Bitcoin Forum
December 10, 2016, 05:18:49 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 [376] 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4825833 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
October 12, 2012, 12:32:04 AM
 #7501

--fix-protocol on windows 2.8.2 works and is submitting shares. If I try to let it default to stratum it's a no go.
Stratum works in 2.8.1 hope this helps.

Thanks, that's what I needed to know. I'm guessing the target generation code doesn't work in windows. Will rework soon.
Found the bug which would affect windows and it was a trivial typo change. I will rush out yet another release, correcting this and dynamic intensity mode today.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481347129
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481347129

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481347129
Reply with quote  #2

1481347129
Report to moderator
1481347129
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481347129

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481347129
Reply with quote  #2

1481347129
Report to moderator
AxelMi
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 43


View Profile
October 12, 2012, 07:49:08 AM
 #7502

--Fix-protocol brings 2.8.2 with my own driver to run. Now it works with external Proxy like expecteded. It works with Diff 16.
When i try with the internal stratum protocol, it only shows diff 1 and never goes up.

Has anybody tested the stratum implementation on an ARM7 ?
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
October 12, 2012, 10:05:48 AM
 #7503

New version: 2.8.3, 12th October 2012

Fixed a critical windows bug and added some goodies. Hopefully this version brings us close to making a stratum capable release the current stable version.


Human readable changelog
Fixed the windows bug in 2.8.2 which made it submit no shares.
Fixed the bug with dynamic intensity which would make it go straight to 14 and get stuck there.
Updated the device display code now to be able to show kilo/mega/giga/tera/peta/exa when the value is too high, thus supporting hashrates of devices up to exahashes (10^18).
Cgminer now displays the actual share difficulty target it hit as well as the current pool difficulty like so:
Code:
[2012-10-12 21:00:31] Accepted 2687d42a Diff 6/3 GPU 1 pool 2
 [2012-10-12 21:00:41] Accepted 00f98044 Diff 262/3 GPU 3 pool 2
 [2012-10-12 21:00:45] Accepted 3840818b Diff 4/3 GPU 2 pool 2
 [2012-10-12 21:00:55] Accepted 35777786 Diff 4/3 GPU 1 pool 2


Full changelog
- Left align values that are suffix_string generated.
- Share_diff should not be converting the work data to hex.
- Off by one error.
- Prevent overflows of the port char array in extract_sockaddr.
- Disable stratum detection with scrypt.
- Use the suffix string function when displaying device hashrates.
- Be consistent with the get_statline function.
- Use the suffix string function for displaying hashrate with 4 significant
digits.
- Display the actual share diff next to the pool required diff, using a suffix
creation function to prevent values of >1000 being shown in their entirety.
- Fix 4 * 0 being 0 that would break dynamic intensity mode.
- Fix wrong byteswap macro being used on mingw32 which was breaking target
generation on stratum.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
October 12, 2012, 10:06:48 AM
 #7504

cut/paste ...

2.8.3
An Xubuntu 11.04 x86_64 executable is in my github downloads called cgminer-2.8.3a
https://github.com/kanoi/cgminer/downloads
(it also works on Fedora 16 and 17)

For anyone who didn't realise, it's just the executable file to put in place of 'cgminer'
Nothing else needs changing
First get and extract the full binary release from ckolivas and then copy my file in place of 'cgminer'

No problems so far on my BFL or my '2xGPU+2xIcarus' (for 20 minutes so far) on normal pools

The same configure options as cvolivas' binary version
In case anyone was wondering:
CFLAGS="-O2 -W -Wall" ./autogen.sh --enable-icarus --enable-bitforce --enable-ztex --enable-modminer --enable-scrypt
make clean
make

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
Badonkadonk
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 560



View Profile
October 12, 2012, 11:05:24 AM
 #7505

ok, so im dragging my gaming rig in to mining aswell, but im having some trouble finding out how to only mine on 1 card while gaming,

im running this while not gaming "cgminer -o us2.eclipsemc.com:8337 -u xxxxxx -p xxxxx --shaders 1792 --intensity 12 --worksize 256 -v 1"

but how can i cut out gpu 0 when running bf3?

burger
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 195


View Profile
October 12, 2012, 11:08:48 AM
 #7506

New version: 2.8.3, 12th October 2012

Fixed a critical windows bug and added some goodies. Hopefully this version brings us close to making a stratum capable release the current stable version.

...

Thanx for the fast updates.
I replaced libpdcurses.dll that AVG virus warns about to other that AVG likes, and cgminer is still running fine =)

AxelMi
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 43


View Profile
October 12, 2012, 11:14:37 AM
 #7507

I still have problems with 2.8.3.
Now i made a logfile : blogya.de/downloadsonlyforyou/logfile.txt
I crosscompile it for ARM7 maybe that is the problem.

is it normal, that in stratum protocol the nonce is different endian, than the nonce that is submitted by the worker ?

 [2012-10-12 12:49:27] Pushing submit work to work thread
 [2012-10-12 12:49:27] (3:5) submitted de65d291
 [2012-10-12 12:49:27] (3): entering poll loop
 [2012-10-12 12:49:27] (10): entering poll loop
 [2012-10-12 12:49:27] Popping work to work thread
 [2012-10-12 12:49:27] Creating extra submit work thread
 [2012-10-12 12:49:27] Submitting share 241c7c3e to pool 0
 [2012-10-12 12:49:27] SEND: {"params": ["MyUsername", "43402", "00000000", "5077f59c", "91d265de"], "id": 5, "method": "mining.submit"}

Later in the log you can see, that my driver is working together with 50BTC.com

Any Ideas ?
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
October 12, 2012, 11:27:14 AM
 #7508

ok, so im dragging my gaming rig in to mining aswell, but im having some trouble finding out how to only mine on 1 card while gaming,

im running this while not gaming "cgminer -o us2.eclipsemc.com:8337 -u xxxxxx -p xxxxx --shaders 1792 --intensity 12 --worksize 256 -v 1"

but how can i cut out gpu 0 when running bf3?

Two options:

-i d,12,12,12,12,12 (however many gpus you have) - if dynamic works OK on your setup

Or run it as you were and when you want to play BF3, if you want to totally disable GPU0 mining you can via the screen or the API
screen: G D 0
API: java API "gpudisable|0"

and enable again
screen: G E 0
API: java API "gpuenable|0"

... API requires privileged access enabled.
Also miner.php has a enable/disable button if it has API privileged access ...
and set
$readonly = false;

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
Badonkadonk
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 560



View Profile
October 12, 2012, 11:31:59 AM
 #7509

ok, so im dragging my gaming rig in to mining aswell, but im having some trouble finding out how to only mine on 1 card while gaming,

im running this while not gaming "cgminer -o us2.eclipsemc.com:8337 -u xxxxxx -p xxxxx --shaders 1792 --intensity 12 --worksize 256 -v 1"

but how can i cut out gpu 0 when running bf3?

Two options:

-i d,12,12,12,12,12 (however many gpus you have) - if dynamic works OK on your setup

Or run it as you were and when you want to play BF3, if you want to totally disable GPU0 mining you can via the screen or the API
screen: G D 0
API: java API "gpudisable|0"

and enable again
screen: G E 0
API: java API "gpuenable|0"

thank you verry much mate Smiley

kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
October 12, 2012, 11:34:15 AM
 #7510

Also what I edited my post - but after you read it:

... API requires privileged access enabled.
Also miner.php has a enable/disable button if it has API privileged access ...
and set
$readonly = false;

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
October 12, 2012, 11:34:56 AM
 #7511

I still have problems with 2.8.3.
Now i made a logfile : blogya.de/downloadsonlyforyou/logfile.txt
I crosscompile it for ARM7 maybe that is the problem.

is it normal, that in stratum protocol the nonce is different endian, than the nonce that is submitted by the worker ?

 [2012-10-12 12:49:27] Pushing submit work to work thread
 [2012-10-12 12:49:27] (3:5) submitted de65d291
 [2012-10-12 12:49:27] (3): entering poll loop
 [2012-10-12 12:49:27] (10): entering poll loop
 [2012-10-12 12:49:27] Popping work to work thread
 [2012-10-12 12:49:27] Creating extra submit work thread
 [2012-10-12 12:49:27] Submitting share 241c7c3e to pool 0
 [2012-10-12 12:49:27] SEND: {"params": ["MyUsername", "43402", "00000000", "5077f59c", "91d265de"], "id": 5, "method": "mining.submit"}

Later in the log you can see, that my driver is working together with 50BTC.com

Any Ideas ?
Are you saying your shares get refused? It is possible that it's an endian issue to do with ARM indeed.

These are the lines that convert the nonce value to a hex value to send to the server in cgminer.c:2849 if you wish to play...
Code:
nonce = *((uint32_t *)(work->data + 76));
noncehex = bin2hex((const unsigned char *)&nonce, 4);

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
rav3n_pl
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1320


Don`t panic! Organize!


View Profile
October 12, 2012, 12:07:58 PM
 #7512

Trying to compile on windows, it not see OpenCL...
Drivers installed, SDK etc installed, files copied...
Any ideas?

CFLAGS="-O2 -msse2" ./configure --enable-scrypt --enable-cpumining

Code:
------------------------------------------------------------------------
cgminer 2.8.3
------------------------------------------------------------------------


Configuration Options Summary:

  curses.TUI...........: FOUND: pdcurses
  OpenCL...............: NOT FOUND. GPU mining support DISABLED
  scrypt...............: Disabled (needs OpenCL)
  ADL..................: SDK NOT found, GPU monitoring support DISABLED

  BitForce.FPGAs.......: Disabled
  Icarus.FPGAs.........: Disabled
  ModMiner.FPGAs.......: Disabled
  Ztex.FPGAs...........: Disabled

  CPU Mining...........: Enabled
  ASM.(for CPU mining).: false

Compilation............: make (or gmake)
  CPPFLAGS.............:
  CFLAGS...............: -O2 -msse2
  LDFLAGS..............:
  LDADD................:  -LC:/MinGW/lib -lcurl -lcurldll   compat/jansson/libja
nsson.a -lpthread    -lws2_32 -lm

Installation...........: make install (as root if needed, with 'su' or 'sudo')
  prefix...............: /usr/local

1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  Bitcoin stuff on my OneDrive
My RPC CoinControl for any coin https://bitcointalk.org/index.php?topic=929954
My SatoshDice bot https://bitcointalk.org/index.php?topic=897685
rcocchiararo
Member
**
Offline Offline

Activity: 72


View Profile
October 12, 2012, 12:46:10 PM
 #7513

I have 2 rigs with 2 gpus each (2 5830 and one with a 5830 and a 5850).

ONe has debian and the other ubuntu... both 32bits Tongue

is there any place to get precompiled binaries ? i compiled up to 2.3.something, and stoped Tongue

It was ... complicated xD

Might as well format the hell out of them and install ubuntu 12.04 x64, but that would take some time Tongue (and me getting to my parents home).
louisBSAS
Member
**
Offline Offline

Activity: 89



View Profile
October 12, 2012, 01:11:31 PM
 #7514

I have three rigs - all Ubuntu 10.04LTS - ADL4.0 - SDK2.4 - and I followed the same instructions as everyone....

Why do these look different - (I don't get the nice layout on one of my rigs)Huh

Any ideas - anyone?


Mining at : 12t4H9FdmimXvjMLPzgxCTs3Mwi7LWcnro
Bitmessage: BM-2D8F9QZnigjB3ovYUGwTSQWiubzhz6VmhD
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
October 12, 2012, 01:27:12 PM
 #7515

I have three rigs - all Ubuntu 10.04LTS - ADL4.0 - SDK2.4 - and I followed the same instructions as everyone....

Why do these look different - (I don't get the nice layout on one of my rigs)Huh

Any ideas - anyone?
It looks like you didn't have curses-development files installed when building cgminer on that rig.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
October 12, 2012, 01:36:13 PM
 #7516

I have 2 rigs with 2 gpus each (2 5830 and one with a 5830 and a 5850).

ONe has debian and the other ubuntu... both 32bits Tongue

is there any place to get precompiled binaries ? i compiled up to 2.3.something, and stoped Tongue

It was ... complicated xD

Might as well format the hell out of them and install ubuntu 12.04 x64, but that would take some time Tongue (and me getting to my parents home).
Yes ... reinstall to x64 Tongue

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
louisBSAS
Member
**
Offline Offline

Activity: 89



View Profile
October 12, 2012, 01:40:09 PM
 #7517

I have three rigs - all Ubuntu 10.04LTS - ADL4.0 - SDK2.4 - and I followed the same instructions as everyone....

Why do these look different - (I don't get the nice layout on one of my rigs)Huh

Any ideas - anyone?
It looks like you didn't have curses-development files installed when building cgminer on that rig.

That would be a quick fix - Will rebuild this evening - Thanks!
(Great piece of code BTW - expect a donation)

Mining at : 12t4H9FdmimXvjMLPzgxCTs3Mwi7LWcnro
Bitmessage: BM-2D8F9QZnigjB3ovYUGwTSQWiubzhz6VmhD
PandaMiner
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


I got scammed Jan2014


View Profile WWW
October 12, 2012, 03:55:10 PM
 #7518

im running this while not gaming "cgminer -o us2.eclipsemc.com:8337 -u xxxxxx -p xxxxx --shaders 1792 --intensity 12 --worksize 256 -v 1"

but how can i cut out gpu 0 when running bf3?

An alternate method that Kano didn't suggest is in the command line, use --device 1[,2,3,4,n] to turn "OFF" device 0, which is GPU 0.  If you are using batch files to start cgminer, use two files, one for gaming with "--device 1" and one for when not gaming.

My Litecoin address: Lf9WKM61AhmXchG2Ph2cftHKSQhxHutcdk
My Bitcoin address: 1Hwem4GSQWPCtBTKcSpXg2jYwxF6PtTjZx
--> Have you tried Triplemining.com? <--
sharky112065
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 383



View Profile
October 12, 2012, 04:20:45 PM
 #7519

New version: 2.8.3, 12th October 2012

Fixed a critical windows bug and added some goodies. Hopefully this version brings us close to making a stratum capable release the current stable version.

...

Thanx for the fast updates.
I replaced libpdcurses.dll that AVG virus warns about to other that AVG likes, and cgminer is still running fine =)

http://www.youtube.com/watch?v=BNsrK6P9QvI&noredirect=1

Or you could have just read the README which shows you that it is a false positive and setup AVG to ignore it. Or you could have read this forum thread and also come to the same conclusion.

Donations welcome: 12KaKtrK52iQjPdtsJq7fJ7smC32tXWbWr
burger
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 195


View Profile
October 12, 2012, 06:47:37 PM
 #7520

New version: 2.8.3, 12th October 2012

Fixed a critical windows bug and added some goodies. Hopefully this version brings us close to making a stratum capable release the current stable version.

...

Thanx for the fast updates.
I replaced libpdcurses.dll that AVG virus warns about to other that AVG likes, and cgminer is still running fine =)

http://www.youtube.com/watch?v=BNsrK6P9QvI&noredirect=1

Or you could have just read the README which shows you that it is a false positive and setup AVG to ignore it. Or you could have read this forum thread and also come to the same conclusion.

I have read the README and the forums... just that now I don't get that false positive at all =)

Pages: « 1 ... 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 [376] 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!