Bitcoin Forum
November 19, 2017, 01:31:58 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 [105] 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 ... 221 »
  Print  
Author Topic: Avalon ASIC users thread  (Read 432325 times)
cypherdoc
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764



View Profile
July 15, 2013, 06:34:17 PM
 #2081

hmm, so not even deleting WWAN solved error -71 for me
despite a possible correlation between temperature and occurrence of these errors, it happened now while being on 44 C, so for sure it occurs here even when "cold"

but should I worry if that happens like 10-15x per week? can it cause any real damage in the long term?

Check to see if the f1 fuse is still onboard.

It is one of the last batch #2 models, so I hope these older problems are not present. I just hope and do not check since I have it in server housing without an easy physical access to the machine, so I would do such check only if there is a serious danger if this is not done. I hope there is no such danger.

you never know.  the avalon that has given me the most trouble was the last one received about a week and a half ago.

the deletion of the WWAN has so far worked to eliminate the -71 and i haven't seen one for over 3d now. Cheesy
1511055118
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511055118

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511055118
Reply with quote  #2

1511055118
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511055118
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511055118

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511055118
Reply with quote  #2

1511055118
Report to moderator
Bogart
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 952


View Profile
July 15, 2013, 07:53:24 PM
 #2082

It's not the pool connection. Something happens and all work ends up "discarded" until cgminer is restarted. What would cause that?
It's got nowhere to go. It prepares work and then no device is working to take it so it just discards it.

That's why I have a backup pool and use failover mode.  I even have eloipool running locally, set as the secondary backup, so even in the internet fails completely, it can still mine against that (until it becomes out-of-sync if the internet failure lasts long enough).


I can watch MHS5s slowly drop to 0, and eventually cgminer-monitor will restart cgminer. Why is cgminer stopping hashing?
Common reasons:
Wifi kernel problem
Overdoing the overclocking
Pool failure and the cgminer-monitor watchdog is trigger happy and kills cgminer when all it's doing is waiting for a pool to come back online.
FPGA failure in the avalon.

If the fans stop running entirely, does that indicate FPGA failure?

My Batch 1 unit does this sometimes.  I now have a script that queries the API, and if it has a zero hashrate for too long, it will call the connected Web Power Switch to cycle the power on the unit, which always brings it back up.  (I do have to have it leave the power off for a full 30 seconds.)

"All safe deposit boxes in banks or financial institutions have been sealed... and may only be opened in the presence of an agent of the I.R.S." - President F.D. Roosevelt, 1933
mgio
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546


View Profile
July 15, 2013, 09:06:55 PM
 #2083


I get a REALLY large number of invalid shares with my Avalon.

I'm not sure whats going on. It's not consistent.

One day I'll be mining and I'll get 99+% valid shares and the next day or two it will only be 88% valid shares.

I've tried mining on Ozcoin and 50btc and it seems to be bad on both.

I don't think it is my network because my jalapenos only get <1% invalid shares.

I'm using the dynamically adjusting frequency and it usually settle at about 352 MHz or so and 82 GH/s on average. Of course, according to the pool, I'm only getting 70 GH/s or so due to all the invalid shares.

I have an AC feeding directly into the intake on the Avalon and no temperature gets above 48 or 49 or so (very rarely 50).

What could be wrong?
Aseras
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658


View Profile
July 15, 2013, 09:11:32 PM
 #2084


I get a REALLY large number of invalid shares with my Avalon.

I'm not sure whats going on. It's not consistent.

One day I'll be mining and I'll get 99+% valid shares and the next day or two it will only be 88% valid shares.

I've tried mining on Ozcoin and 50btc and it seems to be bad on both.

I don't think it is my network because my jalapenos only get <1% invalid shares.

I'm using the dynamically adjusting frequency and it usually settle at about 352 MHz or so and 82 GH/s on average. Of course, according to the pool, I'm only getting 70 GH/s or so due to all the invalid shares.

I have an AC feeding directly into the intake on the Avalon and no temperature gets above 48 or 49 or so (very rarely 50).

What could be wrong?

This is normal on stratum. Every time the block changes, you get invalids. Some days burn more blocks than others.
mgio
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546


View Profile
July 15, 2013, 09:33:55 PM
 #2085


I get a REALLY large number of invalid shares with my Avalon.

I'm not sure whats going on. It's not consistent.

One day I'll be mining and I'll get 99+% valid shares and the next day or two it will only be 88% valid shares.

I've tried mining on Ozcoin and 50btc and it seems to be bad on both.

I don't think it is my network because my jalapenos only get <1% invalid shares.

I'm using the dynamically adjusting frequency and it usually settle at about 352 MHz or so and 82 GH/s on average. Of course, according to the pool, I'm only getting 70 GH/s or so due to all the invalid shares.

I have an AC feeding directly into the intake on the Avalon and no temperature gets above 48 or 49 or so (very rarely 50).

What could be wrong?

This is normal on stratum. Every time the block changes, you get invalids. Some days burn more blocks than others.

It seems like I have way more than other Avalon users, at least from what I've seen on Ozcoin. Most of them have only a couple percent invalid shares at most, while I will have 12 or 13% invalid shares. Right now I'm standing at about 94% efficiency on average, that's with 400,000 invalid shares in the less than a week I've been mining there.

-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2338


Ruu \o/


View Profile WWW
July 16, 2013, 04:06:08 AM
 #2086


I get a REALLY large number of invalid shares with my Avalon.

I'm not sure whats going on. It's not consistent.

One day I'll be mining and I'll get 99+% valid shares and the next day or two it will only be 88% valid shares.

I've tried mining on Ozcoin and 50btc and it seems to be bad on both.

I don't think it is my network because my jalapenos only get <1% invalid shares.

I'm using the dynamically adjusting frequency and it usually settle at about 352 MHz or so and 82 GH/s on average. Of course, according to the pool, I'm only getting 70 GH/s or so due to all the invalid shares.

I have an AC feeding directly into the intake on the Avalon and no temperature gets above 48 or 49 or so (very rarely 50).

What could be wrong?
This is normal on stratum. Every time the block changes, you get invalids. Some days burn more blocks than others.

It seems like I have way more than other Avalon users, at least from what I've seen on Ozcoin. Most of them have only a couple percent invalid shares at most, while I will have 12 or 13% invalid shares. Right now I'm standing at about 94% efficiency on average, that's with 400,000 invalid shares in the less than a week I've been mining there.


That is definitely far more than you should be getting. There is a good chance you're submitting heaps of duplicates which may also be a different form of instability that the auto mode can't check for. Try setting a lower maximum speed if you're using auto mode because clearly you're not doing 82GH of useful work.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
bitdude
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266


View Profile
July 16, 2013, 06:23:41 AM
 #2087

today I have experienced a "bigger problem" for the second time since I have it

the machine was unresponsive on web interface, so I thought it has crashed completely and would need a physical restart, which is very bad for me

however, I tried to connect to SSH and somehow it worked, but extremely slowly, took my a couple of minutes but finally I was able to type reboot command and reboot the machine, which it did and everything is OK again

so, if someone has this totally unresponsive machine, try SSH and be very very patient, it may come up

funny thing is that it did not stop hashing until I reboot it - i.e. even in this strange unresponsive state, it was doing its job, just web interface could not be reached and SSH extremely hardly

since the operation with the whole machine was impossibly slow I could not analyze any logs before reboot, so I have no idea what happened
loshia
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1610


View Profile
July 16, 2013, 07:54:08 AM
 #2088

today I have experienced a "bigger problem" for the second time since I have it

the machine was unresponsive on web interface, so I thought it has crashed completely and would need a physical restart, which is very bad for me

however, I tried to connect to SSH and somehow it worked, but extremely slowly, took my a couple of minutes but finally I was able to type reboot command and reboot the machine, which it did and everything is OK again

so, if someone has this totally unresponsive machine, try SSH and be very very patient, it may come up

funny thing is that it did not stop hashing until I reboot it - i.e. even in this strange unresponsive state, it was doing its job, just web interface could not be reached and SSH extremely hardly

since the operation with the whole machine was impossibly slow I could not analyze any logs before reboot, so I have no idea what happened
Out of mem - free?
WiFi disabled yes/no
dmesg?
just a few basic commands will tell you what went wrong. Make sure you post the output next time Wink

Please help the Led Boy aka Bicknellski to make us a nice Christmas led tree and pay WASP membership fee here:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=643999.msg7191563#msg7191563
And remember Bicknellski is not collecting money from community;D
psjw4450
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 342


View Profile
July 16, 2013, 12:37:23 PM
 #2089

Yesterday my avalon started showing a super high number of hw.  Almost 75% of the accepted diff1a shares.
For instance shares 100000 hw 75000. Any ideas on what to check?
ProfMac
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 854



View Profile
July 16, 2013, 01:40:05 PM
 #2090

Yesterday my avalon started showing a super high number of hw.  Almost 75% of the accepted diff1a shares.
For instance shares 100000 hw 75000. Any ideas on what to check?

I had a maximum temp of 51C last night, and my HW values were almost as high as my accepted.  The past week, it has stayed below 50 during routine operation.

It has been stable around 343-347 frequency.  I had --avalon-auto set to 285-375.  I just changed it to 285-350.

My output is conveniently shown at http://eligius.st/~wizkid057/newstats/userstats.php/18bLcVkviErQi75zB8X39jZXxHNpSZggdC

At the start of 16 Jul I moved the unit from a warm upstairs room where the fans fairly consistently ran at 3800 to the basement where they have run closer to 2200.  The dip is from the time it took to move the machine.  The stability and speed both seemed to improve, but during the night the basement started warming up from it's initial 69°F.

I also put a filter in front of the fans, and the fan speed seems to be a little unstable now.  Without the filter, their speed stays pretty constant.

I try to be respectful and informed.
SolarSilver
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1118


View Profile
July 16, 2013, 01:42:22 PM
 #2091

I had a maximum temp of 51C last night, and my HW values were almost as high as my accepted.  The past week, it has stayed below 50 during routine operation.

Are you talking about "Accepted" vs "HW" or "Diff1Shares" vs "HW"?
ProfMac
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 854



View Profile
July 16, 2013, 01:48:58 PM
 #2092

I had a maximum temp of 51C last night, and my HW values were almost as high as my accepted.  The past week, it has stayed below 50 during routine operation.

Are you talking about "Accepted" vs "HW" or "Diff1Shares" vs "HW"?

"Accepted"  I don't see a number labeled "Diff1Shares" in the status panel.
 

I try to be respectful and informed.
cypherdoc
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764



View Profile
July 16, 2013, 02:17:08 PM
 #2093

I had a maximum temp of 51C last night, and my HW values were almost as high as my accepted.  The past week, it has stayed below 50 during routine operation.

Are you talking about "Accepted" vs "HW" or "Diff1Shares" vs "HW"?

"Accepted"  I don't see a number labeled "Diff1Shares" in the status panel.
 

it's there.  look harder.  you should be using that as part of your denominator.
GenTarkin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2170


View Profile
July 16, 2013, 02:43:22 PM
 #2094

in case you have multiple pools in the list that switch between you will add up diff1shares then do the calculation.
Also, I find setting up miner.php an easier method of lookin at the data =)

GenTarkin's MOD Kncminer Titan custom firmware! v1.0.4! <--- CLICK HERE
Donations: bitcoin- 1Px71mWNQNKW19xuARqrmnbcem1dXqJ3At || litecoin- LYXrLis3ik6TRn8tdvzAyJ264DRvwYVeEw
WinTame2012
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 315


Official sponsor of Microsoft Corp.


View Profile WWW
July 16, 2013, 10:32:28 PM
 #2095


I get a REALLY large number of invalid shares with my Avalon.

I'm not sure whats going on. It's not consistent.

One day I'll be mining and I'll get 99+% valid shares and the next day or two it will only be 88% valid shares.

I've tried mining on Ozcoin and 50btc and it seems to be bad on both.

I don't think it is my network because my jalapenos only get <1% invalid shares.

I'm using the dynamically adjusting frequency and it usually settle at about 352 MHz or so and 82 GH/s on average. Of course, according to the pool, I'm only getting 70 GH/s or so due to all the invalid shares.

I have an AC feeding directly into the intake on the Avalon and no temperature gets above 48 or 49 or so (very rarely 50).

What could be wrong?
This is normal on stratum. Every time the block changes, you get invalids. Some days burn more blocks than others.

It seems like I have way more than other Avalon users, at least from what I've seen on Ozcoin. Most of them have only a couple percent invalid shares at most, while I will have 12 or 13% invalid shares. Right now I'm standing at about 94% efficiency on average, that's with 400,000 invalid shares in the less than a week I've been mining there.


That is definitely far more than you should be getting. There is a good chance you're submitting heaps of duplicates which may also be a different form of instability that the auto mode can't check for. Try setting a lower maximum speed if you're using auto mode because clearly you're not doing 82GH of useful work.

I also have 11% of rejected shares while HW is ~1.3%
Max temp is 48 C, ambient 28 C.
My command line is: --quiet --avalon-auto --avalon-freq 282-375 --avalon-cutoff 60

Last night it somehow stopped dumping rejected shares and so was till today, then I've caught blackout. After resuming it still generates 11% reject shares working at 352 MHz (autotuned).

May the WinTame Power be with you!
http://wintame.com
Bogart
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 952


View Profile
July 17, 2013, 12:30:45 AM
 #2096

I can watch MHS5s slowly drop to 0, and eventually cgminer-monitor will restart cgminer. Why is cgminer stopping hashing?
Common reasons:
Wifi kernel problem
Overdoing the overclocking
Pool failure and the cgminer-monitor watchdog is trigger happy and kills cgminer when all it's doing is waiting for a pool to come back online.
FPGA failure in the avalon.

If the fans stop running entirely, does that indicate FPGA failure?

My Batch 1 unit does this sometimes.  I now have a script that queries the API, and if it has a zero hashrate for too long, it will call the connected Web Power Switch to cycle the power on the unit, which always brings it back up.  (I do have to have it leave the power off for a full 30 seconds.)

Well today power-cycleing the unit did not bring it back to life.  I found it stuck repeatedly cycling.  The blue LED on the TP-Link would light, and the red LED on the front would come on, but the fans never spun up.

I opened it up, and out came the stock Antec EarthWatts 650 power supply, and in went a new Corsair HX850.  It was a tight fit.  I had to dismount the PDU board, and reinstall it after the PSU went in.

I'm happy to report that it's once again hashing away.  --avalon-auto has now settled on 360MHz and it's been running for over an hour now, whereas before I had to limit it to 345 to keep things stable.

I'm glad I thought ahead to buy that PSU as a spare for exactly this kind of situation.  I guess I should now buy another spare.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817139011

"All safe deposit boxes in banks or financial institutions have been sealed... and may only be opened in the presence of an agent of the I.R.S." - President F.D. Roosevelt, 1933
bitdude
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266


View Profile
July 17, 2013, 05:51:24 AM
 #2097

today I have experienced a "bigger problem" for the second time since I have it

the machine was unresponsive on web interface, so I thought it has crashed completely and would need a physical restart, which is very bad for me

however, I tried to connect to SSH and somehow it worked, but extremely slowly, took my a couple of minutes but finally I was able to type reboot command and reboot the machine, which it did and everything is OK again

so, if someone has this totally unresponsive machine, try SSH and be very very patient, it may come up

funny thing is that it did not stop hashing until I reboot it - i.e. even in this strange unresponsive state, it was doing its job, just web interface could not be reached and SSH extremely hardly

since the operation with the whole machine was impossibly slow I could not analyze any logs before reboot, so I have no idea what happened
Out of mem - free?
WiFi disabled yes/no
dmesg?
just a few basic commands will tell you what went wrong. Make sure you post the output next time Wink

thanks, will try next time
wifi disabled -> yes
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2338


Ruu \o/


View Profile WWW
July 17, 2013, 07:13:34 AM
 #2098

That is definitely far more than you should be getting. There is a good chance you're submitting heaps of duplicates which may also be a different form of instability that the auto mode can't check for. Try setting a lower maximum speed if you're using auto mode because clearly you're not doing 82GH of useful work.

I also have 11% of rejected shares while HW is ~1.3%
Max temp is 48 C, ambient 28 C.
My command line is: --quiet --avalon-auto --avalon-freq 282-375 --avalon-cutoff 60

Last night it somehow stopped dumping rejected shares and so was till today, then I've caught blackout. After resuming it still generates 11% reject shares working at 352 MHz (autotuned).
Like I said, try setting a lower maximum.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
psjw4450
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 342


View Profile
July 17, 2013, 01:38:13 PM
 #2099

Yesterday my avalon started showing a super high number of hw.  Almost 75% of the accepted diff1a shares.
For instance shares 100000 hw 75000. Any ideas on what to check?

Found out that running any temps higher then 41 starts giving hw higher then 70%.  Im using current firmware from cgminer and using ethernet not wifi.  Anyone able to help or any have ideas. 
GenTarkin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2170


View Profile
July 17, 2013, 02:46:52 PM
 #2100

Yesterday my avalon started showing a super high number of hw.  Almost 75% of the accepted diff1a shares.
For instance shares 100000 hw 75000. Any ideas on what to check?

Found out that running any temps higher then 41 starts giving hw higher then 70%.  Im using current firmware from cgminer and using ethernet not wifi.  Anyone able to help or any have ideas. 

What clocks / temps?

GenTarkin's MOD Kncminer Titan custom firmware! v1.0.4! <--- CLICK HERE
Donations: bitcoin- 1Px71mWNQNKW19xuARqrmnbcem1dXqJ3At || litecoin- LYXrLis3ik6TRn8tdvzAyJ264DRvwYVeEw
Pages: « 1 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 [105] 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 ... 221 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!