Bitcoin Forum
December 09, 2016, 09:21:32 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 [477] 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4825260 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
ralree
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518


Manateeeeeeees


View Profile
April 15, 2013, 11:17:42 PM
 #9521

I've encountered a bug with the latest github trunk compiled for linux 32-bit:

Code:
[2013-04-15 23:15:28] API: connection from 192.168.1.3 - Accepted
[2013-04-15 23:15:28] API: recv command: (36) '{"command":"version","parameter":""}'
[2013-04-15 23:15:28] API: send reply: (165) '{"STATUS":...'
[2013-04-15 23:15:28] API: sent all of 165 first go
[2013-04-15 23:15:28] API failed (Bad file descriptor) - API will not be available (0)
[2013-04-15 23:15:28] API: terminating due to: BYE

Any insight or suggestions would be appreciated.  This is from my anubis trunk that's been working with previous versions of cgminer (through 2.11.3) wonderfully.  Here's the trunk if someone wants to dig into that:

https://github.com/hank/ANUBIS

Let me know what I should do/try.  Thanks.

Update: looks like it's in api.c on line 4118:

Code:
               if (SOCKETFAIL(c = accept(*apisock, (struct sockaddr *)(&cli), &clisiz))) {
                        applog(LOG_ERR, "API failed (%s)%s (%d)", SOCKERRMSG, UNAVAILABLE, *apisock);
                        goto die;
                }

Update 2: Just tried reverting to tag v2.11.4.  It does not seem to have the issue.  Not sure what changed.

1MANaTeEZoH4YkgMYz61E5y4s9BYhAuUjG
1481318492
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481318492

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481318492
Reply with quote  #2

1481318492
Report to moderator
1481318492
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481318492

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481318492
Reply with quote  #2

1481318492
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481318492
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481318492

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481318492
Reply with quote  #2

1481318492
Report to moderator
1481318492
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481318492

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481318492
Reply with quote  #2

1481318492
Report to moderator
itsjustme
Member
**
Offline Offline

Activity: 85


View Profile
April 15, 2013, 11:25:16 PM
 #9522

additionally: cgminer "freezes" (cannot even quit it with Q, have to close the windows clicking on the X) once I switch users on windows 8 Sad

Don't switch users.  Or if you do stop CGMiner and then reopen it in the other user account.

ouch, can't do this at all Sad

no way around this?

.
Richy_T
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246


1RichyTrEwPYjZSeAYxeiFBNnKC9UjC5k


View Profile
April 15, 2013, 11:42:10 PM
 #9523

Any ideas?

Problem signature:
  Problem Event Name:   APPCRASH
  Application Name:   cgminer.exe
  Application Version:   0.0.0.0
  Application Timestamp:   515e2852
  Fault Module Name:   cgminer.exe
  Fault Module Version:   0.0.0.0
  Fault Module Timestamp:   515e2852
  Exception Code:   c0000005
  Exception Offset:   00025ede
  OS Version:   6.1.7601.2.1.0.256.1
  Locale ID:   1033
  Additional Information 1:   0a9e
  Additional Information 2:   0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Additional Information 3:   0a9e
  Additional Information 4:   0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789


Can you run it with the -T option (I'm thinking no).

1RichyTrEwPYjZSeAYxeiFBNnKC9UjC5k
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
April 15, 2013, 11:47:19 PM
 #9524

I've encountered a bug with the latest github trunk compiled for linux 32-bit:

Update 2: Just tried reverting to tag v2.11.4.  It does not seem to have the issue.  Not sure what changed.
Code was in flux with a stratum socket closing bug that tried to close fd 0 till yesterday. How recently did you merge with master?

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Think for yourself


View Profile
April 16, 2013, 01:25:19 AM
 #9525

additionally: cgminer "freezes" (cannot even quit it with Q, have to close the windows clicking on the X) once I switch users on windows 8 Sad

Don't switch users.  Or if you do stop CGMiner and then reopen it in the other user account.

ouch, can't do this at all Sad

no way around this?

I've never used Win8.  But in WinXP/7 when you switch users the background user looses access to the GPU since the foreground desktop has it.

Search through this thread and you'll see it talked about several times.

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
Richy_T
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246


1RichyTrEwPYjZSeAYxeiFBNnKC9UjC5k


View Profile
April 16, 2013, 01:31:55 AM
 #9526

OK. So I got back to 12.10 and this may fix Joshwaa's problem also.

The answer was to forget the uninstall option in the catalyst software. ATI has a driver cleaner that strips all the drivers out and restores things to how they should be. I used "Run as Administrator" to be sure. Once done, my screen was back at the "Stretched 640x480" rather than the high-res screen that it was before (perhaps indicating the uninstallation was less-than-complete previously). A couple of reboots later and from there, it was a regular install of the 12.10 drivers and I'm good to go.

1RichyTrEwPYjZSeAYxeiFBNnKC9UjC5k
Joshwaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 489



View Profile
April 16, 2013, 02:04:53 AM
 #9527

Ill give it a try. But I am on 13.1 and I have 4 other rigs on 13.1
Report back in a bit.

Like what I said : 1JosHWaA2GywdZo9pmGLNJ5XSt8j7nzNiF
Don't like what I said : 1FuckU1u89U9nBKQu4rCHz16uF4RhpSTV
Don't Like BFL's Project Management : 1FuckbFLZpmWLuyHyFJw1RGkWm3yRM1L5D
Richy_T
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246


1RichyTrEwPYjZSeAYxeiFBNnKC9UjC5k


View Profile
April 16, 2013, 02:10:01 AM
 #9528

Ill give it a try. But I am on 13.1 and I have 4 other rigs on 13.1
Report back in a bit.

Was cgminer running fine for you on 13.1? For me, it was giving a blank screen and hashing but producing dead blocks (then again, I did try jumping straight to the beta drivers first thing). I may try upgrading again later but it'll be a while.

1RichyTrEwPYjZSeAYxeiFBNnKC9UjC5k
bitpop
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


https://keybase.io/bitpop


View Profile WWW
April 16, 2013, 02:53:21 AM
 #9529

Why isnt cgminer working with:

"pools" : [
   {
      "url" : "stratum+tcp://ipv6.stratum.bitcoin.cz:3333",

A ping resolves fine, my ipv6 is fine.

Reputation  |  PGP  |  DigitalOcean  |  OpenVPN 2GB Free  |  TorGuard  |  Ethereum Classic
Bitcoin: 3DSh6AnmvBpDJFUz2mnLirMLmTMcFs9nDm
Bitmessage: BM-2cXN9j8NFT2n1FxDVQ6HQq4D4MZuuaBFyb
kano
Legendary
*
Online Online

Activity: 1932


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
April 16, 2013, 03:14:42 AM
 #9530

Why isnt cgminer working with:

"pools" : [
   {
      "url" : "stratum+tcp://ipv6.stratum.bitcoin.cz:3333",

A ping resolves fine, my ipv6 is fine.
You can't have a comma at the end, you need a username and password, and you have to close the brackets ... Cheesy

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
ralree
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518


Manateeeeeeees


View Profile
April 16, 2013, 03:24:12 AM
 #9531

I've encountered a bug with the latest github trunk compiled for linux 32-bit:

Update 2: Just tried reverting to tag v2.11.4.  It does not seem to have the issue.  Not sure what changed.
Code was in flux with a stratum socket closing bug that tried to close fd 0 till yesterday. How recently did you merge with master?

It was quite a recent checkout - 2 days ago maybe...

1MANaTeEZoH4YkgMYz61E5y4s9BYhAuUjG
bitpop
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


https://keybase.io/bitpop


View Profile WWW
April 16, 2013, 03:31:48 AM
 #9532

I do Smiley I just didn't include it here. Can anyone else successfully use ipv6?

Why isnt cgminer working with:

"pools" : [
   {
      "url" : "stratum+tcp://ipv6.stratum.bitcoin.cz:3333",

A ping resolves fine, my ipv6 is fine.
You can't have a comma at the end, you need a username and password, and you have to close the brackets ... Cheesy

Reputation  |  PGP  |  DigitalOcean  |  OpenVPN 2GB Free  |  TorGuard  |  Ethereum Classic
Bitcoin: 3DSh6AnmvBpDJFUz2mnLirMLmTMcFs9nDm
Bitmessage: BM-2cXN9j8NFT2n1FxDVQ6HQq4D4MZuuaBFyb
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
April 16, 2013, 03:46:06 AM
 #9533

I've encountered a bug with the latest github trunk compiled for linux 32-bit:

Update 2: Just tried reverting to tag v2.11.4.  It does not seem to have the issue.  Not sure what changed.
Code was in flux with a stratum socket closing bug that tried to close fd 0 till yesterday. How recently did you merge with master?

It was quite a recent checkout - 2 days ago maybe...
Yah and as I said it was only fixed yesterday.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
bitpop
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


https://keybase.io/bitpop


View Profile WWW
April 16, 2013, 03:47:23 AM
 #9534

Maybe I need stratum+tcp6?

Reputation  |  PGP  |  DigitalOcean  |  OpenVPN 2GB Free  |  TorGuard  |  Ethereum Classic
Bitcoin: 3DSh6AnmvBpDJFUz2mnLirMLmTMcFs9nDm
Bitmessage: BM-2cXN9j8NFT2n1FxDVQ6HQq4D4MZuuaBFyb
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
April 16, 2013, 04:48:30 AM
 #9535

Maybe I need stratum+tcp6?
Nope that does not work. Try getting the actual ipv6 ip address and put it in in full notation bracketed etc. I recall only testing it when I first put in stratum support and it worked with ipv6 since it uses libcurl to set up the sockets and libcurl should support ipv6. Personally I don't think it's worth the effort when all pools are still on ipv4 and ipv6 remains slower.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
bitpop
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


https://keybase.io/bitpop


View Profile WWW
April 16, 2013, 05:07:07 AM
 #9536

stratum+tcp://[2001:41d0:2:4f54:1189:1377:71d:8cf7]:3333 didnt work either. Its ok though. No hurry like you said.


Reputation  |  PGP  |  DigitalOcean  |  OpenVPN 2GB Free  |  TorGuard  |  Ethereum Classic
Bitcoin: 3DSh6AnmvBpDJFUz2mnLirMLmTMcFs9nDm
Bitmessage: BM-2cXN9j8NFT2n1FxDVQ6HQq4D4MZuuaBFyb
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
April 16, 2013, 08:30:47 AM
 #9537

Hello. I'm using Xubuntu and cgminer 2.11.4 with 3x 7950. Help me please how can i control voltages from console if it's possible? I try do it with cgminer but no effect. Thanks.
Cannot control voltage on 79xx in linux.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Joshwaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 489



View Profile
April 16, 2013, 11:06:07 AM
 #9538

Ill give it a try. But I am on 13.1 and I have 4 other rigs on 13.1
Report back in a bit.

Was cgminer running fine for you on 13.1? For me, it was giving a blank screen and hashing but producing dead blocks (then again, I did try jumping straight to the beta drivers first thing). I may try upgrading again later but it'll be a while.

Yes running fine on 13.1 and one is running 13.2 Beta7, both work well.

Like what I said : 1JosHWaA2GywdZo9pmGLNJ5XSt8j7nzNiF
Don't like what I said : 1FuckU1u89U9nBKQu4rCHz16uF4RhpSTV
Don't Like BFL's Project Management : 1FuckbFLZpmWLuyHyFJw1RGkWm3yRM1L5D
FreedomCoin
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518


Freedom to choose


View Profile
April 16, 2013, 02:55:20 PM
 #9539

it seems that CGminer is splitting the load between my two cards so running each one at half speed. When i run one GPU at a time with the -d command i can get my left video card to run full speed.  But when i try to run them together the feedback states the mhash but when ending a session i see it was just split between the two cards.. When i try -d 0 and or -d 1 only my left card seems to want to work, and crossfire is not enabled.

This is on an Alienware M17xR2 Laptop with two 5800 Junipers, they should be running at about 185 mhash each

 See pics in link. my output is:

Code:
./cgminer -o stratum.ozco.in:80 -u user -p pass -I 8 -d 0 -o stratum.ozco.in:80 -u user -p pass -I 8 -d 1  --gpu-engine 820,820 --gpu-memclock 1000,1000 --temp-target 80,80 --temp-overheat 90,90

See screenshots...






Buy the dip
cimpex
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 210



View Profile
April 16, 2013, 07:42:31 PM
 #9540

i have a problem with my gigabyte 7950 rig. clocked at 1150/1400 i get about 610 kH/s (LTC) -> thats ok! the problem is the generated heat of the first one in the main pcie slot. while at all other 7950's the fans spins with about 2200 rpm to hold a target of 75°C, the first one runs with 3600 rpm (100%) and can't get below 77°C. same happens, when i use a card from another slot.
any ideas?

win 7 64-bit (dedicated rig, no other software installed than drivers, winrar, realvnc and trixx)
amd driver 13.1
sdk 2.8
cgminer 2.11.4
no display plugged in, no dummyplugs

thanks!
Pages: « 1 ... 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 [477] 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!