Bitcoin Forum
June 23, 2018, 12:54:04 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 [209] 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 ... 469 »
  Print  
Author Topic: [Mining OS] SimpleMining.net - Easy to use GPU MINING Operating System  (Read 709989 times)
SCSI2
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 198
Merit: 100


View Profile
July 18, 2017, 05:14:07 PM
 #4161

Probably a non-standard issue here, but I can't figure out what's going on with my networking. Hope someone on this thread has seen some similar behavior...

It sounds like a network conflict or UPnP flood. Is your router completely up to date? I have the same one and I haven't noticed anything similar. Wake on Lan makes it freak out as well sometimes, you can disable that on the motherboard.

Thanks for the hints! My router is running the latest WRT-Merlin as of yesterday, but looks like they have put a new build out today. I will try that just in case.

I thought I would see something in the router logs, but nope. No UPnP problems, no conflicts whatsoever. Also pretty sure I have Wake-on-Lan disabled on the board but I will check again.

1529758444
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529758444

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529758444
Reply with quote  #2

1529758444
Report to moderator
If you want to be a moderator, report many posts with accuracy. You will be noticed.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1529758444
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529758444

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529758444
Reply with quote  #2

1529758444
Report to moderator
1529758444
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529758444

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529758444
Reply with quote  #2

1529758444
Report to moderator
1529758444
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529758444

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529758444
Reply with quote  #2

1529758444
Report to moderator
Maebog
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13
Merit: 0


View Profile
July 18, 2017, 06:49:39 PM
 #4162

boot up with less than 6 x GPUs and do the BIOS settings..

... after than insert the next 6 x GPUs

I have a tb250-btc pro motherboard that supports 12 cards and 12 1060s hooked up, but whenever I boot up I get scrolling PCIe Bus errors. The bios is set to mining mode - above 6g and SMOS supports 15 cards so theoretically there shouldn't be an issue. I know one guy here got the same board up and running with 12, but I can't seem to get over 6 without these issues. I've talked to the dev and he's working on it, but I want to ask if anyone has had and overcome this issue in the meantime.

Bootup with PCI-16x slot
Goto BIOS
Disable Sound
Power ON after power loss
On board graphics - Enabled, select IGFX
Mining Mode - Above 6G
Save reboot
plugin to onboard graphics

*** set all PCI speed to "Gen 2" if that helps

Thanks for the reply! Unfortunately this didn't help. We're still getting scrolling errors that say:

PCIe Bus Error: Severity=Corrected, type=Physical Layer, id=00db(Receiver ID)
    device [8086:aZee] error status/mask=00000001/00002000
   
  • receiver error (first)


Any ideas?


Disable aspm via bios and if that doesn't help smos dev must add some kernel boot options to /etc/default/grub

I have spend 6 hours of test with this mobo and 6 cards, tried both images - normal RX and z170image. None of the bios settings help to boot up with more than 1 gpu. I tried every possible combination and it's not booting. Problem is the kernel seems to not work fine with this Biostar, this guy here have the same observation - https://www.youtube.com/watch?v=N_VoWV9ENa0&feature=youtu.be  so it's not just two of us. Can we have a version for this MB, please ?

reading your post again and I assume you are using the NVIDIA smOS image.... looks like you are not  Grin

I have the same board and all 12 x RX470s are working just fine

Since you have GTX-1060 you need this image, NOT the RX ones

https://simplemining.net/download/simpleminer-NV-v1103-kernel4.11.4-nvidia375.66-i915fw.imgc

setup your BIOS with 1 or 2 cards first and enable the Above 6G..., reboot and put in the rest of your cards, reboot ... you should be mining with all 12 cards

We finally got our rig running by adding pci=noaer to the boot options in grub. running stably with 12 cards now, no issues!
mergle
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
July 18, 2017, 08:48:56 PM
 #4163

I've been wondering if there are any individual settings for rigs beside the Global Options. I'm about to add a second rig with different GPU combination and need to add different -dcri parameters for each card.
Mindin
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


einc.io


View Profile
July 18, 2017, 09:06:41 PM
 #4164

Nothing wrong with mining in windows 10, and when your not mining you can actually do something besides that. Play games for one.

iMish
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 50
Merit: 0


View Profile
July 19, 2017, 01:23:15 AM
 #4165

is it possible to give different miner names to each rig? (in order to display each rig separately in th pool)

thanks
ManeBjorn
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1232
Merit: 1003



View Profile
July 19, 2017, 06:17:47 AM
 #4166

I like this OS a lot, super simple with robust features if you want to dig in.

One thing in my wish list which is nearly impossible would be a way to control the case fan header for fan speed from this. 
Open air rigs there is not really an issue but with the GPU rack mount cases you need to be able to push the case fans higher to keep enough airflow so things do not overheat.
With Windows you can use MSI, Asus and others software to control them.  You can set to aggressive and turbo speed in the bios but that does not always work as well as being able to adjust on the fly. Yes you can add a fan control knob.  Still fun to think about having it in this OS.

Great job in this, well worth the fee and more.

Olbap
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17
Merit: 0

It's time for PLAN B(itcoin) !


View Profile
July 19, 2017, 10:03:13 AM
 #4167

Hey Guys,

i managed to build my fourth 6xGPU Rig, and electricity bills getting more expensive.

I tried several times to use the Powerstage-Feature, but it doesn't matter if i set the values to 6,5 or 4 - the power consumption wont go down, it's 1100 W per rig every time.

Is this feature broken?

ETH: 0x28a99c03afbb5cc9cbbcfc70cc0a9264bce92d92
igotek
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644
Merit: 531


Online Security & Investment Corporation


View Profile WWW
July 19, 2017, 10:20:19 AM
 #4168

I always use Windows 10 x64 for mining. I m thinking about to use Simple Mining OS because I bought a SRRv2. I know there is 2 USD fee for per rig. No problem. All of my GPUs are NVIDIA. I use EBWF miner.

-How to overclock for GPUs ? I use MSI Afterburner on Windows OS.
-How to change fan speed  of the GPUs ? (I have to use %85 fan speed on one of my rigs.)

As easy as this

http://imgur.com/JkomQdl

regards

Thanks. How about NVIDIA GPUs ?

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  SATILIK  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
⎩           USB Riser     ♦♦♦♦     BAIKAL GIANT CUBE MADENCİ CİHAZI - X13     ♦♦♦♦     Diğer Satılık Ürünler     ♦♦♦♦     Baikal Mini Miner     ♦♦♦♦     Araç Takip Cihazı     ♦♦♦♦     Rig Reset - Akıllı Priz         
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
jdash
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
July 19, 2017, 10:33:00 AM
 #4169

does SMOS supports gtx 1060 P106-100 MINER 6G cards ? with OC?

thanks
AnnoyingMosquito
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0

allways pci-e risers on stock


View Profile
July 19, 2017, 10:53:16 AM
 #4170

I want to build a second rig, but i want it to mine ethereum to different address. Do i need to make a new email for that or i can configure each rig to mine separate address in the same email account ?

Yes, but you must pay fee for diffrent accounts.

Still not a clear answer. Is it possible to mine individual rigs to different addresses in 1 simplemine account?
so rig1 to address 1
and rig to address 2

Hakmdoordemidden
thedue
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 668
Merit: 500



View Profile
July 19, 2017, 10:57:43 AM
 #4171

I want to build a second rig, but i want it to mine ethereum to different address. Do i need to make a new email for that or i can configure each rig to mine separate address in the same email account ?

Yes, but you must pay fee for diffrent accounts.

Still not a clear answer. Is it possible to mine individual rigs to different addresses in 1 simplemine account?
so rig1 to address 1
and rig to address 2

Yet to come

Avarets
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12
Merit: 0


View Profile
July 19, 2017, 11:07:03 AM
 #4172

does SMOS supports gtx 1060 P106-100 MINER 6G cards ? with OC?

thanks

same question, have 12 such cards + Biostar TB250-BTC PRO.
I wonder how it would work.
Masterofdesasta
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
July 19, 2017, 02:23:12 PM
 #4173

Hi! Newbie here.

I normally use the ETH+SIA mode for dwarfpool.org(without custom config). Which works fine, but I wanted to change the -dcri parameter. So I wanted to use claymore 9.7 because it has a custom config. I copied the default config from ETH+SIA and changed just the -dcri parameter to 40, but it won't work in claymore 9.7. Now it only mines ETH.

The edited config is this:

-epool stratum+tcp://eth-eu.dwarfpool.com:8008
-ewal $walletETH.$rigName
-esm 0
-epsw x
-allpools 1
-mport 0
-dpool http://siamining.com:9980/miner/header?address=$walletSC&worker=simpleminer
-dcoin sia
-dcri 40
-mport -3333

Does anyone know what I'm missing?

Thanks in advance
citronick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022
Merit: 1031


---- winter*juvia -----


View Profile
July 19, 2017, 03:06:23 PM
 #4174

does SMOS supports gtx 1060 P106-100 MINER 6G cards ? with OC?

thanks

same question, have 12 such cards + Biostar TB250-BTC PRO.
I wonder how it would work.

it doesn't -- I tried it

smos reports no CUDA cards found


Tytanick - any plans to update drivers to make this work?

If I provided you good and useful info or just bring a smile to your day, consider sending me merit points to further validate this Bitcointalk account ~ useful for future account recovery... BINANCE vs Huobi.Pro - Buy/Sell hash at Nicehash - Rent Rigs at MRR - SMOS -BBT/VOSK/AANTONOP/CBB/PM57/CryptoNEWS/CoinMktCap/Cryptoboreas
lance04
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 378
Merit: 112


Blockchain with solar energy


View Profile
July 19, 2017, 05:06:46 PM
 #4175

i think with the fact that in the config there are too many gpu indications it causes the miner to crash because 3 of the 5 settings are null
and void and not present so how to i completely shut off communication with your website? that way it wont over write it correct
i am not asking you to do custom for me i am asking if i can shut the updating off so i can correct it

▀▀▀▀▀▀▀  [     CRYPTOS⚫LARTECH      ]  ▀▀▀▀▀▀▀
  White Paper     ||   BLOCKCHAIN & ENERGY FOR A BETTER WORLD   ||     One Pager 
Telegram      Facebook      Twitter      [[     TOKEN SALE is LIVE     ]]      Medium      Youtube      Reddit
rcsoption
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
July 19, 2017, 07:14:12 PM
 #4176

Hi miners!

I play around with smOS since about 1 week.
managed to get the rig (4x 480 & 2x 580) running well but since the weekend i have a problem with claymore's dual miner.
after some time i have a hashrate drop of 1 card, the miner shows "GPU off"
if you wait a few hours this will be for nearly all cards, 5 of 6 are off.
Anybody with same problems?

in windows all is running fine, but i like smOS and don't want to change back to win if i don't have to.

Hope for answers

greets
sony87
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 426
Merit: 250


View Profile
July 19, 2017, 07:34:17 PM
 #4177

boot up with less than 6 x GPUs and do the BIOS settings..

... after than insert the next 6 x GPUs

I have a tb250-btc pro motherboard that supports 12 cards and 12 1060s hooked up, but whenever I boot up I get scrolling PCIe Bus errors. The bios is set to mining mode - above 6g and SMOS supports 15 cards so theoretically there shouldn't be an issue. I know one guy here got the same board up and running with 12, but I can't seem to get over 6 without these issues. I've talked to the dev and he's working on it, but I want to ask if anyone has had and overcome this issue in the meantime.

Bootup with PCI-16x slot
Goto BIOS
Disable Sound
Power ON after power loss
On board graphics - Enabled, select IGFX
Mining Mode - Above 6G
Save reboot
plugin to onboard graphics

*** set all PCI speed to "Gen 2" if that helps

Thanks for the reply! Unfortunately this didn't help. We're still getting scrolling errors that say:

PCIe Bus Error: Severity=Corrected, type=Physical Layer, id=00db(Receiver ID)
    device [8086:aZee] error status/mask=00000001/00002000
   
  • receiver error (first)


Any ideas?


Disable aspm via bios and if that doesn't help smos dev must add some kernel boot options to /etc/default/grub

I have spend 6 hours of test with this mobo and 6 cards, tried both images - normal RX and z170image. None of the bios settings help to boot up with more than 1 gpu. I tried every possible combination and it's not booting. Problem is the kernel seems to not work fine with this Biostar, this guy here have the same observation - https://www.youtube.com/watch?v=N_VoWV9ENa0&feature=youtu.be  so it's not just two of us. Can we have a version for this MB, please ?

reading your post again and I assume you are using the NVIDIA smOS image.... looks like you are not  Grin

I have the same board and all 12 x RX470s are working just fine

Since you have GTX-1060 you need this image, NOT the RX ones

https://simplemining.net/download/simpleminer-NV-v1103-kernel4.11.4-nvidia375.66-i915fw.imgc

setup your BIOS with 1 or 2 cards first and enable the Above 6G..., reboot and put in the rest of your cards, reboot ... you should be mining with all 12 cards

We finally got our rig running by adding pci=noaer to the boot options in grub. running stably with 12 cards now, no issues!

some guide how to do this ?

mergle
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
July 19, 2017, 08:21:16 PM
 #4178

I want to build a second rig, but i want it to mine ethereum to different address. Do i need to make a new email for that or i can configure each rig to mine separate address in the same email account ?

Yes, but you must pay fee for diffrent accounts.

Still not a clear answer. Is it possible to mine individual rigs to different addresses in 1 simplemine account?
so rig1 to address 1
and rig to address 2

Yet to come

May I assume that what is yet to come is individual settings for individual rigs? I can't seem to be able to find an answer to this anywhere. I need to add another rig to my setup, but the global settings for -dcri for dual mining won't work because there are different GPUs in it.
Plumbus
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 44
Merit: 0


View Profile
July 19, 2017, 08:50:33 PM
 #4179

When will individual overclocks be added for nvidia? I'm losing a lot of profit since one of my cards is only stable at the stock core speed so I have to set all my cards at stock even though some of them are fine at +250
ozzy1926
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 378
Merit: 250


View Profile
July 19, 2017, 09:05:30 PM
 #4180

Same question: Does this miner support nvidia mining from USB stick if yes is there a quide?
Pages: « 1 ... 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 [209] 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 ... 469 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!