Bitcoin Forum
November 20, 2018, 08:58:06 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.0 [Torrent].
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 [683] 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 ... 846 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.11.1  (Read 5766375 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2702
Merit: 1145


Ruu \o/


View Profile WWW
December 01, 2013, 07:27:16 AM
 #13641

My first rig runs r9 290's great with TC 30592. I have several other pc's which have the same cpu and ram and they just give memory buffer size errors. I tried lowering the TC and using 13 intensity but that gives HW errors. I'm not sure why the memory size is different on this one pc. Is there a solution for this?
GPU and scrypt mining is no longer supported by cgminer and offtopic on this thread.

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
1542704286
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542704286

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542704286
Reply with quote  #2

1542704286
Report to moderator
1542704286
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542704286

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542704286
Reply with quote  #2

1542704286
Report to moderator
1542704286
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542704286

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542704286
Reply with quote  #2

1542704286
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Beans
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 517
Merit: 500



View Profile
December 01, 2013, 07:40:52 AM
 #13642

My first rig runs r9 290's great with TC 30592. I have several other pc's which have the same cpu and ram and they just give memory buffer size errors. I tried lowering the TC and using 13 intensity but that gives HW errors. I'm not sure why the memory size is different on this one pc. Is there a solution for this?
GPU and scrypt mining is no longer supported by cgminer and offtopic on this thread.

It's still cgminer, so I would say that is on topic. What thread do you think I just downloaded it from. You should have renamed it and started a new thread. Then again you always were a jerk.

.next-generation social media service.
██   based on blockchain technology ██
                      ▄▄█▄ ▀▄▄
                   ▄███████  ███▄▄
               ▄█████▀▀ ████  ▀█████▄▄
           ▄▄█████▀    ▄ ▀███▄   ▀▀█████▄
       ▄▄█████▀       ██▄ ▀███▄      ▀▀█████▄
      ▐███▀▀        ▄█████  ████         ▀███▌
      ▐███         ████▀███▄ ▀███         ███▌
      ▐███        ████  ▀███▄ ▀███▄       ███▌
      ▐███      ▄███▀ ▄█  ███▌ ▐███▌      ███▌
      ▐███     ▄███▀ ████  ▀██▓  ████     ███▌
      ▐███    ████  ███▀  ▄▄▄▄▄▄▄▄████▄   ███▌
      ▐███   ████ ▄███▀ ▄██████████████▄  ███▌
      ▐██▀ ▄███▀ ▄███▒                    ███▌
      ▐█▀ ▄███▀ █████████████████████████████▌
         ████  ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
        ▀█████▄▄                    ▄▄█████▀
           ▀▀█████▄▄             ▄█████▀▀
               ▀▀█████▄▄     ▄▄████▀▀
                   ▀▀█████▄█████▀
                       ▀████▀
.

     ▄▄▄▄▄▄▄▄ ▄▄▄▄▄▄▄▄  ▄▄▄▄▄▄▄   ▄▄▄▄▄▄▄  ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ▄▄▄   ▄▄▄  ▄▄▄▄▄▄▄
     ██▀▀▀▀▀▀███▀▀▀▀██ ▐██▀▀▀▀██ ▐██▀▀▀▀▀ ███▀▀▀▀▀▀▀▀███▀▀▀▀███▀ ████▄ ███ ███▀▀▀▀▀
     ███▄▄▄▄ ███   ▐██▌▐██▄  ▐██ ▐██████  ███▄▄▄▄▄   ██▌    ▓██  █████▄███ ██▌ ▄▄▄▄▄
     ██▀▀▀▀  ███   ▐██▌▐███▀███▀ ▐██        ▀▀▀▀██▌  ██▌    ▓██  ███ █████ ██▌   ███
     ██▌     ▀████████ ▐██   ██▌ ▐███████░████████   ██▌   █████ ███  ▀███ ▀████████
Twitter
Facebook
Youtube
Telegram [EN]
Telegram [KOR]
Medium
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2702
Merit: 1145


Ruu \o/


View Profile WWW
December 01, 2013, 07:42:47 AM
 #13643

Then again you always were a jerk.
Quoted for posterity. Appreciated.

EDIT: I believe in bitcoin and I'm sorry but this is my thread for my software and I gave plenty of warning about GPU and scrypt being deprecated, and even helped and encouraged people to fork and take over the existing code. Amazing how quickly people turn to personal attacks when you don't support their cause (i.e. litecoin).

EDIT2: No I do not really appreciate being called names. It fucking hurts and my response was purely to try and deflect the pain.

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
Beans
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 517
Merit: 500



View Profile
December 01, 2013, 09:15:45 AM
 #13644

Then again you always were a jerk.
Quoted for prosperity. Appreciated.

EDIT: I believe in bitcoin and I'm sorry but this is my thread for my software and I gave plenty of warning about GPU and scrypt being deprecated, and even helped and encouraged people to fork and take over the existing code. Amazing how quickly people turn to personal attacks when you don't support their cause (i.e. litecoin).

It's not hard to start a new thread. That's what everyone else does. Your assistance isn't needed to keep the thread going. Plenty of people still use cgminer for gpu mining. Not to mention the software still refers to this thread and is still downloaded from here. I don't really care if you think it's on topic or not.

.next-generation social media service.
██   based on blockchain technology ██
                      ▄▄█▄ ▀▄▄
                   ▄███████  ███▄▄
               ▄█████▀▀ ████  ▀█████▄▄
           ▄▄█████▀    ▄ ▀███▄   ▀▀█████▄
       ▄▄█████▀       ██▄ ▀███▄      ▀▀█████▄
      ▐███▀▀        ▄█████  ████         ▀███▌
      ▐███         ████▀███▄ ▀███         ███▌
      ▐███        ████  ▀███▄ ▀███▄       ███▌
      ▐███      ▄███▀ ▄█  ███▌ ▐███▌      ███▌
      ▐███     ▄███▀ ████  ▀██▓  ████     ███▌
      ▐███    ████  ███▀  ▄▄▄▄▄▄▄▄████▄   ███▌
      ▐███   ████ ▄███▀ ▄██████████████▄  ███▌
      ▐██▀ ▄███▀ ▄███▒                    ███▌
      ▐█▀ ▄███▀ █████████████████████████████▌
         ████  ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
        ▀█████▄▄                    ▄▄█████▀
           ▀▀█████▄▄             ▄█████▀▀
               ▀▀█████▄▄     ▄▄████▀▀
                   ▀▀█████▄█████▀
                       ▀████▀
.

     ▄▄▄▄▄▄▄▄ ▄▄▄▄▄▄▄▄  ▄▄▄▄▄▄▄   ▄▄▄▄▄▄▄  ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ▄▄▄   ▄▄▄  ▄▄▄▄▄▄▄
     ██▀▀▀▀▀▀███▀▀▀▀██ ▐██▀▀▀▀██ ▐██▀▀▀▀▀ ███▀▀▀▀▀▀▀▀███▀▀▀▀███▀ ████▄ ███ ███▀▀▀▀▀
     ███▄▄▄▄ ███   ▐██▌▐██▄  ▐██ ▐██████  ███▄▄▄▄▄   ██▌    ▓██  █████▄███ ██▌ ▄▄▄▄▄
     ██▀▀▀▀  ███   ▐██▌▐███▀███▀ ▐██        ▀▀▀▀██▌  ██▌    ▓██  ███ █████ ██▌   ███
     ██▌     ▀████████ ▐██   ██▌ ▐███████░████████   ██▌   █████ ███  ▀███ ▀████████
Twitter
Facebook
Youtube
Telegram [EN]
Telegram [KOR]
Medium
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2702
Merit: 1145


Ruu \o/


View Profile WWW
December 01, 2013, 09:17:44 AM
 #13645

It's not hard to start a new thread. That's what everyone else does. Your assistance isn't needed to keep the thread going. Plenty of people still use cgminer for gpu mining. Not to mention the software still refers to this thread and is still downloaded from here. I don't really care if you think it's on topic or not.
Then this thread wouldn't belong here since this is the bitcoin mining software section, and it would be moved to altcoins, whereas I am maintaining cgminer as an ASIC bitcoin miner. Honestly, I suggest you go looking at the litecoinforum instead where they've forked the code and are developing on it.
https://forum.litecoin.net/index.php?board=3.0

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2702
Merit: 1145


Ruu \o/


View Profile WWW
December 01, 2013, 09:23:30 AM
 #13646

OK, here are the results.  All arrived at fairly quickly because they all produced a zombie - some sooner rather than later.

Test of cgminer-tok     started at 11:36. First zombie (AMU26) appeared after 20 minutes.
Test of cgminer-cb5k   started at 12:06.  First zombie (AMU27) appeared after 30 minutes.
Test of cgminer-t5cb5  started at 12:39. First zombie (AMU11) appeared after 38 minutes.
Test of cgminer-t20cb5 started at 13:26. First zombie (AMU23) appeared after about 4.5 hours.

Turned on debug and let run for a few more minutes in each case, then hit 'Q'

Logfiles here:
  https://dl.dropboxusercontent.com/u/44240170/logfile-tok.txt
  https://dl.dropboxusercontent.com/u/44240170/logfile-cb5k.txt
  https://dl.dropboxusercontent.com/u/44240170/logfile-t5cb5.txt
  https://dl.dropboxusercontent.com/u/44240170/logfile-t20cb5.txt
Thanks. Next test, 3.8.4 please.

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2632
Merit: 1059


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
December 01, 2013, 11:19:24 AM
 #13647

My first rig runs r9 290's great with TC 30592. I have several other pc's which have the same cpu and ram and they just give memory buffer size errors. I tried lowering the TC and using 13 intensity but that gives HW errors. I'm not sure why the memory size is different on this one pc. Is there a solution for this?
GPU and scrypt mining is no longer supported by cgminer and offtopic on this thread.

It's still cgminer, so I would say that is on topic. What thread do you think I just downloaded it from. You should have renamed it and started a new thread. Then again you always were a jerk.
Well oddly enough cgminer used to also have CPU mining code in it.
Even more oddly enough, no we don't support CPU mining any more and that is also off topic in here.

Lulz sounds like: "I want help and you must give it to me coz I say so you jerk" Cheesy Cheesy

Let me respond appropriately "Go fuck yourself" Smiley

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
chr0me
Member
**
Offline Offline

Activity: 108
Merit: 10


View Profile
December 01, 2013, 02:22:49 PM
 #13648

Got hex2bin scan error with 3.8.3 on a Jalapeno, pretty sure I compiled everything correctly.
If you're getting hex2bin scan errors there is some kind of data corruption since it's only meant to have text characters and finding something else. One possibility is you're on a usb1 slot - are you using an ancient PC?

Nah, using a raspi. 3.5.x and 3.6.x find the Jala, it's just 3.8 that won't. I think it might be because I have a shitty USB hub. But then it wouldn't work with 3.5 and 3.6...

Got the Fury working with 3.8.3 and now getting nearly 2 gh/s more per device.

That's nice.  Cheesy

Which fury did you use?

Bitburner Fury, getting roughly 52~54 gh/s.

- I do translations! PM me if interested -
19sfw2W3dAFrzerkxLS26aL4HuYGpN1LNP
giveBTCpls
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 322
Merit: 250


View Profile
December 01, 2013, 03:21:43 PM
 #13649

I dont know if anyone reported this, but I left my computer on all night like i've been doing for weeks mining, then I woke up and I saw Malwaresbyte reporting cgminer-nogpu.exe as a trojan, specifically "Trojan.Bitminer". Im CPU mining with 3.7.2 so I was using cgminer.exe. Anyway, I disconnected and ran a complete scan, I detected Trojan.Winload on Winload-Loader-v2.2.1.zip which I guess is a false positive from Daz's Windows activator for Win7, and that's about it.
To be sure, I downloaded again http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/3.7/cgminer-3.7.2-windows.7z scanned it and found again "Trojan.Bitminer" on cgminer-nogpu.exe.

Im asuming Malwarebytes has included that exe as a trojan because people has been installing it around to secretly mine with other people's computers. False positive?

kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2632
Merit: 1059


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
December 02, 2013, 04:58:28 AM
 #13650

I dont know if anyone reported this, but I left my computer on all night like i've been doing for weeks mining, then I woke up and I saw Malwaresbyte reporting cgminer-nogpu.exe as a trojan, specifically "Trojan.Bitminer". Im CPU mining with 3.7.2 so I was using cgminer.exe. Anyway, I disconnected and ran a complete scan, I detected Trojan.Winload on Winload-Loader-v2.2.1.zip which I guess is a false positive from Daz's Windows activator for Win7, and that's about it.
To be sure, I downloaded again http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/3.7/cgminer-3.7.2-windows.7z scanned it and found again "Trojan.Bitminer" on cgminer-nogpu.exe.

Im asuming Malwarebytes has included that exe as a trojan because people has been installing it around to secretly mine with other people's computers. False positive?
README FAQ answers that.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
jmc1517
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
December 02, 2013, 05:49:28 PM
 #13651

Thanks. Next test, 3.8.4 please.

Happy to oblige as always.  Test ran for just under 2 hours before a zombie (AMU16) appeared.  Did the usual thing with debug, then stopped the test.

Logfile here:
  https://dl.dropboxusercontent.com/u/44240170/logfile-3.8.4.txt

kslavik
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 442
Merit: 250


GET IN - Smart Ticket Protocol - Live in market!


View Profile
December 02, 2013, 06:12:02 PM
 #13652

ckolivas,

Would you please update KNC version of cgminer to 3.8.4.

Thank you


               ████
             ███  ███
           ████     ███
         ███  ███    ███
       ████     ███    ███
     ███  ███     ███    ███
   ████     ███     ███   ██
 ███  ███     █████████████████
███     ███     ███           ██
 ███      ███     ██          ██
   ███      ██████████      ███
     ███      ██████      ███
       ███      ██      ███
         ███          ███
           ███      ███
             ███  ███
               ████

GUTS
    ███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
   
smart-ticket protocol for events
live product with market traction!
    ███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
   
  BTC ANN
  WEBSITE
  BLOG
   
  SANDBOX
  WHITEPAPER
  BOUNTY
   
HappyS
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246
Merit: 1000



View Profile
December 02, 2013, 06:14:31 PM
 #13653

Help plz, if I have a laptop connected to several bfl asics, how do I open one window of cgminer for each?

Haм нyжны бoтинки для гoльфa, инaчe мы oтcюдa нe выбepeмcя.
13H5Cu9ixeud7kiD52mDXrR7NWgc2PERdJ
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2702
Merit: 1145


Ruu \o/


View Profile WWW
December 02, 2013, 08:08:40 PM
 #13654

ckolivas,

Would you please update KNC version of cgminer to 3.8.4.

Thank you
Done

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
daddyfatsax
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 853
Merit: 1000


Anger is a gift.


View Profile
December 02, 2013, 11:28:54 PM
 #13655

Any chance of getting the Drillbit thumbs integrated? For some reason when I run 2 instances of cgminer, 1 for my BE's and 1 for DB thumbs, my laptop will crash. Not an issue with the laptop, it has been running for over a month with cgminer for the BE's and stratum proxy. 
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2632
Merit: 1059


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
December 02, 2013, 11:59:47 PM
 #13656

Any chance of getting the Drillbit thumbs integrated? For some reason when I run 2 instances of cgminer, 1 for my BE's and 1 for DB thumbs, my laptop will crash. Not an issue with the laptop, it has been running for over a month with cgminer for the BE's and stratum proxy. 
Haven't got one yet - I'll probably be visiting him soon Smiley
So I've no idea what's required to make them work.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2632
Merit: 1059


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
December 03, 2013, 12:01:24 AM
 #13657

Help plz, if I have a laptop connected to several bfl asics, how do I open one window of cgminer for each?
Each use:
--usb BAS:1

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
daddyfatsax
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 853
Merit: 1000


Anger is a gift.


View Profile
December 03, 2013, 12:05:12 AM
 #13658

Any chance of getting the Drillbit thumbs integrated? For some reason when I run 2 instances of cgminer, 1 for my BE's and 1 for DB thumbs, my laptop will crash. Not an issue with the laptop, it has been running for over a month with cgminer for the BE's and stratum proxy. 
Haven't got one yet - I'll probably be visiting him soon Smiley
So I've no idea what's required to make them work.

No problem. Just curious. Keep up the good work!
mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1540
Merit: 1001



View Profile
December 03, 2013, 01:26:41 AM
 #13659

My first rig runs r9 290's great with TC 30592. I have several other pc's which have the same cpu and ram and they just give memory buffer size errors. I tried lowering the TC and using 13 intensity but that gives HW errors. I'm not sure why the memory size is different on this one pc. Is there a solution for this?
GPU and scrypt mining is no longer supported by cgminer and offtopic on this thread.

It's still cgminer, so I would say that is on topic. What thread do you think I just downloaded it from. You should have renamed it and started a new thread. Then again you always were a jerk.

Be nice.  It's free.  And it's still the best around. 

M

I mine at Kano's Pool because it pays the best and is completely transparent!  Come join me!
crazyates
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 952
Merit: 1000



View Profile
December 03, 2013, 01:31:17 AM
 #13660

I am making a conscious decision and taking a stance to only support bitcoin by doing this and will consider all discussions regarding alternative cryptocurrencies as offtopic from here on. It is absolutely clear that we are in a stage where only ASICs matter in mining bitcoin, and cgminer is moving with the rapidly changing landscape that is bitcoin mining.
I for one was not sorry to read this, and fully support your decision. TY for all you do, and for taking a stance.

Tips? 1crazy8pMqgwJ7tX7ZPZmyPwFbc6xZKM9
Previous Trade History - Sale Thread
Pages: « 1 ... 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 [683] 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 ... 846 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!