Bitcoin Forum
December 08, 2016, 02:29:06 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 [632] 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4822240 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
Roy Badami
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 562


View Profile
September 29, 2013, 07:36:36 PM
 #12621

Con, did you forget to create a tag?  Running head fine though...

Thanks,

roy
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481164146
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481164146

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481164146
Reply with quote  #2

1481164146
Report to moderator
1481164146
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481164146

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481164146
Reply with quote  #2

1481164146
Report to moderator
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
September 29, 2013, 10:19:12 PM
 #12622

Con, did you forget to create a tag?  Running head fine though...

Thanks,

roy
Fixed. As per usual, I released it just before going to bed and forgot.

Note to the (very) few people out there that actually have BF1 devices t mine on them with the new version, there is NO hardware error % count associated with them because there is currently no meaningful way to calculate it based on what's returned from the chips.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
juhakall
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 422



View Profile
September 29, 2013, 10:26:26 PM
 #12623

I'm having issue compiling for mipsel these days. In particular with libudev.
I see that it has been around since 2.4 or so, and I've compiled up to 3.3.1 ok, but now libusb is now part of the compilation process and udev is required.
Any idea how I get that up and running?
Seems udev is a very low-level system specific lib. The compiler I use has the option to include it in the buildroot, but cgminer still complains it's missing.
Also, how do I use my own version of libusb-1.0 and not the included one?

Code:
checking libudev.h usability... yes
checking libudev.h presence... no
configure: WARNING: libudev.h: accepted by the compiler, rejected by the preprocessor!
configure: WARNING: libudev.h: proceeding with the compiler's result
checking for libudev.h... yes
checking for udev_new in -ludev... no
configure: error: "udev support requested but libudev not installed"
configure: error: ./configure failed for compat/libusb-1.0

Are you cross compiling? If so, here's how I solved it: https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.msg3152376#msg3152376
Elemen7s
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
September 30, 2013, 09:44:49 AM
 #12624

Hi, I only have 1 usb asic miner so im new to mining. Its been mining for almost a week and this morning it started showing this error.

Im using cgminer 3.1.1 so i could you the -s COM# at the end which results in a few more hashes/s and its on Win XP

THis is the code  i use- cgminer-nogpu.exe -o eu-stratum.btcguild.com:3333 -u drinu16_1 -p 123 -S COM3

and this is the error
http://s14.postimg.org/4ph9lwdnl/Capture.png

I had installed this http://www.silabs.com/products/mcu/Pages/USBtoUARTBridgeVCPDrivers.aspx and its has been working with it since

What am i doing wrong ??

Im using BTC Guild and also tried it on another pc and still the same.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
September 30, 2013, 09:47:16 AM
 #12625

Hi, I only have 1 usb asic miner so im new to mining. Its been mining for almost a week and this morning it started showing this error.

Im using cgminer 3.1.1 so i could you the -s COM# at the end which results in a few more hashes/s and its on Win XP

THis is the code  i use- cgminer-nogpu.exe -o eu-stratum.btcguild.com:3333 -u drinu16_1 -p 123 -S COM3

and this is the error


I had installed this http://www.silabs.com/products/mcu/Pages/USBtoUARTBridgeVCPDrivers.aspx and its has been working with it since

What am i doing wrong ??

Im using BTC Guild and also tried it on another pc and still the same.
1. We do not support old versions of cgminer
2. BTCguild is currently under an attack so it is actually dead intermittently.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
HellDiverUK
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 574


View Profile
September 30, 2013, 09:51:43 AM
 #12626

Yeah, BTCGuild is getting butt-raped by a DDoS at the moment.  You need to set a backup pool.
Elemen7s
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
September 30, 2013, 09:52:48 AM
 #12627

Hi, I only have 1 usb asic miner so im new to mining. Its been mining for almost a week and this morning it started showing this error.

Im using cgminer 3.1.1 so i could you the -s COM# at the end which results in a few more hashes/s and its on Win XP

THis is the code  i use- cgminer-nogpu.exe -o eu-stratum.btcguild.com:3333 -u drinu16_1 -p 123 -S COM3

and this is the error
http://s14.postimg.org/4ph9lwdnl/Capture.png

I had installed this http://www.silabs.com/products/mcu/Pages/USBtoUARTBridgeVCPDrivers.aspx and its has been working with it since

What am i doing wrong ??

Im using BTC Guild and also tried it on another pc and still the same.
1. We do not support old versions of cgminer
2. BTCguild is currently under an attack so it is actually dead intermittently.

Ohh, I will upgrade to the latest cgminer.

How do you know that BTCguild is under attack, and what sort of attack :O

Any backup pools which you recommend ?


Thanks for the fast reply
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Think for yourself


View Profile
September 30, 2013, 10:30:59 AM
 #12628

How do you know that BTCguild is under attack, and what sort of attack :O

Just look in BTC Guilds thread.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=49417.msg3267037#msg3267037

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Think for yourself


View Profile
September 30, 2013, 10:37:23 AM
 #12629

Any backup pools which you recommend ?

https://bitcointalk.org/index.php?topic=49417.msg3266543#msg3266543

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
P_Shep
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 924


View Profile WWW
September 30, 2013, 11:29:18 AM
 #12630

Are you cross compiling? If so, here's how I solved it: https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.msg3152376#msg3152376

Yes, but I have the libraries and the header file, it's just when I specify their location, the configure script pays no attention to it.
Photon939
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 450



View Profile
September 30, 2013, 01:08:55 PM
 #12631

Initial results for 3.5.0 on Raspberry Pi with Bitfury BF1 and BFL gear are underwhelming. Running overnight I woke up to the BF1s running anywhere from 0 to about 1.2 Gh/s. I restarted cgminer and things seem to pick back up. Will report the status when I get home from work
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
September 30, 2013, 02:16:14 PM
 #12632

Initial results for 3.5.0 on Raspberry Pi with Bitfury BF1 and BFL gear are underwhelming. Running overnight I woke up to the BF1s running anywhere from 0 to about 1.2 Gh/s. I restarted cgminer and things seem to pick back up. Will report the status when I get home from work
The BF1 draws power entirely from USB. How are you connecting it to an RPi ?

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Beastlymac
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 630


Miner Setup And Reviews. WASP Rep.


View Profile
September 30, 2013, 02:17:27 PM
 #12633

Initial results for 3.5.0 on Raspberry Pi with Bitfury BF1 and BFL gear are underwhelming. Running overnight I woke up to the BF1s running anywhere from 0 to about 1.2 Gh/s. I restarted cgminer and things seem to pick back up. Will report the status when I get home from work
Same thing happened to me. Using a d-link hub. Also on Raspbian.

Message me if you have any problems
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
September 30, 2013, 02:35:58 PM
 #12634

Well, haven't tried it on a pi, just linux and windows PCs so far.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Photon939
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 450



View Profile
September 30, 2013, 03:05:03 PM
 #12635

Initial results for 3.5.0 on Raspberry Pi with Bitfury BF1 and BFL gear are underwhelming. Running overnight I woke up to the BF1s running anywhere from 0 to about 1.2 Gh/s. I restarted cgminer and things seem to pick back up. Will report the status when I get home from work
The BF1 draws power entirely from USB. How are you connecting it to an RPi ?

It is running on a powered USB hub (albeit a cheap one) with an external 4A supply running five BF1s, it ran stable fine from Ubuntu and BFGminer for a few days so the hub shouldn't be a problem

Edit - Pi is running new Raspbian release
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
September 30, 2013, 03:11:46 PM
 #12636

Initial results for 3.5.0 on Raspberry Pi with Bitfury BF1 and BFL gear are underwhelming. Running overnight I woke up to the BF1s running anywhere from 0 to about 1.2 Gh/s. I restarted cgminer and things seem to pick back up. Will report the status when I get home from work
The BF1 draws power entirely from USB. How are you connecting it to an RPi ?

It is running on a powered USB hub (albeit a cheap one) with an external 4A supply running five BF1s, it ran stable fine from Ubuntu and BFGminer for a few days so the hub shouldn't be a problem

Edit - Pi is running new Raspbian release
Well that sounds nasty and you should stop using cgminer for now with that combo.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
zamot
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 121



View Profile
September 30, 2013, 03:54:52 PM
 #12637

Hello,

i have the same problem with Timeout messages for all BE.

AMU1: TIMEOUT GetResults took 1531ms but was 100ms
AMU0: TIMEOUT GetResults took 1531ms but was 100ms
AMU3: TIMEOUT GetResults took 1531ms but was 100ms
AMU2: TIMEOUT GetResults took 1531ms but was 100ms

Timeout variates from few 100ms to 2000ms or more.  Angry
Till nowi used cgminer 3.3.0 and there was no problem, when i tried 3.4.0 and now currently 3.5.0 version i got this messagess.
I run cgminer in Windows XP SP2.
Zadig drivers are installed ( otherwise i couldn't run cgminer 3.3.0 ).
USB HUB has 3.5A max output, so there is no under power problem.
I also rebooted XP before i started cgminer 3.5.0.

How can i eliminate this timeout problem?
Here is the command for starting of cgminer: cgminer-nogpu.exe -c cgminer.conf --no-submit-stale

And this is the content of cgminer.conf:
Code:
{
"pools" : [
{
"url" : xxxxxxxxx",
"user" : "xxxxxxxx",
"pass" : "xxxxxxxxx"
}
]
,
"api-port" : "4028",
"expiry" : "240",
"hotplug" : "5",
"log" : "10",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "4",
"scan-time" : "5",
"shares" : "0",
"load-balance" : true,
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}

P.S.: sorry for duplicating post, but on other thread was no answer.

riclas
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 130


View Profile
September 30, 2013, 09:14:59 PM
 #12638

i don't know if it's new with 3.5 (as i used 3.3.1), but there's a bug with ztex boards. cgminer says:
libztex_checkDevice: Can not open ZTEX device: -3
Ztex: Can not check device: 0

all of the 4 fpga processors work fine, it seems it is trying to find a devide with id 0, which does not exist, only 1,2,3,4.

Buy and sell bitcoins through Portuguese or SEPA bank transfer and MBWAY: https://localbitcoins.com/accounts/profile/riclas/?ch=4mm6
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
September 30, 2013, 10:41:21 PM
 #12639

Hello,

i have the same problem with Timeout messages for all BE.

AMU1: TIMEOUT GetResults took 1531ms but was 100ms
AMU0: TIMEOUT GetResults took 1531ms but was 100ms
AMU3: TIMEOUT GetResults took 1531ms but was 100ms
AMU2: TIMEOUT GetResults took 1531ms but was 100ms

Timeout variates from few 100ms to 2000ms or more.  Angry
Till nowi used cgminer 3.3.0 and there was no problem, when i tried 3.4.0 and now currently 3.5.0 version i got this messagess.
I run cgminer in Windows XP SP2.
Zadig drivers are installed ( otherwise i couldn't run cgminer 3.3.0 ).
USB HUB has 3.5A max output, so there is no under power problem.
I also rebooted XP before i started cgminer 3.5.0.
A number of things potentially going on. We have problems with some usb implementations on certain OSs and the libusb library we use. 

How long does it normally take before you see these errors and do all of them have it at the same time?

XP is a bit limited for USB. Try starting with just 2 BEs and increase it by one at a time (waiting long enough for the errors to normally appear) till you see the errors reappear.
If possible, try windows7 or ideally a linux to see if they go away.


Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
September 30, 2013, 10:44:56 PM
 #12640

i don't know if it's new with 3.5 (as i used 3.3.1), but there's a bug with ztex boards. cgminer says:
libztex_checkDevice: Can not open ZTEX device: -3
Ztex: Can not check device: 0

all of the 4 fpga processors work fine, it seems it is trying to find a devide with id 0, which does not exist, only 1,2,3,4.
Ztex code is, unfortunately, unmaintained, for the developer who worked on it has disappeared indefinitely and none of us other developers have one to work on. I don't think it has worked in a long time.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Pages: « 1 ... 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 [632] 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!