Bitcoin Forum
November 19, 2017, 01:29:54 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 [127] 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 ... 221 »
  Print  
Author Topic: Avalon ASIC users thread  (Read 432300 times)
GenTarkin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2170


View Profile
August 17, 2013, 11:53:03 PM
 #2521

Yeah the 0818 firmware is treating me well so far. I can now hold 360mhz @ less than 2% HW Errors. This was not possible before, 360mhz would be 3+ % HW error rate on previous firmware.
So my MHSav is constantly 84GH+ ... Im wondering what exactly was changed?

Also, the results are during the hotter part during the day, so at night I imagine it will be even better.

GenTarkin's MOD Kncminer Titan custom firmware! v1.0.4! <--- CLICK HERE
Donations: bitcoin- 1Px71mWNQNKW19xuARqrmnbcem1dXqJ3At || litecoin- LYXrLis3ik6TRn8tdvzAyJ264DRvwYVeEw
1511054994
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511054994

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511054994
Reply with quote  #2

1511054994
Report to moderator
1511054994
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511054994

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511054994
Reply with quote  #2

1511054994
Report to moderator
1511054994
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511054994

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511054994
Reply with quote  #2

1511054994
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511054994
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511054994

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511054994
Reply with quote  #2

1511054994
Report to moderator
1511054994
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511054994

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511054994
Reply with quote  #2

1511054994
Report to moderator
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2338


Ruu \o/


View Profile WWW
August 17, 2013, 11:58:27 PM
 #2522

I flashed 20130818 to an Avalon batch #2 at 11:20 CDT and kept the old settings.  I did not power off the system.  It has been running 58 minutes.

The Avalon now is at 350 MHz, up from it's typical 343-347 MHz.  Both temp2 and temp3 are at 50°C, temp1 is 22°C, the basement is 60°F.  This is hotter for temp2.  The fans are turning significantly faster, and they seem to change speeds frequently.

I think it is too soon to interpret the eligius statistics.  However, the preliminary impression is that variance is lower.

The orange led is flashing on and off at about 1 Hz.  I have never seen this behavior before.  I am curious what it means.


Edit -->

I bet it can get better.  Old config line:
--avalon-auto --avalon-freq 256-350 --avalon-temp 50

How should I incorporate the 'd' timeout option?  I have the idea that --avalon-auto & --avalon-options don't always play nice together.

I didn't do anything to the LED code. Remove your frequency range entirely and it might go even higher. Don't bother trying to use the "d" option as you're using firmware, it's for people who start the avalon by command line or via PC.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2338


Ruu \o/


View Profile WWW
August 18, 2013, 12:01:26 AM
 #2523

looks like the new firmware is super, but the flashing orange LED annoying. Is this normal?
I did nothing to the LED code. Maybe your avalon knows it's in overdrive?

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2338


Ruu \o/


View Profile WWW
August 18, 2013, 12:05:48 AM
 #2524

Yeah the 0818 firmware is treating me well so far. I can now hold 360mhz @ less than 2% HW Errors. This was not possible before, 360mhz would be 3+ % HW error rate on previous firmware.
So my MHSav is constantly 84GH+ ... I'm wondering what exactly was changed?

Also, the results are during the hotter part during the day, so at night I imagine it will be even better.
I sacrificed a bit more latency for the higher hashrate. I made cgminer do better internal timeouts, largely ignoring when the avalon says it's ready for more work until enough time for a full nonce range has almost completely passed.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
crazyearner
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722



View Profile
August 18, 2013, 12:37:44 AM
 #2525

Any idea what the hell is with the orange light lol going on and off all the time is a wierd one I must admit as wasnt doing on any other versions hope its nothing to be alarmed by.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2338


Ruu \o/


View Profile WWW
August 18, 2013, 12:40:11 AM
 #2526

Any idea what the hell is with the orange light lol going on and off all the time is a wierd one I must admit as wasnt doing on any other versions hope its nothing to be alarmed by.
No idea at all. Mine's not doing it and I have got no idea what makes the LED even light up in the first place.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
Carlton Banks
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1820



View Profile
August 18, 2013, 12:44:40 AM
 #2527

Any idea what the hell is with the orange light lol going on and off all the time is a wierd one I must admit as wasnt doing on any other versions hope its nothing to be alarmed by.
No idea at all. Mine's not doing it and I have got no idea what makes the LED even light up in the first place.

Indicating something or other about the FPGA status while the device initialises itself, IIRC

Vires in numeris
crazyearner
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722



View Profile
August 18, 2013, 12:53:32 AM
 #2528

Well I know solid orange light is pool related and not configured. Normaly when orange lite bliking is partly when saving config and then goes out and stays out this an interesting one to say the least.
crazyearner
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722



View Profile
August 18, 2013, 01:23:45 AM
 #2529

New problem after firmware system powered down. Restarted now have solid Red light and solid orange light and no access to Avalon any ideas how to fix
ProfMac
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 854



View Profile
August 18, 2013, 01:25:37 AM
 #2530

New problem after firmware system powered down. Restarted now have solid Red light and solid orange light and no access to Avalon any ideas how to fix

Has anyone successfully power cycled after update?

I try to be respectful and informed.
mrSprinkles
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 166


View Profile
August 18, 2013, 01:28:29 AM
 #2531

For some reason mine won't accept the --avalon-auto option. I've tried it with 20130703 20130814 and now 20130818. For example this works:

--avalon-temp 70 --avalon-cutoff 80

but this:

--avalon-auto --avalon-freq 256-275 --avalon-temp 70

results in the following cgminer API log error:

[Firmware Version] => 20130818
cgminer-f3b75b0
luci-d854edc+
cgminer-openwrt-packages-800cc58
Socket connect failed: Connection refused

any ideas?
thejestre
Member
**
Offline Offline

Activity: 74


View Profile
August 18, 2013, 01:37:13 AM
 #2532

Any idea what the hell is with the orange light lol going on and off all the time is a wierd one I must admit as wasnt doing on any other versions hope its nothing to be alarmed by.
I don't see an orange light.  It isn't very dark around my unit, so I'll check again later, but I see the white light and no orange.
crazyearner
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722



View Profile
August 18, 2013, 01:42:06 AM
 #2533

New problem after firmware system powered down. Restarted now have solid Red light and solid orange light and no access to Avalon any ideas how to fix

Has anyone successfully power cycled after update?


well powed down and I have it powered up but now solid red light and orange and cant connect to device. Its as tho its crashed partly through firmware upgrade and gone tits up now unable to access even when trying to put into fail safe
thejestre
Member
**
Offline Offline

Activity: 74


View Profile
August 18, 2013, 01:46:49 AM
 #2534

New problem after firmware system powered down. Restarted now have solid Red light and solid orange light and no access to Avalon any ideas how to fix

Has anyone successfully power cycled after update?


well powed down and I have it powered up but now solid red light and orange and cant connect to device. Its as tho its crashed partly through firmware upgrade and gone tits up now unable to access even when trying to put into fail safe

You probably already tried this, but have you tried to access it on the 192.168.0.100 IP as well as whatever static IP you had it on before the upgrade?  After one of my flashes I experienced the strange behavior that the unit remembered the old IP settings even though I told it to not remember the settings.

Good luck,

_theJestre
Satobit
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
August 18, 2013, 01:56:58 AM
 #2535

For some reason mine won't accept the --avalon-auto option. I've tried it with 20130703 20130814 and now 20130818. For example this works:

--avalon-temp 70 --avalon-cutoff 80

but this:

--avalon-auto --avalon-freq 256-275 --avalon-temp 70

results in the following cgminer API log error:

[Firmware Version] => 20130818
cgminer-f3b75b0
luci-d854edc+
cgminer-openwrt-packages-800cc58
Socket connect failed: Connection refused

any ideas?

you missed --avalon-cutoff 80

it needs both -cutoff and -temp options to run.
ProfMac
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 854



View Profile
August 18, 2013, 02:09:04 AM
 #2536

At 8h 15m uptime with version 20130818

   [timeout] => 35
   [frequency] => 353
   [fan1] => 2520
   [fan2] => 3720
   [fan3] => 3840
   [temp1] => 22
   [temp2] => 47
   [temp3] => 48
   [temp_max] => 51

   [match_work_count5] => 23945
   [match_work_count17] => 24590


I try to be respectful and informed.
crazyearner
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722



View Profile
August 18, 2013, 02:09:13 AM
 #2537

New problem after firmware system powered down. Restarted now have solid Red light and solid orange light and no access to Avalon any ideas how to fix

Has anyone successfully power cycled after update?


well powed down and I have it powered up but now solid red light and orange and cant connect to device. Its as tho its crashed partly through firmware upgrade and gone tits up now unable to access even when trying to put into fail safe

You probably already tried this, but have you tried to access it on the 192.168.0.100 IP as well as whatever static IP you had it on before the upgrade?  After one of my flashes I experienced the strange behavior that the unit remembered the old IP settings even though I told it to not remember the settings.

Good luck,

_theJestre

The unit is saying its stuck on dchp on 192.168.1.65 and does not connect to it.
crazyearner
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722



View Profile
August 18, 2013, 02:36:32 AM
 #2538

Sorted problem not sure wtf went on tho.

1 flashed to new firmware had running then all sudden when flashing system powered down powered back up solid red light and solid orange light had to telnet the fucker and firstboot didnt work mount_Root said a bunch of stuff then checked for ip and reverted to 192.168.0.100 so changed and manged to get access again.
ProfMac
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 854



View Profile
August 18, 2013, 02:45:17 AM
 #2539

Sorted problem not sure wtf went on tho.

1 flashed to new firmware had running then all sudden when flashing system powered down powered back up solid red light and solid orange light had to telnet the fucker and firstboot didnt work mount_Root said a bunch of stuff then checked for ip and reverted to 192.168.0.100 so changed and manged to get access again.

Can you power the system down then back up and have it work with version 20130818?
Does the orange light flash on your system?
 

I try to be respectful and informed.
crazyearner
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722



View Profile
August 18, 2013, 03:16:00 AM
 #2540

Sorted problem not sure wtf went on tho.

1 flashed to new firmware had running then all sudden when flashing system powered down powered back up solid red light and solid orange light had to telnet the fucker and firstboot didnt work mount_Root said a bunch of stuff then checked for ip and reverted to 192.168.0.100 so changed and manged to get access again.

Can you power the system down then back up and have it work with version 20130818?
Does the orange light flash on your system?

Have powered down and back. Was blinking with settings --avalon-temp 50 --avalon-auto --avalon-freq 256-365.

Since removed and now have --avalon-auto no blinking. Maybe a conflict in settings or as ckolivas said maybe it knows its over driving etc.

Have added back --avalon-auto --avalon-freq 256-365 must be to do with avalon freq setting iver its conflicting or as ckolivas said it knows its overclocking over drive etc.
Pages: « 1 ... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 [127] 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 ... 221 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!