Bitcoin Forum
December 12, 2018, 01:12:51 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.0 [Torrent].
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 [491] 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 ... 846 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.11.1  (Read 5766724 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
bitpop
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2394
Merit: 1045


https://keybase.io/bitpop


View Profile WWW
April 30, 2013, 10:19:25 AM
 #9801

Scrypt mining on a cpu is death and you're slowing your gpu as you see

Reputation  |  PGP  |  DigitalOcean  |  TorGuard  |  Ethereum Classic
Bitcoin: 3DSh6AnmvBpDJFUz2mnLirMLmTMcFs9nDm
Bitmessage: BM-2cXN9j8NFT2n1FxDVQ6HQq4D4MZuuaBFyb
1544620371
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1544620371

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1544620371
Reply with quote  #2

1544620371
Report to moderator
1544620371
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1544620371

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1544620371
Reply with quote  #2

1544620371
Report to moderator
PLAY NOW
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Melfice
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0



View Profile
April 30, 2013, 10:57:44 AM
 #9802

I see that a newer version already up - 3.1.0, but it seems to have mostly BFL support, so I'll leave a message anyway.
I tryed to mine Litecoin on 3.0.1 when it was out, but it just crashed as soon as I launched it, never even generated a .bin file. For a moment I thought that something might be broken because I just installed 13.4 drivers instead of beta ones (considering they are essentially the same, just whql signed), but then I ran good old 2.11.4 and everything worked perfectly, while 3.0.1 still crashed.
Didn't try 3.1 version because all of my cards are hard at work right now, don't want to screw anything.
So the question is - what could be the problem?
System is - 2 x 7950, 13.4 catalyst and was 2.6 app-sdk, but I guess catalyst overwrote it to its internal version even though I unchecked it while installing.
bitpop
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2394
Merit: 1045


https://keybase.io/bitpop


View Profile WWW
April 30, 2013, 10:59:00 AM
 #9803

Why don't you use a command prompt so you can capture the error?

Reputation  |  PGP  |  DigitalOcean  |  TorGuard  |  Ethereum Classic
Bitcoin: 3DSh6AnmvBpDJFUz2mnLirMLmTMcFs9nDm
Bitmessage: BM-2cXN9j8NFT2n1FxDVQ6HQq4D4MZuuaBFyb
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2730
Merit: 1148


Ruu \o/


View Profile WWW
April 30, 2013, 10:59:34 AM
 #9804

I see that a newer version already up - 3.1.0, but it seems to have mostly BFL support, so I'll leave a message anyway.
I tryed to mine Litecoin on 3.0.1 when it was out, but it just crashed as soon as I launched it, never even generated a .bin file. For a moment I thought that something might be broken because I just installed 13.4 drivers instead of beta ones (considering they are essentially the same, just whql signed), but then I ran good old 2.11.4 and everything worked perfectly, while 3.0.1 still crashed.
Didn't try 3.1 version because all of my cards are hard at work right now, don't want to screw anything.
So the question is - what could be the problem?
System is - 2 x 7950, 13.4 catalyst and was 2.6 app-sdk, but I guess catalyst overwrote it to its internal version even though I unchecked it while installing.
The problem is lack of reading the readme.

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
Melfice
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0



View Profile
April 30, 2013, 12:30:48 PM
 #9805

The problem is lack of reading the readme.
Well, I just tryed 3.1.0 and it works fine in the same environment. It seems even 3.0.1 works. I guess it really was something with the drivers/sdk, although i didn't change anything.
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2548
Merit: 1003


Think for yourself


View Profile
April 30, 2013, 12:41:34 PM
 #9806

The problem is lack of reading the readme.
Well, I just tryed 3.1.0 and it works fine in the same environment. It seems even 3.0.1 works. I guess it really was something with the drivers/sdk, although i didn't change anything.

That sounds great.

We are all very happy that you didn't have to RTFM.  That would have just been too crazy. Smiley

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
bitcoinminer42
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1414
Merit: 1047


notorious shrimp!


View Profile
April 30, 2013, 01:01:09 PM
 #9807

hi there,

is it possible to get temperature information about ztex FPGA devices using cgminer?

regards
bcm42

"Die Tulpenzwiebel-Spekulationen sind in einer Art Fieber zustande gekommen, also im Zustand der Unzurechnungsfähigkeit. Bei Spielsucht ist aber nicht der Staat zuständig, sondern der Arzt." (Niederländisches Parlament 1637)
FiatKiller
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 378
Merit: 250


View Profile
April 30, 2013, 01:21:56 PM
 #9808

Hello,

I'm using cgminer 3.1.0 to mine bitocins and minerd 2.2.3 to mine litecoins. I have o good problem. Minerd strangle cgminer. All the power of cpu or gpu go to the first.. At the begining this was verified at my laptop and then (after changing litecoin pool becouse I found another one better than the first) at the desktop too. Can anyone help me to use the two programs indipendently from each eather?

Thanks

You can do this, but only with "extra" CPU cores. Never do this with a single-core CPU. I have a six-core on my main rig and use 3 cores for feathercoin CPU mining no problem. The evidence of this is that I am getting 750Khs litecoin mining with both GPUs. Oh, and if you open task manager > Processes > rightclick minerd and set Priority to "Low". Helps to give cgminer first shot & decrease wear on CPU.


LTC: LdxgJQLUdr8hZ79BV5AYbxkBUdaXctXAPi
MoonCoin Gambling: https://coin-horse.com/MON/
Subo1977
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 344
Merit: 250


Flixxo - Watch, Share, Earn!


View Profile
April 30, 2013, 02:02:39 PM
 #9809

For the last day I get maaaany "rejected... <unknown-work>" errors. Hashrate down to bottom. What's going on??

same here
Upgrade your miner.
my miner is cgminer 3.1.0
Which has this known bug... upgrade to 3.0.1 or BFGMiner.

any solution without downgrading or move to BFGminer?

X       ▄▄█████████▄▄
    ▄██▀▀         ▀▀██▄
  ▄██▀              ▀██▄
 ▄██     ██▄▄          ██▄
▄██      █████▄▄        ██▄
██       ████████▄▄      ██
██       ███████████▄    ██
██       ██████████▀     ██
▀██      ███████▀       ██▀
 ▀██     ████▀         ██▀
  ▀██▄   █▀          ▄██▀
    ▀██▄▄         ▄▄██▀
       ▀▀█████████▀▀
.flixxo    X▄████████████████████▄
██████████████████████
██████████████████████
████████████▀▀███████
█████▀████░░░░░░▄████
█████░░░░░░░░░░▄█████
█████▄░░░░░░░░░░██████
██████░░░░░░░░░███████
███████░░░░░░▄████████
████▄▄░░░░▄▄██████████
██████████████████████
██████████████████████
▀████████████████████▀
▄████████████████████▄
██████████████████████
█████████▀█▀██████████
██████▀▀▀▀▀████████
██████▄▄░░▄▄▄░░███████
████████░░███░░███████
████████░░░░░░▀███████
████████░░███▄░░██████
██████▀▀░░▀▀▀░░░██████
██████▄▄▄▄▄▄███████
█████████▄█▄██████████
██████████████████████
▀████████████████████▀
X[[]]X
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2730
Merit: 1148


Ruu \o/


View Profile WWW
April 30, 2013, 02:05:16 PM
 #9810

For the last day I get maaaany "rejected... <unknown-work>" errors. Hashrate down to bottom. What's going on??

same here
Upgrade your miner.
my miner is cgminer 3.1.0
Which has this known bug... upgrade to 3.0.1 or BFGMiner.

any solution without downgrading or move to BFGminer?
Use stratum directly if you want to mine there. That pool will redirect you to GBT which is a bullshit mining protocol anyway.

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
Subo1977
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 344
Merit: 250


Flixxo - Watch, Share, Earn!


View Profile
April 30, 2013, 02:13:34 PM
 #9811

For the last day I get maaaany "rejected... <unknown-work>" errors. Hashrate down to bottom. What's going on??

same here
Upgrade your miner.
my miner is cgminer 3.1.0
Which has this known bug... upgrade to 3.0.1 or BFGMiner.

any solution without downgrading or move to BFGminer?
Use stratum directly if you want to mine there. That pool will redirect you to GBT which is a bullshit mining protocol anyway.
Cgminer says :
Connected to mining.eligius.st diff 1 with stratum as user XXXX
and i got the error



X       ▄▄█████████▄▄
    ▄██▀▀         ▀▀██▄
  ▄██▀              ▀██▄
 ▄██     ██▄▄          ██▄
▄██      █████▄▄        ██▄
██       ████████▄▄      ██
██       ███████████▄    ██
██       ██████████▀     ██
▀██      ███████▀       ██▀
 ▀██     ████▀         ██▀
  ▀██▄   █▀          ▄██▀
    ▀██▄▄         ▄▄██▀
       ▀▀█████████▀▀
.flixxo    X▄████████████████████▄
██████████████████████
██████████████████████
████████████▀▀███████
█████▀████░░░░░░▄████
█████░░░░░░░░░░▄█████
█████▄░░░░░░░░░░██████
██████░░░░░░░░░███████
███████░░░░░░▄████████
████▄▄░░░░▄▄██████████
██████████████████████
██████████████████████
▀████████████████████▀
▄████████████████████▄
██████████████████████
█████████▀█▀██████████
██████▀▀▀▀▀████████
██████▄▄░░▄▄▄░░███████
████████░░███░░███████
████████░░░░░░▀███████
████████░░███▄░░██████
██████▀▀░░▀▀▀░░░██████
██████▄▄▄▄▄▄███████
█████████▄█▄██████████
██████████████████████
▀████████████████████▀
X[[]]X
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2730
Merit: 1148


Ruu \o/


View Profile WWW
April 30, 2013, 02:20:04 PM
 #9812

For the last day I get maaaany "rejected... <unknown-work>" errors. Hashrate down to bottom. What's going on??
Cgminer says :
Connected to mining.eligius.st diff 1 with stratum as user XXXX
Then I have no idea and that's the first time this bug has been reported, and no other pool has such an issue. Since the vast majority of miners use cgminer on most pools, I'd have had a report. Perhaps since the original owner of the pool wrote competing software, he could go to great lengths to find a way to make sure you use it. Knowing our history I wouldn't put it past him. Maybe when time permits I'll investigate but in the meantime you're free to do what you like, be that mine on another pool or use different software. If you desperately want to use cgminer and that pool in combination, you can probably revert to getwork protocol with --fix-protocol.

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
dbabo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 41
Merit: 0


View Profile
April 30, 2013, 02:53:07 PM
 #9813

Kano,
 i know this is the official support thread, and if you need me to move my post here i'll certainly do so. But by any chance can you please take a look @ https://bitcointalk.org/index.php?topic=114974.0 - i thought it's more relevant to my problem. Appreciate.
Subo1977
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 344
Merit: 250


Flixxo - Watch, Share, Earn!


View Profile
April 30, 2013, 04:25:17 PM
 #9814

For the last day I get maaaany "rejected... <unknown-work>" errors. Hashrate down to bottom. What's going on??
Cgminer says :
Connected to mining.eligius.st diff 1 with stratum as user XXXX
Then I have no idea and that's the first time this bug has been reported, and no other pool has such an issue. Since the vast majority of miners use cgminer on most pools, I'd have had a report. Perhaps since the original owner of the pool wrote competing software, he could go to great lengths to find a way to make sure you use it. Knowing our history I wouldn't put it past him. Maybe when time permits I'll investigate but in the meantime you're free to do what you like, be that mine on another pool or use different software. If you desperately want to use cgminer and that pool in combination, you can probably revert to getwork protocol with --fix-protocol.

Can be -fix-Protocol be an Option ?

X       ▄▄█████████▄▄
    ▄██▀▀         ▀▀██▄
  ▄██▀              ▀██▄
 ▄██     ██▄▄          ██▄
▄██      █████▄▄        ██▄
██       ████████▄▄      ██
██       ███████████▄    ██
██       ██████████▀     ██
▀██      ███████▀       ██▀
 ▀██     ████▀         ██▀
  ▀██▄   █▀          ▄██▀
    ▀██▄▄         ▄▄██▀
       ▀▀█████████▀▀
.flixxo    X▄████████████████████▄
██████████████████████
██████████████████████
████████████▀▀███████
█████▀████░░░░░░▄████
█████░░░░░░░░░░▄█████
█████▄░░░░░░░░░░██████
██████░░░░░░░░░███████
███████░░░░░░▄████████
████▄▄░░░░▄▄██████████
██████████████████████
██████████████████████
▀████████████████████▀
▄████████████████████▄
██████████████████████
█████████▀█▀██████████
██████▀▀▀▀▀████████
██████▄▄░░▄▄▄░░███████
████████░░███░░███████
████████░░░░░░▀███████
████████░░███▄░░██████
██████▀▀░░▀▀▀░░░██████
██████▄▄▄▄▄▄███████
█████████▄█▄██████████
██████████████████████
▀████████████████████▀
X[[]]X
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2660
Merit: 1059


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
April 30, 2013, 04:30:08 PM
 #9815

For the last day I get maaaany "rejected... <unknown-work>" errors. Hashrate down to bottom. What's going on??
Cgminer says :
Connected to mining.eligius.st diff 1 with stratum as user XXXX
Then I have no idea and that's the first time this bug has been reported, and no other pool has such an issue. Since the vast majority of miners use cgminer on most pools, I'd have had a report. Perhaps since the original owner of the pool wrote competing software, he could go to great lengths to find a way to make sure you use it. Knowing our history I wouldn't put it past him. Maybe when time permits I'll investigate but in the meantime you're free to do what you like, be that mine on another pool or use different software. If you desperately want to use cgminer and that pool in combination, you can probably revert to getwork protocol with --fix-protocol.

Can be -fix-Protocol be an Option ?
It is an option.
It means don't change the protocol if the pool offers a different one.
If you don't use it, cgminer may change protocols to something different if it is give the option.
However, if Eligius doesn't have the option to connect directly to stratum, then yes the pool has got it wrong.
You should be able to connect directly to the stratum server and with --fix-protocol that should not change ... like how all the other Stratum pools work.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
Lucko
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 1000



View Profile
April 30, 2013, 05:57:49 PM
 #9816

I have a problem with cgminer. I get only 350 on a 7870GHz editon at 1250 core... But with GUIminer I get 453... I think it is a problem with me changing SDK and drivers finding the right combination and don't knowing how to remove openCL from cgminer.

I have deleted file phatk121016Pitcairnv1w256l4.bin from cgminer folder but this doesn't help... What am I doing wrong?

EDIT: And from the file I would say it is using "flegs" -v -w256 -I4" Can I change them to -w128 since I get better results in GUI with them.
abbeytim
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 435
Merit: 250


View Profile
April 30, 2013, 06:07:39 PM
 #9817

had a question with Linux I get this error

 Maximum buffer memory device 0 supports says 134217728
 [2013-04-30 14:01:50] Your scrypt settings come to 209715200
 [2013-04-30 14:01:50] Error -61: clCreateBuffer (padbuffer8), decrease TC or in
crease LG


im trying to mine on a hd6850

its on lubuntu but only have a 512mb ddr2 stick I was wondering if It needs more ram ??
is that why im getting this error
abbeytim
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 435
Merit: 250


View Profile
April 30, 2013, 06:32:53 PM
 #9818

added another 512mb of ram didn't fix it so I set threadconcurrency to 1200 and lol it mines now funy cause I could do 6144 on my windows system
Lucko
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 1000



View Profile
April 30, 2013, 07:59:21 PM
 #9819

I have a problem with cgminer. I get only 350 on a 7870GHz editon at 1250 core... But with GUIminer I get 453... I think it is a problem with me changing SDK and drivers finding the right combination and don't knowing how to remove openCL from cgminer.

I have deleted file phatk121016Pitcairnv1w256l4.bin from cgminer folder but this doesn't help... What am I doing wrong?

EDIT: And from the file I would say it is using "flegs" -v -w256 -I4" Can I change them to -w128 since I get better results in GUI with them.

Figure it out... I had to add -k poclbm and it works even better then it was...  Looks like I found a better SDK and driver combination(as one that I had before reinstall) in the last cat 13.4... But that means that cgminer in auto mode didn't used best kernel... Not sure why
crazyates
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 952
Merit: 1000



View Profile
April 30, 2013, 08:15:32 PM
 #9820

I have a problem with cgminer. I get only 350 on a 7870GHz editon at 1250 core... But with GUIminer I get 453... I think it is a problem with me changing SDK and drivers finding the right combination and don't knowing how to remove openCL from cgminer.

I have deleted file phatk121016Pitcairnv1w256l4.bin from cgminer folder but this doesn't help... What am I doing wrong?

EDIT: And from the file I would say it is using "flegs" -v -w256 -I4" Can I change them to -w128 since I get better results in GUI with them.
Figure it out... I had to add -k poclbm and it works even better then it was...  Looks like I found a better SDK and driver combination(as one that I had before reinstall) in the last cat 13.4... But that means that cgminer in auto mode didn't used best kernel... Not sure why
Weird. I thought all 7xxx cards defaulted to -k poclbm -w 64 -v 1. Try those settings.

Tips? 1crazy8pMqgwJ7tX7ZPZmyPwFbc6xZKM9
Previous Trade History - Sale Thread
Pages: « 1 ... 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 [491] 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 ... 846 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!