Bitcoin Forum
December 11, 2018, 12:34:47 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.0 [Torrent].
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 [1189] 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 1231 1232 1233 1234 1235 1236 1237 1238 1239 ... 1264 »
  Print  
Author Topic: Claymore's Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner v11.9 (Windows/Linux)  (Read 6266872 times)
AzzAz
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 943
Merit: 1003


View Profile
May 13, 2018, 10:58:59 PM
 #23761

Is it normal that the rig would crash after some time if I mix hynix and elpida GPUs?

I have 4 Sapphire Nitro+ 570 with elpida memory and 2 Sapphire Nitro+ 570 with hynix memory... if I run them separately then rig is stable, but as soon as I start to mix GPUs with different memory types on one rig... I would see crashes, reboots, etc...

is that normal? Any ideas?  Huh
Set clocks and voltages for each card, not same for elpida and hynix. Also what bioses you use?
1544531687
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1544531687

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1544531687
Reply with quote  #2

1544531687
Report to moderator
1544531687
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1544531687

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1544531687
Reply with quote  #2

1544531687
Report to moderator
PLAY NOW
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1544531687
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1544531687

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1544531687
Reply with quote  #2

1544531687
Report to moderator
1544531687
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1544531687

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1544531687
Reply with quote  #2

1544531687
Report to moderator
BS001
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10
Merit: 0


View Profile
May 13, 2018, 11:07:16 PM
 #23762

Is it normal that the rig would crash after some time if I mix hynix and elpida GPUs?

I have 4 Sapphire Nitro+ 570 with elpida memory and 2 Sapphire Nitro+ 570 with hynix memory... if I run them separately then rig is stable, but as soon as I start to mix GPUs with different memory types on one rig... I would see crashes, reboots, etc...

is that normal? Any ideas?  Huh
Set clocks and voltages for each card, not same for elpida and hynix. Also what bioses you use?

Original with timings from 1500.

I get 30 Mh on elpida and 29 on hynix, I tried running both down clocked to 1100 and 1800 and was getting 26 Mh but they still crashed after like 20 or 30 minutes. But as soon as I remove elpida GPUs or Hynix GPUs, the problems stop, had it running for 2 days without issues - only with one type of memory on one rig. Doesn't make any sense...
bluspirit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 39
Merit: 0


View Profile
May 14, 2018, 12:08:43 AM
 #23763

@claymore
can you maybe fix miner for gpu temp monitor
when i use MS remote desktop, and run miner .. only 1 gpu show temp
when i run minier via teamviver, show all gpu temp and fan %, or i run local .. via keyboard and monitor

but, teamviver is not free, and from time to time block conncection and you must wait for another.
And MS remote desktop is builed in, free and working great

It is not related to the miner, the reason is in Windows and AMD drivers.

@claymore
Hi, I have the same problem ... only GPU0 shows temp
Here I have win10 pro 1709 with drivers 18.3.4 and your miner v11.7:

Code:
00: 30: 39: 219 1e0c ETH: 05/14 / 18-00: 30: 39 - New job from eu1.ethermine.org:5555
00: 30: 39: 219 1e0c target: 0x0000000112e0be82 (diff: 4000MH), epoch 186 (2.45GB)
00: 30: 39: 219 1e0c gpu # 1 dt 0.15 (0%, good)
00: 30: 39: 219 1e0c ETH - Total Speed: 61.963 Mh / s, Total Shares: 122, Rejected: 0, Time: 02:17
00: 30: 39: 235 1e0c ETH: GPU0 30.854 Mh / s, GPU1 31.109 Mh / s
00: 30: 41: 829 d50 GPU 0 temp = 56, old fan speed = 53, new fan speed = 39
00: 30: 43: 438 1e0c ETH: checking pool connection ...

Windows remote desktop works well with other programs and also other miners I run from command ... they show temp of all GPUs.  Cool
AzzAz
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 943
Merit: 1003


View Profile
May 14, 2018, 12:36:39 AM
 #23764

Is it normal that the rig would crash after some time if I mix hynix and elpida GPUs?

I have 4 Sapphire Nitro+ 570 with elpida memory and 2 Sapphire Nitro+ 570 with hynix memory... if I run them separately then rig is stable, but as soon as I start to mix GPUs with different memory types on one rig... I would see crashes, reboots, etc...

is that normal? Any ideas?  Huh
Set clocks and voltages for each card, not same for elpida and hynix. Also what bioses you use?

Original with timings from 1500.

I get 30 Mh on elpida and 29 on hynix, I tried running both down clocked to 1100 and 1800 and was getting 26 Mh but they still crashed after like 20 or 30 minutes. But as soon as I remove elpida GPUs or Hynix GPUs, the problems stop, had it running for 2 days without issues - only with one type of memory on one rig. Doesn't make any sense...
4 cards work, 2 cards work, 6 not? Looks like latest windows update...If you can test 2 elpidas with 2 hynix to be shure
svdinu
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 34
Merit: 0


View Profile
May 14, 2018, 02:20:29 AM
 #23765

@claymore
can you maybe fix miner for gpu temp monitor
when i use MS remote desktop, and run miner .. only 1 gpu show temp
when i run minier via teamviver, show all gpu temp and fan %, or i run local .. via keyboard and monitor

but, teamviver is not free, and from time to time block conncection and you must wait for another.
And MS remote desktop is builed in, free and working great

It is not related to the miner, the reason is in Windows and AMD drivers.

@claymore
Hi, I have the same problem ... only GPU0 shows temp
Here I have win10 pro 1709 with drivers 18.3.4 and your miner v11.7:

Code:
00: 30: 39: 219 1e0c ETH: 05/14 / 18-00: 30: 39 - New job from eu1.ethermine.org:5555
00: 30: 39: 219 1e0c target: 0x0000000112e0be82 (diff: 4000MH), epoch 186 (2.45GB)
00: 30: 39: 219 1e0c gpu # 1 dt 0.15 (0%, good)
00: 30: 39: 219 1e0c ETH - Total Speed: 61.963 Mh / s, Total Shares: 122, Rejected: 0, Time: 02:17
00: 30: 39: 235 1e0c ETH: GPU0 30.854 Mh / s, GPU1 31.109 Mh / s
00: 30: 41: 829 d50 GPU 0 temp = 56, old fan speed = 53, new fan speed = 39
00: 30: 43: 438 1e0c ETH: checking pool connection ...

Windows remote desktop works well with other programs and also other miners I run from command ... they show temp of all GPUs.  Cool

Disable Crossfire
SparkPool
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17
Merit: 1


View Profile WWW
May 14, 2018, 03:44:40 AM
 #23766

Good software. Grin
WhackOBill
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 39
Merit: 2


View Profile
May 14, 2018, 04:32:46 AM
 #23767

Claymore 11.7 has been running well for me with only the occasional slowdown of card for a couple of minutes only to pick back up to speed.

My only problem is that I can't reliably STOP the program.  I get a BSD from a driver fault whenever I try to stop.  I've tried most of this year's drivers from the 18.2 in Feb to the one before the latest.  I'm in no hurry to be current on my driver under Win10 but I am looking for that stability.  No memory errors and nothing crazy in the overclocking realm.  I'm about 28.5MHs on each of my 580s.

I do use DDU in Safe Mode when I switch drivers to get the cleanest possible install.

Any thoughts about where to look?
What bioses?

I'm running Ultramix 3.1 with Samsung memory and just a strap copy with the Hynix ... 1750 to 2000. All are at 2000MHz.  They really clip along fairly well.  I just can't reliably stop them. Smiley

I suppose it could be worse.
AzzAz
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 943
Merit: 1003


View Profile
May 14, 2018, 10:01:00 AM
 #23768

Claymore 11.7 has been running well for me with only the occasional slowdown of card for a couple of minutes only to pick back up to speed.

My only problem is that I can't reliably STOP the program.  I get a BSD from a driver fault whenever I try to stop.  I've tried most of this year's drivers from the 18.2 in Feb to the one before the latest.  I'm in no hurry to be current on my driver under Win10 but I am looking for that stability.  No memory errors and nothing crazy in the overclocking realm.  I'm about 28.5MHs on each of my 580s.

I do use DDU in Safe Mode when I switch drivers to get the cleanest possible install.

Any thoughts about where to look?
What bioses?

I'm running Ultramix 3.1 with Samsung memory and just a strap copy with the Hynix ... 1750 to 2000. All are at 2000MHz.  They really clip along fairly well.  I just can't reliably stop them. Smiley

I suppose it could be worse.
Well that happens with too much oc
mijnerke
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10
Merit: 0


View Profile
May 14, 2018, 10:12:07 AM
 #23769

Built a new rig and my hashrate is down...

Old rig:
MB: ASROCK H81 Pro BTC 2.0
CPU: Intel Pentium G3260 (3.3GHz)
RAM: 8GB - 1333MHz
6GPU

New rig:
MB: Asus B250 Mining Expert
CPU: Intel Celeron G3930 (2,9Ghz)
RAM: 8GB - 2400MHz
updated Bios + Chipset to latest version
9GPU

Dual mining ETH+XVG with Claymore 11.7
Both times Radeon drivers 18.3.1, all compute.
4 of my cards that used to mine ETH at 30Mh/s and now do only 28,3 in my new rig... Those cards are on the same PSU I used in the old rig.

OC/UV used to be 1130 / 2035 / 890 / 890
Tried pushing them to 1130 / 2100 / 880 / 880, but I get minimal gain and seem to have touched the ceiling as I start getting invalid shares and have to get back to safer levels.

This might seem silly, but is it possible I have to flash the BIOS of the GPUs again as the configuration is different? Latest Windows10, so problems with ATIFlash to check... :-(

Thanks for any help
Call_Me_Bambi
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 504
Merit: 259


View Profile
May 14, 2018, 10:37:13 AM
 #23770

Question here, do I loose speed or shares by using the ssl port, 5555?
Is there realy any advantage by using SSL? Got the -mport set at 0 any ways

MiningPoolHub did have a note saying that using SSL helped, in what way I can't remember and the note is now not there. Another pool also said that SSL helped, nothing to do with security but with improving the connection, how? I don't know. You could test with/without SSL and see if there is a difference - can't do no harm to try.
bluspirit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 39
Merit: 0


View Profile
May 14, 2018, 11:24:21 AM
 #23771

@claymore
can you maybe fix miner for gpu temp monitor
when i use MS remote desktop, and run miner .. only 1 gpu show temp
when i run minier via teamviver, show all gpu temp and fan %, or i run local .. via keyboard and monitor

but, teamviver is not free, and from time to time block conncection and you must wait for another.
And MS remote desktop is builed in, free and working great

It is not related to the miner, the reason is in Windows and AMD drivers.

@claymore
Hi, I have the same problem ... only GPU0 shows temp
Here I have win10 pro 1709 with drivers 18.3.4 and your miner v11.7:

Code:
00: 30: 39: 219 1e0c ETH: 05/14 / 18-00: 30: 39 - New job from eu1.ethermine.org:5555
00: 30: 39: 219 1e0c target: 0x0000000112e0be82 (diff: 4000MH), epoch 186 (2.45GB)
00: 30: 39: 219 1e0c gpu # 1 dt 0.15 (0%, good)
00: 30: 39: 219 1e0c ETH - Total Speed: 61.963 Mh / s, Total Shares: 122, Rejected: 0, Time: 02:17
00: 30: 39: 235 1e0c ETH: GPU0 30.854 Mh / s, GPU1 31.109 Mh / s
00: 30: 41: 829 d50 GPU 0 temp = 56, old fan speed = 53, new fan speed = 39
00: 30: 43: 438 1e0c ETH: checking pool connection ...

Windows remote desktop works well with other programs and also other miners I run from command ... they show temp of all GPUs.  Cool

Disable Crossfire

What makes you think I have crossfire enabled? Huh
m1n3r
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14
Merit: 0


View Profile
May 14, 2018, 01:01:15 PM
 #23772

Two days ago I tried to upgrade miner to 11.7, hashrate slightly rose by and i've been happy, but after some time always' i've got an error "server: accept failed with error: 10004". I read a lot of messages related to this error and tried to change various settings following the tips in this topic, but finally I've tired to see this cr@p and rolled back the 10.2 (on this version the rig works stably). Damn, it's sad story, because new version has a more advanced configuration options. Sad I cherish the hope that in next releases it could be fixed.
bubaba
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 66
Merit: 2


View Profile
May 14, 2018, 02:07:16 PM
 #23773



What makes you think I have crossfire enabled? Huh

the driver tries to activate Crossfire automatically after installation, therefore you should deactivate it after driver installation.

from vegaminingguides

Quote
TURN OFF AMD CROSSFIRE DETECTION

    Whenever Windows starts the AMD driver tries to detect other Vega cards to establish "crossfire".  We don't want crossfire and even searching for it is not good for driver stability.  We also don't want it polling to see about power states when your mining.  Here are manual steps to disable "EnableUlps" and "EnableCrossFireAutoLink" (take note of the Vega registry ID numbers as we will need them again later)
        Windows Start key --> "regedit"
            Be careful to only change entries that this guide says to change, you can mess up your computer with this program.
        Navigate to the proper directory by either drilling down per the photo below (easier) or you can search and let Windows find it via:
            Select Edit --> Find  (Ctrl-F)
            Type "EnableUlps" and select the 'Find Next' button  (case sensitive)
            It may take a long time to search...  let it work
            The search windows will eventually go away having driven down into your registry and selected a field "EnableUlps" with a value of 1 (true) - click to expand pic if needed.
Lukke
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 31
Merit: 0


View Profile
May 14, 2018, 03:43:52 PM
 #23774

Hello, the most profitable dual mining coin these days? I have noticed profitability of XVG halved few days ago? Did anyone test the most profitable dual coin? Thanks.
bluspirit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 39
Merit: 0


View Profile
May 14, 2018, 06:27:24 PM
 #23775



What makes you think I have crossfire enabled? Huh

the driver tries to activate Crossfire automatically after installation, therefore you should deactivate it after driver installation.

from vegaminingguides

Quote
TURN OFF AMD CROSSFIRE DETECTION

    Whenever Windows starts the AMD driver tries to detect other Vega cards to establish "crossfire".  We don't want crossfire and even searching for it is not good for driver stability.  We also don't want it polling to see about power states when your mining.  Here are manual steps to disable "EnableUlps" and "EnableCrossFireAutoLink" (take note of the Vega registry ID numbers as we will need them again later)
        Windows Start key --> "regedit"
            Be careful to only change entries that this guide says to change, you can mess up your computer with this program.
        Navigate to the proper directory by either drilling down per the photo below (easier) or you can search and let Windows find it via:
            Select Edit --> Find  (Ctrl-F)
            Type "EnableUlps" and select the 'Find Next' button  (case sensitive)
            It may take a long time to search...  let it work
            The search windows will eventually go away having driven down into your registry and selected a field "EnableUlps" with a value of 1 (true) - click to expand pic if needed.

Thanks for detailed reply, but my cards are rx 580 and I always disable crossfire (in Radeon Settings) immediately after installing the drivers on my rigs.  The temperature problem only occurs when I use Windows remote desktop
lebuawu2
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 160
Merit: 2


View Profile
May 15, 2018, 05:21:04 AM
 #23776



What makes you think I have crossfire enabled? Huh

the driver tries to activate Crossfire automatically after installation, therefore you should deactivate it after driver installation.

from vegaminingguides

Quote
TURN OFF AMD CROSSFIRE DETECTION

    Whenever Windows starts the AMD driver tries to detect other Vega cards to establish "crossfire".  We don't want crossfire and even searching for it is not good for driver stability.  We also don't want it polling to see about power states when your mining.  Here are manual steps to disable "EnableUlps" and "EnableCrossFireAutoLink" (take note of the Vega registry ID numbers as we will need them again later)
        Windows Start key --> "regedit"
            Be careful to only change entries that this guide says to change, you can mess up your computer with this program.
        Navigate to the proper directory by either drilling down per the photo below (easier) or you can search and let Windows find it via:
            Select Edit --> Find  (Ctrl-F)
            Type "EnableUlps" and select the 'Find Next' button  (case sensitive)
            It may take a long time to search...  let it work
            The search windows will eventually go away having driven down into your registry and selected a field "EnableUlps" with a value of 1 (true) - click to expand pic if needed.

Thanks for detailed reply, but my cards are rx 580 and I always disable crossfire (in Radeon Settings) immediately after installing the drivers on my rigs.  The temperature problem only occurs when I use Windows remote desktop

Claymore already said in first post that you can't use windows remote desktop connection.

Quote
- I see only one card via Remote Desktop Connection.
  It's a problem of RDC, use TeamViewer or some other remote access software.

- I see only one card instead of two in temperature management info.
  Disable CrossFire, don't use Remote Desktop Connection.
dollos
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28
Merit: 0


View Profile
May 15, 2018, 09:00:56 AM
 #23777

Hi Claymore

Excellent work on the new versions.

Just one question
is 11.8 due soon?
Only asking because i wanna update all my rigs to the latest and if the new one is almost ready ill rather wait so i can be up to date one time?
kinda schlep to update many rigs at one time....

thanks
alizali
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 181
Merit: 0


View Profile
May 15, 2018, 11:08:15 AM
 #23778

why -cvddc does not effect on AMD cards in windows? Huh Huh Huh Huh

any reason Huh

yes there is reason

if you know the reason say it
DO NOT SPAM


why -cvddc does not effect on AMD cards in windows? Huh Huh Huh Huh

any reason Huh

Please be more specific. What Windows? What cards? What drivers?
On my Windows 10 x64 Pro AMD 18.3.4 on RX 580 cvddc works. On 270X didn't work.


windows 10 X64
AMD 22.19.695   (blockchain driver)
rx 470

Use 18.3.4. driver with ati dirvers patcher.

adrenalin version you mean?
rufo28
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 15
Merit: 0


View Profile
May 15, 2018, 12:11:45 PM
 #23779

What does this mean in the log:the lines in bold

00:47:50:494   860   ETH: 03/13/18-00:47:50 - New job from us1.ethermine.org:4444
00:47:50:494   860   target: 0x0000000112e0be82 (diff: 4000MH), epoch 174(2.36GB)
00:47:50:494   860   gpu #0 dt 0.13 (0%, good)
00:47:50:494   860   gpu #1 dt 0.13 (0%, good)


Anyone answer this question?
I'm also wondering what is this mean?
Claymore
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1372
Merit: 1271

Miners developer


View Profile
May 15, 2018, 12:47:32 PM
 #23780


Thanks for detailed reply, but my cards are rx 580 and I always disable crossfire (in Radeon Settings) immediately after installing the drivers on my rigs.  The temperature problem only occurs when I use Windows remote desktop

Claymore already said in first post that you can't use windows remote desktop connection.

Quote
- I see only one card via Remote Desktop Connection.
  It's a problem of RDC, use TeamViewer or some other remote access software.

- I see only one card instead of two in temperature management info.
  Disable CrossFire, don't use Remote Desktop Connection.

I will fix this issue with RDC in next update.

Hi Claymore

Excellent work on the new versions.

Just one question
is 11.8 due soon?
Only asking because i wanna update all my rigs to the latest and if the new one is almost ready ill rather wait so i can be up to date one time?
kinda schlep to update many rigs at one time....

thanks

1-3 weeks, it depends on many things.

Please read Readme and FAQ in the first post of this thread before asking any questions, probably the answer is already there.
List of my miners: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3019607
Pages: « 1 ... 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 [1189] 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 1231 1232 1233 1234 1235 1236 1237 1238 1239 ... 1264 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!