Bitcoin Forum
December 05, 2016, 06:49:41 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 [348] 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4818320 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1358


View Profile
September 04, 2012, 04:12:21 AM
 #6941

Using 2.7.4.

The overheat function doesn't seem to be working right.  I have it set to 85.  Twice I've found it in the low 90s and not making any effort to shut down or cool down.

M

MMinerMonitor author, monitor/auto/schedule reboots/alerts/remote/MobileMiner for Ants and Spondoolies! Latest (5.2). MPoolMonitor author, monitor stats/workers for most pools, global BTC stats (current/nxt diff/USD val/hashrate/calc)! Latest (v4.2) 
Buyer beware of Bitmain hardware and services.
1480963781
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480963781

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480963781
Reply with quote  #2

1480963781
Report to moderator
1480963781
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480963781

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480963781
Reply with quote  #2

1480963781
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480963781
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480963781

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480963781
Reply with quote  #2

1480963781
Report to moderator
1480963781
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480963781

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480963781
Reply with quote  #2

1480963781
Report to moderator
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
September 04, 2012, 05:10:05 AM
 #6942

Using 2.7.4.

The overheat function doesn't seem to be working right.  I have it set to 85.  Twice I've found it in the low 90s and not making any effort to shut down or cool down.

M
--temp-cutoff (default is 95)

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
abbeytim
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 333


View Profile
September 04, 2012, 06:30:53 AM
 #6943

having an issue

 
abbeytim
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 333


View Profile
September 04, 2012, 06:38:00 AM
 #6944

could that be a driver issue
tnkflx
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 346


View Profile
September 04, 2012, 06:41:52 AM
 #6945

could that be a driver issue

The last stable release is 2.7.5. Maybe try an upgrade first? Wink

| Operating electrum.be & us.electrum.be |
abbeytim
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 333


View Profile
September 04, 2012, 07:20:38 AM
 #6946

reinstalled drivers fixed it
 thx  Smiley
TheHarbinger
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 378


Why is it so damn hot in here?


View Profile
September 04, 2012, 10:00:15 AM
 #6947

could that be a driver issue

The last stable release is 2.7.5. Maybe try an upgrade first? Wink

Don't be an asshat.  2.7.5 is the latest release.  It is not stable for everyone.  Just because it works for you, doesn't mean that everyone else should be using it.

The last "stable release" in my case is 2.6.1., on one of my systems, and 2.5.3 on another.

12Um6jfDE7q6crm1s6tSksMvda8s1hZ3Vj
tnkflx
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 346


View Profile
September 04, 2012, 10:18:23 AM
 #6948

could that be a driver issue

The last stable release is 2.7.5. Maybe try an upgrade first? Wink

Don't be an asshat.  2.7.5 is the latest release.  It is not stable for everyone.  Just because it works for you, doesn't mean that everyone else should be using it.

Wow... rough night?

The last stable release in the 2.6 series was 2.6.6. The current last stable release is 2.7.5. Maybe help Kano and Con with debugging info if the versions you are using are stable and the latest ones don't work?

| Operating electrum.be & us.electrum.be |
mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1358


View Profile
September 04, 2012, 11:28:23 AM
 #6949

Using 2.7.4.

The overheat function doesn't seem to be working right.  I have it set to 85.  Twice I've found it in the low 90s and not making any effort to shut down or cool down.

M
--temp-cutoff (default is 95)

This is in my cgminer.conf.  This isn't enough?

"temp-cutoff" : "90",
"temp-overheat" : "85",
"temp-target" : "75",

M

MMinerMonitor author, monitor/auto/schedule reboots/alerts/remote/MobileMiner for Ants and Spondoolies! Latest (5.2). MPoolMonitor author, monitor stats/workers for most pools, global BTC stats (current/nxt diff/USD val/hashrate/calc)! Latest (v4.2) 
Buyer beware of Bitmain hardware and services.
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
September 04, 2012, 11:29:58 AM
 #6950

could that be a driver issue

The last stable release is 2.7.5. Maybe try an upgrade first? Wink

Don't be an asshat.  2.7.5 is the latest release.  It is not stable for everyone.  Just because it works for you, doesn't mean that everyone else should be using it.

Wow... rough night?

The last stable release in the 2.6 series was 2.6.6. The current last stable release is 2.7.5. Maybe help Kano and Con with debugging info if the versions you are using are stable and the latest ones don't work?
Or if anyone is interested in additions after 2.7.5 Smiley

The master branch in my git has a rather large number of commits I've worked on in the last 24 hours (and a couple before that)
The list is: debug control in the API, generic HW error handling for all devices except ztex, Diff1 information, BFL identify via a led flash, BFL throttle counter in 'notify' and a few other bit and pieces.

The pull request is here: https://github.com/ckolivas/cgminer/pull/310 that shows them all.
That is simply my master branch - and each change I've done I keep adding to that pull request.

Anyone interested in any of those additions feel free to compile my master and let me know if you have any problems.
I haven't changed the ztex code coz I don't have any ztex hardware and the original code does some weird shit dealing with HW errors - if someone has a ztex and has time to visit IRC I could add some changes in another branch and get them to test it also.

Thanks for anyone who can test this.

Edit: of course this is what I am running on my 2 rigs - BFL, and ICA+GPU

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
September 04, 2012, 11:40:22 AM
 #6951

Using 2.7.4.

The overheat function doesn't seem to be working right.  I have it set to 85.  Twice I've found it in the low 90s and not making any effort to shut down or cool down.

M
--temp-cutoff (default is 95)

This is in my cgminer.conf.  This isn't enough?

"temp-cutoff" : "90",
"temp-overheat" : "85",
"temp-target" : "75",

M
The line of code related to that specifically says if the temp is above temp-cutoff it will change the device status to RECOVERING.
That's why I suggested that.
It will show the device status as 'REST' and give a message as below.
It also requires both --auto-gpu and --auto-fan
It also requires ADL working - which you will see via the GPU showing it's temperature.
Code:
       if (engine && ga->autoengine) {
                if (temp > cgpu->cutofftemp) {
                        applog(LOG_WARNING, "Hit thermal cutoff limit on GPU %d, disabling!", gpu);
                        *denable = DEV_RECOVER;
                        newengine = ga->minspeed;

                        cgpu->device_last_not_well = time(NULL);
                        cgpu->device_not_well_reason = REASON_DEV_THERMAL_CUTOFF;
                        cgpu->dev_thermal_cutoff_count++;

Edit: of course if there is a bug and it's not working as expected in the current 2.7.5 - yep we'll need to chase it down and fix it.

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
Roland68
Member
**
Offline Offline

Activity: 103



View Profile
September 04, 2012, 12:12:16 PM
 #6952

it's working nicely in 2.7.4 ... don't know in 2.7.5
af_newbie
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 896



View Profile
September 04, 2012, 03:33:27 PM
 #6953

Using 2.7.4.

The overheat function doesn't seem to be working right.  I have it set to 85.  Twice I've found it in the low 90s and not making any effort to shut down or cool down.

M
--temp-cutoff (default is 95)

This is in my cgminer.conf.  This isn't enough?

"temp-cutoff" : "90",
"temp-overheat" : "85",
"temp-target" : "75",

M

Is the fan working? How many mining threads do you have running?  What is the status and the temperature displayed in the main cgminer window?

mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1358


View Profile
September 04, 2012, 04:17:05 PM
 #6954

Using 2.7.4.

The overheat function doesn't seem to be working right.  I have it set to 85.  Twice I've found it in the low 90s and not making any effort to shut down or cool down.

M
--temp-cutoff (default is 95)

This is in my cgminer.conf.  This isn't enough?

"temp-cutoff" : "90",
"temp-overheat" : "85",
"temp-target" : "75",

M

Is the fan working? How many mining threads do you have running?  What is the status and the temperature displayed in the main cgminer window?

Fan's working.

Two threads.

cgminer is happily mining away, listing it at 92C when I find it.  No indication it found anything wrong.  Fan no higher than the 60% I left it at.

M

MMinerMonitor author, monitor/auto/schedule reboots/alerts/remote/MobileMiner for Ants and Spondoolies! Latest (5.2). MPoolMonitor author, monitor stats/workers for most pools, global BTC stats (current/nxt diff/USD val/hashrate/calc)! Latest (v4.2) 
Buyer beware of Bitmain hardware and services.
crazyates
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 938



View Profile
September 04, 2012, 04:20:53 PM
 #6955

Fan no higher than the 60% I left it at.

M

Why only 60% fan? You might need to bump that a little higher.

Tips? 1crazy8pMqgwJ7tX7ZPZmyPwFbc6xZKM9
Previous Trade History - Sale Thread
ralree
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518


Manateeeeeeees


View Profile
September 04, 2012, 05:01:39 PM
 #6956

My reject rates have gone to almost 2% according to cgminer after going from 2.7.0 -> 2.7.5.  The weird part is my pool (bitminter) has them at 0, so that's a plus.  How can I figure out what's happening here?

cgminer seems to be reporting lots of Duplicates (many more than usual).

1MANaTeEZoH4YkgMYz61E5y4s9BYhAuUjG
mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1358


View Profile
September 04, 2012, 05:29:36 PM
 #6957

Fan no higher than the 60% I left it at.

M

Why only 60% fan? You might need to bump that a little higher.

I don't run any of my GPUs above 60%.  All but this one do just fine between 50 and 60%.  Most run in a very cooled environment (air conditioning blowing right on them), "free" from any chasis with a box fan blowing on them.  They usually run high 60s, low 70s.  This one is in my main workstation, which has cooling issues.  Usually 60% is fine, sometimes I can do 50-55% w/o a problem.  However, twice recently I found it in the low 90s, and cgminer seemed oblivious to it, even though it clearly showed the temp on the screen in cgminer.

M


MMinerMonitor author, monitor/auto/schedule reboots/alerts/remote/MobileMiner for Ants and Spondoolies! Latest (5.2). MPoolMonitor author, monitor stats/workers for most pools, global BTC stats (current/nxt diff/USD val/hashrate/calc)! Latest (v4.2) 
Buyer beware of Bitmain hardware and services.
crazyates
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 938



View Profile
September 04, 2012, 06:02:15 PM
 #6958

Fan no higher than the 60% I left it at.

M

Why only 60% fan? You might need to bump that a little higher.

I don't run any of my GPUs above 60%.  All but this one do just fine between 50 and 60%.  Most run in a very cooled environment (air conditioning blowing right on them), "free" from any chasis with a box fan blowing on them.  They usually run high 60s, low 70s.  This one is in my main workstation, which has cooling issues.  Usually 60% is fine, sometimes I can do 50-55% w/o a problem.  However, twice recently I found it in the low 90s, and cgminer seemed oblivious to it, even though it clearly showed the temp on the screen in cgminer.

M


Well there you go. You just answered your own question. If all your caseless, air conditioned GPUs do fine with 60% fan, but your workstation GPU (which has cooling issues) isn't fine with 60%, then I say again, bump up the fan speed! "--auto-fan --gpu-fan 25-75".

Tips? 1crazy8pMqgwJ7tX7ZPZmyPwFbc6xZKM9
Previous Trade History - Sale Thread
mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1358


View Profile
September 04, 2012, 07:48:45 PM
 #6959

Quote
I don't run any of my GPUs above 60%.  All but this one do just fine between 50 and 60%.  Most run in a very cooled environment (air conditioning blowing right on them), "free" from any chasis with a box fan blowing on them.  They usually run high 60s, low 70s.  This one is in my main workstation, which has cooling issues.  Usually 60% is fine, sometimes I can do 50-55% w/o a problem.  However, twice recently I found it in the low 90s, and cgminer seemed oblivious to it, even though it clearly showed the temp on the screen in cgminer.

M

Well there you go. You just answered your own question. If all your caseless, air conditioned GPUs do fine with 60% fan, but your workstation GPU (which has cooling issues) isn't fine with 60%, then I say again, bump up the fan speed! "--auto-fan --gpu-fan 25-75".

My question wasn't why it's overheating, my question was why didn't cgminer shut down when it exceeded my threshold?  Obviously I can speed the fan up, and obviously I don't want to otherwise I would!!

M

MMinerMonitor author, monitor/auto/schedule reboots/alerts/remote/MobileMiner for Ants and Spondoolies! Latest (5.2). MPoolMonitor author, monitor stats/workers for most pools, global BTC stats (current/nxt diff/USD val/hashrate/calc)! Latest (v4.2) 
Buyer beware of Bitmain hardware and services.
TheHarbinger
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 378


Why is it so damn hot in here?


View Profile
September 04, 2012, 07:58:16 PM
 #6960

Quote
I don't run any of my GPUs above 60%.  All but this one do just fine between 50 and 60%.  Most run in a very cooled environment (air conditioning blowing right on them), "free" from any chasis with a box fan blowing on them.  They usually run high 60s, low 70s.  This one is in my main workstation, which has cooling issues.  Usually 60% is fine, sometimes I can do 50-55% w/o a problem.  However, twice recently I found it in the low 90s, and cgminer seemed oblivious to it, even though it clearly showed the temp on the screen in cgminer.

M

Well there you go. You just answered your own question. If all your caseless, air conditioned GPUs do fine with 60% fan, but your workstation GPU (which has cooling issues) isn't fine with 60%, then I say again, bump up the fan speed! "--auto-fan --gpu-fan 25-75".

My question wasn't why it's overheating, my question was why didn't cgminer shut down when it exceeded my threshold?  Obviously I can speed the fan up, and obviously I don't want to otherwise I would!!

M

It's overheating because you don't have auto-fan and auto-gpu turned on.  You have told cgminer to run your GPU at a set clock speed, with a set fan speed, and that's exactly what it's doing.  It will happily continue to do so until you GPU bursts into flame. The temp settings don't mean anything if you aren't allowing cgminer to control the temperature.

Just another case of operator error.

12Um6jfDE7q6crm1s6tSksMvda8s1hZ3Vj
Pages: « 1 ... 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 [348] 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!