Bitcoin Forum
June 28, 2017, 10:48:40 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.14.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 [712] 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 ... 834 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.10.0  (Read 5233680 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2198


Ruu \o/


View Profile WWW
January 29, 2014, 12:05:11 PM
 #14221

Good day,

thanks for the really fast FIX for the Antminer, but is with the ICARUS driver also overclocking possible?

regards
Not from cgminer itself, no.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at ckpool.org Solo mine at solo.ckpool.org
-ck
1498690120
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1498690120

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1498690120
Reply with quote  #2

1498690120
Report to moderator
1498690120
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1498690120

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1498690120
Reply with quote  #2

1498690120
Report to moderator
Join the Crowdfunding Revolution ►► FundYourselfNow.com ◄◄ Crowdsale with
attractive rewards
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1498690120
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1498690120

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1498690120
Reply with quote  #2

1498690120
Report to moderator
chek2fire
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288


Ιntergalactic Conciliator


View Profile
January 29, 2014, 12:43:21 PM
 #14222

this new version works fine and very stable in my system and my antminer usb goes aroun 1.5, 1.6Gh/s,

techman05
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546


View Profile WWW
January 29, 2014, 01:04:10 PM
 #14223

New version: 3.12.0, 29th January 2014

- Another even number, so it's gotta be stable!

Human readable changelog:

- Antminer U1 support
- Numerous fixes for behaviour surrounding USB errors - pipe and IO errors, and no more attempting to reset the device since it's rarely helpful and occasionally harmful.


- Add support for AntminerU1 devices with the icarus driver.
- Add antminer U1 to comment in udev rules.
 to 90 degrees.



Just to be a pain in the butt, but are you still working on making the antminer on its own driver so its own settings can be used. Still awesome step getting it to work. Jimjags version had it in a separate driver. I cant confirm or deny if its better since he only compiles in mac but hopefully its possible.

Like the info address for potential tips Wink
BTC 1CL5BnNhdL2wDVmSDwMbW1cNhZew87CAPV
* http://www.miningrigrentals.com/register?ref=563
HellDiverUK
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 574


View Profile
January 29, 2014, 02:02:29 PM
 #14224

Is the driver for the Technobit HEX16A2 20GH Avalon board gone in to cgminer mainstream, or would I have to rely on a patched version of cgminer?

Bonus question, if it is mainstream, can I also run a Bitburner Fury alongside (which is a Bitfury based board pretending to be an Avalon)?
Karin
Member
**
Offline Offline

Activity: 109



View Profile WWW
January 29, 2014, 03:06:04 PM
 #14225

New version: 3.12.0, 29th January 2014

Mac build will be delayed until this evening (forgot my development HDD at home).

Also, the title of this thread still is at 3.11.0.  I almost missed that a new version was out. Smiley

Easiest to use bitcoin/litecoin miner for Mac: AsteroidApp.com | @AsteroidApp | Bitcointalk forum thread
Unofficial cgminer for Mac OS X | sgminer for Mac OS X
stephenm
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
January 29, 2014, 07:29:18 PM
 #14226

Hey
I am running a Avalon 200 clone (openwrt with CGminer - firmware for the unit is dated 2013 Nov. 10).
I am seeing a 20-25% discrepancy in hash rate between what the unit is reporting and the 2 pools I tried (BTCguild, BTCdig).
The actual numbers:

Openwrt repors (under CGminer status):
230 GH/s (I'm oc'ed to 1500 - the same pattern was observed when non-o/c I tried..)

BTCdig sees ~ 150-160 GH/s
BTCguild sees ~ 175-190 GH/s

the number of rejected/stale are normal - nothing obvious there. I could post a screenshot of the Cgminer status page if that helps.

I could also get a new firmware but no clue where I could get it from (for this specific unit that is)

Any help is appreciated
thanks
-S.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2198


Ruu \o/


View Profile WWW
January 29, 2014, 08:21:55 PM
 #14227

New version: 3.12.0, 29th January 2014

- Another even number, so it's gotta be stable!

Human readable changelog:

- Antminer U1 support
- Numerous fixes for behaviour surrounding USB errors - pipe and IO errors, and no more attempting to reset the device since it's rarely helpful and occasionally harmful.


- Add support for AntminerU1 devices with the icarus driver.
- Add antminer U1 to comment in udev rules.
 to 90 degrees.



Just to be a pain in the butt, but are you still working on making the antminer on its own driver so its own settings can be used. Still awesome step getting it to work. Jimjags version had it in a separate driver. I cant confirm or deny if its better since he only compiles in mac but hopefully its possible.
Are you asking if antminer U1s work with other icarus devices? Of course they do. Are you asking about the S1 miner? That doesn't use regular USB so can only be run on the included tplink router hardware as far as I understand it.

So I'm not sure what your question is?

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at ckpool.org Solo mine at solo.ckpool.org
-ck
techman05
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546


View Profile WWW
January 29, 2014, 10:37:26 PM
 #14228

In jimjags build I thought it was a separate driver for antminer (bmsc or something) So I thought the end result would be the same here to differentiate the devices and use the commands that should be available for antminers (and probably s1's though like you said they have their own interface)

Still my joy has led to bah that btc guild still probably kills cgminer and I didn't set the right pool to avoid this (I got in mid block and cgminer stopped 2 hours after starting)

Does that clarify what I mean?

Like the info address for potential tips Wink
BTC 1CL5BnNhdL2wDVmSDwMbW1cNhZew87CAPV
* http://www.miningrigrentals.com/register?ref=563
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2198


Ruu \o/


View Profile WWW
January 29, 2014, 10:43:24 PM
 #14229

In jimjags build I thought it was a separate driver for antminer (bmsc or something) So I thought the end result would be the same here to differentiate the devices and use the commands that should be available for antminers (and probably s1's though like you said they have their own interface)

Still my joy has led to bah that btc guild still probably kills cgminer and I didn't set the right pool to avoid this (I got in mid block and cgminer stopped 2 hours after starting)

Does that clarify what I mean?
Not quite, is there anything to gain from the other driver apart from it being "different" ?

I'm still unable to reproduce your btcguild bug so I'd need debug output from someone who gets it to try and figure out why it's still happening.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at ckpool.org Solo mine at solo.ckpool.org
-ck
techman05
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546


View Profile WWW
January 29, 2014, 11:17:20 PM
 #14230

I'll try to enable a log but all I know is I had it restarted by someone and came home and found all devices marked as sick and it trying to restart though it obviously wasn't having success. btcguild brought down the alternate pool so I guessing this may be an alternate problem.  Whatever it is happened fast as I had it turned on at 5 and was fudged by 5:15 Undecided.

I had the impression with antminers you could change the overclock and under clock  them like a for example drillbit devices.

Here's the link to the how to guide I was originally reading up on when I bought my antminers. https://github.com/AntMiner/AntGen1/tree/master/manual

These things seem to have a little more brains to mess with and I want to be able to treat them as such....please Roll Eyes

This request has nothing to do with my previous pm just in case you thought that.


edit...

  I made it past 30 minutes since restart. Maybe the devices weren't ready yet for a restart when I loaded last.
 edit 2
 went to 53 minute then kept getting block with no work and then everything went sick when I tried to change pools. One eroupter lost connection to the pc and I'm reinstalling the driver for it.  I'm going to take a pic and see what goes sick first at least.

oh and just noticed at least they have different names though I haven't tried commands yet

edit 3
Something tells me cgminer hates coinex's switchpool. I took a pic and first I saw btcguild found a block then coinex kept looking for a block till I got a no error and then no device error for my drillbit thumb. I hope that doesn't mean bad things for my drillbit thumb.


Like the info address for potential tips Wink
BTC 1CL5BnNhdL2wDVmSDwMbW1cNhZew87CAPV
* http://www.miningrigrentals.com/register?ref=563
chek2fire
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288


Ιntergalactic Conciliator


View Profile
January 30, 2014, 12:57:01 AM
 #14231

With the last version did you set nanofury to 50 bits? because i see in their driver this

int opt_nf1_bits = 50;

and my nanofury goes hashrate between 1.8-1.9. With the previous version was to 54. Can i change this to 54?

-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2198


Ruu \o/


View Profile WWW
January 30, 2014, 01:36:34 AM
 #14232

With the last version did you set nanofury to 50 bits? because i see in their driver this

int opt_nf1_bits = 50;

and my nanofury goes hashrate between 1.8-1.9. With the previous version was to 54. Can i change this to 54?
See changelog in 3.11.0. The warning was there about it being changed and the new command line to change it.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at ckpool.org Solo mine at solo.ckpool.org
-ck
chek2fire
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288


Ιntergalactic Conciliator


View Profile
January 30, 2014, 01:44:55 AM
 #14233

In the previous version of cgminer in line 417 there was this

info->osc6_bits = 54;

now instead of that there is a

info->osc6_bits = opt_nf1_bits;

with opt_nf1_bits to set to 50 in the line 19

int opt_nf1_bits = 50;

can i change this to 54 to increase the hashrate of nanofury?

-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2198


Ruu \o/


View Profile WWW
January 30, 2014, 01:49:42 AM
 #14234

In the previous version of cgminer in line 417 there was this

info->osc6_bits = 54;

now instead of that there is a

info->osc6_bits = opt_nf1_bits;

with opt_nf1_bits to set to 50 in the line 19

int opt_nf1_bits = 50;

can i change this to 54 to increase the hashrate of nanofury?
I thought I just answered that.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at ckpool.org Solo mine at solo.ckpool.org
-ck
chek2fire
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288


Ιntergalactic Conciliator


View Profile
January 30, 2014, 01:53:02 AM
 #14235

Ok i dont see the changelog that you have add command to set the clock speed. Smiley

-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2198


Ruu \o/


View Profile WWW
January 30, 2014, 01:56:37 AM
 #14236

Ok i dont see the changelog that you have add command to set the clock speed. Smiley
https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.msg4726529#msg4726529

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at ckpool.org Solo mine at solo.ckpool.org
-ck
techman05
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546


View Profile WWW
January 30, 2014, 01:59:02 AM
 #14237

Ckolivias can you help me make a log file to send to you. I'm not really sure how to add it to the shortcut i have that normally set the settings for my devices.

I have at least cgminer in debug mode so hopefully I'll have a nicer snapshot to show you shortly.

Like the info address for potential tips Wink
BTC 1CL5BnNhdL2wDVmSDwMbW1cNhZew87CAPV
* http://www.miningrigrentals.com/register?ref=563
chek2fire
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288


Ιntergalactic Conciliator


View Profile
January 30, 2014, 01:59:51 AM
 #14238

Yes i know sorry. How i have to set this command --nfu-bits to the end of cgminer line like this?

./cgminer -o adress -u worker -p password --nfu-bits=54

twindragon6
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 15


View Profile
January 30, 2014, 06:33:54 AM
 #14239

So how do I set a non default clock rate for an Antminer U1 with Cgminer? For example overclocking from 0781 to 0A81? in Bfgminer I would use this:
bfgminer -o http://your.stratum.server:port/ -u worker.name -p password -S antminer:all --icarus-options 115200:2:2 --set-device antiminer:clock=x0781 --no-submit-stale

In AntMain's version of Cgminer they use this:
cgminer -o stratum+tcp://your.stratum.server:port/ -u worker.name -p password --bmsc-options 115200:20 --bmsc-freq 0781 --no-submit-stale

How do I set a clock rate with Cgminer 3.12.0?
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2198


Ruu \o/


View Profile WWW
January 30, 2014, 07:53:24 AM
 #14240

So how do I set a non default clock rate for an Antminer U1 with Cgminer? For example overclocking from 0781 to 0A81? in Bfgminer I would use this:
bfgminer -o http://your.stratum.server:port/ -u worker.name -p password -S antminer:all --icarus-options 115200:2:2 --set-device antiminer:clock=x0781 --no-submit-stale

In AntMain's version of Cgminer they use this:
cgminer -o stratum+tcp://your.stratum.server:port/ -u worker.name -p password --bmsc-options 115200:20 --bmsc-freq 0781 --no-submit-stale

How do I set a clock rate with Cgminer 3.12.0?

Good day,

thanks for the really fast FIX for the Antminer, but is with the ICARUS driver also overclocking possible?

regards
Not from cgminer itself, no.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at ckpool.org Solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Pages: « 1 ... 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 [712] 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 ... 834 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!