Bitcoin Forum
December 06, 2016, 08:00:32 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 [481] 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4820087 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
Wilderness
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
April 21, 2013, 12:41:31 AM
 #9601

Hi guys,

bit of a noob here, just started mining and enjoying it. I recently setup my first 3 rigs with no problem

rig 1 - 4 x 7970
rig 2 - 4 x 6XXX
rig 3 - 2 x 7970

I thought I would try out some 7950 and got 2 with the plans of putting them into rig 3. However I was first testing them by themselves to measure the 2 x 7970 performance vs 2 x 7950.

However one of my 7950's is constantly getting the error AMD driver has stopped responding and has recovered. After that the card goes SICK and gets no mhash, while the other keeps on going.

Here is what I've tried:

- swapped the 2 x 7950 with the 2 x 7970 mobos/OS - the SICK follows the card to a new MOBO / PSU / OS. The 7970's work on either mobo.
- tried the 7950's by themselves - 1 mines fine by itself, the other gets SICK by itself and stops mining. Have also seen the GPU stats change to DEAD. After reboot it will mine again for 10 mins before again changing to SICK.
- Installed 13.3 beta drivers
- installed latest SDK 2.8 I think
- tried mining via 50 miner and guiminer - same thing

thanks for any help!
According to NIST and ECRYPT II, the cryptographic algorithms used in Bitcoin are expected to be strong until at least 2030. (After that, it will not be too difficult to transition to different algorithms.)
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481054432
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481054432

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481054432
Reply with quote  #2

1481054432
Report to moderator
1481054432
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481054432

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481054432
Reply with quote  #2

1481054432
Report to moderator
nathanrees19
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196



View Profile
April 21, 2013, 03:26:30 AM
 #9602

- Installed 13.3 beta drivers

Try downgrade to 13.1.
Acesbomb
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
April 21, 2013, 01:21:07 PM
 #9603

anyone got some good settings for HD7970 oc? What kind of hash rate should I be getting ?
mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1358


View Profile
April 21, 2013, 01:23:50 PM
 #9604

anyone got some good settings for HD7970 oc? What kind of hash rate should I be getting ?

Atleast 650 mh.

M

MMinerMonitor author, monitor/auto/schedule reboots/alerts/remote/MobileMiner for Ants and Spondoolies! Latest (5.2). MPoolMonitor author, monitor stats/workers for most pools, global BTC stats (current/nxt diff/USD val/hashrate/calc)! Latest (v4.2) 
Buyer beware of Bitmain hardware and services.
Acesbomb
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
April 21, 2013, 01:32:05 PM
 #9605

anyone got some good settings for HD7970 oc? What kind of hash rate should I be getting ?

Atleast 650 mh.

M

Grand running fine then, thanks.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
April 21, 2013, 02:23:37 PM
 #9606

Hopefully at least one of these is going to you guys.
I hope so too man. I have not been contacted, but they do have my address. I would not keep it a secret if do receive something.
Here's the answer:
http://www.youtube.com/watch?v=_6mmTRheUzg

In short, no, I'm not one of the first it seems.
But probably not long after based on this...:

Yes, Conman and Kano should be getting their units next week as well as Bitminter, among a number of others.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
FreedomCoin
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518


Freedom to choose


View Profile
April 21, 2013, 04:06:14 PM
 #9607

Hey tiktoc,


Nope it runs dual 5870Ms stock speeds the cards should be getting 150mhash each and OCed 185ish mhash.

bump for help.... when i specify to use one card of the other, it seems only the left card gets used as the right side dosnt even get warm.. not sure if its a cgminer glitch, driver issue or hardware problem :-/ still trying to work it out.

Driver baby.

If it was a driver issue would both video cards show using the -n switch?

Buy the dip
nightwolf92
Member
**
Offline Offline

Activity: 61


View Profile
April 21, 2013, 04:16:48 PM
 #9608

Hey guys, I just installed 2 7970's yesterday and actually broke my 7950 in the same day... but thats a different story...

My problem is i finally after months got CGMiner to work! Got the AMD SDK and most recent version of Catalyst. However with the 2 cards together each is getting about 380 Kh/s
I took screenshots for your convenience.

Smiley
CGMiner:


CGMiner Settings:



Catalyst Control Center:


If im missing anything please let me know!!

I still have 2 more 7970's and 1 7950 on the way
SebaS-DG
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 15


View Profile
April 21, 2013, 08:01:31 PM
 #9609

I want to run cgminer for my ati 5850 and ati drivers 12.8 (i didnt installed any sdk), i try with this bat:

When I installed Catalyst 12.1 for use with my 5000 series cards I had to do a custom install and deselect SDK 2.6 and then manually install SDK 2.5.  So if you didn't deselect the OpenCL SDK then the version that came with catalyst got installed and the post 2.6 versions are terrible for 5000 series GPU.
Sam

I jsut try them with 12.8 and 2.5 sdk, didnt work

http://img826.imageshack.us/img826/525/sinttuloem.jpg


Later i try with other ati driver and 2.5 sdk
SkyNet
Member
**
Offline Offline

Activity: 77



View Profile
April 21, 2013, 11:26:24 PM
 #9610

Hello, I have been trying to get cgminer 2.11.3 running today on Xubuntu according to this guide.  I have 3 6970s and 1 5850 on a dedicated machine, but I cannot seem to get all 4 cards running. What seems to happen is that one card fires up and the hashing is reported as coming from all 4 cards but at ~25% of what it should be. I am sure I am missing something insignificant and stupid, but I hope someone here could help me out. Here is my startup command.

./cgminer -o <URL1> -u <USER> -p <PASS>  -o <URL2> -u <USER> -p <PASS> -o <URL3> -u <USER> -p <PASS> -I d,9,9,9 --auto-fan --auto-gpu --gpu-engine 950,950,950,900 --gpu-memclock 850,850,850,300

I am just trying to get my gear a little bit up to date. I have looked through the README and googled for a solution, but I am tearing my hair out because I can't seem to figure this out. Thanks!

You should set the flags as follows :
-I 9 -d 0 -d 1 -d 2 -d 3 --gpu-engine (depending on what you want to set - if 950,950,950,900 works then keep it) --gpu-memclock 300

For BTC mining keep the memory to 300 should be fine

Tips: 1JmQ78JprWePM3EapnacPFfAtTrob8ofmU
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Think for yourself


View Profile
April 21, 2013, 11:55:38 PM
 #9611

-I d,9,9,9

You should set the flags as follows :
-I 9 -d 0 -d 1 -d 2 -d 3

For BTC mining keep the memory to 300 should be fine

I think batcoin's Intensity settings are correct.

I've never seen "-I 9 -d 0 -d 1 -d 2 -d 3" for setting intensity.  Does it work for you?  But he still wants one GPU set to Dynamic.
Sam

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
crazyates
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 938



View Profile
April 21, 2013, 11:58:00 PM
 #9612

Hello, I have been trying to get cgminer 2.11.3 running today on Xubuntu according to this guide.  I have 3 6970s and 1 5850 on a dedicated machine, but I cannot seem to get all 4 cards running. What seems to happen is that one card fires up and the hashing is reported as coming from all 4 cards but at ~25% of what it should be. I am sure I am missing something insignificant and stupid, but I hope someone here could help me out. Here is my startup command.

./cgminer -o <URL1> -u <USER> -p <PASS>  -o <URL2> -u <USER> -p <PASS> -o <URL3> -u <USER> -p <PASS> -I d,9,9,9 --auto-fan --auto-gpu --gpu-engine 950,950,950,900 --gpu-memclock 850,850,850,300

I am just trying to get my gear a little bit up to date. I have looked through the README and googled for a solution, but I am tearing my hair out because I can't seem to figure this out. Thanks!

You should set the flags as follows :
-I 9 -d 0 -d 1 -d 2 -d 3 --gpu-engine (depending on what you want to set - if 950,950,950,900 works then keep it) --gpu-memclock 300

For BTC mining keep the memory to 300 should be fine
I agree with using the device identifiers, but not every 6xxx card can downclock the memory to 300. Batcoin had it right when he used --gpu-memclock 850,850,850,300 , although I would drop down from 850 to 800 if your engine is set to 950. You can go up to 150MHz lower than your engine. Also, not much use in the --auto-gpu flag if you don't give them a range. If you're going to use auto-gpu, use something like --gpu-engine 600-950,600-950,600-950,600-900 and --gpu-fan 35-85 .

Tips? 1crazy8pMqgwJ7tX7ZPZmyPwFbc6xZKM9
Previous Trade History - Sale Thread
sgrunger
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 122



View Profile
April 22, 2013, 12:03:36 AM
 #9613

[edit] Got it fixed, was huge error on my part, thank you.
crazyates
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 938



View Profile
April 22, 2013, 12:22:20 AM
 #9614

I have setup a new board with the following cards : 6950, 5870, 5870, 5970

But I have a problem, cgminer won't start and crash on startup. Here is my debug log until it crashes on me before showing anything in the command prompt text box, running 13.1 drivers :
http://pastebin.com/pSrFBXCk
Something about OpenCL finding more devices than ADL ?

And here is a screenshot :
http://i.imgur.com/9pY27Yy.jpg
GPU 3 would be your 5970, which is a dual GPU card. You'll prolly have to use the --gpu-map options. Check the Readme for full/proper usage.

Tips? 1crazy8pMqgwJ7tX7ZPZmyPwFbc6xZKM9
Previous Trade History - Sale Thread
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
April 22, 2013, 05:25:03 AM
 #9615

New version: 3.0.0, 22nd April 2013

No, not the BFL ASIC code yet. As soon as kanoi and/or I have one, we'll have a release that supports them which should be pretty soon. This is the first release officially supporting Avalon ASICs. Lots of work under the hood, but very little to GPU mining.


Human readable changelog:

- Avalon support. Note this still uses the old serial-usb interface but is far more reliable than the earlier firmware release versions. If I get a lot more time to hack on an avalon I will update the code to use direct USB the way we're planning for BFL ASICs.
- Drop all CPU mining code.
- Changed default worksize to 256 for scrypt mining.
- Fixed a rare crash on stratum pool drop outs when built with older libcurls.
- Fixed potential deadlocks.
- Fixes for some flaky hardware that would frequently drop stratum connections.
- Fixed detection of solving a block, and restart work if we know we solved it.
- Lots more readme updates.
- That's all.


Full changelog:

- Remove all CPU mining code.
- compile on win32
- Update SCRYPT README with improved hashrates for 7970.
- Use copy_time helper throughout cgminer.c
- Provide wrappers for commonly used timer routines with API stats.
- Avoid one cgtime call in sole_hash_work.
- Fulltest is true if value is <= target.
- Use system host to endian functions for clarity in fulltest.
- Provide endian_flipX functions to avoid special casing big endian in cgminer.c
- Provide a flip128 helper to simplify big endian flipping.
- Use flip helpers to simplify code for calculation of midstate.
- Use flip32 function instead of open coding it in gen_stratum_work.
- Move util.c exports to util.h
- Fix warning on building avalon on win32
- Use cgtime in driver-avalon.c
- Use cgtime in driver-icarus.c
- Use cgtime in driver-bitforce.c
- Use cgtime in logging.c
- Use cgtime in usbutils.c
- Use cgtime in driver-opencl.c
- Use cgtime wrapper in driver-modminer.c
- Use cgtime in driver-ztex.c
- Use cgtime in compat.h
- Use cgtime instead of gettimeofday in fpgautils.c
- Replace gettimeofday usage in cgminer.c with cgtime
- Create a cgminer specific gettimeofday wrapper that is always called with tz
set to NULL and increases the resolution on windows.
- Add high resolution to nmsleep wrapper on windows.
- Set default ocl work size for scrypt to 256.
- define le32toh if needed
- fliter out the wrong result from adjust fan code
- compile avalon driver on win32 and win64
- Restart threads on the rare chance we found the block ourselves.
- Add more FAQs about crossfire.
- Set last device valid work on adding device.
- Increment last device valid work count in submit_nonce to cover scrypt.
- Set opt_scrypt drv max diff for correctness.
- Make scrypt submission use the submit_nonce code, with nonces matching
endianness.
- Do testing for HW errors on submit nonce for both scrypt and sha.
- Increment hardware error count from the one site.
- Rename scrypt regenhash function for consistency.
- Add new best share info to verbose logging.
- Add notice for when network diff is changed.
- Convert error getting device IDs in ocl code to info log level only since
multiple platforms may be installed and the error is harmless there.
- Unnecessary extra array in ocl code.
- Further driver FAQs.
- Add MAC FAQ.
- Add more FAQ details.
- Check for work restart after disable in the hash queued work loop since it may
be a long time before we re-enable a device.
- Unconditionally test for many wrong results on avalon and reset to avoid
passing a corrupt avalon result to temperature code.
- build out of source dir
- Set device_diff for queued work or there will be no diff1 share count.
- Only reset an avalon device with no results when there are no results
consecutively.
- More FAQs.
- More FAQs.
- Cleanup when stratum curl fails to initialise.
- Avoid applog in recalloc_sock.
- Avoid applog under stratum_lock in recv_line.
- Avoid applog under stratum_lock in __stratum_send.
- Put spacing around locking in util.c for clarity.
- Avoid applog under cg_wlock.
- Put spacing around locking code for clarity.
- Avoid applog under pool_lock.
- Avoid more recursive locks.
- Avoid applog while ch_lock is held.
- Avoid recursive locks in fill_queue.
- Variable is already initialised in global scope.
- More GPU faqs.
- More README faqs.
- Yet more README faqs.
- Add more faqs to README.
- Merge branch 'master' into avalon-dev
- Wrap result wrong tests in avalon scanhash in unlikely() and only consider a
hash count of zero wrong if a restart wasn't issued.
- avalon: if result_wrong >= get_work_count jump out the read loop
- Fix warning on 32bit.
- Fix warning on 32bit.
- Avoid curl_easy_cleanup on old curl versions in setup_stratum_curl as well.
- fix the fan control on max temp2/3
- for some reason network down. one simple cgminer command:   "cgminer -o
127.0.0.1:8888 -O fa:ke --avalon-options 115200:32:10:50:256" can idle the
avalon for safe power and protect chip
- if hash_count == 0; reinit avalon, fix the 0MHS bug use the max value of temp1
and temp2 for fan control
- Reinstate the matching_work_count per subdevice on avalon based on the work
subid.
- Avalon driver is missing the drv_id.
- Rationalise and simplify the share diff and block solve detection to a common
site.
- Rationalise and simplify the share diff and block solve detection to a common
site.
- Make the avalon array size a macro.
- Use replacement of work items in the avalon buffer as needed instead of
flushing them.
- Reinstate wrong work count to reset avalon regardless and display number of
wrong results.
- Revert "The result_wrong measurement for avalon is continually leading to
false positives so remove it."
- select() on serial usb in avalon does not work properly with zero timeout.
- The result_wrong measurement for avalon is continually leading to false
positives so remove it.
- Revert "Use only 2 queued work arrays in avalon."
- Use no timeout on further reads in avalon_gets
- Do sequential reads in avalon_get_reset to cope with partial reads.
- Show read discrepancy in avalon_get_reset.
- Reuse avalon_get_work_count variable.
- Check for AVA_GETS_RESTART when deciding if avalon has messed up.
- Make the detection of all wrong results on avalon much more conservative to
avoid false positives on work restarts.
- Show error codes on select and read fail in avalon.
- If we get a restart message in avalon_gets still check if there's a receive
message to parse first without a timeout before returning AVA_GETS_RESTART.
- Use only 2 queued work arrays in avalon.
- avalon_gets is always called from the one call site so inline it.
- The read_count is unused by the avalon get result code and no longer required
for avalon reset so simplify code removing it.
- Use a separate avalon_get_reset function for resetting avalon instead of using
avalon_get_result.
- The current hash count returned by avalon scanhash is just an obfuscated
utility counter so make it explicit.
- Check for a restart before a timeout in message parsing code in avalon.
- We should check for a restart message before checking for a timeout in avalon
scanhash.
- Store the subid for the work item in avalon.
- usbutils more stats for bflsc
- Fix record_temp_fan function in avalon driver. Patch by Xiangfu
<xiangfu@openmobilefree.net>
- Remove inappropriate memset of struct avalon result which was corrupting fan
values.
- Fix warning with no curses built in.
- Add API support for Avalon.
- Only do_avalon_close once on multiple errors.
- Reset the result_wrong count on block change in avalon scanhash to prevent
false positives for all nonces failed.
- Small timeouts on select() instead of instant timeout increase reliability of
socket reads and writes.
- Only get extra work in fill_queue if we don't have any unqueued work in the
list.
- Small timeouts on select() instead of instant timeout increase reliability of
socket reads and writes.
- Rotate the avalon work array and free work on AVA_SEND_BUFFER_EMPTY as well.
- Only get extra work in fill_queue if we don't have any unqueued work in the
list.
- Don't get any work if our queue is already full in avalon_fill.
- Differentiate socket closed from socket error in recv_line.
- Differentiate socket closed from socket error in recv_line.
- Free avalon->works in the event we call avalon_prepare on failure to
initialise.
- Fix warnings.
- Create an array of 4 lots of work for avalon and cycle through them.
- Remove unused per unit matching work count for avalon.
- Rename the confusing avalon_info pointer.
- Simplify avalon scanhash code using the new find_queued_work_bymidstate
function. Partially works only.
- Members of cgpu_info for avalon are not meant to be in the union.
- Use correct struct device_drv for avalon_drv.
- cgminer.c -S help to only say Icarus
- Check enough work is queued before queueing more in avalon_fill.
- Actually put the work in the avalon queue.
- Rneame avalon_api to avalon_drv.
- First draft of port of avalon driver to new cgminer queued infrastructure.
- Add Makefile entry for driver-avalon.
- Add configure support for avalon.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
ummas
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 274


View Profile
April 22, 2013, 08:16:58 AM
 #9616

i`m getting this after make (3.0.0)
Code:
cgminer.c:50:27: fatal error: driver-avalon.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu(theres no such file)
compilation terminated.
make[2]: *** [cgminer-cgminer.o] Błąd 1(error 1)

2.11.4 makes ok, but on the last rig, has no verbose? cant see anything, but works, as i know.

Any help with that blank working cgminer 2.11.4 would be nice.
xubuntu 12.04 LTS - just after clean install (had to use guide - since i was doing it in stupid way)
CAT 11.11 + APP 2.5
5870+2x5970 - watercooled, but it has no matter, right ?
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
April 22, 2013, 09:45:17 AM
 #9617

Working on repackaging it now...
Repackaged and reuploaded the source tarballs, sorry about the inconvenience.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
ummas
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 274


View Profile
April 22, 2013, 10:09:29 AM
 #9618

works, still see none Sad
fortunetly i remeber --odgc --odgt --odsc and others commands


EDIT:
It generates stale after few minuts of working. Cant figure why :/
seocrow
Member
**
Offline Offline

Activity: 72

Just another day Mining


View Profile WWW
April 22, 2013, 10:16:44 AM
 #9619

Hi Folks. Im having a strange problem trying to get access to my cgminer status via the web.

I configured miner.php

When I access http://IP Address:4028 I see the following message

STATUS=E,When=1366625893,Code=14,Msg=Invalid command,Description=cgminer 2.11.2|�


Any ideas if I missed anything. Im running cgminer 2.11.2 on Xubuntu


LTC Price - http://litecoinsprice.com  - Real-time LTC Prices
Pools - http://litecoinp2pool.com http://litecoinspool.com
Blog - http://litecoinsblog.com

Litecoin - Lgwc4w4fdBoRFVw9E2J8vdyjLQtkmDPuwL
SkyNet
Member
**
Offline Offline

Activity: 77



View Profile
April 22, 2013, 10:19:13 AM
 #9620

-I d,9,9,9

You should set the flags as follows :
-I 9 -d 0 -d 1 -d 2 -d 3

For BTC mining keep the memory to 300 should be fine

I think batcoin's Intensity settings are correct.

I've never seen "-I 9 -d 0 -d 1 -d 2 -d 3" for setting intensity.  Does it work for you?  But he still wants one GPU set to Dynamic.
Sam


Works perfectly fine why shouldn't it?
According to the readme 9 is fine for a dedicated miner.

Tips: 1JmQ78JprWePM3EapnacPFfAtTrob8ofmU
Pages: « 1 ... 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 [481] 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!