Bitcoin Forum
December 05, 2016, 08:46:06 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 [340] 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4817930 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
flatronw
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 50


View Profile
August 24, 2012, 10:34:11 AM
 #6781

Hello all. Can anyone help with configuring cgminer in ubuntu to automatically start?
ThiagoCMC in post answered but I don't now how to implement this. Is there any more detailed guide?
Thanks.

I have been in the same position and asked the same question. I got no easy answer an eventually figured it out for myself. Not before it cost me 2 dead 5850's. So go to the thread below. I will post how I did it in Xubuntu 11.04. It should not be a great leap to do the same in Ubuntu.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=51622.msg615490#msg615490
1480927566
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480927566

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480927566
Reply with quote  #2

1480927566
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480927566
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480927566

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480927566
Reply with quote  #2

1480927566
Report to moderator
teknohog
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 412


minor developer


View Profile WWW
August 24, 2012, 11:53:12 AM
 #6782

- Pick worksize 256 with Cypress if none is specified.

I wondered why recent git versions have been slower on my 5870, about 414 vs. 421 Mhash/s. Using worksize 128 brought it back to the old speed. (Using fglrx 11.12 and SDK 2.5)

rav3n_pl
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1320


Don`t panic! Organize!


View Profile
August 24, 2012, 12:09:12 PM
 #6783

New  version: 2.7.4, 23rd August 2012
I knowh you have scrypt... but 274 on scrypt on p2pool still not counting "Q:" correctly (stuck on 1 no matter of longppols and new blocks).
Using your latest binary form #1 post. Win7 32.
Code:
cgminer version 2.7.4 - Started: [2012-08-24 14:04:38]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):5.8 (avg):13.4 Kh/s | Q:1  A:72  R:3  HW:0  E:7200%  U:22.1/m
 TQ: 0  ST: 1  SS: 0  DW: 1  NB: 2  LW: 40  GF: 0  RF: 0  WU: 23.0
 Connected to http://rav3n.dtdns.net:9327 with LP as user toy.gpu
 Block: 0f7319362ecc4242b3055949cfff0a81...  Started: [14:07:55]
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0:  61.5C  85%    |  13.7/ 13.4Kh/s | A:72 R:3 HW:0 U:22.13/m I:10
--------------------------------------------------------------------------------

 [2012-08-24 14:07:40] Accepted 44557202.87d52156 GPU 0
 [2012-08-24 14:07:41] Accepted f0c6e995.49fd034d GPU 0
 [2012-08-24 14:07:44] Accepted 28a8499c.fa93f821 GPU 0
 [2012-08-24 14:07:44] Accepted 7cac2c15.2e7ed239 GPU 0
 [2012-08-24 14:07:48] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
 [2012-08-24 14:07:52] Accepted e96e8b45.1a84f64f GPU 0
 [2012-08-24 14:07:52] Accepted 930b5af8.5bc3a9cc GPU 0
 [2012-08-24 14:07:53] Accepted ddf7a2bc.16754cca GPU 0
 [2012-08-24 14:07:55] LONGPOLL from pool 0 detected new block
 [2012-08-24 14:07:59] Rejected ef541395.dd5055bb GPU 0
 [2012-08-24 14:08:00] Rejected 3a10fff3.2a5501b0 GPU 0
 [2012-08-24 14:08:03] Rejected 31958c9e.9c027e93 GPU 0
 [2012-08-24 14:08:04] LONGPOLL from pool 0 requested work restart

1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  Bitcoin stuff on my OneDrive
My RPC CoinControl for any coin https://bitcointalk.org/index.php?topic=929954
My SatoshDice bot https://bitcointalk.org/index.php?topic=897685
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
August 24, 2012, 12:52:25 PM
 #6784

New  version: 2.7.4, 23rd August 2012
I knowh you have scrypt... but 274 on scrypt on p2pool still not counting "Q:" correctly (stuck on 1 no matter of longppols and new blocks).
Using your latest binary form #1 post. Win7 32.

Yep, looks like the counter is broken just in scrypt mode.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
August 24, 2012, 12:53:49 PM
 #6785

- Pick worksize 256 with Cypress if none is specified.

I wondered why recent git versions have been slower on my 5870, about 414 vs. 421 Mhash/s. Using worksize 128 brought it back to the old speed. (Using fglrx 11.12 and SDK 2.5)
Yeah sorry, it seemed that most people using 58x0 were using very low memory speeds and 2.1 sdk which does better with worksize 256.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
rav3n_pl
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1320


Don`t panic! Organize!


View Profile
August 24, 2012, 01:23:57 PM
 #6786

New  version: 2.7.4, 23rd August 2012
I knowh you have scrypt... but 274 on scrypt on p2pool still not counting "Q:" correctly (stuck on 1 no matter of longppols and new blocks).
Using your latest binary form #1 post. Win7 32.

Yep, looks like the counter is broken just in scrypt mode.
Update: not stuck, just counting... something ;] E: is hitting the roof ;]
Code:
cgminer version 2.7.4 - Started: [2012-08-24 14:04:38]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):13.5 (avg):14.3 Kh/s | Q:10  A:1639  R:83  HW:0  E:16390%  U:21.0/m
 TQ: 0  ST: 1  SS: 0  DW: 10  NB: 34  LW: 1118  GF: 0  RF: 0  WU: 22.1
 Connected to http://rav3n.dtdns.net:9327 with LP as user toy.gpu
 Block: ae4d022c87f97081ff8fc269ec1706a1...  Started: [15:17:59]
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0:  61.0C  85%    |  13.6/ 14.3Kh/s | A:1641 R:83 HW:0 U:20.99/m I:10
--------------------------------------------------------------------------------

 [2012-08-24 15:22:28] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
 [2012-08-24 15:22:34] Accepted 2c42840c.5e4a4c84 GPU 0
 [2012-08-24 15:22:42] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
 [2012-08-24 15:22:45] Accepted d02a3fcb.9a5425c1 GPU 0
 [2012-08-24 15:22:48] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
 [2012-08-24 15:22:49] Accepted 71a67c93.7953be2d GPU 0
 [2012-08-24 15:22:51] Accepted 30c09893.8920e169 GPU 0
 [2012-08-24 15:22:53] Accepted 084d5cc0.98c6ddca GPU 0
 [2012-08-24 15:22:55] Accepted 324867e9.ea605510 GPU 0
 [2012-08-24 15:22:58] Accepted 0a0fe324.669c0c9b GPU 0
 [2012-08-24 15:22:59] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
 [2012-08-24 15:23:00] Accepted 9a71534b.fa2044d5 GPU 0
 [2012-08-24 15:23:00] Accepted 9b28aa94.0af3ebee GPU 0

1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  Bitcoin stuff on my OneDrive
My RPC CoinControl for any coin https://bitcointalk.org/index.php?topic=929954
My SatoshDice bot https://bitcointalk.org/index.php?topic=897685
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
August 24, 2012, 01:29:33 PM
 #6787

New  version: 2.7.4, 23rd August 2012
I knowh you have scrypt... but 274 on scrypt on p2pool still not counting "Q:" correctly (stuck on 1 no matter of longppols and new blocks).
Using your latest binary form #1 post. Win7 32.

Yep, looks like the counter is broken just in scrypt mode.
Update: not stuck, just counting... something ;] E: is hitting the roof ;]
Code:
cgminer version 2.7.4 - Started: [2012-08-24 14:04:38]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):13.5 (avg):14.3 Kh/s | Q:10  A:1639  R:83  HW:0  E:16390%  U:21.0/m
 TQ: 0  ST: 1  SS: 0  DW: 10  NB: 34  LW: 1118  GF: 0  RF: 0  WU: 22.1
 Connected to http://rav3n.dtdns.net:9327 with LP as user toy.gpu
 Block: ae4d022c87f97081ff8fc269ec1706a1...  Started: [15:17:59]
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0:  61.0C  85%    |  13.6/ 14.3Kh/s | A:1641 R:83 HW:0 U:20.99/m I:10
--------------------------------------------------------------------------------

 [2012-08-24 15:22:28] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
 [2012-08-24 15:22:34] Accepted 2c42840c.5e4a4c84 GPU 0
 [2012-08-24 15:22:42] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
 [2012-08-24 15:22:45] Accepted d02a3fcb.9a5425c1 GPU 0
 [2012-08-24 15:22:48] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
 [2012-08-24 15:22:49] Accepted 71a67c93.7953be2d GPU 0
 [2012-08-24 15:22:51] Accepted 30c09893.8920e169 GPU 0
 [2012-08-24 15:22:53] Accepted 084d5cc0.98c6ddca GPU 0
 [2012-08-24 15:22:55] Accepted 324867e9.ea605510 GPU 0
 [2012-08-24 15:22:58] Accepted 0a0fe324.669c0c9b GPU 0
 [2012-08-24 15:22:59] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
 [2012-08-24 15:23:00] Accepted 9a71534b.fa2044d5 GPU 0
 [2012-08-24 15:23:00] Accepted 9b28aa94.0af3ebee GPU 0
In that case then, it's not a bug, but more a sign of the combination of extended rolltime support and mining on a low difficulty pool.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
P_Shep
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 924


View Profile WWW
August 24, 2012, 04:32:12 PM
 #6788

Pool rotate is broken in 2.7.4 (don't know about 2.7.2/3 was working in 2.7.1)
Have it set up to rotate every 20 mins. All pools are shown as alive, but it hasn't moved off pool 0 for 1h 10m.
P_Shep
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 924


View Profile WWW
August 24, 2012, 04:40:02 PM
 #6789

Curious...
I stopped pool 0 and now it seems to have gone into some kind of load-balance mode. Getting shares submitted to all the remaining pools.
papaminer
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462


Free World


View Profile WWW
August 24, 2012, 06:18:40 PM
 #6790

Any help on this image pls?

using win7 64bit and the desktop is being controlled via RDP coz this desktop got no monitor, so I just use my laptop to connect into this desktop. The RDP user is Administrator..



Basically I have 2 BFL singles + 2 HD6870

My main problem is with BFL singles.

฿: 1L7dSte4Rs4KyyxRCgrqSWYtkXdAb4Gy1z

MORE INFO ABOUT ME: BTC
The00Dustin
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 806


View Profile
August 24, 2012, 06:50:35 PM
 #6791

Any help on this image pls?

using win7 64bit and the desktop is being controlled via RDP coz this desktop got no monitor, so I just use my laptop to connect into this desktop. The RDP user is Administrator..

<img>

Basically I have 2 BFL singles + 2 HD6870

My main problem is with BFL singles.

This is just a guess, but maybe you need to enable serial port redirection on the RDP connection in order to have access to the serial ports while remoted in.  This wouldn't make a lot of sense, as you don't need access to the serial ports on the client you are connecting from, and I would expect it to cause problems, but it might be worth trying in spite of those things.

ETA:  I have no BFL experience, and I am operating under the assumption that you have made BFL devices work on other Windows boxes.  If not, you are probably simply doing something wrong, in which case RDP isn't relevant.
Subo1977
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 345


View Profile
August 24, 2012, 06:52:05 PM
 #6792

Sometimes rdp Shares the com1 over rdp.
I habe Problems with my gpu's if i use rdp.
To manage those maschinen i use teamviewer without any Problems and no need of Dummy-Plug in multi GPU maschines


I provide a 1000Mbit+ Torrent-Seedbox in FR and a 500Mbit Box in NL for orginal Blockchain Bootstrap.dat download. and also for Armoryclient Torrent

Tips are welcome:  15MuGdPSXU62fEFE9XbBZN3UvJMHBDVBoy
hashalfahalve
Member
**
Offline Offline

Activity: 100

Support the bitcoin economy, use BTC merchants


View Profile
August 24, 2012, 11:51:49 PM
 #6793

Is there a way to execute a bash command automatically if a GPU dies?
kano
Legendary
*
Online Online

Activity: 1918


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
August 25, 2012, 01:51:37 AM
 #6794

Is there a way to execute a bash command automatically if a GPU dies?
No - but you can check the API ...

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
August 25, 2012, 02:10:25 AM
 #6795

Pool rotate is broken in 2.7.4 (don't know about 2.7.2/3 was working in 2.7.1)
Have it set up to rotate every 20 mins. All pools are shown as alive, but it hasn't moved off pool 0 for 1h 10m.
Yeah looks like it's off. The new "balance" strategy should have a similar effect in the meantime.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
August 25, 2012, 03:28:39 AM
 #6796

Upgrading 2.7.4 to stable status.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
ThiagoCMC
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1190


฿itcoin: Currency of Resistance!


View Profile WWW
August 25, 2012, 04:38:27 AM
 #6797

Hi!

 Is this the best for 7970's:

Code:
"intensity" : "11",
"vectors" : "2",
"worksize" : "128",
"kernel" : "diablo",
"gpu-engine" : "550-1000",
"gpu-fan" : "0-75",
"gpu-memclock" : "150",
"gpu-memdiff" : "0",
"gpu-powertune" : "0",
"gpu-vddc" : "0.000",
"temp-cutoff" : "95",
"temp-overheat" : "85",
"temp-target" : "75",
"api-allow" : "W:192.168.X.0/24",
"api-listen" : true,
"api-network" : true,
"api-port" : "4028",
"auto-fan" : true,
"auto-gpu" : true,
"expiry" : "120",
"failover-only" : true,
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "2",
"log" : "5",
"queue" : "1",
"retry-pause" : "5",
"scan-time" : "60",
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/bin"
?

 Or should I use MEM @ 250 and a different worksize, or is it fine?

Thanks!
Thiago

Mercado Forex acessível para todos os Brasileiros que tenham Bitcoins! Cadastre-se hoje mesmo! Bastar acessar aqui: https://1broker.com/m/r.php?i=8879
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
August 25, 2012, 05:04:08 AM
 #6798

Hi!

 Is this the best for 7970's:

Code:
"intensity" : "11",
"vectors" : "2",
"worksize" : "128",
"kernel" : "diablo",
"gpu-engine" : "550-1000",
"gpu-fan" : "0-75",
"gpu-memclock" : "150",
"gpu-memdiff" : "0",
"gpu-powertune" : "0",
"gpu-vddc" : "0.000",
"temp-cutoff" : "95",
"temp-overheat" : "85",
"temp-target" : "75",
"api-allow" : "W:192.168.X.0/24",
"api-listen" : true,
"api-network" : true,
"api-port" : "4028",
"auto-fan" : true,
"auto-gpu" : true,
"expiry" : "120",
"failover-only" : true,
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "2",
"log" : "5",
"queue" : "1",
"retry-pause" : "5",
"scan-time" : "60",
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/bin"
?

 Or should I use MEM @ 250 and a different worksize, or is it fine?

Thanks!
Thiago
vectors 1, worksize 64, kernel poclbm - these are the defaults it will set if you set nothing and are best for 7970
gpu-memdiff -150, , intensity 9 (11 only on linux)
You cannot set memory to 250 on a 7970 with cgminer, only unofficial overclocking tools on windows can do this.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
ThiagoCMC
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1190


฿itcoin: Currency of Resistance!


View Profile WWW
August 25, 2012, 05:19:17 AM
 #6799


....

vectors 1, worksize 64, kernel poclbm - these are the defaults it will set if you set nothing and are best for 7970
gpu-memdiff -150, , intensity 9 (11 only on linux)
You cannot set memory to 250 on a 7970 with cgminer, only unofficial overclocking tools on windows can do this.

Thank you CK!
I'm a Linux-only guy...

Best!
Thiago

Mercado Forex acessível para todos os Brasileiros que tenham Bitcoins! Cadastre-se hoje mesmo! Bastar acessar aqui: https://1broker.com/m/r.php?i=8879
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
August 25, 2012, 05:22:59 AM
 #6800


....

vectors 1, worksize 64, kernel poclbm - these are the defaults it will set if you set nothing and are best for 7970
gpu-memdiff -150, , intensity 9 (11 only on linux)
You cannot set memory to 250 on a 7970 with cgminer, only unofficial overclocking tools on windows can do this.

Thank you CK!
I'm a Linux-only guy...

Best!
Thiago
In that case do this first:
export GPU_USE_SYNC_OBJECTS=1
and then you can set intensity to 11 as well Smiley

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Pages: « 1 ... 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 [340] 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!