Bitcoin Forum
December 11, 2016, 12:16:32 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 [293] 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4828257 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
ChiangYay
Member
**
Offline Offline

Activity: 66


View Profile
June 16, 2012, 10:56:38 AM
 #5841

Hi,

can anyone help giving me the line to add multiple pool in case of an other DDoS allack to my config file?

Running OS Windows7 32 bi with FGPA BFL Single.

{
"pools" : [
   {
      "url" : "http://xxxxxxxxx",
      "user" : "xxxxx.xxxxxx",
      "pass" : "xxxxxxx"
   }
],

"api-port" : "4028",
"disable-gpu" : true,
"scan-serial" : [ "bitforce:COM3", "bitforce:COM4", "bitforce:COM5", "bitforce:COM6", "bitforce:COM7" ],
"expiry" : "180",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "2",
"log" : "5",
"net-delay" : true,
"protocol-dump" : true,
"queue" : "1",
"retry-pause" : "5",
"scan-time" : "60",
"temp-hysteresis" : "1",
"shares" : "0",
"load-balance" : true,
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}

Any help would be appreciated.

Regards
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481458592
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481458592

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481458592
Reply with quote  #2

1481458592
Report to moderator
1481458592
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481458592

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481458592
Reply with quote  #2

1481458592
Report to moderator
1481458592
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481458592

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481458592
Reply with quote  #2

1481458592
Report to moderator
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
June 16, 2012, 11:25:37 AM
 #5842

Hi,

can anyone help giving me the line to add multiple pool in case of an other DDoS allack to my config file?

...

as it says in example.conf ..........

"pools" : [
        {
                "url" : "http://url1:8332",
                "user" : "user1",
                "pass" : "pass1"
        },
        {
                "url" : "http://url2:8344",
                "user" : "user2",
                "pass" : "pass2"
        },
        {
                "url" : "http://url3:8332",
                "user" : "user3",
                "pass" : "pass3"
        }
],

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
June 16, 2012, 03:35:04 PM
 #5843

Hi,

can anyone help giving me the line to add multiple pool in case of an other DDoS allack to my config file?

...

as it says in example.conf ..........

"pools" : [
        {
                "url" : "http://url1:8332",
                "user" : "user1",
                "pass" : "pass1"
        },
        {
                "url" : "http://url2:8344",
                "user" : "user2",
                "pass" : "pass2"
        },
        {
                "url" : "http://url3:8332",
                "user" : "user3",
                "pass" : "pass3"
        }
],
+1 Really people c'mon, There are instructions on FRONT PAGE of this thread on how to do almost Anything that you'll need to do within CGminer, Seriously, Read Before You Ask.
And you couldnt simply go into CGminers folder and see that there is literally a "Example.configuration" file? Dude, C'mon read before you ask

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
ChiangYay
Member
**
Offline Offline

Activity: 66


View Profile
June 17, 2012, 03:04:02 AM
 #5844

JackRabiit, there are over 290 pages, I'm new to this stuff,  I didn't find any "Example.configuration" file.  You could just direct me to the example page in state of been rude.
 
The forum is also supposed to help people not to speak arrogant and silly bullshit. If you don't know how to behave don't type.

[/quote]
+1 Really people c'mon, There are instructions on FRONT PAGE of this thread on how to do almost Anything that you'll need to do within CGminer, Seriously, Read Before You Ask.
And you couldnt simply go into CGminers folder and see that there is literally a "Example.configuration" file? Dude, C'mon read before you ask
[/quote]
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
June 17, 2012, 06:16:48 AM
 #5845

Read the first post of the thread and the README and examples provided with the free software ...
Only after that, consider asking people for free help to make money ...
i.e. why should others go to any effort for you if you haven't gone to the effort to do the basics with the free software you got
I often paste/type answers for whatever reason ... but ... ok enough trolling from me I guess ...

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
dgray9000
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29


View Profile
June 17, 2012, 10:17:46 AM
 #5846

Hey people before now I've been using Kiv's GUIminer but I got some brand new BFL singles that I need to use and I think cgminer is the most widely used and has bitforce enabled but I keep getting an error that I can't seem to find documented anywhere idk but here's the issue.  When I try to open this "cgminer.exe" it opens for a second or so then shuts down doesn't mine or anything just quits.  Also when I tried to build cgminer using the instructions in the "windows-build.txt" I get to the last step before running the "make" command in mingw the "CFLAGS="-02 -msse2" ./configure" command and I get and error message that I can't understand:

Code:
$ CFLAGS="-02 -msse2" ./configure
checking build system type... i686-pc-mingw32
checking host system type... i686-pc-mingw32
checking target system type... i686-pc-mingw32
checking for a BSD-compatible install... /bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for a thread-safe mkdir -p... /bin/mkdir -p
checking for gawk... gawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking for style of include used by make... GNU
checking for gcc... gcc
checking whether the C compiler works... no
configure: error: in `/home/XXXXX/cgminer-2.4.2-win32':
configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details

and when I open the config.log it displays this:

Code:
$ config.log
./config.log: line 1: This: command not found
./config.log: line 2: running: command not found
./config.log: line 4: It: command not found
./config.log: line 5: generated: command not found
./config.log: line 7: $: command not found
hostname: extra operand `XXXXX-PC'
Try `hostname --help' for more information.
uname: extra operand `='
Try `uname --help' for more information.
./config.log: line 15: syntax error near unexpected token `('
./config.log: line 15: `uname -r = 1.0.17(0.48/3/2)'

someone else when I made my own thread in the newb boards directed me to something he's written for ozcoin which is https://ozcoin.net/content/win7-cgminer-setup-guide.  I've tried that and it works but I get the same instant shutdown thing.  If someone could help me build and run this thing it would be much appreciated or if someone knows that the fix for my problems have been mentioned earlier in this or another thread it would also be greatly appreciated if you could tell me which thread so I can go and read through it and not trouble you guys any further. 
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
June 17, 2012, 11:03:34 AM
 #5847

Code:
$ CFLAGS="-02 -msse2" ./configure

checking whether the C compiler works... no
configure: error: in `/home/XXXXX/cgminer-2.4.2-win32':
configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details
Try without the -msse2 and you need to enable BFL which is what you're trying to do...
CFLAGS="-O2" ./configure --enable-bitforce

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
dgray9000
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29


View Profile
June 17, 2012, 12:25:00 PM
 #5848

I'm just trying to get this thing to run right now, I figure that if I can get it to run this way I can change it however I want by just rebuilding the file. 

Anyway I tried it without the "-msse2" it still spit the same error message back at me.
sharky112065
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 383



View Profile
June 17, 2012, 01:34:16 PM
 #5849

I'm just trying to get this thing to run right now, I figure that if I can get it to run this way I can change it however I want by just rebuilding the file. 

Anyway I tried it without the "-msse2" it still spit the same error message back at me.

Sounds like your mingw install is borked.

From the mingw (msys) shell, type:

Code:
gcc --version

If you do not get a version number returned than something did get borked on your mingw install and you will need to wipe the \mingw directory and reinstall from the beginning.


Donations welcome: 12KaKtrK52iQjPdtsJq7fJ7smC32tXWbWr
dgray9000
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29


View Profile
June 17, 2012, 07:24:41 PM
 #5850

i got version 4.7.0
rav3n_pl
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1320


Don`t panic! Organize!


View Profile
June 17, 2012, 08:59:11 PM
 #5851

After 2.3.4 if main pool is not supporting long pooling cgminer is ignoring "work restart" message form backup pool.
It is intended or bugged?
If intended - it is possible to enable this via option?

1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  Bitcoin stuff on my OneDrive
My RPC CoinControl for any coin https://bitcointalk.org/index.php?topic=929954
My SatoshDice bot https://bitcointalk.org/index.php?topic=897685
ZodiacDragon84
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266


The king and the pawn go in the same box @ endgame


View Profile
June 17, 2012, 09:30:50 PM
 #5852

JackRabiit, there are over 290 pages, I'm new to this stuff,  I didn't find any "Example.configuration" file.  You could just direct me to the example page in state of been rude.
 
The forum is also supposed to help people not to speak arrogant and silly bullshit. If you don't know how to behave don't type.
When you actually run cgminer, one of the options When you press S should be [W] for writing a config file (usually cgminer.conf) that is a great place to start adding pools and such, as it is based on your working cgminer configuration. Hope this helps

EDIT: Figured out strikethrough issue...facepalm

Looking for a quick easy mining solution? Check out
www.bitminter.com

See my trader rep at Bitcoinfeedback.com
!
tosku
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 368



View Profile WWW
June 18, 2012, 12:29:00 AM
 #5853

Writing
Code:
[S]
makes the forum render the following text as strikethrough. This has happened to the post before mine, but also to the first post of this thread.

Skude.se/BTC - an easier way to request your daily free coins!
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
June 18, 2012, 12:36:43 AM
 #5854

After 2.3.4 if main pool is not supporting long pooling cgminer is ignoring "work restart" message form backup pool.
It is intended or bugged?
If intended - it is possible to enable this via option?
If the main pool doesn't support longpoll, cgminer should pick a longpoll from your list of pools at startup to use with that pool anyway. This does not work if you add pools after startup though.

Yes it does now ignore longpolls from backup pools since that was a waste of work previously and was overloading pools' longpoll servers all over the place. There is no way to enable this now unless you move to rotate or load-balance pool strategies. In these strategies it will use longpolls from any servers that it has been getting work from until the block change: In the case of rotate it will likely still only be one pool unless you've just switched servers, but in the case of loadbalance it will be getting longpolls from every single pool.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
rav3n_pl
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1320


Don`t panic! Organize!


View Profile
June 18, 2012, 12:52:47 AM
 #5855

After 2.3.4 if main pool is not supporting long pooling cgminer is ignoring "work restart" message form backup pool.
It is intended or bugged?
If intended - it is possible to enable this via option?
If the main pool doesn't support longpoll, cgminer should pick a longpoll from your list of pools at startup to use with that pool anyway. This does not work if you add pools after startup though.

Yes it does now ignore longpolls from backup pools since that was a waste of work previously and was overloading pools' longpoll servers all over the place. There is no way to enable this now unless you move to rotate or load-balance pool strategies. In these strategies it will use longpolls from any servers that it has been getting work from until the block change: In the case of rotate it will likely still only be one pool unless you've just switched servers, but in the case of loadbalance it will be getting longpolls from every single pool.
Nope, no workie. I set load balance on btcguild + my p2pool node and  despite of proper message not getting longpools form my P2pool that way. When I set only P2pool - no problem.
Well I`ll use old version ;]

1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  Bitcoin stuff on my OneDrive
My RPC CoinControl for any coin https://bitcointalk.org/index.php?topic=929954
My SatoshDice bot https://bitcointalk.org/index.php?topic=897685
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
June 18, 2012, 01:06:14 AM
 #5856

Nope, no workie. I set load balance on btcguild + my p2pool node and  despite of proper message not getting longpools form my P2pool that way. When I set only P2pool - no problem.
Well I`ll use old version ;]
Seriously, using p2pool with *any* other pool only makes sense in --failover-only mode since it's effectively a different block chain.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
dgray9000
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29


View Profile
June 18, 2012, 01:41:27 AM
 #5857

Could someone please explain to me how to make it so that my C compiler can make executable's.  This is the only issue that i'm having right now with building cgminer from the source code according to the windows-build text file.
bitpop
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


https://keybase.io/bitpop


View Profile WWW
June 18, 2012, 02:02:34 AM
 #5858

This isn't the place to learn that, much better to use stackoverflow.com

Reputation  |  PGP  |  DigitalOcean  |  OpenVPN 2GB Free  |  TorGuard  |  Ethereum Classic
Bitcoin: 3DSh6AnmvBpDJFUz2mnLirMLmTMcFs9nDm
Bitmessage: BM-2cXN9j8NFT2n1FxDVQ6HQq4D4MZuuaBFyb
sharky112065
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 383



View Profile
June 18, 2012, 02:27:11 AM
 #5859

i got version 4.7.0

hmm. That is a different version than I have. I have 4.6.2.

When I am done with my new server build/config I will move my mingw directory and follow the instructions line by line and see if it still works. If it does not work, I will update the instructions and re-submit them to be included in the next release of Cgminer.

And of course I will also post it here as well.

It might be as much as a week before I can get to it though, so you may want to have someone compile it for you in the meantime.

Donations welcome: 12KaKtrK52iQjPdtsJq7fJ7smC32tXWbWr
dgray9000
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29


View Profile
June 18, 2012, 11:02:28 AM
 #5860

This isn't the place to learn that, much better to use stackoverflow.com

Thank you for the reference, I'll check it out

Quote
hmm. That is a different version than I have. I have 4.6.2.

When I am done with my new server build/config I will move my mingw directory and follow the instructions line by line and see if it still works. If it does not work, I will update the instructions and re-submit them to be included in the next release of Cgminer.

And of course I will also post it here as well.

It might be as much as a week before I can get to it though, so you may want to have someone compile it for you in the meantime.

Ok I know somebody who might be able to help me, I was just trying to get this stuff on my own before go around asking for help.  Thank you everyone who's responded to me with help.
Pages: « 1 ... 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 [293] 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!