Bitcoin Forum
July 15, 2020, 12:20:15 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.20.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 [737] 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 ... 843 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.11.1  (Read 5800267 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic. (3 posts by 3 users deleted.)
os2sam
Legendary
*
Online Online

Activity: 3010
Merit: 1047


Think for yourself


View Profile
March 28, 2014, 01:55:13 AM
 #14721

I'm pretty happy with my testing so far.  But the memory utilization is still climbing, 408MB so far.
Found this memory leak and it's now fixed in git, but there won't be a new version out just yet as I fix other issues first.

Thanks for the update.  I look forward to testing the new version when it's ready.

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
1594772415
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1594772415

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1594772415
Reply with quote  #2

1594772415
Report to moderator
1594772415
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1594772415

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1594772415
Reply with quote  #2

1594772415
Report to moderator
1594772415
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1594772415

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1594772415
Reply with quote  #2

1594772415
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Mblackout
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 145
Merit: 100

BitRoll


View Profile
March 28, 2014, 10:34:46 PM
 #14722

If i have a box running CGMINER as a service is there a way to monitor the stats from the CLI or linux? 
techman05
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 500


View Profile WWW
March 28, 2014, 11:41:48 PM
 #14723

Kano . I tried to follow the instructions to get 4.2 to install on the antminer and it still shows 3.12 after a reboot. It seems to be mining but with the patch its seems its lost something.

Code:
Collected errors:
 * opkg_conf_load: Could not lock /var/lock/opkg.lock: Resource temporarily unavailable.
  this seems to have gone away after another reset btw

did I miss a step and fudge something uo?

Like the info address for potential tips Wink
BTC 1CL5BnNhdL2wDVmSDwMbW1cNhZew87CAPV
* http://www.miningrigrentals.com/register?ref=563
-ck
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3178
Merit: 1353


Ruu \o/


View Profile WWW
March 29, 2014, 01:49:34 AM
Last edit: March 29, 2014, 02:04:17 AM by ckolivas
 #14724

New release: 4.2.2, 29th March 2014

Bugfixes and cosmetic updates.


Human readable changelog:

- Fix for memory leaks when mining solo
- Fix for a rare corruption possibility with solo mining.
- Support for a whole lot more USB hubs on windows.
- Added rules for using cointerra on PC in case anyone besides me actually does this.
- Revamped the hashrate meter to be far more reliable internally.
- Added rolling hashrates for 1 min, 5 min and 15 mins to the main display and per device to the API as well.
- Revamped the display since it was getting too wide: It now is back to the narrower size it was a few versions ago and toggles between the different data at regular intervals based on the opt log interval variable. Toggling can be disabled via the Display menu.
- Added serial number to the unique identifier on-screen when it exists instead of an arbitrary device number. This currently only tags hashfast, cointerra and BF1 devices which have serial numbers.
- Support reading configuration files with -c command from web URLs.
- Fixes for building with libcurl disabled.
- Other minor bugfixes and trivial changes.


Full changelog:

- Minor correctness fix for unnecessary free
- Clean up various curl build issues
- allow url based config files
- Frequency only needs 3 digits for cointerra statline
- Use the serial number as unique_id for cta display
- Make it possible to enable/disable the status window from switching via the
display menu
- We should not update the tv hashmeter time unless we're updating the hashrates
- Add cointerra devices to udev rules.
- Use hashfast unique id instead of number since the unique id is displayed
- Remove displayed space
- Left align the displayed unique id
- Use the hashfast opname as its unique identifier
- Display BF1 serial number as its unique identifier
- Display a unique identifier instead of a number if the device has one
- Use an alternating status display to return to a compact width of 80
characters, allowing more information to be displayed.
- No need for looking for khash hashrates in summary any more
- Fix two potential minor mem leaks
- Fix memory leaks in setup and generate work for gbt solo.
- Fix off by one malloc size error
- Fix memory leak in update_gbt_solo
- Put sanity check on decay_time to prevent updates with no time
- Add 3 rolling average hashrates to API output for summary and devs.
- Use the extra status screen real estate better, displaying rolling 1/5/15min
average hashrates as well.
- Revamp the ageing crufty hashmeter code to have proper exponential decaying
values and store rolling 1/5/15min hashrates.
- Increment total_work under control lock.
- Trivial variable reuse
- Add support for other usb3 hubs on windows

Developer/maintainer for cgminer, ckpool/ckproxy, and the -ck kernel
2% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
canford
Member
**
Offline Offline

Activity: 89
Merit: 10


View Profile WWW
March 29, 2014, 03:28:54 AM
 #14725

4.2.2 breaks Cgminer Status Summary display on the Avalon Mini, reverted to 4.2.1.  4.2.2 working on Windows 7 with BE's.

Пoльзyйтecь бecплaтнo и пишитe чтo вaм нyжнo yлyчшить:trd.ai
Bидeo, кaк пoльзoвaтьcя пpoeктoм:https://www.youtube.com/watch?v=pNhx715vOOk&feature=youtu.be
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3192
Merit: 1286


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
March 29, 2014, 06:04:07 AM
 #14726

4.2.2 breaks Cgminer Status Summary display on the Avalon Mini, reverted to 4.2.1.  4.2.2 working on Windows 7 with BE's.
To state that correctly: the luci code to display the API has been broken since it was first written - both in the Avalon and the Ant (the Ant simply copied the Avalon code and then broke it even more)
It doesn't use the field names to find the data, it numerically indexes into the data.

The API output (since I first wrote it) has always had the same key names to the same data, and that hasn't changed with 4.2.2
4.2.2 has simply added more fields to the summary between "MHS 5s" and "Found Blocks"

When you have a set of "Name"->"Data", it is foolish to not use "Name" to locate "Data"

Pool: https://kano.is - lowest fee PPLNS 3 Days Here on Bitcointalk: Forum
Discord support invite at https://kano.is/ Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3192
Merit: 1286


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
March 29, 2014, 06:05:36 AM
 #14727

Kano . I tried to follow the instructions to get 4.2 to install on the antminer and it still shows 3.12 after a reboot. It seems to be mining but with the patch its seems its lost something.

Code:
Collected errors:
 * opkg_conf_load: Could not lock /var/lock/opkg.lock: Resource temporarily unavailable.
  this seems to have gone away after another reset btw

did I miss a step and fudge something uo?
https://github.com/kanoi/cgminer-binaries/issues/2

Pool: https://kano.is - lowest fee PPLNS 3 Days Here on Bitcointalk: Forum
Discord support invite at https://kano.is/ Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
canford
Member
**
Offline Offline

Activity: 89
Merit: 10


View Profile WWW
March 29, 2014, 06:19:32 AM
 #14728

4.2.2 breaks Cgminer Status Summary display on the Avalon Mini, reverted to 4.2.1.  4.2.2 working on Windows 7 with BE's.
To state that correctly: the luci code to display the API has been broken since it was first written - both in the Avalon and the Ant (the Ant simply copied the Avalon code and then broke it even more)
It doesn't use the field names to find the data, it numerically indexes into the data.

The API output (since I first wrote it) has always had the same key names to the same data, and that hasn't changed with 4.2.2
4.2.2 has simply added more fields to the summary between "MHS 5s" and "Found Blocks"

When you have a set of "Name"->"Data", it is foolish to not use "Name" to locate "Data"


Thanks kano, I thought that might be the case.  Rather than dig through the lua code, I just reverted back to the 4.2.1 Avalon image that ckolivas had posted.  I figured it was the luci code making an incorrect assumption about the API data.  Annoying that both the Antminer and Avalon have these assumptions in them.

Пoльзyйтecь бecплaтнo и пишитe чтo вaм нyжнo yлyчшить:trd.ai
Bидeo, кaк пoльзoвaтьcя пpoeктoм:https://www.youtube.com/watch?v=pNhx715vOOk&feature=youtu.be
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3192
Merit: 1286


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
March 29, 2014, 08:28:12 AM
 #14729

4.2.2 breaks Cgminer Status Summary display on the Avalon Mini, reverted to 4.2.1.  4.2.2 working on Windows 7 with BE's.
To state that correctly: the luci code to display the API has been broken since it was first written - both in the Avalon and the Ant (the Ant simply copied the Avalon code and then broke it even more)
It doesn't use the field names to find the data, it numerically indexes into the data.

The API output (since I first wrote it) has always had the same key names to the same data, and that hasn't changed with 4.2.2
4.2.2 has simply added more fields to the summary between "MHS 5s" and "Found Blocks"

When you have a set of "Name"->"Data", it is foolish to not use "Name" to locate "Data"


Thanks kano, I thought that might be the case.  Rather than dig through the lua code, I just reverted back to the 4.2.1 Avalon image that ckolivas had posted.  I figured it was the luci code making an incorrect assumption about the API data.  Annoying that both the Antminer and Avalon have these assumptions in them.
When I next see Xiangfu in IRC I'll ask if he can fix the lua in their master git.

Pool: https://kano.is - lowest fee PPLNS 3 Days Here on Bitcointalk: Forum
Discord support invite at https://kano.is/ Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
KNK
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 690
Merit: 501


View Profile
March 29, 2014, 08:53:37 PM
 #14730

New release: 4.2.2, 29th March 2014

It seems getwork is broken with this release (and 4.2.1) - all shares are rejected, but going back to 4.2 fixes the problem

Mega Crypto Polis - www.MegaCryptoPolis.com
BTC tips: 1KNK1akhpethhtcyhKTF2d3PWTQDUWUzHE
-ck
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3178
Merit: 1353


Ruu \o/


View Profile WWW
March 29, 2014, 10:29:14 PM
 #14731

New release: 4.2.2, 29th March 2014

It seems getwork is broken with this release (and 4.2.1) - all shares are rejected, but going back to 4.2 fixes the problem
Where would you use getwork today?

Developer/maintainer for cgminer, ckpool/ckproxy, and the -ck kernel
2% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3192
Merit: 1286


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
March 30, 2014, 07:35:29 AM
Last edit: March 30, 2014, 08:32:47 AM by kano
 #14732

Hi all.
I've made a full release of linux 4.2.2a/bab binaries in my cgminer-binaries git.
https://github.com/kanoi/cgminer-binaries

As before, there are Fedora 18, Ubuntu 11.04, RPi Arch and RPi Raspbian
... and of course now Ant OpenWrt

The Ant OpenWRT binary cgminer-ants1-4.2.2a-7b8fb34 is (as always) described here:
https://github.com/kanoi/cgminer-binaries/tree/master/AntS1

To get the 64 bit xubuntu 11.04 binary:
wget https://github.com/kanoi/cgminer-binaries/raw/master/Ubuntu_11.04_x86_64/cgminer-4.2.2a
chmod +x cgminer-4.2.2a
mv cgminer-4.2.2a cgminer


The 5 others are:
https://github.com/kanoi/cgminer-binaries/raw/master/Fedora18_x86_64/cgminer-4.2.2a
https://github.com/kanoi/cgminer-binaries/raw/master/RPi_Arch/cgminer-4.2.2a
https://github.com/kanoi/cgminer-binaries/raw/master/RPi_Arch/cgminer-4.2.2bab
https://github.com/kanoi/cgminer-binaries/raw/master/RPi_Raspbian/cgminer-4.2.2a
https://github.com/kanoi/cgminer-binaries/raw/master/RPi_Raspbian/cgminer-4.2.2bab

All 4.2.2a are all USB only:
CFLAGS="-g -W -Wall" ./autogen.sh --enable-avalon --enable-bflsc --enable-bitforce --enable-bitfury --enable-drillbit --enable-hashfast --enable-icarus --enable-klondike --enable-modminer

All RPi 4.2.2bab are BlackArrow Bitfury GPIO and all USB:
CFLAGS="-g -W -Wall" ./autogen.sh --enable-avalon --enable-bflsc --enable-bitforce --enable-bitfury --enable-drillbit --enable-hashfast --enable-icarus --enable-klondike --enable-modminer --enable-bab
If you only have BlackArrow Bitfury GPIO devices - i.e. no USB mining devices attached also - then you can add the command line option --usb :0 when you run cgminer and it won't look for any USB devices

The BaB driver with 7 boards uses less than 10% CPU on RPI Arch - and for my 7 BA BaB boards, mines at over 270GH/s
It seems to be limited to 2 boards per SPI channel. More tends to get all sorts of errors.
Will look into resolving that ... one day.

The -g (instead of -O2) means it's a debug build so if anyone finds a problem and has core dumps enabled, it will dump a much more useful debug core.

Note I have binary folders of ckolivas official release files in my binaries git also, for if you can't get to his downloads
To get them you select the folder (e.g. 4.2.2) then click on the file you want then right-click save-as the "View Raw" link.

Pool: https://kano.is - lowest fee PPLNS 3 Days Here on Bitcointalk: Forum
Discord support invite at https://kano.is/ Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
KNK
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 690
Merit: 501


View Profile
March 30, 2014, 08:40:13 AM
 #14733

Where would you use getwork today?

DeepBit is still getwork only ... almost dead, because of that.

Mega Crypto Polis - www.MegaCryptoPolis.com
BTC tips: 1KNK1akhpethhtcyhKTF2d3PWTQDUWUzHE
-ck
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3178
Merit: 1353


Ruu \o/


View Profile WWW
March 30, 2014, 08:41:42 AM
 #14734

Where would you use getwork today?

DeepBit is still getwork only ... almost dead, because of that.
Ah yes, out of sight, out of mind because of it too. I wasn't even sure there was anywhere I could even test it to fix it.

Developer/maintainer for cgminer, ckpool/ckproxy, and the -ck kernel
2% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
-ck
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3178
Merit: 1353


Ruu \o/


View Profile WWW
March 30, 2014, 09:38:45 AM
 #14735

Where would you use getwork today?

DeepBit is still getwork only ... almost dead, because of that.
Ah yes, out of sight, out of mind because of it too. I wasn't even sure there was anywhere I could even test it to fix it.

Okay, fixed it in git.

Developer/maintainer for cgminer, ckpool/ckproxy, and the -ck kernel
2% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
KNK
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 690
Merit: 501


View Profile
March 30, 2014, 10:37:34 AM
Last edit: March 30, 2014, 06:11:11 PM by KNK
 #14736

Okay, fixed it in git.

Thanks, that was fast. It works now.

And one question: In my driver (from scanwork) i return the number of hashes done (not nonces found), but in this case the hashrate does not show the correct results.
If I switch to nonces, the results for 1min, 5min etc are correct, but will loose the information about the actual hashes done ... is there a way/API to have them both or i should do it inside get_statline_before() call?
EDIT: Ended with a new line of details in get_statline() showing the expected hashrate based on the hashes done. /EDIT

Oh and one more minor bug - the details returned from get_statline_before() are destroyed and do no longer appear when zero api is called with 'all,true', but is OK with false i.e. print_summary() is causing it.
Te reason is that at line 8567 inside that function the calls are set to blank_get_statline_before and never restored

Mega Crypto Polis - www.MegaCryptoPolis.com
BTC tips: 1KNK1akhpethhtcyhKTF2d3PWTQDUWUzHE
Fraggle
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
March 30, 2014, 08:36:01 PM
 #14737

Hi all.
Just got an antminer U2. for trial but cant get it to run. I keep getting  " err-99 libusb failed to start "
Running win 7  64 bit, installed driver using zadig , WinUSB v6.1.7600.16385 .
Tried driver updates, running in and out of admin, restarting and or repluging after , even get this message with just Cgminer exe , no u2 , no command line.
Got me frizzed.
Any help would be good !
-ck
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3178
Merit: 1353


Ruu \o/


View Profile WWW
March 30, 2014, 09:43:30 PM
 #14738

Hi all.
Just got an antminer U2. for trial but cant get it to run. I keep getting  " err-99 libusb failed to start "
Running win 7  64 bit, installed driver using zadig , WinUSB v6.1.7600.16385 .
Tried driver updates, running in and out of admin, restarting and or repluging after , even get this message with just Cgminer exe , no u2 , no command line.
Got me frizzed.
Any help would be good !
What version of cgminer? There were some generic changes done to the windows libusb for 4.2.2 but no one has tested them or reported back. If you were on 4.2.2, try 4.2.1 which doesn't have those changes, or vice versa.

Developer/maintainer for cgminer, ckpool/ckproxy, and the -ck kernel
2% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
techman05
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 500


View Profile WWW
March 30, 2014, 11:16:11 PM
 #14739

Hi I would like to know if there is a way to api an antminer s1. I thought I saw an enable command for cgminer for antminer s1 in your readme but I don't think I saw a command to call an antminer to a pc or Linux box. Where would I look for further to this.

Thanks

Like the info address for potential tips Wink
BTC 1CL5BnNhdL2wDVmSDwMbW1cNhZew87CAPV
* http://www.miningrigrentals.com/register?ref=563
crazyates
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 952
Merit: 1000



View Profile
March 31, 2014, 02:32:45 AM
 #14740

Hi I would like to know if there is a way to api an antminer s1. I thought I saw an enable command for cgminer for antminer s1 in your readme but I don't think I saw a command to call an antminer to a pc or Linux box. Where would I look for further to this.

Thanks
https://bitcointalk.org/index.php?topic=499837.0

Tips? 1crazy8pMqgwJ7tX7ZPZmyPwFbc6xZKM9
Previous Trade History - Sale Thread
Pages: « 1 ... 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 [737] 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 ... 843 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!