Bitcoin Forum
December 07, 2016, 10:39:11 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 [455] 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4821068 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
PatMan
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 924


Watch out for the "Neg-Rep-Dogie-Police".....


View Profile WWW
March 18, 2013, 01:59:45 AM
 #9081

Yuk. That sounds like completely no fun whatsoever..... Tongue

Count me in on that anti bounty....... Cheesy

"When one person is deluded it is called insanity - when many people are deluded it is called religion" - Robert M. Pirsig.  I don't want your coins, I want change.
Amazon UK BTC payment service - https://bitcointalk.org/index.php?topic=301229.0 - with FREE delivery!
http://www.ae911truth.org/ - http://rethink911.org/ - http://rememberbuilding7.org/
1481107151
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481107151

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481107151
Reply with quote  #2

1481107151
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481107151
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481107151

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481107151
Reply with quote  #2

1481107151
Report to moderator
1481107151
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481107151

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481107151
Reply with quote  #2

1481107151
Report to moderator
1481107151
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481107151

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481107151
Reply with quote  #2

1481107151
Report to moderator
klear
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 45


View Profile
March 18, 2013, 02:19:59 AM
 #9082



at 1000mhz core, changing memory from 1500 to 1200 I just lose 1Kh/s, 1100 takes me down 7Kh/s
Changing the core speed has a direct influence on hashrate
hanti
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126


View Profile
March 18, 2013, 12:39:51 PM
 #9083

Platform:
windows 7 ultimate 64bit
cgminer 2.10.5, 2.11.2, 2.11.3
HD6950 2GB with unlocked shaders oc to 830mhz

Commandline:
x:\xxxx\cgminer-2.10.5-win32\cgminer.exe -o http://xxx:1234 -u xxx -p xxx -o http://xxx2:5678 -u xxx -p xxx

cmd window stops refreshing after i use switch user feature......

with x:\xxxx\cgminer-2.10.5-win32\cgminer.exe --compact -o http://xxx:1234 -u xxx -p xxx -o http://xxx2:5678 -u xxx -p xxx  it works ok - so maybe problem is somewhere in gpu monitoring
GPU monitoring requires  constant same-user access to the values. This is a known OS limitation and there is no workaround if you are switching users.

thx for reply ckolivas - maybe its completly diferent i have no idea, but i just check on gpu-z sensors tab and it works fine i can switch user and come back and its still working, so maybe there is some trick Tongue - anyway i can live with --compact feature

-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
March 18, 2013, 01:34:10 PM
 #9084

For scrypt mining on windows with high thread concurrencies, see "How to raise "Maximum buffer memory" in cgminer 2.11.3 ":

http://forum.litecoin.net/index.php/topic,1420.0.html

Summary:
Code:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
BBQKorv
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280



View Profile
March 18, 2013, 03:41:50 PM
 #9085

First I have to say this is a totally awesome miner. Thank you for putting such an incredible effort into it.

I think I came across some sort of a bug when I'm running cgminer through windows task scheduler as other user than the one who's currently logged in to the computer. My goal is to run cgminer in the backround without visible window. Everything else works just fine but cgminer seems not to be able to change my cards clocks and fan speeds if it's launched that way. This is bothering me because I would like to use that --auto-gpu function to lower the gpu clocks during the soon coming hot summer days when room temperature goes too high.

My system is Win7 x64, 2x7970, Catalyst 13.1.

Are you aware of this issue and more inportantly is there any solution available to it? Thanks!
klear
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 45


View Profile
March 18, 2013, 03:49:33 PM
 #9086

First I have to say this is a totally awesome miner. Thank you for putting such an incredible effort into it.

I think I came across some sort of a bug when I'm running cgminer through windows task scheduler as other user than the one who's currently logged in to the computer. My goal is to run cgminer in the backround without visible window. Everything else works just fine but cgminer seems not to be able to change my cards clocks and fan speeds if it's launched that way. This is bothering me because I would like to use that --auto-gpu function to lower the gpu clocks during the soon coming hot summer days when room temperature goes too high.

My system is Win7 x64, 2x7970, Catalyst 13.1.

Are you aware of this issue and more inportantly is there any solution available to it? Thanks!

Try the program TrayIt!
http://trayit.en.softonic.com/
Just
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7



View Profile
March 18, 2013, 04:54:10 PM
 #9087

Hello guys!
I have a problem with cgminer 2.10.5

Sometime when I run  cgminer I see "Display driver has stopped working and has recovered"  after that gpu1 doesn't work sick or dead
I use next settings for cgminer  -I 9 -w 128 -g 2
If cgminer run ok without error he can mine one day or one hour and then I see error
http://dl.dropbox.com/u/38228438/1.png

my configuration
7970x2 - 12.7. beta
mothermoard asus M3A - AMD 770 / SB600 chipset
2gb memory
cpu amd 6000
 
Joshwaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 489



View Profile
March 18, 2013, 05:04:01 PM
 #9088

Back your OC off some. That's why your driver is failing.

Like what I said : 1JosHWaA2GywdZo9pmGLNJ5XSt8j7nzNiF
Don't like what I said : 1FuckU1u89U9nBKQu4rCHz16uF4RhpSTV
Don't Like BFL's Project Management : 1FuckbFLZpmWLuyHyFJw1RGkWm3yRM1L5D
BBQKorv
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280



View Profile
March 18, 2013, 05:09:59 PM
 #9089

First I have to say this is a totally awesome miner. Thank you for putting such an incredible effort into it.

I think I came across some sort of a bug when I'm running cgminer through windows task scheduler as other user than the one who's currently logged in to the computer. My goal is to run cgminer in the backround without visible window. Everything else works just fine but cgminer seems not to be able to change my cards clocks and fan speeds if it's launched that way. This is bothering me because I would like to use that --auto-gpu function to lower the gpu clocks during the soon coming hot summer days when room temperature goes too high.

My system is Win7 x64, 2x7970, Catalyst 13.1.

Are you aware of this issue and more inportantly is there any solution available to it? Thanks!

Try the program TrayIt!
http://trayit.en.softonic.com/

I'll have a look at that, thanks.

Still looking for a "official" solutions so cgminer could be launched with task scheduler as another user and thus not showing any window or tray icon. Having a clean desktop is crucial in my situation.
Just
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7



View Profile
March 18, 2013, 05:21:25 PM
 #9090

Back your OC off some. That's why your driver is failing.
I tryied without OC - didn't help (
nitrogenetics
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 131



View Profile
March 18, 2013, 05:51:45 PM
 #9091

For scrypt mining on windows with high thread concurrencies, see "How to raise "Maximum buffer memory" in cgminer 2.11.3 ":

http://forum.litecoin.net/index.php/topic,1420.0.html

Summary:
Code:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

Thanks, it works  Wink

Performance with thread concurrency 16384 seems to be on par with 8192 on my system. Higher values are a no go (system unresponsive).

BTC: 1NWQ4TarCCC7j1XY26KRFFEtLYbPP6S3DH
XRP: rJkbeyRaUYDmcukEyLYVfn56QDM9VhybZG
rav3n_pl
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1320


Don`t panic! Organize!


View Profile
March 18, 2013, 06:02:51 PM
 #9092

Still looking for a "official" solutions so cgminer could be launched with task scheduler as another user and thus not showing any window or tray icon. Having a clean desktop is crucial in my situation.
You can use GUIminer to launch cgminer in tray.
If you want start it totally "hidden" you can run it from registry, google it Smiley

1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  Bitcoin stuff on my OneDrive
My RPC CoinControl for any coin https://bitcointalk.org/index.php?topic=929954
My SatoshDice bot https://bitcointalk.org/index.php?topic=897685
BBQKorv
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280



View Profile
March 18, 2013, 09:23:50 PM
 #9093

First I have to say this is a totally awesome miner. Thank you for putting such an incredible effort into it.

I think I came across some sort of a bug when I'm running cgminer through windows task scheduler as other user than the one who's currently logged in to the computer. My goal is to run cgminer in the backround without visible window. Everything else works just fine but cgminer seems not to be able to change my cards clocks and fan speeds if it's launched that way. This is bothering me because I would like to use that --auto-gpu function to lower the gpu clocks during the soon coming hot summer days when room temperature goes too high.

My system is Win7 x64, 2x7970, Catalyst 13.1.

Are you aware of this issue and more inportantly is there any solution available to it? Thanks!

Try the program TrayIt!
http://trayit.en.softonic.com/

I'll have a look at that, thanks.

Still looking for a "official" solutions so cgminer could be launched with task scheduler as another user and thus not showing any window or tray icon. Having a clean desktop is crucial in my situation.

Still looking for a "official" solutions so cgminer could be launched with task scheduler as another user and thus not showing any window or tray icon. Having a clean desktop is crucial in my situation.
You can use GUIminer to launch cgminer in tray.
If you want start it totally "hidden" you can run it from registry, google it Smiley

I guess you didn't read my original post where I told about the lack of GPU clockspeed control when I run CGMiner as other user, which does make it totally hidden but causes this bug. If your registry solution does allow CGMiner to be run without trayicon or cmd window and have it's GPU clockspeed control working please post it right here.

I'm just wondering if this issue is something on windows permissions (that other account is admin and UAC is off) or did I really find a fancy bug in here.
OtaconEmmerich
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 237



View Profile
March 18, 2013, 09:36:17 PM
 #9094

For scrypt mining on windows with high thread concurrencies, see "How to raise "Maximum buffer memory" in cgminer 2.11.3 ":

http://forum.litecoin.net/index.php/topic,1420.0.html

Summary:
Code:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
This command helped out ALOT, I'm able to hit 28k threads and I found the sweet point of 1375 memory and 1125 core for my 7850(Any higher then 1375 mem and hashrate goes to shit) I've got 382~ Kh/s now from the 350 before.
netvope
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


Cake is delicious


View Profile
March 19, 2013, 02:30:50 AM
 #9095

For scrypt mining on windows with high thread concurrencies, see "How to raise "Maximum buffer memory" in cgminer 2.11.3 ":

http://forum.litecoin.net/index.php/topic,1420.0.html

Summary:
Code:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

If anyone wasn't sure how to run it, I've expanded the post on forum.litecoin.net a bit and it should now be clear.

(It took some effort to be able to post here)

ck: that Lucy is cute Cheesy
Humanxlemming
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 142



View Profile
March 19, 2013, 02:33:05 AM
 #9096

Got to say I have tried loads of other software for mining and this has got to be my favourite Cheesy

 Cool Keep up the awesome work Cool
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
March 19, 2013, 02:59:43 AM
 #9097

ck: that Lucy is cute Cheesy
You sir have instantly promoted yourself to my friend with that comment Cheesy See if you can find the link to the game translation project and the association shall then be clear.
(Post intentionally left obscure to those not in the know Wink)

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
hope2907
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 296


View Profile
March 19, 2013, 03:02:06 AM
 #9098

I've been playing a bit with cgminer (2.11.2 and 2.11.3) and scrypt during the last few hours.
So far the best performance I could achieve on my GV-R797OC-3GD on windows 7 x64 with catalyst 13.2b7 was around 720kH/s with the following settings:
Code:
cgminer.exe --scrypt -o http://xxx -u x -p x --intensity 13 -g 2 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --gpu-engine 1044 --gpu-memclock 1500

a more conservative 620kH/s with
Code:
cgminer.exe --scrypt -o http://xxx -u x -p x --intensity 13 -g 2 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --gpu-engine 900 --gpu-memclock 1155

and an even more conservative 550kH/s with
Code:
cgminer.exe --scrypt -o http://xxx -u x -p x --intensity 13 -g 2 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --gpu-engine 800 --gpu-memclock 870

Increasing thread concurrency above 8192 with --lookup-gap 2 always returns an error like
Code:
Maximum buffer memory device 0 supports says 536870912
Your scrypt settings come to 1467482112
Error -61: clCreateBuffer (padbuffer8), decrease CT or increase LG

Lowering thread concurrency below 8192 always produces hardware errors.

With -g > 1 using any intensity higher or lower than 13 will result in lower hashrates.

With -g 1 higher than 13 intensities will more or less match -g 2 -I 13 hashrate at the expenses of system responsiveness.

Increasing lookup gap allows for higher thread concurrencies, but it won't improve performance.

Setting the correct core/memory ratio for your card is the most important tweak, even a small 10MHz difference can make you lose/gain 100-200kH/s.


can anyone get 720kH/s with 1044/1500 and cgminer.exe --scrypt -o http://xxx -u x -p x --intensity 13 -g 2 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2i can't
i have to set it to 1015/1760 to get 705
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
March 19, 2013, 03:02:28 AM
 #9099

Got to say I have tried loads of other software for mining and this has got to be my favourite Cheesy

 Cool Keep up the awesome work Cool
Thanks Smiley it's a labour of love (and anger and hatred and frustration and trolling and headache and heartache and pain at times).

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
PatMan
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 924


Watch out for the "Neg-Rep-Dogie-Police".....


View Profile WWW
March 19, 2013, 03:20:48 AM
 #9100

Hi guys,

Quick question for you, If I want to use cgminer on a pool that requires a completely different configuration from my normal .conf file, which I want to keep, can I load a separate .conf file at startup from the same/a different folder? If so, what is the command needed to load the required .conf from a specified location? Or, is it a case of saving the original .conf file somewhere for use later and making a new .conf file for the pool that needs a different card setup I want to use cgminer on at that time? Ideally I'd like to just add the new pool to my original .conf file and have it load the different configuration required for that particular pool, but after scanning the readme I can't see how it can be done - or have I missed something?

Cheers.

"When one person is deluded it is called insanity - when many people are deluded it is called religion" - Robert M. Pirsig.  I don't want your coins, I want change.
Amazon UK BTC payment service - https://bitcointalk.org/index.php?topic=301229.0 - with FREE delivery!
http://www.ae911truth.org/ - http://rethink911.org/ - http://rememberbuilding7.org/
Pages: « 1 ... 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 [455] 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!