Bitcoin Forum
December 09, 2016, 07:37:37 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 [489] 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4825073 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
amouretpaix
Member
**
Offline Offline

Activity: 118



View Profile
April 27, 2013, 08:12:28 PM
 #9761

Hi, I use cgminer 3.0.1 on win7 64bit with a saphire radeon vapor x 7970 and catalyst v13.4 for LTC minnig

with this command
Quote
cgminer.exe --scrypt -o http://ltc.ouranos.fr:9337/ -u myusername -p mypass  --gpu-memclock 1500 --gpu-engine 1050 --thread-concurrency 8192 -I 13 -g 2 -w 256 --no-submit-stale 

I have only 430Kh/s...

How can I do to have a better Hashrate ?

Thank you

The meaning of Life is to have Love in your Heart, Love is the solution for everything Alaje - ADVANCED LIGHTWORK - English Sub
1481312257
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481312257

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481312257
Reply with quote  #2

1481312257
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
twmz
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 737



View Profile
April 27, 2013, 08:34:51 PM
 #9762

I just upgraded to 3.0.1 (git) from 2.10.4 and my hashrate dropped by 10%!  You broke my GPU?

Just kidding Smiley  The upgrade actually was very smooth.  Love the new libusb support.  Thanks for your hard work, guys!

Was I helpful?  1TwmzX1wBxNF2qtAJRhdKmi2WyLZ5VHRs
WoT, GPG

Bitrated user: ewal.
Trongersoll
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448


Retired Software Engineer


View Profile
April 27, 2013, 08:49:04 PM
 #9763

you dont have opencl installed....

did you read.... https://github.com/ckolivas/cgminer/blob/master/linux-usb-cgminer ?

This was a big help, thanks. I had glanced at it before but didn't think it applied because, 1. i'm not making a USB based setup. i have several harddrives that i'm not using for anything so i threw one in the machine. 2. i don't know or understand what git is.

I really feel like i've made progress today, thank you to all. the rig i'm building is an under $200 machine that i'm using to see just how involved i want to get in this.

Well, I was making progress following that. now i'm getting:

Configuration Options Summary:

  curses.TUI...........: FOUND: -lncurses
  OpenCL...............: NOT FOUND. GPU mining support DISABLED
configure: error: No mining configured in

I followed the above guide up to it telling me to go find the binary for cgminer. i thought that that was was what ./configure would make.

*insert appropriate begging line here* 
BTC: 1CS6AV7VnjcPLxaTFoUhTjXK4mQCTzfSxE
Doge: DB22tiynvXKg7SyPpnH9jyfitKLTZb6ejc
ricciolone
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
April 27, 2013, 11:01:22 PM
 #9764

hi to all,

i have this configuration for my rig

CPU: AMD Athlon FX-4100 (stock speeds)
MOBO: GIGABYTE GA990FXA-UD7
RAM: Corsair Vengeance 2x2GB DDR1600
SSD: samsung 840
PSU: xfx 750 + seasonic 750
GPU: 4x Sapphire Vapor-X 7950

and i have this problem (cgminer 2.xx and 3.xx):

if i run cgminer it seem to run 620 Kh/s  every card, but in the pool it appear only 70 kh/s


if i use reaper, i can use only 2 gpu card without driver crush! and hare 1250 kh/s on reaper and on pool

do you have any suggestion?
sapsan
Member
**
Offline Offline

Activity: 86



View Profile
April 28, 2013, 09:25:35 AM
 #9765

Hello.

Please, help.
My config:
cpu: amd A5800K
mb: gigabyte GA-F2A85X-UP4 (with nice power button  Grin)
ram: 2x4GB 1600MHz
hdd: 320GB
PSU: 1250W
GPU:
1x7660D (cpu)
1x6950@6970
4x7850

I installed ubuntu 12.04.2 server (without X), amd sdk 2.8, adl 5.0 and drivers 13.4 (promise OpenCL working without X running).
When I compile cgminer from sources then I can run it only under "sudo".
Some output:
Code:
sudo DISPLAY=:0 aticonfig --lsa* 0. 00:01.0 AMD Radeon HD 7660D
  1. 01:00.0 AMD Radeon HD 7800 Series
  2. 02:00.0 AMD Radeon HD 6900 Series
  3. 04:00.0 AMD Radeon HD 7800 Series
  4. 05:00.0 AMD Radeon HD 7800 Series
  5. 09:00.0 AMD Radeon HD 7800 Series

* - Default adapter
Code:
sudo ./cgminer -n
 [2013-04-28 12:20:05] CL Platform 0 vendor: Advanced Micro Devices, Inc.                   
 [2013-04-28 12:20:05] CL Platform 0 name: AMD Accelerated Parallel Processing                   
 [2013-04-28 12:20:05] CL Platform 0 version: OpenCL 1.2 AMD-APP (1113.2)                   
 [2013-04-28 12:20:05] Platform 0 devices: 6                   
 [2013-04-28 12:20:05] 0 Devastator                   
 [2013-04-28 12:20:05] 1 Cayman                   
 [2013-04-28 12:20:05] 2 Pitcairn                   
 [2013-04-28 12:20:05] 3 Pitcairn                   
 [2013-04-28 12:20:05] 4 Pitcairn                   
 [2013-04-28 12:20:05] 5 Pitcairn                   
 [2013-04-28 12:20:05] Failed to ADL_Adapter_ID_Get. Error -1                   
 [2013-04-28 12:20:05] Failed to ADL_Adapter_ID_Get. Error -1                   
 [2013-04-28 12:20:05] Failed to ADL_Adapter_ID_Get. Error -1                   
 [2013-04-28 12:20:05] Failed to ADL_Adapter_ID_Get. Error -1                   
 [2013-04-28 12:20:05] Failed to ADL_Adapter_ID_Get. Error -1                   
 [2013-04-28 12:20:05] Failed to ADL_Adapter_ID_Get. Error -1                   
 [2013-04-28 12:20:05] ADL found less devices than opencl!                   
 [2013-04-28 12:20:05] There is possibly more than one display attached to a GPU                   
 [2013-04-28 12:20:05] Use the gpu map feature to reliably map OpenCL to ADL                   
 [2013-04-28 12:20:05] WARNING: Number of OpenCL and ADL devices did not match!                   
 [2013-04-28 12:20:05] Hardware monitoring may NOT match up with devices!                   
 [2013-04-28 12:20:05] 6 GPU devices max detected

So ADL wan't work without X ?
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
April 28, 2013, 10:11:57 AM
 #9766

...
So ADL wan't work without X ?

Correct.

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
caish5
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 324



View Profile WWW
April 28, 2013, 02:50:08 PM
 #9767

Can anyone help me with Ubuntu 13.04.

It's mining ok but i can't see the display in my terminal window.
CGminer starts, then blanks the window, then all I see is a flashing cursor.

I'd like to be able to tweak my settings here and there.

Bitvolcano YAC, BBQ and WDC P2Pools at http://bitvolcano.com
TurdHurdur
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 217


View Profile
April 28, 2013, 03:08:21 PM
 #9768

Can anyone help me with Ubuntu 13.04.

It's mining ok but i can't see the display in my terminal window.
CGminer starts, then blanks the window, then all I see is a flashing cursor.

I'd like to be able to tweak my settings here and there.
Which version of ncurses did you build with?
caish5
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 324



View Profile WWW
April 28, 2013, 03:09:26 PM
 #9769

I just used the 3.00 pre compiled binary.

Bitvolcano YAC, BBQ and WDC P2Pools at http://bitvolcano.com
BitMinerN8
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 626


Mining since May 2011.


View Profile
April 28, 2013, 03:28:21 PM
 #9770

I just used the 3.00 pre compiled binary.

I was able to compile on 13.04 for my BFL FPGA's with no issues. Maybe try that.
caish5
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 324



View Profile WWW
April 28, 2013, 03:42:12 PM
 #9771

i just compiled it.

But my compiled one doesn't recognise scrypt.

I used APP-SDK 2.5?

Do i maybe need newer?

Bitvolcano YAC, BBQ and WDC P2Pools at http://bitvolcano.com
caish5
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 324



View Profile WWW
April 28, 2013, 03:57:30 PM
 #9772

In reply to myself...Yes. Yes I Do.

Now i have a freshly compiled 3.0.1. Built with libncurses5 (since it was in the repos)

I still have no proper display!!!!!!!!!!!!

Maybe something is wrong with my terminal?

Bitvolcano YAC, BBQ and WDC P2Pools at http://bitvolcano.com
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
April 28, 2013, 03:58:19 PM
 #9773

New release: Version 3.1.0, 28th April 2013

Lots of extra READMEs now.

EDIT: I was really tired when i posted this but really wanted to unleash it as soon as it was stable, and the BFL ASIC support really is the bulk of the change. Props to Kano for doing a large chunk of the driver work for this.

NOTE: If you are on windows and cannot get devices to initialise and they are on a USB 3 slot, try them on a USB 2 slot instead.

Human readable changelog:

BFL ASIC support.
(plus other stuff)

EDITS:
- The BFL ASIC driver uses direct USB instead of the serial USB interface, thus being much faster, more reliable, and using a lot less CPU. However as a consequence it needs a different driver installed on windows, and permissions set on linux. The ASIC-README has directions for all of these, and the zadig application which installs and configures the WinUSB driver for you is available from my download page.
- Updated READMEs, split up into GPU- and ASIC- as well.
- A fix for the corrupt display on exit on windows.


Full changelog:

- va_copy is meant to be matched by a va_end in log_generic.
- usbutils remove_in_use break
- usbutils remove_in_use missing prev
- usbutils missing add_in_use
- Clean up summary slightly better on exit.
- Make the scan sleep time after scanwork in bflsc dynamic to keep queues
between watermark levels.
- Remove unused temp counts in bflsc.
- Calculate a rolling 5 min average set of temperatures for bflsc.
- Damp the display of voltage for BFLSC devices.
- Damp the temperature display measurement for bflsc since it fluctuates so
wildly.
- bflsc add volt stats
- Handle failed tolines command in bflsc driver.
- Can use a read lock instead of a write lock in bflsc scanwork.
- Since we are filling a queue on the bflsc devices, there is no need to run
through scanwork frequently provided we use the restart_wait function to abort
early during a block change.
- Remove flushed work in bfl scanwork from the hash table.
- Set correct device in process_nonces in bflsc driver.
- bflsc add work reply INPROCESS: missing from the spec
- bflsc put in some error messages not yet written
- bflsc get completed hashes as late as possible
- Fix potential memory leak with unused work items in bflsc_queue_full
- Reverse bools in bflsc_queue_full
- Avoid recursive loop calling correct function instead.
- bflsc fix details identification
- Differentiate BFLSC device from regular bitforce and give warning if no
support is compiled in.
- util.c str_text make a fully text readable version of str
- BFLSC fix FPGA identity overlap
- Locking error in bflsc_send_work
- Use htobe32 function for converting nonce in bflsc.
- Replace deprecated bzero with memset in bflsc driver.
- Fix compilation of bflsc driver without opencl.
- Check for realloc failures in bflsc driver.
- Check for failure to calloc in bflsc driver.
- Trivial style change
- Use copy_time function in bflsc driver.
- Use cgtime in bflsc driver and update copyright notice.
- Use a separate function for bfl initialise that doesn't require locking.
- Fix BFLSC building.
- bflsc v0.1

EDIT:
Jalapeno hashing looks like this:

Code:
cgminer version 3.1.0 - Started: [2013-04-29 01:48:31]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):6.630G (avg):6.412Gh/s | A:6262  R:12  HW:0  U:23.1/m  WU:90.0/m
 ST: 2  SS: 11  NB: 94  LW: 26762  GF: 0  RF: 0
 Connected to au.ozco.in diff 4 with stratum as user ckolivas.0
 Block: 00391bc278091c13...  Diff:8.97M  Started: [14:13:04]  Best share: 11.5K
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0:  73.0C 3368RPM | 718.2M/720.7Mh/s | A: 704 R: 1 HW:0 U:  2.60/m I:11
 BAJ 0:  max 42C 3.42V | 5.945G/5.693Gh/s | A:5560 R:11 HW:0 U: 20.55/m
--------------------------------------------------------------------------------

 [2013-04-29 14:12:27] Accepted 2153e014 Diff 7/4 BAJ 0 pool 0
 [2013-04-29 14:12:30] Accepted 32a3e846 Diff 5/4 BAJ 0 pool 0
 [2013-04-29 14:12:37] Accepted 3eb662db Diff 4/4 BAJ 0 pool 0
 [2013-04-29 14:12:39] Accepted 33c7365f Diff 4/4 BAJ 0 pool 0

See also Kano's blog post:
http://www.kano-kun.net/?p=65

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
centove
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 194


View Profile
April 28, 2013, 04:33:15 PM
 #9774

Soooo... With the new version, unless you have a BFL thingy there is no point to upgrading?

Give me Btc: 1BRkf5bwSVdGCyvu4SyYBiJjEjbNiAQoYd Mine on my node: http://ask.gxsnmp.org:9332/
crazyates
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 938



View Profile
April 28, 2013, 04:38:59 PM
 #9775

Soooo... With the new version, unless you have a BFL thingy there is no point to upgrading?
If it ain't broke, don't fix it.

However, There are changes.
Human readable changelog:
BFL ASIC support.
(plus other stuff)

Tips? 1crazy8pMqgwJ7tX7ZPZmyPwFbc6xZKM9
Previous Trade History - Sale Thread
Krak
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 591



View Profile WWW
April 28, 2013, 05:06:28 PM
 #9776

Not sure if it's because I'm on Ubuntu 13.04 or what, but I'm getting this error again when I upgrade to cgminer 3.1:

Code:
./cgminer: error while loading shared libraries: libjansson.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

3.0 is working great; more stable (hashrate wise) than ever, actually. Probably has something to do with the sexy new version of Unity. Tongue

BTC: 1KrakenLFEFg33A4f6xpwgv3UUoxrLPuGn
pekv2
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 770



View Profile
April 28, 2013, 05:10:35 PM
 #9777

I've updated to 3.1.0-windows from 3.0.1-windows.

Everything seems to be just fine, hashing away as it normally does on my two 5850's. If you have a large mining setup, multiple machines, probably not worth the time of shutdown to upgrade for gpus.
18RATTT
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 282



View Profile
April 28, 2013, 05:19:49 PM
 #9778

hi guys,
i was wondering, how to create output/log file from cgminer?

i need cgminer automatically send me a logfile or output in .txt that state the current:
1. average Mh/s
2. need the current Mh/s for each GPU
3. Accepted, Rejected share

is this possible? if so, can u pls help me how to do it? im not a coder, but so far i can use .bat to run the scrypted cgminer.

thank oyu.

kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
April 28, 2013, 06:08:37 PM
 #9779

Haven't done a new one for a while ... I'm using all these 3 (linux) so I have tested them all.

3.1.0a
3.1.0 recompiled on 64 bit xubuntu 11.04 (as usual) and also on the RPi 32 (2012-12-16-wheezy-raspbian and rpi-update) and now also 64 bit Fedora18

https://github.com/kanoi/cgminer-binaries

To get the 64 bit xubuntu 11.04 binary:
wget https://github.com/kanoi/cgminer-binaries/raw/master/Ubuntu_11.04_x86_64/cgminer-3.1.0a
chmod +x cgminer-3.1.0a
md5sum cgminer-3.1.0a

9227a0f17215512a601bcb936a34bcf8  cgminer-3.1.0a
(this version should also work on Fedora 16 and Fedora 17)

To get the RPi 32bit binary:
wget https://github.com/kanoi/cgminer-binaries/raw/master/RPi_32/cgminer-3.1.0a
chmod +x cgminer-3.1.0a
md5sum cgminer-3.1.0a

f8b236c81d79855243cf3bbbc907ab34 cgminer-3.1.0a

To get the Fedora 18 binary:
wget https://github.com/kanoi/cgminer-binaries/raw/master/Fedora18_x86_64/cgminer-3.1.0a
chmod +x cgminer-3.1.0a
md5sum cgminer-3.1.0a

9c02a4b2719f69178dbb42c181d91de1  cgminer-3.1.0a

For anyone who didn't realise, it's just the executable file to put in place of 'cgminer'
Nothing else needs changing
On xubuntu 11.04 - first get and extract the full binary release from ckolivas and then copy my file in place of 'cgminer'

I've run all three binaries without any problems so far, with 1x6950, 1xBFL, 1xICA, 1xMMQ and 1xJalapeno (Total ~7.9GH/s)

The same configure options as cvolivas' binary version for 64 bit xubuntu 11.04
In case anyone was wondering:
CFLAGS="-O2 -W -Wall" ./autogen.sh --enable-icarus --enable-bitforce --enable-ztex --enable-modminer --enable-scrypt --enable-bflsc
make clean
make


All FPGAs (only) for the RPi 32bit version
CFLAGS="-g -W -Wall" ./autogen.sh --enable-icarus --enable-bitforce --enable-modminer --enable-ztex --enable-bflsc
make clean
make

However, the -g (instead of -O2) means it's a debug build so if anyone finds a problem and has core dumps enabled, it will dump a much more useful debug core.
You will need to install libusb-1.0.0

All FPGAs (only) for the Fedora18 x86_64 version
CFLAGS="-g -W -Wall" ./autogen.sh --enable-icarus --enable-bitforce --enable-modminer --enable-ztex --enable-bflsc
make clean
make

You will need to install libusb-1.0.0


Note I have binary folders of ckolivas official release files in my binaries git also, for if you can't get to his downloads
To get them you select the folder (e.g. 3.1.0) then click on the file you want then right-click save-as "View Raw"


Important: Read ASIC-README or FPGA-README about USB configuration on linux and windows

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
Trongersoll
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448


Retired Software Engineer


View Profile
April 28, 2013, 06:57:20 PM
 #9780

well, i'm not sure how but i seem to have made some progress. now when i run cgminer -n i get the following:

$ ./cgminer -n
 [2013-04-28 14:31:26] CL Platform 0 vendor: Advanced Micro Devices, Inc.                   
 [2013-04-28 14:31:26] CL Platform 0 name: AMD Accelerated Parallel Processing                   
 [2013-04-28 14:31:26] CL Platform 0 version: OpenCL 1.1 AMD-APP-SDK-v2.5 (793.1)                   
 [2013-04-28 14:31:26] Error -1: Getting Device IDs (num)                   
 [2013-04-28 14:31:26] clDevicesNum returned error, no GPUs usable                   
 [2013-04-28 14:31:26] 0 GPU devices max detected

aticonfig sees the gpu:

$ sudo aticonfig --lsa
* 0. 00:01.0 AMD Radeon HD 6290 Graphics

* - Default adapter


Any suggestions?

*insert appropriate begging line here* 
BTC: 1CS6AV7VnjcPLxaTFoUhTjXK4mQCTzfSxE
Doge: DB22tiynvXKg7SyPpnH9jyfitKLTZb6ejc
Pages: « 1 ... 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 [489] 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!