Bitcoin Forum
June 25, 2017, 07:20:41 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.14.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 ... 220 »
  Print  
Author Topic: Avalon ASIC users thread  (Read 420414 times)
mtbitcoin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 876


Etherscan.io


View Profile
June 22, 2013, 04:18:58 PM
 #1081

Here is an update to Avalon unit #114 from Batch 1 running the new firmware.

Power Input 120v Ambient Room Temperature 20 °C/68.0 °F on a dedicated 15a Circuit


Hi

May i know which firmware is this? From strombom or the latest 0622 firmware? I am unable to see option for changing the overclock to anything above 300mhz in the official 0622 testing firmware

Thanks

You need to edit /etc/init.d/cgminer.

Use Putty to connect to the machine
log in as root with the normal password


Code:
cd ..
cd etc/init.d
vi cgminer

i to insert

scroll to 43:300

change to

36:350

escape

ZZ

now you should be back to command prompt


Check that the edits were saved by doing vi cgminer again

Restart the Avalon by the power switch (not the reboot via web interface)


thanks!

EtherScan::Ethereum Block Explorer | BlockScan::Counterparty Block Explorer
1498418441
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1498418441

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1498418441
Reply with quote  #2

1498418441
Report to moderator
POLONIEX TRADING SIGNALS
+50% Profit and more via TELEGRAM
ALTCOINTRADER.CO
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Sitarow
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1638



View Profile
June 22, 2013, 04:22:46 PM
 #1082

Here is an update to Avalon unit #114 from Batch 1 running the new firmware.

Power Input 120v Ambient Room Temperature 20 °C/68.0 °F on a dedicated 15a Circuit


Hi

May i know which firmware is this? From strombom or the latest 0622 firmware? I am unable to see option for changing the overclock to anything above 300mhz in the official 0622 testing firmware

Thanks

As you can see from my photos above I am running 0622 firmware. For the purpose of these tests I have opted not to use direct USB from a laptop.

You will have to modify the /etc/init.d/cgminer file

I will give you the step by step instructions on how to modify existing entries in cgminer config file.

An easy way to do this is to ssh into your avalon after you upgrade the firmware to 0622.

Once you are logged in and at the prompt type cd /etc/init.d/

Next type vim cgminer

This will open up the vi editor. Use the arrow keys to navigate to the row you wish to change.

Now press i to get into edit mode.

once you are done in edit mode press esc it will get you back to command.

Finaly press : then w to write and q to quit

:wq

Here is a screen shot...



As you can see I opted to change the lower speed settings.
johnyj
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1820


Beyond Imagination


View Profile
June 22, 2013, 04:38:55 PM
 #1083

Do you have AC? My avalon running temp is 47

No, just added enough thermal compound for each chip, and added an external blow fan to cool the bottom plate

mtbitcoin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 876


Etherscan.io


View Profile
June 22, 2013, 04:49:41 PM
 #1084


As you can see from my photos above I am running 0622 firmware. For the purpose of these tests I have opted not to use direct USB from a laptop.
....

Thank you!

I was running the strombom modded firmware earlier which was working fine but running at 100% speed sounded like a mini jet engine  Smiley

EtherScan::Ethereum Block Explorer | BlockScan::Counterparty Block Explorer
elasticband
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1008


Nighty Night Don't Let The Trolls Bite Nom Nom Nom


View Profile
June 22, 2013, 05:04:42 PM
 #1085

can i get a link to modified firmware which allows 325 + 350 in seetings

thanks in advance
Sitarow
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1638



View Profile
June 22, 2013, 05:21:37 PM
 #1086

can i get a link to modified firmware which allows 325 + 350 in seetings

thanks in advance

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16881231/avalon_clone/firmware/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr703n-v1-squashfs-factory_20130519b.bin

However the fans will run at 100%

Source

https://bitcointalk.org/index.php?topic=210186.msg2544524#msg2544524

Since the information about overclocking the Avalons seems to be out already and it's only a question about time when someone distributes a modified bit-file, I will post mine:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16881231/avalon_clone/firmware/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr703n-v1-squashfs-factory_20130519b.bin

I have been running it for a month on a batch 1 unit. Happy mining Smiley

Edit: I should add that the fan PWM is locked to 100% in this firmware.

Note:

Just wanted to share this fact. People have invested intrest to get the maximum return on their investment and are not required to share the results with the public as was the case with strombom.

The fact that the cgminer team shared their results with the peeps the moment they were confident with the code is just another reason we should continue to support open source.
thorvald
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182


View Profile
June 22, 2013, 05:22:14 PM
 #1087

I think the best solution will be the multiple options like the ones added by strombom in his build.
I`m running the 2 working modules from my aval at 355 with lower hw error rate then the build 519 at 43:300
Also the option to make the fun run in manual mode full speed or automatic mode is needed.
The unit with 15C air in stays at about 27C  at full speed (it worked at about 39C with all the previous builds, with )
Also the option to add lower modules then 2
I don`t know why but build 622 did not work (the hash rate was always 0  )

The option to donate some of the hash rate (%) to the developers was not added , this also must be added
Sitarow
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1638



View Profile
June 22, 2013, 05:24:14 PM
 #1088

I think the best solution will be the multiple options like the ones added by strombom in his build.
I`m running the 2 working modules from my aval at 355 with lower hw error rate then the build 519 at 43:300
Also the option to make the fun run in manual mode full speed or automatic mode is needed.
The unit with 15C air in stays at about 27C  at full speed (it worked at about 39C with all the previous builds, with )
Also the option to add lower modules then 2
I don`t know why but build 622 did not work (the hash rate was always 0  )

Sounds like the config settings did not take.

You may need to hard boot your unit after the update.
thorvald
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182


View Profile
June 22, 2013, 05:25:42 PM
 #1089

it was hard booted
after any update is a must
the cgminer was stopped and started manually
Bogart
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 882


View Profile
June 22, 2013, 06:17:44 PM
 #1090

So how hot is too hot?

I'm running my batch 1 and batch 2 units at 350MHz now.  B1 seems to have settled on 47c for temp3, where B2 is at 52c now.  Ambient temperature here is somewhat high (28c).

"All safe deposit boxes in banks or financial institutions have been sealed... and may only be opened in the presence of an agent of the I.R.S." - President F.D. Roosevelt, 1933
elasticband
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1008


Nighty Night Don't Let The Trolls Bite Nom Nom Nom


View Profile
June 22, 2013, 06:21:38 PM
 #1091

thank you very much! Currently running my batch 2 on 325 Smiley running around 80gh/s
elasticband
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1008


Nighty Night Don't Let The Trolls Bite Nom Nom Nom


View Profile
June 22, 2013, 06:25:21 PM
 #1092

350 - 105092.67mh/s

94194.56

91662.63
elasticband
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1008


Nighty Night Don't Let The Trolls Bite Nom Nom Nom


View Profile
June 22, 2013, 06:31:57 PM
 #1093

can butch 1 be updated also?

 the fan with the blue light struggles sometimes on one of my Avalon units, can anyone point me in the direction of where to find a replacement in the EU?
melmo
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 213


View Profile
June 22, 2013, 06:41:42 PM
 #1094

power consumption of my Avalon 2 at 350MHz is 890Watts  Tongue. Room is at 76F right now.


I get the same power draw (890watts) at 325 MHz and about a third of the shares are rejected.  I'm guessing that the power supply is a 650watt unit and can't handle the load.  I'm back to running at 300MHz until I get a new power supply.
mtbitcoin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 876


Etherscan.io


View Profile
June 22, 2013, 06:51:12 PM
 #1095


I don`t know why but build 622 did not work (the hash rate was always 0  )



Try reapplying and Save the settings  under CGminer configuration and then hard power off/on

EtherScan::Ethereum Block Explorer | BlockScan::Counterparty Block Explorer
Sitarow
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1638



View Profile
June 22, 2013, 07:21:12 PM
 #1096

power consumption of my Avalon 2 at 350MHz is 890Watts  Tongue. Room is at 76F right now.


I get the same power draw (890watts) at 325 MHz and about a third of the shares are rejected.  I'm guessing that the power supply is a 650watt unit and can't handle the load.  I'm back to running at 300MHz until I get a new power supply.


Here is a before and after upgrade to a Corsair AX860i from the original Batch 1 Avalon power supply.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=156323.msg1910169#msg1910169

Side by Side Comparison
Typical Batch 1 Avalon  before  upgrade, and an upgraded Batch 1 Avalon


Before                                             After
loshia
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1498


View Profile
June 22, 2013, 07:30:48 PM
 #1097

Guy's,
Just a question it drives me nuts.
While changing PSU of my Avalon batch one i removed blue fan connector and forget where it was. I connected it to the last fan connector on controler Now following happens

When avalon boots Blue fan is blowing inside like the rest fans
When cgminer starts BLUE fan start to suck - changing the rotation

This is driving me nuts

To be on the safe side i hacked cgminer to max out fan speed that is all.

Here is the patch (by the way - con pls add an option like avalon-fan-max or whatever so we can max out fan performance)

Does your blue fan suck hot air out or blow cold inside while you are mining? I did not pay attention to it but it is stupid fun to suck while other two pwm's blow



  temp_new = info->temp_sum / info->temp_history_count;

        if (temp_new < 35) {
-               info->fan_pwm = AVALON_DEFAULT_FAN_MIN_PWM;
+               //info->fan_pwm = AVALON_DEFAULT_FAN_MIN_PWM;
+               info->fan_pwm = AVALON_DEFAULT_FAN_MAX_PWM;
                info->temp_old = temp_new;
        } else if (temp_new > 55) {
                info->fan_pwm = AVALON_DEFAULT_FAN_MAX_PWM;
                info->temp_old = temp_new;
        } else if (abs(temp_new - info->temp_old) >= 2) {
-               info->fan_pwm = AVALON_DEFAULT_FAN_MIN_PWM + (temp_new - 35) * 6.4;
+               info->fan_pwm = AVALON_DEFAULT_FAN_MAX_PWM;
+               //info->fan_pwm = AVALON_DEFAULT_FAN_MIN_PWM + (temp_new - 35) * 6.4;
                info->temp_old = temp_new;
        }

Please help the Led Boy aka Bicknellski to make us a nice Christmas led tree and pay WASP membership fee here:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=643999.msg7191563#msg7191563
And remember Bicknellski is not collecting money from community;D
cryptograd
Member
**
Offline Offline

Activity: 112



View Profile
June 22, 2013, 07:53:13 PM
 #1098

can i get a link to modified firmware which allows 325 + 350 in seetings

thanks in advance

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16881231/avalon_clone/firmware/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr703n-v1-squashfs-factory_20130519b.bin

However the fans will run at 100%

Source

https://bitcointalk.org/index.php?topic=210186.msg2544524#msg2544524

Since the information about overclocking the Avalons seems to be out already and it's only a question about time when someone distributes a modified bit-file, I will post mine:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16881231/avalon_clone/firmware/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr703n-v1-squashfs-factory_20130519b.bin

I have been running it for a month on a batch 1 unit. Happy mining Smiley

Edit: I should add that the fan PWM is locked to 100% in this firmware.

Note:

Just wanted to share this fact. People have invested intrest to get the maximum return on their investment and are not required to share the results with the public as was the case with strombom.

The fact that the cgminer team shared their results with the peeps the moment they were confident with the code is just another reason we should continue to support open source.

THANKS!!!

flashed sucessfully!

hashing stably @ 76Gh/s @ 325mhz @ slush's pool now
data center cooling on stock PSU
fans working great

Liked something I said ->17ry6rrknqmQ2S1NRArzdrNMmG2Zk449AE
Most important bitcointalk post in history
https://bitcointalk.org/index.php?topic=120184.msg1381739#msg1381739
ewibit
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1960



View Profile
June 22, 2013, 08:22:03 PM
 #1099

hi
is there any way (not to overclock!) to change frequency dynamic so that the fans run at max. 2000 rpm (because of the noise) in dependency of the (outside) temperatur
(summer is coming and cooling is more and more a trouble and with high frequency the noise is getting horrible..)
TIA

ProProfi.com
The first home improvement service cryptocurrency project
ICO | Discuss on Forum
dopamine
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 486



View Profile
June 22, 2013, 08:24:50 PM
 #1100

Batch 1 users did you put new thermal paste? or are you running stock? I might want to add new thermal paste and maybe set the fan speed lower if I can get Temps under 45...

Bitcoinica still has not given me 50% of my claim of 600 BTC
INTERSANGO can go down with bitcoinica for abandoning customers
Alberto Armandi is a SCAMMER
Pages: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 ... 220 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!