1.88/m  I:9
63.5 C  F: 59% (3678 RPM)  E: 810 MHz  M: 200 Mhz  V: 1.050V  A: 99% P: 0%
Last initialised: [2012-02-14 07:57:46]
Intensity: 9
Thread 3: 362.3 Mh/s Enabled ALIVE

GPU 4: 363.0 / 363.5 Mh/s | A:104  R:4  HW:0  U:1.93/m  I:9
60.0 C  F: 85% (4483 RPM)  E: 810 MHz  M: 200 Mhz  V: 1.050V  A: 99% P: 0%
Last initialised: [2012-02-14 07:57:47]
Intensity: 9
Thread 4: 362.3 Mh/s Enabled ALIVE

GPU 5: 363.1 / 363.6 Mh/s | A:101  R:5  HW:0  U:1.88/m  I:9
64.0 C  F: 85% (4488 RPM)  E: 810 MHz  M: 200 Mhz  V: 1.050V  A: 99% P: 0%
Last initialised: [2012-02-14 07:57:47]
Intensity: 9
Thread 5: 362.5 Mh/s Enabled ALIVE

Brief version:
Code:
cgminer version 2.2.5 - Started: [2012-02-14 07:57:44]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):2178.0 (avg):2178.7 Mh/s | Q:2409  A:691  R:22  HW:0  E:29%  U:11.82/m
 TQ: 6  ST: 7  SS: 13  DW: 487  NB: 5  LW: 3055  GF: 0  RF: 0
 Connected to http://127.0.0.1:9332 with LP as user Proofer
 Block: 000007a595070ee8a15647e9d1d101cb...  Started: [08:51:35]
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0:  67.5C 4599RPM | 363.6/363.4Mh/s | A:116 R:5 HW:0 U: 1.98/m I: 9
 GPU 1:  70.5C 4599RPM | 364.2/363.6Mh/s | A:123 R:1 HW:0 U: 2.10/m I: 9
 GPU 2:  69.5C 3706RPM | 364.2/363.7Mh/s | A:116 R:3 HW:0 U: 1.98/m I: 9
 GPU 3:  64.5C 3709RPM | 364.1/363.6Mh/s | A:111 R:4 HW:0 U: 1.90/m I: 9
 GPU 4:  61.0C 4483RPM | 364.0/363.5Mh/s | A:116 R:4 HW:0 U: 1.98/m I: 9
 GPU 5:  64.5C 4483RPM | 364.1/363.1Mh/s | A:109 R:5 HW:0 U: 1.86/m I: 9
--------------------------------------------------------------------------------

Relevant portion of .config:
Code:
"intensity" : "9",
"gpu-threads" : "1",
"gpu-engine" : "810-810",
"gpu-memclock" : "200",
"temp-cutoff" : "80",
"temp-overheat" : "77",
"temp-target" : "70",
"temp-hysteresis" : "3",
"auto-fan" : true,
"auto-gpu" : true,

This is after an hour or so of 2.2.5, but the fan speeds were the same after 70 hours of 2.2.4.

Edit:
I added:
"gpu-fan" : "0-85"
but it made no difference.  However, I watched the startup values carefully.  All three units started with fan speeds in the mid 4-thousands.  GPUs 2/3 fan speed steadily decreased but the other two units (0/1 and 4/5) remained close to where they started.  I posed my question (above) with respect to 4/5 because GPU 1 temperature is near/at the target and I thought that might be what is keeping its fan speed up, but the same can't be said of 4/5.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2548
Merit: 1092


Ruu \o/


View Profile WWW
February 14, 2012, 08:21:48 PM
 #3897

3x5970 -- why is my GPU 4/5 fan speed so high?

This is after an hour or so of 2.2.5, but the fan speeds were the same after 70 hours of 2.2.4.
While it's running, can you go into settings and enable debug mode and see what it's saying about temperatures and fan speeds? It will spew all sorts of info so you'll have to watch for a while to find it.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
A1BITCOINPOOL
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
February 14, 2012, 08:43:01 PM
 #3898

I am using cgminer 2.1.2(I use 2.1.2 because any other version I use gives me lower speeds) and I save my config file before I exit, but it won't load my pools on restart. 
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2478
Merit: 1042


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
February 14, 2012, 08:50:52 PM
 #3899

I am using cgminer 2.1.2(I use 2.1.2 because any other version I use gives me lower speeds) and I save my config file before I exit, but it won't load my pools on restart. 
Sigh ... coz you are using 2.1.2 ... and new is slower coz you upgraded your SDK
I (and others) have posted about that a few times in the last few pages ... ... ... ...

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
Proofer
Member
**
Offline Offline

Activity: 257
Merit: 10


View Profile
February 15, 2012, 05:20:37 AM
 #3900

3x5970 -- why is my GPU 4/5 fan speed so high?

This is after an hour or so of 2.2.5, but the fan speeds were the same after 70 hours of 2.2.4.
While it's running, can you go into settings and enable debug mode and see what it's saying about temperatures and fan speeds? It will spew all sorts of info so you'll have to watch for a while to find it.

From running in debug mode for 2.5 minutes, here are the first three sequences in which the string "fanspeed" occurred:

Code:
[2012-02-14 16:46:10] GPU4  63.0C 4499RPM | (5s):362.2 (avg):363.3 Mh/s | A:489 R:12 HW:0 U:1.79/m I: 9
[2012-02-14 16:46:10] 69.0 C  F: 85%(4615RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 98%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:10] 72.5 C  F: 85%(4615RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:10] Temperature rising while in target range, increasing fanspeed
[2012-02-14 16:46:10] Setting GPU 2 fan percentage to 68
[2012-02-14 16:46:10] 68.0 C  F: 67%(3987RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:10] 63.5 C  F: 67%(3983RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:10] 63.0 C  F: 85%(4504RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:10] 66.0 C  F: 85%(4504RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%

[2012-02-14 16:46:13] 69.0 C  F: 85%(4609RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 98%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:13] 72.5 C  F: 85%(4609RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:13] Temperature dropping while in target range, decreasing fanspeed
[2012-02-14 16:46:13] Setting GPU 2 fan percentage to 67
[2012-02-14 16:46:13] 68.0 C  F: 68%(4020RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:13] 63.5 C  F: 68%(4024RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:13] 63.0 C  F: 85%(4509RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:13] 66.5 C  F: 85%(4504RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%

[2012-02-14 16:46:16] GPU3  63.0C 3983RPM | (5s):362.4 (avg):363.5 Mh/s | A:507 R:10 HW:0 U:1.85/m I: 9
[2012-02-14 16:46:16] 69.0 C  F: 85%(4620RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:16] 72.5 C  F: 85%(4626RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:16] Temperature rising while in target range, increasing fanspeed
[2012-02-14 16:46:16] Setting GPU 2 fan percentage to 68
[2012-02-14 16:46:16] 68.0 C  F: 67%(3983RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:16] 63.0 C  F: 67%(3987RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:16] 63.0 C  F: 85%(4493RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%
[2012-02-14 16:46:16] 66.0 C  F: 85%(4499RPM)  E: 810MHz  M: 200Mhz  V: 1.050V  A: 99%  P: 0%

Sequences like this were output at 3 or 6 second intervals, so there were dozens during the sample period.  100% of them had fanspeed changes for GPU 2, with temperatures rising or falling and setting its speed to 68 or 67.  No other GPU was mentioned in a "fanspeed" message.

Here is cgminer -n while cgminer was running:
Code:
[2012-02-14 18:15:21] CL Platform 0 vendor: Advanced Micro Devices, Inc.
[2012-02-14 18:15:21] CL Platform 0 name: AMD Accelerated Parallel Processing
[2012-02-14 18:15:21] CL Platform 0 version: OpenCL 1.1 AMD-APP-SDK-v2.4 (595.10)
[2012-02-14 18:15:21] Platform 0 devices: 6
[2012-02-14 18:15:21] GPU 0 ATI Radeon HD 5900 Series hardware monitoring enabled
[2012-02-14 18:15:21] GPU 1 ATI Radeon HD 5900 Series hardware monitoring enabled
[2012-02-14 18:15:21] Failed to ADL_Overdrive5_FanSpeedInfo_Get
[2012-02-14 18:15:21] GPU 2 ATI Radeon HD 5900 Series hardware monitoring enabled
[2012-02-14 18:15:21] GPU 3 ATI Radeon HD 5900 Series hardware monitoring enabled
[2012-02-14 18:15:21] Failed to ADL_Overdrive5_FanSpeedInfo_Get
[2012-02-14 18:15:21] GPU 4 ATI Radeon HD 5900 Series hardware monitoring enabled
[2012-02-14 18:15:21] GPU 5 ATI Radeon HD 5900 Series hardware monitoring enabled
[2012-02-14 18:15:21] Failed to ADL_Overdrive5_FanSpeedInfo_Get
[2012-02-14 18:15:21] Dual GPUs detected: 1 and 0
[2012-02-14 18:15:21] Dual GPUs detected: 3 and 2
[2012-02-14 18:15:21] Dual GPUs detected: 5 and 4
[2012-02-14 18:15:21] 6 GPU devices max detected

2.2.5+ (commit 158c09107cb9ec1657c42213e3d7e5c972ff0aae; Tue Feb 14 13:33:17 2012 UTC)
Pages: « 1 ... 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 [195] 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 ... 847 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!