Bitcoin Forum
July 04, 2020, 03:22:38 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.20.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 [1205] 1206 1207 1208 1209 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 1231 1232 1233 1234 1235 1236 1237 1238 1239 1240 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 1251 1252 1253 1254 1255 ... 1393 »
  Print  
Author Topic: Claymore's Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner v15.0 (Windows/Linux)  (Read 6500548 times)
CryptoMike369
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
June 08, 2018, 08:36:07 PM
 #24081

Miner crashes on a 12gpu rig in this version 11.8 not 11.7 Windows
You can see the statistics of your reports to moderators on the "Report to moderator" pages.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1593832958
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1593832958

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1593832958
Reply with quote  #2

1593832958
Report to moderator
iRrromka
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 37
Merit: 0


View Profile
June 08, 2018, 08:59:20 PM
 #24082

Miner crashes on a 12gpu rig in this version 11.8 not 11.7 Windows

as for me win10pro 1709 & Adrenalin 18.5.1 (NOT 18.5.2) & Clay 11.8 works quite stable with 13 AMD RX588 GPUs
CryptoMike369
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
June 08, 2018, 11:47:03 PM
 #24083

Also the R1 option for the reboot.bat file fails to work on a 12 GPU rig
CryptoMike369
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
June 08, 2018, 11:54:13 PM
 #24084

Miner crashes on a 12gpu rig in this version 11.8 not 11.7 Windows

as for me win10pro 1709 & Adrenalin 18.5.1 (NOT 18.5.2) & Clay 11.8 works quite stable with 13 AMD RX588 GPUs
Miner crashes on a 12gpu rig in this version 11.8 not 11.7 Windows

as for me win10pro 1709 & Adrenalin 18.5.1 (NOT 18.5.2) & Clay 11.8 works quite stable with 13 AMD RX588 GPUs
1st you can't run 13gpu on wins pro etc max 12gpu which means your running Linux version of this miner ex: Simplemining or ethOS.
CryptoMike369
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
June 09, 2018, 12:06:42 AM
 #24085

Miner crashes on a 12gpu rig in this version 11.8 not 11.7 Windows

as for me win10pro 1709 & Adrenalin 18.5.1 (NOT 18.5.2) & Clay 11.8 works quite stable with 13 AMD RX588 GPUs
Miner crashes on a 12gpu rig in this version 11.8 not 11.7 Windows

as for me win10pro 1709 & Adrenalin 18.5.1 (NOT 18.5.2) & Clay 11.8 works quite stable with 13 AMD RX588 GPUs
1st you can't run 13gpu on wins pro etc max 12gpu which means your running Linux version of this miner ex: Simplemining or ethOS.
AMD Drivers only supports 12gpu running on native wins pro etc.........
iRrromka
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 37
Merit: 0


View Profile
June 09, 2018, 07:31:45 AM
 #24086

as for me win10pro 1709 & Adrenalin 18.5.1 (NOT 18.5.2) & Clay 11.8 works quite stable with 13 AMD RX588 GPUs
1st you can't run 13gpu on wins pro etc max 12gpu which means your running Linux version of this miner ex: Simplemining or ethOS.
proof
https://yadi.sk/i/_6iEGe5Y3XYZux
bigdaddymccarron
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 34
Merit: 2


View Profile
June 09, 2018, 01:50:03 PM
Merited by vapourminer (1)
 #24087

Been using the -mclock and -cclock options and I have noticed that they seem to not be applied once the miner stops unless I change the value by at least 1 then it seems the overclock settings will work.  Anyone else had this issue?

This works on Windows 10, Claymore's Miner v11.8

So I found a way to work around the issue where the -mclock and -cclock options are not applied after the miner stops.  What I discovered is if you modify the value by 1, Claymore's miner will apply the settings to the GPU and overclocking will be successful every time. 

In my mining script I added the following functions and I use the attached config file to setup the miner.

Added to my start.bat file, this is just part of my start.bat script
<------------------------------------------------------------------------------>

setlocal enableextensions
set GCOR=130
set GMEM=700
set GPOW=35
goto SKIPFUNCTIONS

:ADD
Set /a GCOR += 1
Set /a GMEM += 1
Set /a GPOW += 1
Set GCOR=-%GCOR%
Set GMEM=+%GMEM%
Set GPOW=-%GPOW%
echo Fix Added......: 1
echo GMEM=%GMEM%
echo FIX=SUB > %LOC%\FIX.txt
goto RETURN1

:SUB
Set /a GCOR -= 1
Set /a GMEM -= 1
Set /a GPOW -= 1
Set GCOR=-%GCOR%
Set GMEM=+%GMEM%
Set GPOW=-%GPOW%
echo Fix Subtracted.: 1
echo FIX=ADD > %LOC%\FIX.txt
goto RETURN1

:SKIPFUNCTIONS
If Not Exist %LOC%\FIX.txt echo FIX=ADD > %LOC%\FIX.txt
for /f "usebackq delims=" %%x in (%LOC%\FIX.txt) do (set %%x)
echo FIX=%FIX%

If "%FIX%" == "ADD " GOTO ADD
If "%FIX%" == "SUB " GOTO SUB
echo Fix failed, using after burner
start /D %LOC% /WAIT %LOC%\setmsipro.exe %MPRO%
:RETURN1
<------------------------------------------------------------------------------>

config.txt
# WARNING! Remove "#" characters to enable lines, with "#" they are disabled and will be ignored by miner! Check README for details.
# WARNING! Miner loads options from this file only if there are not any options in the command line!

-epool %POOL%
-ewal %ADDR%
-mode 1
-wd 1
-r 0
-dbg -1
-tt %GTMP%
-fanmin 0
-fanmax %GFAN%
-cclock %GCOR%
-mclock %GMEM%
-powlim %GPOW%
-mport 3333
-mpsw ether
-showdiff 1
borg9000
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28
Merit: 0


View Profile
June 09, 2018, 02:54:48 PM
 #24088

Been using the -mclock and -cclock options and I have noticed that they seem to not be applied once the miner stops unless I change the value by at least 1 then it seems the overclock settings will work.  Anyone else had this issue?

This works on Windows 10, Claymore's Miner v11.8

So I found a way to work around the issue where the -mclock and -cclock options are not applied after the miner stops.  What I discovered is if you modify the value by 1, Claymore's miner will apply the settings to the GPU and overclocking will be successful every time. 

In my mining script I added the following functions and I use the attached config file to setup the miner.

Added to my start.bat file, this is just part of my start.bat script
<------------------------------------------------------------------------------>

setlocal enableextensions
set GCOR=130
set GMEM=700
set GPOW=35
goto SKIPFUNCTIONS

:ADD
Set /a GCOR += 1
Set /a GMEM += 1
Set /a GPOW += 1
Set GCOR=-%GCOR%
Set GMEM=+%GMEM%
Set GPOW=-%GPOW%
echo Fix Added......: 1
echo GMEM=%GMEM%
echo FIX=SUB > %LOC%\FIX.txt
goto RETURN1

:SUB
Set /a GCOR -= 1
Set /a GMEM -= 1
Set /a GPOW -= 1
Set GCOR=-%GCOR%
Set GMEM=+%GMEM%
Set GPOW=-%GPOW%
echo Fix Subtracted.: 1
echo FIX=ADD > %LOC%\FIX.txt
goto RETURN1

:SKIPFUNCTIONS
If Not Exist %LOC%\FIX.txt echo FIX=ADD > %LOC%\FIX.txt
for /f "usebackq delims=" %%x in (%LOC%\FIX.txt) do (set %%x)
echo FIX=%FIX%

If "%FIX%" == "ADD " GOTO ADD
If "%FIX%" == "SUB " GOTO SUB
echo Fix failed, using after burner
start /D %LOC% /WAIT %LOC%\setmsipro.exe %MPRO%
:RETURN1
<------------------------------------------------------------------------------>

config.txt
# WARNING! Remove "#" characters to enable lines, with "#" they are disabled and will be ignored by miner! Check README for details.
# WARNING! Miner loads options from this file only if there are not any options in the command line!

-epool %POOL%
-ewal %ADDR%
-mode 1
-wd 1
-r 0
-dbg -1
-tt %GTMP%
-fanmin 0
-fanmax %GFAN%
-cclock %GCOR%
-mclock %GMEM%
-powlim %GPOW%
-mport 3333
-mpsw ether
-showdiff 1

This is an interesting approach and a solution to the problem. In my batch file I have almost no additional switches or options enabled and it seems to work just fine with close to default values. Although, the clock and fan speeds are set with Afterburner.
crypper
Member
**
Offline Offline

Activity: 239
Merit: 12


View Profile
June 09, 2018, 03:36:05 PM
 #24089

Hi guys,
Sorry for a slight off-topic, but is there anyone kind enough to share a powershell script for fresh windows 10 tweaking for mining, e.g. rename pc, increase virtual memory, set proper power plan, disable windows updates, enable compute mode for amd cards, etc....
Something similar to this bat file: https://1stminingrig.com/best-windows-setup-configuration-tweaks-for-mining/
I'm writing my own, but it's taking more of my time than i'm willing to spend on it...

Thanks in advance; feel free to pm me.
jaxnatax
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
June 09, 2018, 03:59:09 PM
 #24090

Hallo guys,


Since Claymore v11.7 on Windows 10 - I have been facing with the following issue:

"Windows successfully diagnosed a low virtual memory condition. The following programs consumed the most virtual memory: EthDcrMiner64.exe (1380) consumed 14468136960 bytes"

before 11.7 no such error appeared...
with 11.7 it run with 5-7day before this popped up.
Now with 11.8 it comes earlier - after 3-4 days.

Nothing else have been changed on the system, only the Claymore version.
Paging File is 16GB as it written in the "manual".
No new updates or driver or firmware got updated/installed.

Any idea ?


Regards,
J

Bulltime
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8
Merit: 1


View Profile
June 09, 2018, 04:31:45 PM
 #24091

Hello guys , could you please let me know what is the BEST way to stop windows updates as i normally know that but dont know how my windows 10 updated itself with the "Windows 10 April update bla bla...' and my 10 gpu miner  stopped working etc.....then i reinstalled v.17.09 and all back again.

Usually i am stopping windows update services from the services.msc

But it gets enabled again?Huh

Now i just noticed it was enabled again and i disabled it bit i am sure it will enable itself and will update the windows and will have to reinstall again....

Is anyone else experiencimg the same ?

Thanks for your help in advance, first i a want to solve this and i am upgrafing to 11.8 with the latest AMD drivers.


Thanks

Hey Alex,

There are a few ways to do this but the best way to deal with the update is to have a cheap computer (test system) like your main rigs minus GPU's or if you can afford it one gpu 4GB above.

I say this so you won't need to have a machine down while you figure out software & hardware issues.
*The easy (fast) fix is to limit the OS partition drive of your HDD or a 120GB ssd and max out the VR to50000-60000

My large system has a 120Gb ssd and it tells me every other day or so that an issue needs fix because not enough room to update (learn more) then exit the settings screen but I still see the miner working in the background of that message, so it does not pose an issue atm.

I always suggest if its running with restarts every once and awhile let it go and keep an eye on it through ethermine.org screen to check if your miner is up (15 minute delay in reporting)

The more you learn and take notes of your issues will make you a better problem solver and then sometimes computer hardware & software get a mind of their own-really do,lol

Need any help feel free to ask but must be precise on details.
kaury1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8
Merit: 0


View Profile
June 09, 2018, 05:22:33 PM
 #24092

Hi guys!

In the miner there is such a parameter "-etht"
"Time period between Ethereum HTTP requests for new job in solo mode, in milliseconds. Default value is 200ms"

Why do we need this parameter and how does it affect the efficiency of mining?
For example, if my ping to the pool is ~ 70ms - does this mean that I should lower the "-etht" parameter from 200ms to, for example, 70ms?
Or is this statement wrong on my part?

Has anyone experimented with this parameter?

Thank you!

P.S.
Sorry for my bad english) 
TigTex
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 55
Merit: 5


View Profile
June 09, 2018, 07:07:40 PM
 #24093

The etht parameter only works in solo mode. You are mining on a pool so that option does absolutely nothing!

.::. TigTex .::.
Good luck! Have a nice hash
singlass
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 52
Merit: 0


View Profile
June 09, 2018, 07:57:09 PM
 #24094

"you can mine all ETH forks without devfee"

only on win 10 ?
prostor
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile WWW
June 09, 2018, 08:09:20 PM
 #24095

"you can mine all ETH forks without devfee"

only on win 10 ?
2Gb card - all win.
3Gb card - only win10.
singlass
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 52
Merit: 0


View Profile
June 09, 2018, 09:21:51 PM
 #24096

"you can mine all ETH forks without devfee"

only on win 10 ?
2Gb card - all win.
3Gb card - only win10.

tnx man
Xardas2014
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 636
Merit: 500


View Profile
June 09, 2018, 09:22:52 PM
 #24097

Hello,

I have issue with my rx480 mining rig, it runs before perfect, but i ahve to change ssd, and after the new win10 installation, the miner stuck after detecting pools.

I use latest win10 ltsb, asrock h81 btco pro r2.0 mobo. Onboard display is selected, and gen1 also.
I see my cards at the device manager, also installed the chipset driver, but the miner cannot start.

OverdriveNtool also detect my gpus. Change the mobo and the cpu as well, it isnt solve the issue, any idea?
I think something missing, but i dont have a clue, out of ideas Sad

Disable ULPS from regedit... also, just a little patience, it's not stuck, it just takes a little more time than usual but if you disable the ULPS then it should start faster Smiley

Just put 0 instead of 1 and do a restart.

I forget it to write, vut i also disable ULPS, i leave the miner running for 2-4 hours, and it gives, the claymore sign and pools again and again

Then maybe use DDU in Safe mode, disable ULPS again and see if it's working... if not, then is something else wrong there.

I have two rigs that have me baffled. Both are exact copies of each other, other than cards, but anyway all they do is https://ibb.co/cnLC8T which finally goes to https://ibb.co/gvf12o  The 5 minute timer just goes on and on. I have set the EnableULPS to 0 but this prob persists. Any ideas? Sorry but the forum didn't like the image host. Dunno why, but you can copy the links to see the pics.

I have no ideea other than do a DDU in safe mode, install latest drivers and set ULPS to 0 for each card. Are AMD or Nvidia? You have this issue after latest Win10 update to v1803?
Neither rig has taken the v1803 update. At this point I have tried 9 different drivers from the blockchain driver forward. I've used regedit to search "EnableULPS" and set it to zero.(This location can be in different places with different drivers, so use the regedit search feature). Rebooted and CLaymore does the same thing. Nicehash 1.9.0.3 doesn't detect any AMD cards. Right now both rigs are running the flakeyass SMOS, 6 of 8 cards on each rig. SMOS drops caards and spits out too many errors to risk running all 8.

I'm recovering from colon cancer surgery, so it is quite difficult for me to run back and forth testing rigs. I hope someone finds the solution. I did a fresh install of win10 pro disconnected from the net, stopped updates and a host of spying shit, installed drivers and all 8 are detected. Disabled ULPS, ran the ati patcher, set all the cards to compute, set virtual memory to 16k-32k. Connected the net and fired up Claymore only to see the same shit I have been seeing........it won't initialize. Tried nicehash 1.9.0.3 and it still doesn't detect the AMD cards. Back to SMOS and 6 cards until someone finds a solution.
BogdanCo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 666
Merit: 505


View Profile
June 09, 2018, 09:47:25 PM
 #24098

Hello,

I have issue with my rx480 mining rig, it runs before perfect, but i ahve to change ssd, and after the new win10 installation, the miner stuck after detecting pools.

I use latest win10 ltsb, asrock h81 btco pro r2.0 mobo. Onboard display is selected, and gen1 also.
I see my cards at the device manager, also installed the chipset driver, but the miner cannot start.

OverdriveNtool also detect my gpus. Change the mobo and the cpu as well, it isnt solve the issue, any idea?
I think something missing, but i dont have a clue, out of ideas Sad

Disable ULPS from regedit... also, just a little patience, it's not stuck, it just takes a little more time than usual but if you disable the ULPS then it should start faster Smiley

Just put 0 instead of 1 and do a restart.

I forget it to write, vut i also disable ULPS, i leave the miner running for 2-4 hours, and it gives, the claymore sign and pools again and again

Then maybe use DDU in Safe mode, disable ULPS again and see if it's working... if not, then is something else wrong there.

I have two rigs that have me baffled. Both are exact copies of each other, other than cards, but anyway all they do is https://ibb.co/cnLC8T which finally goes to https://ibb.co/gvf12o  The 5 minute timer just goes on and on. I have set the EnableULPS to 0 but this prob persists. Any ideas? Sorry but the forum didn't like the image host. Dunno why, but you can copy the links to see the pics.

I have no ideea other than do a DDU in safe mode, install latest drivers and set ULPS to 0 for each card. Are AMD or Nvidia? You have this issue after latest Win10 update to v1803?
Neither rig has taken the v1803 update. At this point I have tried 9 different drivers from the blockchain driver forward. I've used regedit to search "EnableULPS" and set it to zero.(This location can be in different places with different drivers, so use the regedit search feature). Rebooted and CLaymore does the same thing. Nicehash 1.9.0.3 doesn't detect any AMD cards. Right now both rigs are running the flakeyass SMOS, 6 of 8 cards on each rig. SMOS drops caards and spits out too many errors to risk running all 8.

I'm recovering from colon cancer surgery, so it is quite difficult for me to run back and forth testing rigs. I hope someone finds the solution. I did a fresh install of win10 pro disconnected from the net, stopped updates and a host of spying shit, installed drivers and all 8 are detected. Disabled ULPS, ran the ati patcher, set all the cards to compute, set virtual memory to 16k-32k. Connected the net and fired up Claymore only to see the same shit I have been seeing........it won't initialize. Tried nicehash 1.9.0.3 and it still doesn't detect the AMD cards. Back to SMOS and 6 cards until someone finds a solution.

No, it's always in the same location: {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Also, try without running the ati patcher....
Xardas2014
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 636
Merit: 500


View Profile
June 09, 2018, 10:00:09 PM
 #24099

Hello,

I have issue with my rx480 mining rig, it runs before perfect, but i ahve to change ssd, and after the new win10 installation, the miner stuck after detecting pools.

I use latest win10 ltsb, asrock h81 btco pro r2.0 mobo. Onboard display is selected, and gen1 also.
I see my cards at the device manager, also installed the chipset driver, but the miner cannot start.

OverdriveNtool also detect my gpus. Change the mobo and the cpu as well, it isnt solve the issue, any idea?
I think something missing, but i dont have a clue, out of ideas Sad

Disable ULPS from regedit... also, just a little patience, it's not stuck, it just takes a little more time than usual but if you disable the ULPS then it should start faster Smiley

Just put 0 instead of 1 and do a restart.

I forget it to write, vut i also disable ULPS, i leave the miner running for 2-4 hours, and it gives, the claymore sign and pools again and again

Then maybe use DDU in Safe mode, disable ULPS again and see if it's working... if not, then is something else wrong there.

I have two rigs that have me baffled. Both are exact copies of each other, other than cards, but anyway all they do is https://ibb.co/cnLC8T which finally goes to https://ibb.co/gvf12o  The 5 minute timer just goes on and on. I have set the EnableULPS to 0 but this prob persists. Any ideas? Sorry but the forum didn't like the image host. Dunno why, but you can copy the links to see the pics.

I have no ideea other than do a DDU in safe mode, install latest drivers and set ULPS to 0 for each card. Are AMD or Nvidia? You have this issue after latest Win10 update to v1803?
Neither rig has taken the v1803 update. At this point I have tried 9 different drivers from the blockchain driver forward. I've used regedit to search "EnableULPS" and set it to zero.(This location can be in different places with different drivers, so use the regedit search feature). Rebooted and CLaymore does the same thing. Nicehash 1.9.0.3 doesn't detect any AMD cards. Right now both rigs are running the flakeyass SMOS, 6 of 8 cards on each rig. SMOS drops caards and spits out too many errors to risk running all 8.

I'm recovering from colon cancer surgery, so it is quite difficult for me to run back and forth testing rigs. I hope someone finds the solution. I did a fresh install of win10 pro disconnected from the net, stopped updates and a host of spying shit, installed drivers and all 8 are detected. Disabled ULPS, ran the ati patcher, set all the cards to compute, set virtual memory to 16k-32k. Connected the net and fired up Claymore only to see the same shit I have been seeing........it won't initialize. Tried nicehash 1.9.0.3 and it still doesn't detect the AMD cards. Back to SMOS and 6 cards until someone finds a solution.
No, it is not always in the same location. Using the newest drivers from AMD it moved from \0000 to \0001. It doesn't exist at \0000 in the latest driver. I know because I added a DWORD value for it set to 0 and that did nothing. So I used the regedit search and found it at \0001.
TigTex
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 55
Merit: 5


View Profile
June 09, 2018, 10:06:34 PM
 #24100

If you are having problems with AMD and ULPS, install windows 10 LTSB 2016. It has a 10 year support without installing a new build every 6 months and absolutely 0 windows apps that use your system's resources while mining.
Because it's based on windows 1607, you won't have any issues that windows 1803 is causing. Just install and forget, forever

.::. TigTex .::.
Good luck! Have a nice hash
Pages: « 1 ... 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 [1205] 1206 1207 1208 1209 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 1231 1232 1233 1234 1235 1236 1237 1238 1239 1240 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 1251 1252 1253 1254 1255 ... 1393 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!