Bitcoin Forum
December 09, 2016, 12:19:11 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 [472] 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4823873 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
SebastianJu
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624


Free Legendary Escrow Service - Tip Jar in Profile


View Profile WWW
April 10, 2013, 10:41:48 PM
 #9421

I now have another system to test. It has a AMD Radeon HD 7970M and a intel 3000. Its strange but cgminer.exe -n only shows the 7970M as a gpu, not the 3000. It was another way with an nvidia platform. There were 2 platforms and both gpus could mine.

The thing is... when i start mining, regardless if for bitcoins or litecoins, it starts, then the screen turns black and thats all. The fan is working hard. When i check the hashrate at the pool i see a hashrate going down and more down. Im not sure what happens because i cant see anything. When i try the debug-flag the whole thing is crashing.

 

██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
█████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
 
Get Free Bitcoin Now!
  ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦   
0.8%-1% House Edge
[/
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
ImI
Legendary
*
Online Online

Activity: 1358



View Profile
April 10, 2013, 10:46:31 PM
 #9422

Hi there,

i hope its ok to write such problems here.

Its my first try to add some performance using the cgminer. The setup is Windows7 64 and 2x7950.

Thats the error i get right after starting:

 [2013-04-10 23:54:56] Started cgminer 2.11.3

 [2013-04-10 23:54:56] Started cgminer 2.11.3
 [2013-04-10 23:54:57] Probing for an alive pool
 [2013-04-10 23:55:04] Maximum buffer memory device 0 supports says 536870912
 [2013-04-10 23:55:04] Your scrypt settings come to 1572864000
 [2013-04-10 23:55:04] Error -61: clCreateBuffer (padbuffer8), decrease CT or in
crease LG
 [2013-04-10 23:55:04] Failed to init GPU thread 0, disabling device 0
 [2013-04-10 23:55:04] Restarting the GPU from the menu will not fix this.
 [2013-04-10 23:55:04] Try restarting cgminer.
Press enter to continue:


Thats what i tried to do:

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://stratum.give-me-ltc.com:3333 -u name.worker -p xyzxyzxyz --shaders 1792 -I 20 -w 256 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 24000 -g 1

Any ideas??
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
April 10, 2013, 11:45:06 PM
 #9423

Hi there,

i hope its ok to write such problems here.

Its my first try to add some performance using the cgminer. The setup is Windows7 64 and 2x7950.

Thats the error i get right after starting:

 [2013-04-10 23:54:56] Started cgminer 2.11.3

 [2013-04-10 23:54:56] Started cgminer 2.11.3
 [2013-04-10 23:54:57] Probing for an alive pool
 [2013-04-10 23:55:04] Maximum buffer memory device 0 supports says 536870912
 [2013-04-10 23:55:04] Your scrypt settings come to 1572864000
 [2013-04-10 23:55:04] Error -61: clCreateBuffer (padbuffer8), decrease CT or increase LG
 [2013-04-10 23:55:04] Failed to init GPU thread 0, disabling device 0
 [2013-04-10 23:55:04] Restarting the GPU from the menu will not fix this.
 [2013-04-10 23:55:04] Try restarting cgminer.
Press enter to continue:


Thats what i tried to do:

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://stratum.give-me-ltc.com:3333 -u name.worker -p xyzxyzxyz --shaders 1792 -I 20 -w 256 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 24000 -g 1

Any ideas??
The RED bit ... and read SCRYPT-README

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
SebastianJu
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624


Free Legendary Escrow Service - Tip Jar in Profile


View Profile WWW
April 11, 2013, 02:11:20 AM
 #9424

I now dont know further. I installed the driver for intel 3000 gpu, chipsetdriver and newest beta of catalyst for the 7970M. Then installed AMD OpenCL SDK 2.7 because i have read 2.8 is faulty.

But -n shows still only one GPU. At least its the 7970M. It shows Error -1: Getting Device IDs (num).

Starting cgminer brings this error again and then a black screen while the card is running. When i see at the pool (bitparking) the hashrate starts with a crazy high value and constantly drops then even though the gpu seems to run because of high temperature and high clockrates (gpu-z). I believe nothing is sent then anymore.

So what could i try now?

 

██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
█████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
 
Get Free Bitcoin Now!
  ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦   
0.8%-1% House Edge
[/
Nightmare
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
April 11, 2013, 07:46:24 AM
 #9425

Hi, I tried to compile cgminer on OSX 10.6.8 with scrypt option to mine litecoin but when i start it I get this error

Quote
/System/Library/Frameworks/OpenCL.framework/Resources/cl_kernel.h:2195:29: note: instantiated from:
 #define rotate(X,Y)         __CLFN_I2(X,Y,rotate)
                             ^
/System/Library/Frameworks/OpenCL.framework/Resources/cl_kernel.h:22:26: note: instantiated from:
 #define __CLFN_I2(x,y,R) __builtin_overload(2, x, y,\
                          ^~~~~~~~ [2013-04-11 09:45:13] Failed to init GPU thread 0, disabling device 0
 [2013-04-11 09:45:13] Restarting the GPU from the menu will not fix this.
 [2013-04-11 09:45:13] Try restarting cgminer.

any hint to fix it?

if I hit any key I get this

Quote
cgminer version 2.11.3 - Started: [2013-04-11 09:45:13]
--------------------------------------------------------------------------------

 ST: 4  SS: 0  NB: 2  LW: 4  GF: 0  RF: 0
 Connected to xxx diff 15 with LP as user xxx
 Block: adc192916cf3bc95...  Diff:15.4M  Started: [09:45:24]  Best share: 0
--------------------------------------------------------------------------------
 [P ]ool management [S ]ettings [D ]isplay options [Q ]uit
 GPU 0:                | OFF   / 0.000h/s | A:0 R:0 HW:0 U:0.00/m I:11
--------------------------------------------------------------------------------

 #define rotate(X,Y)         __CLFN_I2(X,Y,rotate)
                             ^
/System/Library/Frameworks/OpenCL.framework/Resources/cl_kernel.h:22:26: note: instantiated from:
 #define __CLFN_I2(x,y,R) __builtin_overload(2, x, y,\
                          ^~~~~~~~ [2013-04-11 09:45:13] Failed to init GPU thread 0, disabling device 0
 [2013-04-11 09:45:13] Restarting the GPU from the menu will not fix this.
 [2013-04-11 09:45:13] Try restarting cgminer.
Press enter to continue:
 [2013-04-11 09:45:24] LONGPOLL from pool 0 detected new blockSegmentation fault

Sad
dmcurser
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 502


View Profile
April 11, 2013, 08:56:11 AM
 #9426

win 7 seems to have had an update now my cgminer isnt loading just a heads up ill give more info when i get home later tonight

1Q7TPBHHVmGCvqffYHpXCCBgbcBQ4NwXdW
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
April 11, 2013, 09:56:56 AM
 #9427

Hi, I tried to compile cgminer on OSX 10.6.8 with scrypt option to mine litecoin but when i start it I get this error

Quote
/System/Library/Frameworks/OpenCL.framework/Resources/cl_kernel.h:2195:29: note: instantiated from:
 #define rotate(X,Y)         __CLFN_I2(X,Y,rotate)
                             ^
/System/Library/Frameworks/OpenCL.framework/Resources/cl_kernel.h:22:26: note: instantiated from:
 #define __CLFN_I2(x,y,R) __builtin_overload(2, x, y,\
                          ^~~~~~~~ [2013-04-11 09:45:13] Failed to init GPU thread 0, disabling device 0
 [2013-04-11 09:45:13] Restarting the GPU from the menu will not fix this.
 [2013-04-11 09:45:13] Try restarting cgminer.

any hint to fix it?
Nope. Doesn't look like the scrypt opencl kernel compiles on the OSX opencl implementation. You're screwed.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Peleus
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
April 11, 2013, 12:59:48 PM
 #9428

Having an issue, if anyone could help it would be greatly appreciated.

Output of ./cgminer -n
Code:
root@miner-desktop:/home/miner/Downloads/cgminer-2.11.4# ./cgminer -n
 [2013-04-11 22:47:53] CL Platform 0 vendor: Advanced Micro Devices, Inc.                   
 [2013-04-11 22:47:53] CL Platform 0 name: AMD Accelerated Parallel Processing                   
 [2013-04-11 22:47:53] CL Platform 0 version: OpenCL 1.2 AMD-APP (1016.4)                   
 [2013-04-11 22:47:53] Platform 0 devices: 3                   
 [2013-04-11 22:47:53] 0 Tahiti                   
 [2013-04-11 22:47:53] 1 Tahiti                   
 [2013-04-11 22:47:53] 2 Tahiti                   
 [2013-04-11 22:47:53] GPU 0 AMD Radeon HD 7900 Series  hardware monitoring enabled                   
 [2013-04-11 22:47:53] GPU 1 AMD Radeon HD 7900 Series  hardware monitoring enabled                   
 [2013-04-11 22:47:53] GPU 2 AMD Radeon HD 7900 Series  hardware monitoring enabled                   
 [2013-04-11 22:47:53] 3 GPU devices max detected

What I'm running to use cgminer...
Code:
export DISPLAY=:0
export GPU_USE_SYNC_OBJECTS=1
export GPU_MAX_ALLOC_PERCENT=100

./cgminer --scrypt -o stratum+tcp://stratum.give-me-ltc.com:3333 -u <name> -p <password> -I 15 --thread-concurrency 8192 -g 1 -w 256

Output
Code:
[2013-04-11 22:59:15] Started cgminer 2.11.4


 [2013-04-11 22:59:15] Started cgminer 2.11.4
 [2013-04-11 22:59:16] Probing for an alive pool
 [2013-04-11 22:59:26] Maximum buffer memory device 0 supports says 95420416
 [2013-04-11 22:59:26] Your scrypt settings come to 1310720000
 [2013-04-11 22:59:26] Error -61: clCreateBuffer (padbuffer8), decrease TC or in
crease LG
 [2013-04-11 22:59:26] Failed to init GPU thread 0, disabling device 0
 [2013-04-11 22:59:26] Restarting the GPU from the menu will not fix this.
 [2013-04-11 22:59:26] Try restarting cgminer.
Press enter to continue:

As far as I'm aware I should be able to go up to ~20000 TC, what's up?

Any help greatly appreciated.
ImI
Legendary
*
Online Online

Activity: 1358



View Profile
April 11, 2013, 01:57:32 PM
 #9429


Maybe not exactly a cgminer question...

I have to identical cards. How can i examine which one is gpu0 and which one is gpu1??

Greets

ImI
Tejsei3
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 36


View Profile
April 11, 2013, 02:07:41 PM
 #9430

That's the ubuntu binary I guess? I'll rebuild it without needing dynamic libjansson
Yep, it's the Ubuntu binary.
Uploaded fresh builds. Try again.
It's running now, but it says it's running 2.11.3. I can see the 2.11.4 cosmetic changes (removed queued, efficiency and discarded work) though, so I know I copied over the right files. Tongue
Yeah my bad, I built from the master git branch which isn't labelled 2.11.4, but you do have the latest code (and the no-one-ever-READMEs).

I keep heavily marked up printouts of the README and SCRYPT-README my desk, Con, so at least one person has read them!

Tejsei
wacko
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 156


View Profile
April 11, 2013, 05:22:35 PM
 #9431

Hi, I'm pretty new to cgminer, have been using it to mine LTC, connecting to pools, and it worked great. Now I've switched to p2pool and there's a problem with (some of) my rigs: when p2pool isn't running (like when I reboot the machine that runs p2pool) cgminer just quits! It just stops working (tried all 2.11.x versions in windows 7), the window disappears and cgminer never restarts when p2pool is back up. This has never happened with other pools, only with p2pool... is there some special option needed to make cgminer "try" to connect to my local p2pool until it's back online and not just quit?
SebastianJu
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624


Free Legendary Escrow Service - Tip Jar in Profile


View Profile WWW
April 11, 2013, 07:39:23 PM
 #9432


Maybe not exactly a cgminer question...

I have to identical cards. How can i examine which one is gpu0 and which one is gpu1??

Greets

ImI

try cgminer.exe -n and check the gpu and the platform.

 

██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
█████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
 
Get Free Bitcoin Now!
  ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦   
0.8%-1% House Edge
[/
Ginsley
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182


View Profile
April 11, 2013, 08:12:02 PM
 #9433

Hi,

i have 4 zTex FPGA running with cgminer - on startup i get the following message:

HS FPGA configuration failed: DONE pin does not go high


The boards are calculating - but what does this message say?

1HYeuyxKHGmFs1ARvAPGgmEW9pW6u8L26U
sandos
Member
**
Offline Offline

Activity: 106


View Profile
April 11, 2013, 08:45:04 PM
 #9434

I suspect that when switching users in windows 7 cgminer hangs. To p2pool it looks like it keeps on mining but with "100% local DOA" and the console interface is broken, nothing gets updated when I press Q or G etc.

Is this a known bug?
BitMinerN8
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 626


Mining since May 2011.


View Profile
April 11, 2013, 09:16:43 PM
 #9435

I suspect that when switching users in windows 7 cgminer hangs. To p2pool it looks like it keeps on mining but with "100% local DOA" and the console interface is broken, nothing gets updated when I press Q or G etc.

Is this a known bug?

From what I have read, it is my understanding that cgminer does not like user switching.
hahahafr
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 241



View Profile
April 11, 2013, 10:30:17 PM
 #9436

Quick question: is it possible to mine with the stratum protocol through an http proxy?

-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
April 11, 2013, 10:32:35 PM
 #9437

Quick question: is it possible to mine with the stratum protocol through an http proxy?
Theoretically yes, but only if the http proxy is very permissive, and none will by default. A socks proxy will definitely work though.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
SebastianJu
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624


Free Legendary Escrow Service - Tip Jar in Profile


View Profile WWW
April 11, 2013, 10:47:32 PM
 #9438

Hier noch mal mein Output mit cgminer.exe -n:

Quote
C:\Users\Manuel\Desktop\CGMiner>cgminer.exe -n
 [2013-04-12 00:36:42] CL Platform 0 vendor: Advanced Micro Devices, Inc.

 [2013-04-12 00:36:42] CL Platform 0 name: AMD Accelerated Parallel Processing

 [2013-04-12 00:36:42] CL Platform 0 version: OpenCL 1.2 AMD-APP (1124.2)

 [2013-04-12 00:36:42] Platform 0 devices: 1
 [2013-04-12 00:36:42]  0       Pitcairn
 [2013-04-12 00:36:42] CL Platform 1 vendor: Intel(R) Corporation

 [2013-04-12 00:36:42] CL Platform 1 name: Intel(R) OpenCL
 [2013-04-12 00:36:42] CL Platform 1 version: OpenCL 1.1
 [2013-04-12 00:36:42] Error -1: Getting Device IDs (num)
 [2013-04-12 00:36:42] GPU 0 AMD Radeon HD 7970M hardware monitoring enabled

 [2013-04-12 00:36:42] 1 GPU devices max detected
 [2013-04-12 00:36:42] USB all: found 6 devices - listing known devices

 [2013-04-12 00:36:43] No known USB devices

Can someone guess whats the problem? I described what i installed and tried here already: https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.msg1799428#msg1799428
I checked the faq and so on but cant find the problem.

 

██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
█████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
 
Get Free Bitcoin Now!
  ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦   
0.8%-1% House Edge
[/
Peleus
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
April 11, 2013, 11:00:23 PM
 #9439

Having an issue, if anyone could help it would be greatly appreciated.

Output of ./cgminer -n
Code:
root@miner-desktop:/home/miner/Downloads/cgminer-2.11.4# ./cgminer -n
 [2013-04-11 22:47:53] CL Platform 0 vendor: Advanced Micro Devices, Inc.                   
 [2013-04-11 22:47:53] CL Platform 0 name: AMD Accelerated Parallel Processing                   
 [2013-04-11 22:47:53] CL Platform 0 version: OpenCL 1.2 AMD-APP (1016.4)                   
 [2013-04-11 22:47:53] Platform 0 devices: 3                   
 [2013-04-11 22:47:53] 0 Tahiti                   
 [2013-04-11 22:47:53] 1 Tahiti                   
 [2013-04-11 22:47:53] 2 Tahiti                   
 [2013-04-11 22:47:53] GPU 0 AMD Radeon HD 7900 Series  hardware monitoring enabled                   
 [2013-04-11 22:47:53] GPU 1 AMD Radeon HD 7900 Series  hardware monitoring enabled                   
 [2013-04-11 22:47:53] GPU 2 AMD Radeon HD 7900 Series  hardware monitoring enabled                   
 [2013-04-11 22:47:53] 3 GPU devices max detected

What I'm running to use cgminer...
Code:
export DISPLAY=:0
export GPU_USE_SYNC_OBJECTS=1
export GPU_MAX_ALLOC_PERCENT=100

./cgminer --scrypt -o stratum+tcp://stratum.give-me-ltc.com:3333 -u <name> -p <password> -I 15 --thread-concurrency 8192 -g 1 -w 256

Output
Code:
[2013-04-11 22:59:15] Started cgminer 2.11.4


 [2013-04-11 22:59:15] Started cgminer 2.11.4
 [2013-04-11 22:59:16] Probing for an alive pool
 [2013-04-11 22:59:26] Maximum buffer memory device 0 supports says 95420416
 [2013-04-11 22:59:26] Your scrypt settings come to 1310720000
 [2013-04-11 22:59:26] Error -61: clCreateBuffer (padbuffer8), decrease TC or in
crease LG
 [2013-04-11 22:59:26] Failed to init GPU thread 0, disabling device 0
 [2013-04-11 22:59:26] Restarting the GPU from the menu will not fix this.
 [2013-04-11 22:59:26] Try restarting cgminer.
Press enter to continue:

As far as I'm aware I should be able to go up to ~20000 TC, what's up?

Any help greatly appreciated.

Any ideas? To update I changed TC to --shaders 1792 (from memory, whatever the 7950 shaders are) and it worked - but was only hashing at about 8 kh/s a card. I'm more than happy to try anything suggested. Cheers.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
April 11, 2013, 11:02:18 PM
 #9440


As far as I'm aware I should be able to go up to ~20000 TC, what's up?

Any help greatly appreciated.

Any ideas? To update I changed TC to --shaders 1792 (from memory, whatever the 7950 shaders are) and it worked - but was only hashing at about 8 kh/s a card. I'm more than happy to try anything suggested. Cheers.
README FAQs

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Pages: « 1 ... 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 [472] 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!