Bitcoin Forum
November 22, 2017, 09:08:49 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 [271] 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 ... 841 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.10.0  (Read 5661510 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
ThiagoCMC
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1190

฿itcoin: Currency of Resistance!


View Profile
May 06, 2012, 10:21:48 PM
 #5401

NEW VERSION - 2.4.1, MAY 6 2012

Human readable changelog:
--benchmark won't crash
A pool will only be disabled if it rejects shares for at least 3 minutes in a row. Then it will be checked every longpoll to see if it is accepting shares, and if so, will be re-enabled.
Should work when Icarus is combined with BFL
More accurate hashrate on Icarus
Ztex quad 1.15y support
Extra device stats in RPC API

Full changelog
- In the unlikely event of finding a block, display the block solved count with
the pool it came from for auditing.
- Display the device summary on exit even if a device has been disabled.
- Use correct pool enabled enums in api.c.
- Import Debian packaging configs
- Ensure we test for a pool recovering from idle so long as it's not set to
disabled.
- Fix pool number display.
- Give cgminer -T message only if curses is in use.
- Reinit_adl is no longer used.
- API 'stats' allow devices to add their own stats also for testing/debug
- API add getwork stats to cgminer - accesible from API 'stats'
- Don't initialise variables to zero when in global scope since they're already
initialised.
- Get rid of unitialised variable warning when it's false.
- Move a pool to POOL_REJECTING to be disabled only after 3 minutes of
continuous rejected shares.
- Some tweaks to reporting and logging.
- Change FPGA detection order since BFL hangs on an ICA
- API support new pool status
- Add a temporarily disabled state for enabled pools called POOL_REJECTING and
use the work from each longpoll to help determine when a rejecting pool has
started working again. Switch pools based on the multipool strategy once a pool
is re-enabled.
- Removing extra debug
- Fix the benchmark feature by bypassing the new networking code.
- Reset sequential reject counter after a pool is disabled for when it is
re-enabled.
- Icarus - correct MH/s and U: with work restart set at 8 seconds
- ztex updateFreq was always reporting on fpga 0
- Trying harder to get 1.15y working
- Specifying threads on multi fpga boards extra cgpu
- Missing the add cgpu per extra fpga on 1.15y boards
- API add last share time to each pool
- Don't try to reap curls if benchmarking is enabled.


You deserve more but, is what I have now... Thank you ckolivas!!

$ bitcoind sendtoaddress 148KkS2vgVi4VzUi4JcKzM2PMaMVPi3nnq 2.0
85063f3ec9d5a0836cfd7dedeff0c283f6c27c2c532593e4794dfb076f4b3b20

Best!
Thiago
1511384929
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511384929

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511384929
Reply with quote  #2

1511384929
Report to moderator
1511384929
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511384929

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511384929
Reply with quote  #2

1511384929
Report to moderator
Join ICO Now A blockchain platform for effective freelancing
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511384929
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511384929

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511384929
Reply with quote  #2

1511384929
Report to moderator
1511384929
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511384929

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511384929
Reply with quote  #2

1511384929
Report to moderator
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2352


Ruu \o/


View Profile WWW
May 06, 2012, 10:34:08 PM
 #5402

You deserve more but, is what I have now... Thank you ckolivas!!

$ bitcoind sendtoaddress 148KkS2vgVi4VzUi4JcKzM2PMaMVPi3nnq 2.0
85063f3ec9d5a0836cfd7dedeff0c283f6c27c2c532593e4794dfb076f4b3b20

Best!
Thiago
Thank you kind sir!

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2352


Ruu \o/


View Profile WWW
May 07, 2012, 02:03:46 AM
 #5403


No in fact that is totally unexpected, though I don't have 14GH in one machine to kick around so I'm not sure how much ram that would require. Unless you have some kind of low limit on number of threads, pid_max, some ulimit set, some cgroup limitation or otherwise, I've tried hard so far to keep resource usage low on cgminer.

It's actually a stock BAMT install.. I haven't dug into the configuration of BAMT itself, I had assumed it was stock Debian limits as far as system variables go.

Defaults on debian are not that restrictive. Maybe something different in the setup. Check the output of all the following commands:

cat /proc/sys/kernel/pid_max
cat /proc/sys/kernel/threads-max
cat /proc/sys/vm/max_map_count
ulimit


Limits all look normal to me.. thread_max is low, but shouldn't have caused a problem:

root@bfl-1:~# cat /proc/sys/kernel/pid_max
32768
root@bfl-1:~# cat /proc/sys/kernel/threads-max
28097
root@bfl-1:~# cat /proc/sys/vm/max_map_count
65530
root@bfl-1:~# ulimit
unlimited
None of those are likely to be hitting the limits then.  So unless you're running some (possibly java) software concurrently that is woeful in resource usage, I really have no idea why you're having this issue.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
Askit2
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 612


INS Ecosystem


View Profile
May 07, 2012, 08:37:35 AM
 #5404

For some reason 2.4.0 and 2.4.1 will not properly save the configuration file for me. On restart after saving and having everything working I get this.

Code:

 [2012-05-07 02:24:42] Started cgminer 2.4.1
 [2012-05-07 02:24:42] Started cgminer 2.4.1
 [2012-05-07 02:24:42] Loaded configuration file cgminer.conf
 [2012-05-07 02:24:42] Fatal JSON error in configuration file.
 [2012-05-07 02:24:42] Configuration file could not be used.
 [2012-05-07 02:24:42] Icarus Detect: Failed to open bitforce:COM3
 [2012-05-07 02:24:43] Found 0 ztex board(s)
 [2012-05-07 02:24:43] Need to specify at least one pool server.
Input server details.
URL:


This isn't a tragedy per se but it makes it very hard to restart to try to reset my averages or change placement. I suppose I could start putting everything in the batch file assuming I can specify 2 pools. The Bitforce single was detected every time. My configuration file is as follows from this last start.

Code:

{
"pools" : [
{
"url" : "http://pool.bitclockers.com:8332",
"user" : "UserName",
"pass" : "Password"
},
{
"url" : "http://localhost:8331",
"user" : "XXX",
"pass" : "xxx"
}
],

,
"api-port" : "4028",
"disable-gpu" : true,
"expiry" : "120",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "2",
"log" : "5",
"net-delay" : true,
"queue" : "2",
"retry-pause" : "5",
"scan-time" : "60",
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"load-balance" : true,
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
I am confused by the kernel-path line as I used the executable for windows and run Windows 7 64 bit. That line should be for linux I am unsure on Unix possibly in it as well. I know that removing that line does not make it load but my pre 2.4 version did not list it in the configuration file that I remember. Should I change that to somewhere else?
Thanks for the help.


███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █

█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
●  Whitepaper
●  ANN Thread
●  Reddit
●  Telegram
●  Twitter
●  Facebook

███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2282


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
May 07, 2012, 10:01:40 AM
 #5405

That double "," in there doesn't look too good ...

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
DutchBrat
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 868


View Profile
May 07, 2012, 10:27:49 AM
 #5406

Hi Ckolivas,

I'm running 2.4.1. on all my miners, all have the same primary pool, all without (--no-pool-disable) as that is no longer necessary if I understand correctly

One of the miners keeps my primary pool (Clipse) as rejecting even as the others are mining on his pool

Code:
cgminer version 2.4.1 - Started: [2012-05-06 16:00:06]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):406.3 (avg):323.6 Mh/s | Q:10820  A:5465  R:123  HW:0  E:51%  U:4.5/m
 TQ: 1  ST: 4  SS: 11  DW: 1425  NB: 139  LW: 8011  GF: 9  RF: 18
 Connected to http://pool.ABCPool.co:8332 with LP as user XXXXX
 Block: 000005d5bcd29c2c9a7c10e7c64c7ea1...  Started: [12:20:52]
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0:  76.5C 3462RPM | 324.9/323.6Mh/s | A:5465 R:123 HW:0 U:4.47/m I: 5
--------------------------------------------------------------------------------

0: Rejecting Alive Priority 0: http://pool.bonuspool.co.cc:80  User:XXXX
1: Enabled Alive Priority 1: http://pool.ABCPool.co:8332  User:XXXXX
2: Enabled Alive Priority 2: http://pit.deepbit.net:8332  User:XXXX
3: Enabled Alive Priority 3: http://mine2.btcguild.com:8332  User:XXXXX

Current pool management strategy: Failover
[A]dd pool [R]emove pool [D]isable pool [E]nable pool
[C]hange management strategy [S]witch pool [I]nformation
Or press any other key to continue


I am sure LPs from the Bonuspool are working again, so I don't see why it should act like this

Thanks,

Brat
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2352


Ruu \o/


View Profile WWW
May 07, 2012, 10:46:51 AM
 #5407

Hi Ckolivas,

I'm running 2.4.1. on all my miners, all have the same primary pool, all without (--no-pool-disable) as that is no longer necessary if I understand correctly

One of the miners keeps my primary pool (Clipse) as rejecting even as the others are mining on his pool

Code:
cgminer version 2.4.1 - Started: [2012-05-06 16:00:06]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):406.3 (avg):323.6 Mh/s | Q:10820  A:5465  R:123  HW:0  E:51%  U:4.5/m
 TQ: 1  ST: 4  SS: 11  DW: 1425  NB: 139  LW: 8011  GF: 9  RF: 18
 Connected to http://pool.ABCPool.co:8332 with LP as user XXXXX
 Block: 000005d5bcd29c2c9a7c10e7c64c7ea1...  Started: [12:20:52]
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0:  76.5C 3462RPM | 324.9/323.6Mh/s | A:5465 R:123 HW:0 U:4.47/m I: 5
--------------------------------------------------------------------------------

0: Rejecting Alive Priority 0: http://pool.bonuspool.co.cc:80  User:XXXX
1: Enabled Alive Priority 1: http://pool.ABCPool.co:8332  User:XXXXX
2: Enabled Alive Priority 2: http://pit.deepbit.net:8332  User:XXXX
3: Enabled Alive Priority 3: http://mine2.btcguild.com:8332  User:XXXXX

Current pool management strategy: Failover
[A]dd pool [R]emove pool [D]isable pool [E]nable pool
[C]hange management strategy [S]witch pool [I]nformation
Or press any other key to continue


I am sure LPs from the Bonuspool are working again, so I don't see why it should act like this

Thanks,

Brat
It has to actually *accept* a share from the work generated from a longpoll which only happens once every 10 minutes on average, and you may not actually get a share if you're unlucky, especially with only one device. Unfortunately the code is also only tested in artificial situations, so I can't say with 100% certainty it will work in all situations either.  In this scenario, it appears not to have.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
DutchBrat
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 868


View Profile
May 07, 2012, 10:54:12 AM
 #5408

Thanks ! & Thanks for all the new versions lately, Really appreciate all the effort you are making ! Makes life much easier !

(Sent some coins)  Grin
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2352


Ruu \o/


View Profile WWW
May 07, 2012, 10:58:06 AM
 #5409

Thanks ! & Thanks for all the new versions lately, Really appreciate all the effort you are making ! Makes life much easier !

(Sent some coins)  Grin
And I received them, much appreciated, thanks  Grin

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2352


Ruu \o/


View Profile WWW
May 07, 2012, 11:41:24 AM
 #5410

For some reason 2.4.0 and 2.4.1 will not properly save the configuration file for me. On restart after saving and having everything working I get this.
Code:
],

,
"api-port" : "4028",
It's as kano said, that extra comma is an error to do with you not running any GPUs. Will need to be fixed in the next version. You'll have to edit it manually for it to work at the moment.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
Askit2
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 612


INS Ecosystem


View Profile
May 07, 2012, 12:41:46 PM
 #5411

Sorry for the delay in replying. Thank You Kano. It did work on a restart when I removed the comma. It did take me a moment to find it. Thank You ckolivas I am glad to hear that it will be fixed. 


███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █

█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
●  Whitepaper
●  ANN Thread
●  Reddit
●  Telegram
●  Twitter
●  Facebook

███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
anatolikostis
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988



View Profile
May 07, 2012, 08:09:41 PM
 #5412

In a few seconds after launch I have that one (win7 crash report are below):

  APPCRASH
  cgminer.exe
  0.0.0.0
  4fa657ea
  aticaldd.dll
  6.14.10.1646
  4ebb3717
  c0000005
  00156904
  6.1.7601.2.1.0.256.48



P.S. win7 x64 - Catalyst 11.12 - 2.6 sdk - 4*5870@950MHz...
:-(
  
af_newbie
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218



View Profile
May 07, 2012, 09:14:22 PM
 #5413

In a few seconds after launch I have that one (win7 crash report are below):

  APPCRASH
  cgminer.exe
  0.0.0.0
  4fa657ea
  aticaldd.dll
  6.14.10.1646
  4ebb3717
  c0000005
  00156904
  6.1.7601.2.1.0.256.48



P.S. win7 x64 - Catalyst 11.12 - 2.6 sdk - 4*5870@950MHz...
:-(
  

Does it run stable @850MHz with this driver?  Try 12.2, 12.3.



anatolikostis
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988



View Profile
May 08, 2012, 01:31:56 PM
 #5414

In a few seconds after launch I have that one (win7 crash report are below):
  APPCRASH
  cgminer.exe
  0.0.0.0
  4fa657ea
  aticaldd.dll
  6.14.10.1646
  4ebb3717
  c0000005
  00156904
  6.1.7601.2.1.0.256.48

P.S. win7 x64 - Catalyst 11.12 - 2.6 sdk - 4*5870@950MHz...
:-(
Does it run stable @850MHz with this driver?  Try 12.2, 12.3.
Onle the first card crashes (0/monitor connected), another ones works well...
 
btcnode
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 39


View Profile
May 08, 2012, 08:25:48 PM
 #5415

Does the latest version (2.4.1) no longer support changing settings interactively via the program?

Also, I don't see temperature displays for my individual GPU's or fan speeds.

Code:
cgminer version 2.4.1 - Started: [2012-05-08 20:18:54]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):1093.7 (avg):873.3 Mh/s | Q:113  A:96  R:0  HW:0  E:85%  U:14.4/m
 TQ: 4  ST: 4  SS: 0  DW: 0  NB: 1  LW: 0  GF: 0  RF: 0
 Connected to http://pit.deepbit.net:8332 with LP as user myname
 Block: 0000045ba594f8392d0fa4c53040291c...  Started: [20:18:54]
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0: 279.2/112.1Mh/s | A: 9 R:0 HW:0 U:  1.35/m I:14
 GPU 1: 292.9/251.2Mh/s | A:20 R:0 HW:0 U:  3.00/m I:14
 GPU 2: 530.0/510.0Mh/s | A:67 R:0 HW:0 U: 10.06/m I:14
--------------------------------------------------------------------------------

-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2352


Ruu \o/


View Profile WWW
May 08, 2012, 09:09:33 PM
 #5416

Does the latest version (2.4.1) no longer support changing settings interactively via the program?

Also, I don't see temperature displays for my individual GPU's or fan speeds.

Code:
cgminer version 2.4.1 - Started: [2012-05-08 20:18:54]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):1093.7 (avg):873.3 Mh/s | Q:113  A:96  R:0  HW:0  E:85%  U:14.4/m
 TQ: 4  ST: 4  SS: 0  DW: 0  NB: 1  LW: 0  GF: 0  RF: 0
 Connected to http://pit.deepbit.net:8332 with LP as user myname
 Block: 0000045ba594f8392d0fa4c53040291c...  Started: [20:18:54]
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0: 279.2/112.1Mh/s | A: 9 R:0 HW:0 U:  1.35/m I:14
 GPU 1: 292.9/251.2Mh/s | A:20 R:0 HW:0 U:  3.00/m I:14
 GPU 2: 530.0/510.0Mh/s | A:67 R:0 HW:0 U: 10.06/m I:14
--------------------------------------------------------------------------------

You still can. Nothing's changed. If you can't get temps usually you haven't export DISPLAY on linux or are running some  remote desktop on windows.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
ddd1
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 129


View Profile
May 09, 2012, 12:01:34 AM
 #5417

I have good temps with water and wonder how I overclock more then AMD overdrive MAX values?
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2282


Think for yourself


View Profile
May 09, 2012, 12:43:07 AM
 #5418

I have good temps with water and wonder how I overclock more then AMD overdrive MAX values?

I use a program called CGMiner to do that.
Sam

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
ddd1
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 129


View Profile
May 09, 2012, 12:57:16 AM
 #5419

I have good temps with water and wonder how I overclock more then AMD overdrive MAX values?

I use a program called CGMiner to do that.
Sam

yes I'm using cgminer but I can't get it overclock more then the AMD Overdrive limits.

I'm on the latest 2.4.1 and windows 7 64bit.
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
May 09, 2012, 01:46:25 AM
 #5420

cgminer uses the driver library to set clocks.
cgminer can't set clocks higher than drivers & GPU BIOS will allow them to be set.

If you must have higher clocks your options are limited to:
a) utilities which bypass the drivers and force GPU clock change directly (MSI AB, Trixx, etc)
b) flashing a custom BIOS which allows higher settings
Pages: « 1 ... 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 [271] 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 ... 841 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!