Bitcoin Forum
December 06, 2016, 08:14:49 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 [476] 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4819042 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Think for yourself


View Profile
April 14, 2013, 12:59:15 PM
 #9501

additionally: cgminer "freezes" (cannot even quit it with Q, have to close the windows clicking on the X) once I switch users on windows 8 Sad

Don't switch users.  Or if you do stop CGMiner and then reopen it in the other user account.

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
1481012089
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481012089

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481012089
Reply with quote  #2

1481012089
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481012089
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481012089

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481012089
Reply with quote  #2

1481012089
Report to moderator
1481012089
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481012089

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481012089
Reply with quote  #2

1481012089
Report to moderator
1481012089
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481012089

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481012089
Reply with quote  #2

1481012089
Report to moderator
FreedomCoin
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518


Freedom to choose


View Profile
April 14, 2013, 05:06:53 PM
 #9502

am i suppose to run the cgminer.c in terminal? when i mark it as executable i get a bunch of errors in terminal.

How did you compile it?

I do not believe i did compile it.. just extracted the tar ball and tried to run it... i do not understand CURL and what it has to do with CGMINER.

Am i missing something?
How far did you get in the README?

okay i saw some other people run the autogen.sh file which i did following a make and makefile command.. that seemed to make an cgminer file to is now in that folder.

i am not trying to run the commands but i seems that CGminer is splitting the load between my two cards so running each one at half speed. When i run one GPU at a time with the -d command i can get my left video card to run full speed.  But when i try to run them together the feedback states the mhash but when ending a session i see it was just split between the two cards.. When i try -d 0 and or -d 1 only my left card seems to want to work, and crossfire is not enabled.

This is on an Alienware M17xR2 Laptop with two 5800 Junipers, they should be running at about 185 mhash each

 See pics in link. my output is:

Code:
./cgminer -o stratum.ozco.in:80 -u user -p pass -I 8 -d 0 -o stratum.ozco.in:80 -u user -p pass -I 8 -d 1  --gpu-engine 820,820 --gpu-memclock 1000,1000 --temp-target 80,80 --temp-overheat 90,90

See screenshots...





Buy the dip
Peleus
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
April 14, 2013, 09:52:32 PM
 #9503

Just want to say I ended up rolling back to Xubuntu 12.04, using Catalyst 12.8, ADL SDK 5.0, CGMiner 2.11.4 (? Latest anyway), and APP SDK 2.7. Works perfect* and solved all the previous problems I was having. I recommend this combination to anyone who is struggling to get it working or looking for a linux miner.

Thanks for your help ckolivas.



* Ok one small thing, I'm using VNC now as a way to solve it, so it's not that big of a deal, but when I try and run headless and only ssh in it seems to disable all my GPU's. It doesn't seem like I can say Display=:0 as I don't have any displays in there.

Like I said, using VNC seems to fix it though.
Richy_T
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246


1RichyTrEwPYjZSeAYxeiFBNnKC9UjC5k


View Profile
April 15, 2013, 12:17:18 AM
 #9504

Sorry if this is one that's already been answered. If so, please say so but I did search and couldn't find any info.

I have been happily mining with CGminer on my AMD GPUs for a while now. This is not a fulltime miner and Bioshock prompted me to upgrade my drivers so I downloaded the 13.3 beta drivers. Unfortunately, now when cgminer starts doing its stuff, the DOS block just goes blank. It looks like it's running since I have a hashrate showing on my monitoring software but otherwise, I can't tell and it's tricky cause I like to leave a couple of GPUs mining while I game on the other.

Do I just need to roll back the drivers or is there another known fix?

1RichyTrEwPYjZSeAYxeiFBNnKC9UjC5k
mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1358


View Profile
April 15, 2013, 12:49:14 AM
 #9505

Sorry if this is one that's already been answered. If so, please say so but I did search and couldn't find any info.

I have been happily mining with CGminer on my AMD GPUs for a while now. This is not a fulltime miner and Bioshock prompted me to upgrade my drivers so I downloaded the 13.3 beta drivers. Unfortunately, now when cgminer starts doing its stuff, the DOS block just goes blank. It looks like it's running since I have a hashrate showing on my monitoring software but otherwise, I can't tell and it's tricky cause I like to leave a couple of GPUs mining while I game on the other.

Do I just need to roll back the drivers or is there another known fix?

I'd just rollback your drivers.  Shouldn't need to user a newer one for Bioshock, regardless of what it says.

M

MMinerMonitor author, monitor/auto/schedule reboots/alerts/remote/MobileMiner for Ants and Spondoolies! Latest (5.2). MPoolMonitor author, monitor stats/workers for most pools, global BTC stats (current/nxt diff/USD val/hashrate/calc)! Latest (v4.2) 
Buyer beware of Bitmain hardware and services.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
April 15, 2013, 02:37:35 AM
 #9506

Here's an odd one I'm running into today after re-burning my USB stick's linux image from a clean copy, pulling in the latest git, compiling and firing up cgminer...

cgminer's interface ignores all normal menu keystrokes (p, g, and so on), UNLESS I neglect to specify a pool in the config file, in which case it works normally because it had to accept keyboard input to allow me to set the pool credentials. I can use ctl-c to kill it and get back to a prompt, no problem. I just can't adjust settings while cgminer is running.

This is latest git pull as of "Thu Apr 11 13:31:17 2013 +1000".
Found this bug at last and it should be fixed in git master now, thanks.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
belcat
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13


View Profile
April 15, 2013, 02:50:55 AM
 #9507

I'm having problems with cgminer and AVG antivirus free 2013.  Note that AVG antivirus free does not have a firewall.
The most annoying thing is it was working fine Thursday and suddenly stopped working.  I can't think of anything I changed on that day, or before the last reboot.

I'm using the command:
Code:
cgminer.exe -P -o stratum.btcguild.com:3333 -u me -p 123 --auto-fan -D -T -P
1. If I start cgminer with AVG activated, most of the time cgminer will just display a blank screen (sometimes it runs for a bit and stops).  If I then disable AVG, cgminer will start and run normally.

2. Different scenario.  AVG is disabled, I start cgminer, it runs normally.  If I enable AVG, cgminer runs for a bit and then freezes.  Again, if I disable AVG, it continues.

Just for kicks I've disabled Windows firewall but it didn't do anything.  I've tried disabling individual parts of AVG but nothing happens, I have to disable the whole thing.

The debug text before the freeze isn't particularly interesting, just something like

Code:
[2013-04-14 22:44:54] 45.5 C  F: 51%(3184RPM)  E: 765MHz  M: 1125Mhz  V: 1.118V  A: 90%  P: 0%
[2013-04-14 22:44:54] 45.5 C  F: 51%(2242RPM)  E: 725MHz  M: 1000Mhz  V: 1.088V  A: 97%  P: 0%
[2013-04-14 22:44:54] [thread 3: 146800640 hashes, 144622.3 khash/sec]

[2013-04-14 22:44:54] [thread 0: 279969792 hashes, 278560.3 khash/sec]

[2013-04-14 22:44:54] [thread 2: 144703488 hashes, 143120.4 khash/sec]

Any ideas what to try or am I doomed to switch antivirus?
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
April 15, 2013, 02:53:57 AM
 #9508

You're doomed to switch antivirus or use a smarter one that allows exceptions. It's detecting the interface dll that takes your keystrokes as a keylogger and disabling the interface. Alternatively you can always run in the boring text only interface with -T.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
belcat
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13


View Profile
April 15, 2013, 03:19:54 AM
 #9509

You're doomed to switch antivirus or use a smarter one that allows exceptions. It's detecting the interface dll that takes your keystrokes as a keylogger and disabling the interface. Alternatively you can always run in the boring text only interface with -T.

Thanks for the reply.  I tried:
Code:
cgminer.exe -P -o stratum.btcguild.com:3333 -u me -p 123 --auto-fan -T
but it doesn't work any better, it just freezes after running for a little bit (recall the first example had "-D -T -P"). I got:
Code:
[2013-04-14 23:14:34] Started cgminer 2.11.4
 [2013-04-14 23:14:35] Probing for an alive pool
 [2013-04-14 23:14:36] Disabling extra threads due to dynamic mode.

 [2013-04-14 23:14:36] Tune dynamic intensity with --gpu-dyninterval

 [2013-04-14 23:14:37] Accepted 356d5ffd Diff 4/1 GPU 1
 [2013-04-14 23:14:37] Thread 1 being disabled
 [2013-04-14 23:14:51] Accepted 4f94c6be Diff 3/1 GPU 0
 [2013-04-14 23:15:04] Accepted 1c606bfb Diff 9/1 GPU 0
If I kill it using the X (it's ^C does nothing), the next startup doesn't get past "Tune dynamic...".

So it does not appear to be the keystrokes to me.  I though it was network, but I believe it sometimes connects to it when it starts up.  It seems to be when it goes to get a new work unit or something like that (am I correct to assume that when it starts up it finishes previous units it got before?).

Any more suggestions?
Richy_T
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246


1RichyTrEwPYjZSeAYxeiFBNnKC9UjC5k


View Profile
April 15, 2013, 03:59:51 AM
 #9510

Sorry if this is one that's already been answered. If so, please say so but I did search and couldn't find any info.

I have been happily mining with CGminer on my AMD GPUs for a while now. This is not a fulltime miner and Bioshock prompted me to upgrade my drivers so I downloaded the 13.3 beta drivers. Unfortunately, now when cgminer starts doing its stuff, the DOS block just goes blank. It looks like it's running since I have a hashrate showing on my monitoring software but otherwise, I can't tell and it's tricky cause I like to leave a couple of GPUs mining while I game on the other.

Do I just need to roll back the drivers or is there another known fix?

I'd just rollback your drivers.  Shouldn't need to user a newer one for Bioshock, regardless of what it says.

M

Not helping so far. I went to 13.1 then 12.2. Things seem to just be getting worse.

1RichyTrEwPYjZSeAYxeiFBNnKC9UjC5k
Richy_T
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246


1RichyTrEwPYjZSeAYxeiFBNnKC9UjC5k


View Profile
April 15, 2013, 04:28:28 AM
 #9511

So then it was failing to start. So I'm back to 13.1 and now it still won't start at all... I'm kinda stuck. Can't go back.

If it means anything to anyone, here are the details

Problem signature:
  Problem Event Name:   APPCRASH
  Application Name:   cgminer.exe
  Application Version:   0.0.0.0
  Application Timestamp:   515e2852
  Fault Module Name:   StackHash_0a9e
  Fault Module Version:   0.0.0.0
  Fault Module Timestamp:   00000000
  Exception Code:   c0000005
  Exception Offset:   00000000
  OS Version:   6.1.7601.2.1.0.256.48
  Locale ID:   1033
  Additional Information 1:   0a9e
  Additional Information 2:   0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Additional Information 3:   0a9e
  Additional Information 4:   0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

If it's any help, poclbm is also giving a segmentation fault.

1RichyTrEwPYjZSeAYxeiFBNnKC9UjC5k
luffy
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 606



View Profile
April 15, 2013, 04:37:02 AM
 #9512

Hi guys,
lately i scan my pc with malwarebytes after the latest update and found out that cgminer.exe (in most of the revisions)
is "infected" with "PUP.BitCoinMiner".
i searched and found this related topic http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=109520
in which a moderator said that if you have installed this program your self then it is propably safe, but i wonder:
have you faced this issue before or with other untivirus software?
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
April 15, 2013, 04:44:20 AM
 #9513

Hi guys,
lately i scan my pc with malwarebytes after the latest update and found out that cgminer.exe (in most of the revisions)
is "infected" with "PUP.BitCoinMiner".
i searched and found this related topic http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=109520
in which a moderator said that if you have installed this program your self then it is propably safe, but i wonder:
have you faced this issue before or with other untivirus software?
Yep - it really is a BitcoinMiner ... as the README FAQ tells you also ...

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
Richy_T
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246


1RichyTrEwPYjZSeAYxeiFBNnKC9UjC5k


View Profile
April 15, 2013, 04:48:28 AM
 #9514

Well, I'm back to 13.3 Beta. Things are now working again but still the blank screen if I run cgminer plain. Looks like it's working with the -T option though.

If anyone knows how to get this working properly, I'd be grateful to know since I'm thinking this doesn't look very interactive. At least I'm back hashing, even if my evening of Bioshock went out the window Sad

Edit: If I run cgminer on its own (where the screen is blank), I hear the fans speed up, my pool reports that I'm hashing about the rate I'd expect but all of my shares are dead.

I'm going to try rolling back to 12.8 next but I'm not holding out a lot of hope.

1RichyTrEwPYjZSeAYxeiFBNnKC9UjC5k
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
April 15, 2013, 05:28:50 AM
 #9515

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/catalyst-uninstall-utility.aspx

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Peleus
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
April 15, 2013, 09:26:44 AM
 #9516

Everything was working well over the last 24 hours, 3 of my cards were hashing at 500 Kh/s, for an average of 1500 Kh/s over an extended period. Not the most mind blowing figures I've seen but acceptable to me.

I've added another card since last night, and now I'm trying to get 4 working. Everything is detected fine, but it seems card 1 is working harder than the others. I'm troubleshooting at I = 15 so my system is a little more responsible, but basically what I get is this...



When I bump it up to I=18 I get GPU0 hashing at around 500 Kh/s, but the other three sit at around 350 Kh/s. Pretty frustrating as this gives me the old 1.5 Mh/s I had with three cards. Any ideas? Happy to post verbose output again if you think it would help.

This is with I=18..



Cheers.
avirdoz
Hero Member
*****
Online Online

Activity: 586



View Profile
April 15, 2013, 06:33:20 PM
 #9517

Hello. I'm using Xubuntu and cgminer 2.11.4 with 3x 7950. Help me please how can i control voltages from console if it's possible? I try do it with cgminer but no effect. Thanks.
Joshwaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 489



View Profile
April 15, 2013, 10:14:08 PM
 #9518

Any ideas?

Problem signature:
  Problem Event Name:   APPCRASH
  Application Name:   cgminer.exe
  Application Version:   0.0.0.0
  Application Timestamp:   515e2852
  Fault Module Name:   cgminer.exe
  Fault Module Version:   0.0.0.0
  Fault Module Timestamp:   515e2852
  Exception Code:   c0000005
  Exception Offset:   00025ede
  OS Version:   6.1.7601.2.1.0.256.1
  Locale ID:   1033
  Additional Information 1:   0a9e
  Additional Information 2:   0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Additional Information 3:   0a9e
  Additional Information 4:   0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Like what I said : 1JosHWaA2GywdZo9pmGLNJ5XSt8j7nzNiF
Don't like what I said : 1FuckU1u89U9nBKQu4rCHz16uF4RhpSTV
Don't Like BFL's Project Management : 1FuckbFLZpmWLuyHyFJw1RGkWm3yRM1L5D
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
April 15, 2013, 11:03:18 PM
 #9519

Server's back up.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
WebMonkey
Member
**
Offline Offline

Activity: 100



View Profile WWW
April 15, 2013, 11:15:00 PM
 #9520

anyone have a compiled binary for linux 32 bit?

i've tried to get a "recent" version of cgminer on either linuxcoin or bamt with limited success.

a 32 bit binary built with opencl/scrypt options would be the coolest.

thanks for your time,
'monkey.

why 32 bit?  because that's what bamt is Smiley

Team Calvary Racing

support the ministry
BTC: 1KXvwsDwRM2RUdwtnff3feuYrHH2a1JHnR
LTC: LWdf2pnmQqBkg7GP7rmfGYCZaAQrjsu2Yx
Pages: « 1 ... 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 [476] 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!