Bitcoin Forum
December 17, 2017, 01:11:05 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 »
  Print  
Author Topic: [Guide] Dogie's Comprehensive ASICMiner Blade Setup  (Read 579616 times)
enginehead
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 48


View Profile
September 14, 2013, 10:26:31 PM

How come when I enter 192.168.1.254:8000 in my brower the menu doen't show up? I just get this screen: http://imgur.com/Op1aicm

Check your router. See if it shows on attached devices.
1513473065
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513473065

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513473065
Reply with quote  #2

1513473065
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513473065
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513473065

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513473065
Reply with quote  #2

1513473065
Report to moderator
xstr8guy
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 784


Glow Stick Dance!


View Profile
September 15, 2013, 12:05:49 AM

Does anyone have special instructions for new style Blades setup with the backplane?  I have a backplane coming in the mail today and don't want to blow up my rig.  Smiley

i doubt u need instructions for it ...

Oh hell!  How am I supposed to connect an ATX PSU to the funky connector on the backplane?  Searching for a converter is futile.  Do I need to buy one of those inefficient, crap server PSUs?
RicRock
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 288



View Profile
September 15, 2013, 12:08:14 AM


Oh hell!  How am I supposed to connect an ATX PSU to the funky connector on the backplane?  Searching for a converter is futile.  Do I need to buy one of those inefficient, crap server PSUs?

Looks like it has those same green connectors on either side as goes on the blade... I assume one side would be Pos and the other side Neg
daddyhutch
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 59


View Profile
September 15, 2013, 12:25:49 AM

I just received the V2 blade today.  I plugged Ethernet and 12V power just as I did for the V1 blade but I get no LED response from Blade -- just a tiny bit of heat to indicate it could be alive.  Power reads fine at 12V with a multimeter.   I assume the Ethernet lights should be flashing when the board is powered (like the V1 board).   I get 'page cannot be displayed' if I goto 192.168.1.254:8000 with a browser.  The installed fuse still tests fine with a multimeter too. Any ideas?

NOTE:  ASICminer V2 blade instructional diagram here:
http://www.minersource.net/asicminer-blade/4579132096

Voltage measured at the (-/+) pins at 12.10 volts.  Also (-) post to R2R is 1.06 volts so the board has power (using a 12V 360W power supply -- works fine for the V1 blade).  No lights on the blade or the switch port it's connected to.  Anyone ever do a hardware reset?  I wonder how long to hold pins 1&2 together for a normal hardware reset (instant? 6 seconds?).

 Undecided
xstr8guy
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 784


Glow Stick Dance!


View Profile
September 15, 2013, 12:35:50 AM


Oh hell!  How am I supposed to connect an ATX PSU to the funky connector on the backplane?  Searching for a converter is futile.  Do I need to buy one of those inefficient, crap server PSUs?

Looks like it has those same green connectors on either side as goes on the blade... I assume one side would be Pos and the other side Neg

I was hoping there's a connector adapter so I could plugin an ATX PSU into the server PSU connector.

So do you suggest I take the ATX motherboard 24 power connector and hook the 2 12v wires?  But imagine that's not enough juice for 6 new-style Blades.  So I'd need to use a bunch of PCIe cables too.  This crap is giving me hemorrhoids!  Maybe I just need to order the HP DPS 800GBA or the ATSN 7001044-Y000.

And on top of this headache, I think I received a bad Blade.  Can't get it to hash after setup.  Sad
xstr8guy
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 784


Glow Stick Dance!


View Profile
September 15, 2013, 05:39:33 AM

I just ordered this server power supply... HP DPS800GBA at Amazon for only $46.  If anyone else is interested there's only 2 left.

I just can't be bothered with trying to jerry-rig an ATX to the backplane.  I'm basically guaranteed to melt my blades if I try.   Embarrassed

Btw, got the bad Blade working by doing a hardware reset by shorting the two pins as shown in this illustration...

DakotaEllington
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


Butterflycoin.com


View Profile WWW
September 15, 2013, 07:26:35 AM

How come when I enter 192.168.1.254:8000 in my brower the menu doen't show up? I just get this screen: http://imgur.com/Op1aicm

Check your router. See if it shows on attached devices.

I already checked to make sure the cable was pluggin in, and the cord was securely in. However, I'm still getting the same screen. The light on the router that shows it's plugged in started flashing, does that mean it's attached?

Butterflycoin.com - The future looks bright
Beans
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 490



View Profile WWW
September 15, 2013, 07:46:58 AM

I just ordered this server power supply... HP DPS800GBA at Amazon for only $46.  If anyone else is interested there's only 2 left.

I just can't be bothered with trying to jerry-rig an ATX to the backplane.  I'm basically guaranteed to melt my blades if I try.   Embarrassed

Btw, got the bad Blade working by doing a hardware reset by shorting the two pins as shown in this illustration...

I got that power supply a few days ago. It's a little noisy, and you need a power cord to run it. Like a 14awg cord.

pidge
Member
**
Offline Offline

Activity: 101



View Profile
September 16, 2013, 10:40:54 AM

Maybe its an issue with the v2 blades?

Is anyone else experiencing similar issues with the new blades?

I'm having that problem - had two running just fine, then they both stopped submit work at the normal furious rate Sad  (https://bitcointalk.org/index.php?topic=294645.0)

And also trying to get bfgminer going to manage them, and it's not accepting the --http-port parameter:
Code:
C:\Program Files (x86)\BitCoin miner\bfgminer-3.2.0-win32>bfgminer.exe --http-port 8333
[2013-09-16 22:36:30] bfgminer.exe: --http-port: unrecognized option

Gah!


Agozyen
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266


Until the end


View Profile
September 16, 2013, 10:42:51 AM

How come when I enter 192.168.1.254:8000 in my brower the menu doen't show up? I just get this screen: http://imgur.com/Op1aicm

 I am getting the same thing.  Using a D=LINK DIR-655.  I get activity lights on the port on the router, and the light on the router corresponding to the blade lights up, but nothing after that.  I am using a single blade and am using an adapted Molex splitter as described at the beggining of this topic.

 I contacted the guy on ebay that I bought it from and he said to check the range from 192.168.1.200 - 220 and nothing there either.

 I am connected to the router with a 50' cable and will try a different, closer cable later as well as reset my router.




                          ▄▄███████████████████▄▄
                      ██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██████
                  ██████                          ██████
               █████                                  █████
             █████                                      █████
           ████                                            ████
         ████                                                ████
       ████                                                    ████
      ████                                                      ████
     ████                                                        ████
    ████                                                          ████
   ████            ███████████████     ███████████████             ████
  ████             ▀ █████████████▌   ▄▀ █████████████▌             ████
 ▐███             ▄▄ ▐█████████████  ███ ▐█████████████              ███▌
 ████            ▐██▌ █████████████▌ ███▌ █████████████▌             ████
 ███             ████ ▐█████████████ ▐███ ▐█████████████              ███
▐███            ▐████▌ █████████████▌ ███▌ █████████████▌             ███▌
▐███            ██████ ▐█████████████ ▐███ ▐█████████████             ███▌
▐███           ▐██████▌ █████████████▌ ███▌ █████████████▌            ███▌
▐███           ████████ ▐█████████████ ▐███ ▐█████████████            ███▌
▐███          ▐████████▌ █████████████▌ ███▌ █████████████▌           ███▌
▐███          ██████████ ▐█████████████ ▐███ ▐█████████████           ███▌
▐███         ▐██████████▌ █████████████▌ ███▌ █████████████▌          ███▌
▐███         ████████████ ▐█████████████ ▐███ ▐█████████████          ███▌
 ███        ▐████████████  █████████████▌ ███  █████████████▌         ███
 ████       █████████████  ▐█████████████ ▐██▌ ▐█████████████        ████
 ▐███      ▐█████████████   █████████████▌ ██   █████████████▌       ███▌
  ████     █████████████▌   ▐█████████████      ▐█████████████      ████
   ████    █████████████     █████████████▌      █████████████▌    ████
    ████                                                          ████
     ████                                                        ████
      ████                                                      ████
       ████                                                   █████
         ████                                                ████
           ████                                            ████
             █████                                      █████
               █████                                  █████
                  ██████                          ██████
                      ██████▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄██████
                          ▀▀███████████████████▀▀
 
Monaize
|
 
|
 
 



 
dogie
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1456


dogiecoin.com


View Profile WWW
September 16, 2013, 11:00:50 AM

How come when I enter 192.168.1.254:8000 in my brower the menu doen't show up? I just get this screen: http://imgur.com/Op1aicm

 I am getting the same thing.  Using a D=LINK DIR-655.  I get activity lights on the port on the router, and the light on the router corresponding to the blade lights up, but nothing after that.  I am using a single blade and am using an adapted Molex splitter as described at the beggining of this topic.

 I contacted the guy on ebay that I bought it from and he said to check the range from 192.168.1.200 - 220 and nothing there either.

 I am connected to the router with a 50' cable and will try a different, closer cable later as well as reset my router.

Check your router ip is actually 192.168.1.x

elbeta
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
September 16, 2013, 12:38:47 PM

Hi Friedcat,

I bought several things of asicminer to an user on ebay called ufoman2002, i think he is an excellent seller, maybe you know him.
In the things that i bought to this user, there is a Blade.
At the beginning the blade works just fine (a week ago), but now i知 getting this message:
 
Chip: OOOOOOOOOOOOOxOOOOOOOOOOxxxxOOOO
 
I was running the blade without overclocking and suddenly the hashrate become down to 9.1ghash/s and I saw the 度敗.
I did my research, i tried several things (adjusting voltage, changing clock, changing power supply, etc, etc) but I always get this five x. To compensate the losing of hashing power i overclocked the blade I知 now I知 getting 10.5 ghash/s with overclock.
Because I'm a newbie on this forum, i cannot contact direct to you, so Michael from btcguild.com it's helping me to contact you and i very grateful to him for what he is doing.
Coming back to the original topic, what do you think I should do with the blade?
Thank you and sorry for my english!! I知 from Argentina.

elbeta!
pidge
Member
**
Offline Offline

Activity: 101



View Profile
September 16, 2013, 12:49:50 PM

And also trying to get bfgminer going to manage them, and it's not accepting the --http-port parameter:
Code:
C:\Program Files (x86)\BitCoin miner\bfgminer-3.2.0-win32>bfgminer.exe --http-port 8333
[2013-09-16 22:36:30] bfgminer.exe: --http-port: unrecognized option

Gah!

Right, http-port isn't included in the Windows build.

Maybe I need to get a updated version of bfgminer on my RasPi, maybe its getwork proxy will behave?

ZBC3
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 360



View Profile
September 16, 2013, 01:27:24 PM

I received my New Blade, but am not able to get it running. I had no problems setting up the older model. It's working fine without issue. However, the new blade isn't even being recognized by my router. I've tried new power cords, cat 5 cables, changed fuses, reset the blade, and even used all the cords from the working blade but still no luck. The yellow and green lights come on next to the Ethernet port, and the green light below the Ethernet port flashes at the beginning, but doesn't light up again. Any suggestions on what I might be doing wrong?
CroverNo01
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350



View Profile
September 16, 2013, 01:52:24 PM

Update:

Proxy is back working seems to be a problem at the Slush end,

Just got my new blades and set them all up on there own IP by powering them on one by one.

Having problems with the back plane power supply though, I can't seem to get it to turn on.

I have a few set of Yellow and black cables wondering if I could rig that into the +12 Rails and the GND ?

Or figure out how to get this power supple to boot up.

Pictures:





Cheers
Agozyen
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266


Until the end


View Profile
September 16, 2013, 02:15:20 PM


Check your router ip is actually 192.168.1.x

 Fuck I'm stupid.  That was it!

Thanks Dogie!




                          ▄▄███████████████████▄▄
                      ██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██████
                  ██████                          ██████
               █████                                  █████
             █████                                      █████
           ████                                            ████
         ████                                                ████
       ████                                                    ████
      ████                                                      ████
     ████                                                        ████
    ████                                                          ████
   ████            ███████████████     ███████████████             ████
  ████             ▀ █████████████▌   ▄▀ █████████████▌             ████
 ▐███             ▄▄ ▐█████████████  ███ ▐█████████████              ███▌
 ████            ▐██▌ █████████████▌ ███▌ █████████████▌             ████
 ███             ████ ▐█████████████ ▐███ ▐█████████████              ███
▐███            ▐████▌ █████████████▌ ███▌ █████████████▌             ███▌
▐███            ██████ ▐█████████████ ▐███ ▐█████████████             ███▌
▐███           ▐██████▌ █████████████▌ ███▌ █████████████▌            ███▌
▐███           ████████ ▐█████████████ ▐███ ▐█████████████            ███▌
▐███          ▐████████▌ █████████████▌ ███▌ █████████████▌           ███▌
▐███          ██████████ ▐█████████████ ▐███ ▐█████████████           ███▌
▐███         ▐██████████▌ █████████████▌ ███▌ █████████████▌          ███▌
▐███         ████████████ ▐█████████████ ▐███ ▐█████████████          ███▌
 ███        ▐████████████  █████████████▌ ███  █████████████▌         ███
 ████       █████████████  ▐█████████████ ▐██▌ ▐█████████████        ████
 ▐███      ▐█████████████   █████████████▌ ██   █████████████▌       ███▌
  ████     █████████████▌   ▐█████████████      ▐█████████████      ████
   ████    █████████████     █████████████▌      █████████████▌    ████
    ████                                                          ████
     ████                                                        ████
      ████                                                      ████
       ████                                                   █████
         ████                                                ████
           ████                                            ████
             █████                                      █████
               █████                                  █████
                  ██████                          ██████
                      ██████▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄██████
                          ▀▀███████████████████▀▀
 
Monaize
|
 
|
 
 



 
dogie
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1456


dogiecoin.com


View Profile WWW
September 16, 2013, 02:15:45 PM


Check your router ip is actually 192.168.1.x

 Fuck I'm stupid.  That was it!

Thanks Dogie!
Np

CroverNo01
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350



View Profile
September 16, 2013, 03:33:19 PM

Needing a little help, So got the new V2 Blades 10 of them with the backplane

1 of the blades is dead for some reason so going to have to send back but is there a way to power the 9 others ones from an ATX power supply ?

How would I be able to wire them up ?

I have the backplane power supply but this seems not to be working with the boards or powering on.

Cheers
RicRock
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 288



View Profile
September 16, 2013, 03:46:23 PM


And also trying to get bfgminer going to manage them, and it's not accepting the --http-port parameter:
Code:
C:\Program Files (x86)\BitCoin miner\bfgminer-3.2.0-win32>bfgminer.exe --http-port 8333
[2013-09-16 22:36:30] bfgminer.exe: --http-port: unrecognized option

Gah!




need to compile bfgminer with the libmicrohttpd option.

No idea how to do that on windows
hendo420
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 392



View Profile WWW
September 16, 2013, 06:31:57 PM

After some more testing I'm fairly certain the blade I have and possibly all v2 blades have a weak nic.

If I put it on a cat5 cable over 50feet long the blade will receive work but not send anything back, even to a proxy on the network. My conclusion is the sending signal isnt strong enough and it is degrading before it gets back to the router causing packet loss.

42 The Meaning of Life and CryptoCurrency       http://www.coingig.com/Hendo420
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!