Bitcoin Forum
December 04, 2016, 10:27:40 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 [398] 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4817488 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
rav3n_pl
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1320


Don`t panic! Organize!


View Profile
November 12, 2012, 01:26:55 PM
 #7941

Hi.
Small reminder: "Q:" is still very wrong.

Code:
cgminer version 2.9.3 - Started: [2012-11-12 11:10:19]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):14.55M (avg):14.63Mh/s | Q:4  A:31  R:6  HW:0  E:775%  U:0.2/m
 TQ: 0  ST: 1  SS: 0  DW: 3  NB: 21  LW: 2774  GF: 0  RF: 0  WU: 0.2
 Connected to rav3n.dtdns.net with LP as user toy.gpu
 Block: 02fc0fe59a06045dd6cfdc3c...  Started: [14:07:12]  Best share: 101
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0:  55.0C  85%    | 14.37M/14.63Mh/s | A:31 R:6 HW:0 U:0.16/m I: 4
--------------------------------------------------------------------------------

 [2012-11-12 14:17:12] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
 [2012-11-12 14:17:23] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
 [2012-11-12 14:17:24] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
 [2012-11-12 14:17:32] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
It is p2pool, so longpool every 10sec, 21 new blocks in mean time but Q is only 4 and E is hitting roof on this small MH/s


1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  Bitcoin stuff on my OneDrive
My RPC CoinControl for any coin https://bitcointalk.org/index.php?topic=929954
My SatoshDice bot https://bitcointalk.org/index.php?topic=897685
1480890460
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480890460

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480890460
Reply with quote  #2

1480890460
Report to moderator
1480890460
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480890460

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480890460
Reply with quote  #2

1480890460
Report to moderator
1480890460
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480890460

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480890460
Reply with quote  #2

1480890460
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480890460
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480890460

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480890460
Reply with quote  #2

1480890460
Report to moderator
1480890460
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480890460

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480890460
Reply with quote  #2

1480890460
Report to moderator
1480890460
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480890460

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480890460
Reply with quote  #2

1480890460
Report to moderator
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Think for yourself


View Profile
November 12, 2012, 01:57:47 PM
 #7942

Hi.
Small reminder: "Q:" is still very wrong.

Code:
cgminer version 2.9.3 - Started: [2012-11-12 11:10:19]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):14.55M (avg):14.63Mh/s | Q:4  A:31  R:6  HW:0  E:775%  U:0.2/m
 TQ: 0  ST: 1  SS: 0  DW: 3  NB: 21  LW: 2774  GF: 0  RF: 0  WU: 0.2
 Connected to rav3n.dtdns.net with LP as user toy.gpu
 Block: 02fc0fe59a06045dd6cfdc3c...  Started: [14:07:12]  Best share: 101
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0:  55.0C  85%    | 14.37M/14.63Mh/s | A:31 R:6 HW:0 U:0.16/m I: 4
--------------------------------------------------------------------------------

 [2012-11-12 14:17:12] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
 [2012-11-12 14:17:23] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
 [2012-11-12 14:17:24] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
 [2012-11-12 14:17:32] LONGPOLL from pool 0 requested work restart
It is p2pool, so longpool every 10sec, 21 new blocks in mean time but Q is only 4 and E is hitting roof on this small MH/s



Don't know what's wrong with that.  Seems to me to be a good thing if P2pool is using rolltime.

But I have a question, why is P2pool sending a LP every 10 seconds?

Sorry to be off topic, again, but this seems to be a huge waste of work.

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
rav3n_pl
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1320


Don`t panic! Organize!


View Profile
November 12, 2012, 02:07:29 PM
 #7943

Hi.
Small reminder: "Q:" is still very wrong.
(...)
It is p2pool, so longpool every 10sec, 21 new blocks in mean time but Q is only 4 and E is hitting roof on this small MH/s

Don't know what's wrong with that.  Seems to me to be a good thing if P2pool is using rolltime.

But I have a question, why is P2pool sending a LP every 10 seconds?

Sorry to be off topic, again, but this seems to be a huge waste of work.
1. Even if it is using rolltime Q should be at lease eqal to NB (in 1000% it is different work)
2. Read about p2pool Smiley we are mining payuout blockchain which have 10sec blocks.
3. Waste of work only if miner config is wrong or you have FPGA that cant handle quick longpools. Works fine on all GPUs.

1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  Bitcoin stuff on my OneDrive
My RPC CoinControl for any coin https://bitcointalk.org/index.php?topic=929954
My SatoshDice bot https://bitcointalk.org/index.php?topic=897685
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Think for yourself


View Profile
November 12, 2012, 02:14:05 PM
 #7944

1. Even if it is using rolltime Q should be at lease eqal to NB (in 1000% it is different work)
2. Read about p2pool Smiley we are mining payuout blockchain which have 10sec blocks.

Ah, will do,
Thanks,
Sam

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1358


View Profile
November 12, 2012, 04:44:23 PM
 #7945

Code:
cgminer version 2.9.3 - Started: [2012-11-11 09:58:17]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):1.861G (avg):1.977Gh/s | Q:10541  A:41716  R:30  HW:0  E:396%  U:27.3/m
 TQ: 0  ST: 7  SS: 0  DW: 10073  NB: 147  LW: 45606  GF: 0  RF: 0  WU: 27.4
 Connected to stratum.ozco.in with stratum as user xxxxxxxxxx
 Block: 03e59dea4a91e310f7d9b4e0...  Started: [11:03:55]  Best share: 80.3K
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0:  73.0C 3040RPM | 660.1M/660.9Mh/s | A:13923 R:13 HW:0 U:  9.12/m I: 9
 GPU 1:  73.0C 2754RPM | 655.5M/654.2Mh/s | A:13892 R: 6 HW:0 U:  9.10/m I: 9
 GPU 2:  73.0C 2518RPM | 661.7M/662.5Mh/s | A:13901 R:11 HW:0 U:  9.11/m I: 9
--------------------------------------------------------------------------------

 [2012-11-12 11:24:59] Failed to submit stratum share to pool 0
 [2012-11-12 11:24:59] Failed to submit stratum share to pool 0
 [2012-11-12 11:24:59] Failed to submit stratum share to pool 0
 [2012-11-12 11:24:59] Failed to submit stratum share to pool 0
 [2012-11-12 11:24:59] Failed to submit stratum share to pool 0
 [2012-11-12 11:24:59] Failed to submit stratum share to pool 0
 [2012-11-12 11:24:59] Failed to submit stratum share to pool 0
 [2012-11-12 11:24:59] Failed to submit stratum share to pool 0
 [2012-11-12 11:24:59] Failed to submit stratum share to pool 0
 [2012-11-12 11:24:59] Lost 15 shares due to stratum disconnect on pool 0
 [2012-11-12 11:24:59] Failed to submit stratum share to pool 0

Windows doesn't tell me much other than it stopped working and to click close.

M

MMinerMonitor author, monitor/auto/schedule reboots/alerts/remote/MobileMiner for Ants and Spondoolies! Latest (5.2). MPoolMonitor author, monitor stats/workers for most pools, global BTC stats (current/nxt diff/USD val/hashrate/calc)! Latest (v4.2) 
Buyer beware of Bitmain hardware and services.
fabrizziop
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602



View Profile
November 12, 2012, 08:32:53 PM
 #7946

Someone please tell me I'm not the only one that haves CGMiner crashed when internet connection is down. As soon as I unplug my ethernet cable, cgminer crashes. Turn off ADSL modem, CGMiner crashes.
SAC
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 322


View Profile
November 12, 2012, 09:09:44 PM
 #7947

Someone please tell me I'm not the only one that haves CGMiner crashed when internet connection is down. As soon as I unplug my ethernet cable, cgminer crashes. Turn off ADSL modem, CGMiner crashes.

Looks like you may be it has not happened recently but any time in the past when I have had to reboot my cable modem cgminer just tells me it has lost connection with pool when the modem comes back up the miner sees the connection gets work then starts mining, last time I rebooted it was couple weeks ago.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
November 12, 2012, 09:10:31 PM
 #7948

I cannot reproduce the windows crashes as the only machine I have that can run windows can barely mine at all.

If you are having windows crashes, I need your help to debug the issues.

See here for how you can help:
http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/debug/

If you have a reliable test case that crashes cgminer then you are the person most likely to be able to help me fix it.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Luke-Jr
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2086



View Profile
November 12, 2012, 09:14:14 PM
 #7949

I've had some safeguards against the "lost connection" crash in BFGMiner for a while. If anyone wants to tell Con (he likes to ignore me), the problem is that the submission threads pile up (as they sit around trying to retry) and Windows doesn't like having a lot of threads.

SAC
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 322


View Profile
November 12, 2012, 09:17:06 PM
 #7950

I've had some safeguards against the "lost connection" crash in BFGMiner for a while. If anyone wants to tell Con (he likes to ignore me), the problem is that the submission threads pile up (as they sit around trying to retry) and Windows doesn't like having a lot of threads.

Figures it would be windows problem, no wonder I have never seen it. And there you are quoted so he sees it..
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
November 12, 2012, 11:13:09 PM
 #7951

I've had some safeguards against the "lost connection" crash in BFGMiner for a while. If anyone wants to tell Con (he likes to ignore me), the problem is that the submission threads pile up (as they sit around trying to retry) and Windows doesn't like having a lot of threads.

Figures it would be windows problem, no wonder I have never seen it. And there you are quoted so he sees it..
That's helpful indeed.

However it does not change the fact that I'd really appreciate it if at least *one* of the users out there getting crashes at least tried to help me get debugging info.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
crazyates
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 938



View Profile
November 12, 2012, 11:23:45 PM
 #7952

I've had some safeguards against the "lost connection" crash in BFGMiner for a while. If anyone wants to tell Con (he likes to ignore me), the problem is that the submission threads pile up (as they sit around trying to retry) and Windows doesn't like having a lot of threads.
Figures it would be windows problem, no wonder I have never seen it. And there you are quoted so he sees it..
That's helpful indeed.

However it does not change the fact that I'd really appreciate it if at least *one* of the users out there getting crashes at least tried to help me get debugging info.
I set it up, but it appears to take time for this problem to come up. I'll let you know when I have something.

Tips? 1crazy8pMqgwJ7tX7ZPZmyPwFbc6xZKM9
Previous Trade History - Sale Thread
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
November 12, 2012, 11:34:19 PM
 #7953

I set it up, but it appears to take time for this problem to come up. I'll let you know when I have something.
Much appreciated! Occasionally nothing useful comes from the information, or windows decides to disable the debugger, but at least we have tried.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
crazyates
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 938



View Profile
November 13, 2012, 12:32:19 AM
 #7954

I set it up, but it appears to take time for this problem to come up. I'll let you know when I have something.
Much appreciated! Occasionally nothing useful comes from the information, or windows decides to disable the debugger, but at least we have tried.
Quote
cgminer-db.exe caused an Access Violation at location 63656e6e Reading from location 63656e6e.

Registers:
eax=00000000 ebx=070fd26c ecx=070fd72d edx=070fd72e esi=6f43203a edi=070fd77c
eip=772015de esp=070fd258 ebp=00002746 iopl=0         nv up ei pl zr na po nc
cs=0023  ss=002b  ds=002b  es=002b  fs=0053  gs=002b             efl=00000246

Call stack:
772015DE  ntdll.dll:772015DE  ZwRaiseException
771F014E  ntdll.dll:771F014E  KiUserExceptionDispatcher
070FD26C
070FD2BC

Tips? 1crazy8pMqgwJ7tX7ZPZmyPwFbc6xZKM9
Previous Trade History - Sale Thread
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
November 13, 2012, 12:40:22 AM
 #7955

I set it up, but it appears to take time for this problem to come up. I'll let you know when I have something.
Much appreciated! Occasionally nothing useful comes from the information, or windows decides to disable the debugger, but at least we have tried.
Quote
cgminer-db.exe caused an Access Violation at location 63656e6e Reading from location 63656e6e.

Registers:
eax=00000000 ebx=070fd26c ecx=070fd72d edx=070fd72e esi=6f43203a edi=070fd77c
eip=772015de esp=070fd258 ebp=00002746 iopl=0         nv up ei pl zr na po nc
cs=0023  ss=002b  ds=002b  es=002b  fs=0053  gs=002b             efl=00000246

Call stack:
772015DE  ntdll.dll:772015DE  ZwRaiseException
771F014E  ntdll.dll:771F014E  KiUserExceptionDispatcher
070FD26C
070FD2BC
Did it not give you the option to debug it when it crashed?  Huh

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Krak
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 591



View Profile WWW
November 13, 2012, 02:25:55 AM
 #7956

I've been getting this a lot with 2.9.3. It seems to be mistakenly marking pools as down now. This is also the case with us1.ozco.in, but that one isn't showing as alive at all now.

Code:
[2012-11-12 21:21:30] Pool 2 http://mtred.com:8337 not responding!
[2012-11-12 21:21:31] Accepted 7e2684c5 Diff 2/1 GPU 0 pool 0
[2012-11-12 21:21:43] Accepted 066a52b0 Diff 39/1 GPU 1 pool 0
[2012-11-12 21:21:58] Accepted bcddcf15 Diff 1/1 GPU 1 pool 0
[2012-11-12 21:22:00] Accepted f9598f8b Diff 1/1 GPU 0 pool 0
[2012-11-12 21:22:05] Accepted b7fda617 Diff 1/1 GPU 1 pool 0
[2012-11-12 21:22:05] Accepted 1f56781f Diff 8/1 GPU 1 pool 0
[2012-11-12 21:22:07] Accepted e80c0acb Diff 1/1 GPU 1 pool 0
[2012-11-12 21:22:09] Accepted 5bc7ca5d Diff 2/1 GPU 0 pool 0
[2012-11-12 21:22:19] Accepted 680e27ba Diff 2/1 GPU 0 pool 0
[2012-11-12 21:22:20] Accepted 39c4a74f Diff 4/1 GPU 1 pool 0
[2012-11-12 21:22:29] Accepted 8fbc63d7 Diff 1/1 GPU 1 pool 0
[2012-11-12 21:22:34] Pool 2 http://mtred.com:8337 alive

BTC: 1KrakenLFEFg33A4f6xpwgv3UUoxrLPuGn
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
November 13, 2012, 02:30:08 AM
 #7957

I've been getting this a lot with 2.9.3. It seems to be mistakenly marking pools as down now. This is also the case with us1.ozco.in, but that one isn't showing as alive at all now.

Code:
[2012-11-12 21:21:30] Pool 2 http://mtred.com:8337 not responding!
[2012-11-12 21:21:31] Accepted 7e2684c5 Diff 2/1 GPU 0 pool 0
[2012-11-12 21:21:43] Accepted 066a52b0 Diff 39/1 GPU 1 pool 0
[2012-11-12 21:21:58] Accepted bcddcf15 Diff 1/1 GPU 1 pool 0
[2012-11-12 21:22:00] Accepted f9598f8b Diff 1/1 GPU 0 pool 0
[2012-11-12 21:22:05] Accepted b7fda617 Diff 1/1 GPU 1 pool 0
[2012-11-12 21:22:05] Accepted 1f56781f Diff 8/1 GPU 1 pool 0
[2012-11-12 21:22:07] Accepted e80c0acb Diff 1/1 GPU 1 pool 0
[2012-11-12 21:22:09] Accepted 5bc7ca5d Diff 2/1 GPU 0 pool 0
[2012-11-12 21:22:19] Accepted 680e27ba Diff 2/1 GPU 0 pool 0
[2012-11-12 21:22:20] Accepted 39c4a74f Diff 4/1 GPU 1 pool 0
[2012-11-12 21:22:29] Accepted 8fbc63d7 Diff 1/1 GPU 1 pool 0
[2012-11-12 21:22:34] Pool 2 http://mtred.com:8337 alive

It's not a mistake. Previously cgminer did not check the backup pools were working. Now it does check them even if not mining on them.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Krak
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 591



View Profile WWW
November 13, 2012, 02:32:50 AM
 #7958

It's not a mistake. Previously cgminer did not check the backup pools were working. Now it does check them even if not mining on them.
I know that, but Mt. Red couldn't possibly be going down as often as cgminer is saying. Also, I'm pretty sure us1.ozco.in is currently running just fine.

BTC: 1KrakenLFEFg33A4f6xpwgv3UUoxrLPuGn
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
November 13, 2012, 03:44:32 AM
 #7959

It's not a mistake. Previously cgminer did not check the backup pools were working. Now it does check them even if not mining on them.
I know that, but Mt. Red couldn't possibly be going down as often as cgminer is saying. Also, I'm pretty sure us1.ozco.in is currently running just fine.
It is advantageous if a pool goes down for cgminer to not try to switch to another one that hasn't been working. 1 failed getwork is enough to do it. It's the same mechanism it uses on startup to see if a pool is alive. Overkill? Dunno, I wasn't expecting pools to fail sending getworks so often.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
monstrs
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 469



View Profile
November 13, 2012, 06:33:23 AM
 #7960

Have no more crashes on win7 64bit, but i am using 2.8.7 cgminer.
Pages: « 1 ... 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 [398] 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!