Bitcoin Forum
February 25, 2018, 10:47:01 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 [502] 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 ... 847 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.10.0  (Read 5752413 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
Negcreep
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 55
Merit: 0


View Profile
May 08, 2013, 10:37:34 AM
 #10021

Hi,

Quick question. Is it possible to set a different gpu thread value for each card in the set up?

For instance I've been trying to mine with 1x7970 and 2x7950's in the same system.

I tried -g 2,1 but cgminer did not seem to like this. Do I have to run with multiple instances to achieve this?
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2436
Merit: 1026


Ruu \o/


View Profile WWW
May 08, 2013, 10:40:18 AM
 #10022

no

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
Negcreep
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 55
Merit: 0


View Profile
May 08, 2013, 10:41:29 AM
 #10023

no

Multiple instances of cgminer needed then?
The00Dustin
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616
Merit: 500


View Profile
May 08, 2013, 12:39:37 PM
 #10024

Is WU accurate while solo-mining scrypt?  I noticed it at 8xx a couple times while I was tuning, but right now, at a higher hashrate for 36 hours, it is below 2xx, and more often than not while tuning and at this hashrate, it was around 2xx.  I am thinking it may not mean much since it stays at 0 for a long time after mining starts, but I want to confirm I'm not just getting unreported hardware issues from pushing too hard or something.  I could mine at a pool to see if I can get it to 800 and whether or not I notice a difference, but there is variance, and that would be a waste of time and effort if it doesn't even mean anything, so I'm hoping someone knows...
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2436
Merit: 1026


Ruu \o/


View Profile WWW
May 08, 2013, 12:42:10 PM
 #10025

Is WU accurate while solo-mining scrypt?
No, cause the base is 64k diff to work out WU with scrypt (at the moment) while solo mining.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
NeoEvaX
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16
Merit: 0


View Profile
May 08, 2013, 01:56:46 PM
 #10026

The last version of cgminer I was able to compile on OS/X was 2.10.5, since then there has been a change to usbutils.c that has prevented it being compiled.

the error is:

usbutils.c:805: error: redefinition of ‘union semun’

I removed the offending code

and tried to recompile and got

usbutils.c: In function ‘cgminer_usb_lock_bd’:
usbutils.c:908: error: ‘union semun’ has no member named ‘seminfo’
usbutils.c:924: error: ‘union semun’ has no member named ‘seminfo’

so it seems the semun structure on mac osx doesn't include seminfo for some reason.

any ideas?
semun doesn't exist on linux - you have to define it yourself.
I guess the OSX OS devs misunderstood that Tongue

You'd have to come by IRC to help work out how to fix this in OSX - in linux I define it myself as per the requirements - but that fails in OSX coz it is already defined

Maybe in a few hours though I don't have time right now

I am also encountering this issue. Was it ever resolved?

I was using http://www.spaceman.ca/blog/?p=235&cpage=1 to help me get the build up and running.
Marrs
Member
**
Offline Offline

Activity: 112
Merit: 10


View Profile
May 08, 2013, 03:56:19 PM
 #10027

The last version of cgminer I was able to compile on OS/X was 2.10.5, since then there has been a change to usbutils.c that has prevented it being compiled.

the error is:

usbutils.c:805: error: redefinition of ‘union semun’

I removed the offending code

and tried to recompile and got

usbutils.c: In function ‘cgminer_usb_lock_bd’:
usbutils.c:908: error: ‘union semun’ has no member named ‘seminfo’
usbutils.c:924: error: ‘union semun’ has no member named ‘seminfo’

so it seems the semun structure on mac osx doesn't include seminfo for some reason.

any ideas?
semun doesn't exist on linux - you have to define it yourself.
I guess the OSX OS devs misunderstood that Tongue

You'd have to come by IRC to help work out how to fix this in OSX - in linux I define it myself as per the requirements - but that fails in OSX coz it is already defined

Maybe in a few hours though I don't have time right now

I am also encountering this issue. Was it ever resolved?

I was using http://www.spaceman.ca/blog/?p=235&cpage=1 to help me get the build up and running.

Build cgminer without enabling support for anything that requires usbutils.c (currently that includes bitforce, modminer, and bflsc). That's what the blog you linked does.

NeoEvaX
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16
Merit: 0


View Profile
May 08, 2013, 04:15:37 PM
 #10028

Build cgminer without enabling support for anything that requires usbutils.c (currently that includes bitforce, modminer, and bflsc). That's what the blog you linked does.

Yeah, I know its because I am building with --enable-bflsc, which is what I am attempting to do.

I commented out the offending lines and it seems to compile and run. I won't know if it actually works till I get my BFLs, which hopefully wont be too long.
viktor1987
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
May 08, 2013, 05:59:58 PM
 #10029

Can some one please explain me what happens. I'm useing 2 x 7950
In config file i have an option "temp-cutoff" : "90,90"
So when the temperature goes ower 90 cgminer turns off a card.... but  another card. So the "cold" card goes off(temperature lowing), and hot card stay working with rising temperature, but cgminer saying that card is off.
So cgminer turning off the wrong video card in my case.
cgminer 3.1
nulo0b
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294
Merit: 250



View Profile WWW
May 08, 2013, 06:03:36 PM
 #10030

Hd 6950problems

Tried diffrent types off sdkand drivers, now can i finally farm bitcoin true java on bitminter.
Still no bitcoin farming on cgminer
Want to use it for ltc or ftc. But can only work with that java app...

Can you help me please?

-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2436
Merit: 1026


Ruu \o/


View Profile WWW
May 08, 2013, 08:56:21 PM
 #10031

Can some one please explain me what happens. I'm useing 2 x 7950
In config file i have an option "temp-cutoff" : "90,90"
So when the temperature goes ower 90 cgminer turns off a card.... but  another card. So the "cold" card goes off(temperature lowing), and hot card stay working with rising temperature, but cgminer saying that card is off.
So cgminer turning off the wrong video card in my case.
cgminer 3.1
Lean how to use --gpu-map

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
viktor1987
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
May 08, 2013, 10:41:41 PM
 #10032

Can some one please explain me what happens. I'm useing 2 x 7950
In config file i have an option "temp-cutoff" : "90,90"
So when the temperature goes ower 90 cgminer turns off a card.... but  another card. So the "cold" card goes off(temperature lowing), and hot card stay working with rising temperature, but cgminer saying that card is off.
So cgminer turning off the wrong video card in my case.
cgminer 3.1
Lean how to use --gpu-map
Thank you.

Make a correct option "gpu-map" : "0:1,1:0"

Now i face with situation that after cut off and cool down GPU dont want to back to work before restart it (restart it from menu works fine)
juhakall
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 455
Merit: 250



View Profile
May 09, 2013, 12:31:25 AM
 #10033

My cross-compiling setup suddenly fails on the newest git master version. I get multiple errors about sys/socket.h not being found. I traced the problem back to commit 31aa4f6cebc51e26b349606fd78d71954bda87da. Commit 657e64477b75603bc9b08eed425bc47f606814cb and everything before that compiles correctly. Is there a new dependency that I'm now missing, or is this a bug? The only sys/socket.h I have (/usr/include/x86_64-linux-gnu/sys/socket.h) is not under my mingw toolchain, but that wasn't a problem when cross-compiling until now. For reference, here are the files in my toolchain: http://pastebin.com/sSEqFL63
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2436
Merit: 1026


Ruu \o/


View Profile WWW
May 09, 2013, 12:32:19 AM
 #10034

My cross-compiling setup suddenly fails on the newest git master version. I get multiple errors about sys/socket.h not being found. I traced the problem back to commit 31aa4f6cebc51e26b349606fd78d71954bda87da. Commit 657e64477b75603bc9b08eed425bc47f606814cb and everything before that compiles correctly. Is there a new dependency that I'm now missing, or is this a bug?
It's just not complete yet for ming which I assume you're compiling for.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
juhakall
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 455
Merit: 250



View Profile
May 09, 2013, 12:37:22 AM
 #10035

Good to know, I guess I shouldn't expect every commit to work perfectly in marginal cases like cross-compiling.

EDIT: I saw some new commits and tried again. Now it works.
os2sam
Legendary
*
Online Online

Activity: 2366
Merit: 1000


Think for yourself


View Profile
May 09, 2013, 12:50:39 AM
 #10036

Can some one please explain me what happens. I'm useing 2 x 7950
In config file i have an option "temp-cutoff" : "90,90"
So when the temperature goes ower 90 cgminer turns off a card.... but  another card. So the "cold" card goes off(temperature lowing), and hot card stay working with rising temperature, but cgminer saying that card is off.
So cgminer turning off the wrong video card in my case.
cgminer 3.1
Lean how to use --gpu-map
Thank you.

Make a correct option "gpu-map" : "0:1,1:0"

Now i face with situation that after cut off and cool down GPU dont want to back to work before restart it (restart it from menu works fine)

Are you using auto gpu and auto fan?
If so do you have a range set for your engine clock and fan speed?
Also do you have a temp target set?
Seems odd that your GPU's are even reaching 90c.

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
viktor1987
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
May 09, 2013, 03:42:58 AM
 #10037

Can some one please explain me what happens. I'm useing 2 x 7950
In config file i have an option "temp-cutoff" : "90,90"
So when the temperature goes ower 90 cgminer turns off a card.... but  another card. So the "cold" card goes off(temperature lowing), and hot card stay working with rising temperature, but cgminer saying that card is off.
So cgminer turning off the wrong video card in my case.
cgminer 3.1
Lean how to use --gpu-map
Thank you.

Make a correct option "gpu-map" : "0:1,1:0"

Now i face with situation that after cut off and cool down GPU dont want to back to work before restart it (restart it from menu works fine)

Are you using auto gpu and auto fan?
If so do you have a range set for your engine clock and fan speed?
Also do you have a temp target set?
Seems odd that your GPU's are even reaching 90c.

My config :

"intensity" : "20,20",
"vectors" : "1,1",
"worksize" : "256,256",
"kernel" : "scrypt,scrypt",
"lookup-gap" : "2,2",
"thread-concurrency" : "21712,21712",
"shaders" : "1792,1792",
"gpu-fan" : "100,100",
"gpu-engine" : "800-930,800-930",
"gpu-map" : "0:1,1:0",
"gpu-powertune" : "-11,-11",
"temp-cutoff" : "92,92",
"temp-overheat" : "88,88",
"temp-target" : "85,85",
"api-port" : "4028",
"expiry" : "120",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "1",
"hotplug" : "5",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"scan-time" : "60",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"auto-gpu" : true
pengoau
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 200
Merit: 100


View Profile
May 09, 2013, 04:04:42 AM
 #10038

can someone explain to me what --gpu-powertune  x   (where x is a number like -10 or 10) does?

Does this try to undervolt or overvolt the card by x%?

Also just wondering if my hash rate for litecoin is ok for a 6950+5770 system, I'm getting a combined  rate of 615Khash/sec is that good?

os2sam
Legendary
*
Online Online

Activity: 2366
Merit: 1000


Think for yourself


View Profile
May 09, 2013, 09:57:43 AM
 #10039


"kernel" : "scrypt,scrypt",

"gpu-fan" : "100,100",
"gpu-engine" : "800-930,800-930",

"temp-cutoff" : "92,92",
"temp-overheat" : "88,88",
"temp-target" : "85,85",

"scrypt" : true,

"auto-gpu" : true

Well it looks like your using scrypt which I know nothing about.

Your using auto gpu which is good.  I don't know if your engine range is OK?

Your not using auto fan so I would enable that and set the range for the fans to something like 60-85 instead of running at 100.  Still seems odd that your GPU is even reaching 92.  Are you running with your case on?

Since your not using auto fan and running them at 100% the only variable to control the temperature is to lower the engine clock and the floor is 800.

Something is missing.

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
viktor1987
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
May 09, 2013, 10:30:33 AM
 #10040


"kernel" : "scrypt,scrypt",

"gpu-fan" : "100,100",
"gpu-engine" : "800-930,800-930",

"temp-cutoff" : "92,92",
"temp-overheat" : "88,88",
"temp-target" : "85,85",

"scrypt" : true,

"auto-gpu" : true

Well it looks like your using scrypt which I know nothing about.

Your using auto gpu which is good.  I don't know if your engine range is OK?

Your not using auto fan so I would enable that and set the range for the fans to something like 60-85 instead of running at 100.  Still seems odd that your GPU is even reaching 92.  Are you running with your case on?

Since your not using auto fan and running them at 100% the only variable to control the temperature is to lower the engine clock and the floor is 800.

Something is missing.
Case is open, but cards i quite close to each other(no risers). So one of them is real hot, another one is 75 degrees.And the hot one ritching 90 degrees then cuting off by cgminer, and even when temperature low to target it shown 0 kh/s until reboot GPU thrue the menu.
Pages: « 1 ... 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 [502] 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 ... 847 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!