Bitcoin Forum
February 07, 2023, 12:48:50 PM *
News: Community Awards results
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 [652] 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 ... 843 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.11.1  (Read 5804612 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic. (3 posts by 1+ user deleted.)
jesse11
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 333
Merit: 250


Ants Rock


View Profile
October 29, 2013, 07:13:26 AM
Last edit: October 29, 2013, 07:25:26 AM by jesse11
 #13021

Any update for the settings in cgminer for Klondike K16 mining unit? Some of the guys have got them running in Ubuntu but I'm running Win7. I've tried yet I'm missing something.
I tried: -0 http://stratum.btcguild.com:3333 -u username - p x -- usb KLN: 3 --enable-klondike16

Mining with: BE's,BE Cubes, K16's, AntMiners U1's and AntMiners S1's
1675774130
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1675774130

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1675774130
Reply with quote  #2

1675774130
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
1675774130
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1675774130

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1675774130
Reply with quote  #2

1675774130
Report to moderator
Askit2
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 982
Merit: 500


DIV - Your "Virtual Life" Secured and Decentralize


View Profile
October 29, 2013, 08:06:38 AM
 #13022

Any update for the settings in cgminer for Klondike K16 mining unit? Some of the guys have got them running in Ubuntu but I'm running Win7. I've tried yet I'm missing something.
I tried: -0 http://stratum.btcguild.com:3333 -u username - p x -- usb KLN: 3 --enable-klondike16
I would only use the following.  -0 http://stratum.btcguild.com:3333 -u username - p password
--enable-klondike16 is only for when building the cgminer. I would make sure you use a version that its enabled on. Not sure what version it starts on but hopefully that helps. Also --usb KLN:3 would only be if you wanted to limit it to Klondike boards and 3 of them. I suppose you want to limit it to 3 Klondike boards.


          ▄▄
        ▄█▀▀█▄
      ▄█▀ ▄▄ ▀█▄
      ▀ ▄████▄ ▀
   ▄▀ ▄ ▀████▀ ▄ ▀▄
 ▄▀ ▄███▄ ▀▀ ▄███▄ ▀▄
█  ███████  ███████  █
 ▀▄ ▀███▀ ▄▄ ▀███▀ ▄▀

   ▀▄ ▀ ▄████▄ ▀ ▄▀
      ▄ ▀████▀ ▄
      ▀█▄ ▀▀ ▄█▀
        ▀█▄▄█▀
          ▀▀
███████████████████████████████████████████████████████████████████
██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██████████▀▀▀▀▀████▀▀▀▀▀█████▀▀▀▀█████▀▀▀▀▀███████
██████            ▀████████     ████     █████    █████     ███████
██████     ▄▄▄▄▄    ▀██████     █████    ████      ████    ████████
██████     ██████▄    █████     █████    ▀██▀  ▄▄  ▀██▀    ████████
██████     ███████    █████     ██████    ██   ██   ██    █████████
██████     ███████    █████     ██████    ██   ██   ██    █████████
██████     ███████    █████     ██████     █   ██   █     █████████
██████     █████▀    ██████     ███████       ████       ██████████
██████     ▀▀▀▀▀    ▄██████     ████████     ██████     ███████████
██████            ▄████████     ████████     ██████     ███████████
██████▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄██████████▄▄▄▄▄█████████▄▄▄▄██████▄▄▄▄████████████
███████████████████████████████████████████████████████████████████
.DIWtoken.com.
▄██████████████████▄
███       ▀███████
███       █████████
███       █████████
███       █████████
███              ██
███   ▄▄▄▄▄▄▄▄   ███
███   ▄▄▄▄▄▄▄▄   ███
███              ███
███▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄███
██████████████████▀

▄██████████████████▄
███████████▀ ███████
█████████▀   ███████
███████▀     ██▀ ███
███ ▀▀       █▄▄████
███          █▀▀▀▀██
███ ▄▄       ███████
██████▄     █▄ ▀███
█████████▄   ███▄███
███████████▄ ███████
▀██████████████████▀

▄██████████████████▄
████████████████████
███████████████▀▀ ██
█████████▀▀     ███
████▀▀     ▄█▀   ███
███▄    ▄██      ███
█████████▀      ▄██
█████████▄     ████
█████████████▄ ▄████
████████████████████
▀██████████████████▀
......SECURITY DECENTRALIZED...
jmc1517
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
October 29, 2013, 09:34:03 AM
 #13023

ckolivas,

I gotta say, respect to you for the work & effort you're putting in with this winblows "buglet". I'm not a winblows user, but your efforts getting things right are highly admired my man.

Kudos.

I'm very impressed with ckolivas' patience also, and from the outset I've been afraid that it would turn out to be All My Fault. Luckily for me, jmc1517 is still in the game. Perhaps there's also a silent majority of Windows users out there somewhere watching and waiting.   Smiley
 
I'm more worried about losing my valuable victims testers before we resolve anything.
Oh don't worry, I'm sticking around!  I admire your dogged determination ckolivas, and I think/hope that I would be the same if it were my software under test.  I'll try the remaining 3 builds today and post back.  There's one advantage if you can call it that, in running 34 erupters - any faults show up quite quickly  Sad    Later...
-ck (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3696
Merit: 1449


Ruu \o/


View Profile WWW
October 29, 2013, 09:51:35 AM
 #13024

Any update for the settings in cgminer for Klondike K16 mining unit? Some of the guys have got them running in Ubuntu but I'm running Win7. I've tried yet I'm missing something.
I tried: -0 http://stratum.btcguild.com:3333 -u username - p x -- usb KLN: 3 --enable-klondike16
Here's an updated build (untested) containing the latest klondike support  build into the windows binary (do not use --enable-klondike16, that's a BUILD option, not a RUN option)

http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/temp/cgminer-nogpu.exe

Developer/maintainer for cgminer, ckpool/ckproxy, and the -ck kernel
2% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3556
Merit: 1081


Think for yourself


View Profile
October 29, 2013, 10:33:56 AM
 #13025

ckolivas,

I gotta say, respect to you for the work & effort you're putting in with this winblows "buglet". I'm not a winblows user, but your efforts getting things right are highly admired my man.

Kudos.

I'm very impressed with ckolivas' patience also, and from the outset I've been afraid that it would turn out to be All My Fault. Luckily for me, jmc1517 is still in the game. Perhaps there's also a silent majority of Windows users out there somewhere watching and waiting.   Smiley
 
I'm more worried about losing my valuable victims testers before we resolve anything.

I'm in the process of completely reworking my mining rig and space for the the winter.  Once I get my configuration stabilized I'll be chiming back in.

For the time being I've been using 3.4.3 fairly reliably.  It will have a problem once in a great while, but never a zombie since I got my hubs daisy chained to their liking.  The new 49 port hub seems reliable too, but I'm not up to the 40's yet, baby steps.
Thanks,
Sam

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
aigeezer
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1450
Merit: 1013


Cryptanalyst castrated by his government, 1952


View Profile
October 29, 2013, 11:28:05 AM
 #13026

Chop8 test results: elapsed time 9.5 hours, mainly unattended, led to three failures. Two are zombies and the third reports a zero hash rate and has the LED on solidly. The former "suspect" AMU was not one of the three. Neither was its former location on the hub.

I'll test chop10 shortly.
-ck (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3696
Merit: 1449


Ruu \o/


View Profile WWW
October 29, 2013, 12:09:26 PM
 #13027

Chop8 test results: elapsed time 9.5 hours, mainly unattended, led to three failures. Two are zombies and the third reports a zero hash rate and has the LED on solidly. The former "suspect" AMU was not one of the three. Neither was its former location on the hub.

I'll test chop10 shortly.

Hrm..

I have a new lead...

http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/temp/cgminer-pps32.exe

Developer/maintainer for cgminer, ckpool/ckproxy, and the -ck kernel
2% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
jmc1517
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
October 29, 2013, 12:28:34 PM
 #13028

So I have tested the 3 builds below, and out of the three, chop10 seems the most promising.  I stop testing usually as soon as a zombie appears, since I can run version 3.3.1 for days on end without problems.

cgminer-cwa8
One AMU LED came on after 30 seconds into the test.  It stayed on for about 2-3 seconds then went off again. I don't know the AMU number, but no messages appeared on screen and it seems to have recovered OK. No zombie. However, the first zombie appeared after 3 minutes (AMU33), followed by loads of LIBUSB_ERROR_TIMEOUTs from AMU0.  Curious as to why AMU0 should be the one to give continuous timeouts when it seems to be working OK?

cgminer-chop8
A zombie (AMU24) appeared after 11 minutes,  followed by an error timeout from AMU23 then loads of repeated timeouts from AMU0.

cgminer-chop10
First zombie after an hour and 10 minutes:
 AMU 13:                 | ZOMBIE/332.2Mh/s | A:330 R:0 HW:10 WU: 4.4/m
Followed by continuous timeouts from AMU 0.

Instead of stopping the test, I unplugged the zombie AMU (AMU13?) and observed that timeouts from AMU 0 stopped, then I replugged (AMU13?) in at 11:33 and it started working as AMU34.  Returning later, there were 2 zombies reported, but one of those was in the same position as AMU34 - which was AMU13 - and no mention of AMU34 in the table. Is this to be expected, or something strange? Full info in logfile.

Logfiles here (without --debug) if required:
 https://dl.dropboxusercontent.com/u/44240170/logfile-cwa8.txt
 https://dl.dropboxusercontent.com/u/44240170/logfile-chop8.txt
 https://dl.dropboxusercontent.com/u/44240170/logfile-chop10.txt

Ah, now I see we have another candidate!  On to try cgminer-pps32 next...  Smiley

jmc1517
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
October 29, 2013, 01:08:22 PM
 #13029

Two test runs with cgminer-pps32:

1st run: Within 10 minutes, the LED for AMU27 came on steadily and the hash rate slowly decreased down towards zero, then jumped up and started decreasing again. The LED was lit all the time.  Soon after, a different AMU (AMU16) was reported as zombie. Test stopped.

Restarted the 3 10-port hubs (off/on). Didn't touch the 4-port hub as there were no errors relating to it (normally I restart them all just to be sure).

2nd run: Only 30 devices initially detected on-screen, but all 34 devices initially observed "flashing" processing shares.  Missing devices detected one-by-one and appeared in the on-screen list, but the process took probably a minute or so?  However, the first zombie appeared after about 5 minutes, so I stopped the test.

Logfiles (without --debug):
 https://dl.dropboxusercontent.com/u/44240170/logfile-pps32-1.txt
 https://dl.dropboxusercontent.com/u/44240170/logfile-pps32-2.txt

So, "chop10" still looks the most promising from an end-user point of view, but for mining stability it doesn't appear to match 3.3.1, unless the test was just very unlucky of course.
aigeezer
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1450
Merit: 1013


Cryptanalyst castrated by his government, 1952


View Profile
October 29, 2013, 01:17:04 PM
Last edit: October 29, 2013, 06:02:22 PM by aigeezer
 #13030


So, "chop10" still looks the most promising from an end-user point of view

Same here, so far - no anomalies after almost two hours. I haven't tried pps32 yet.

Edit: Spoke too soon, AMU7 went zombie about 3 hours in. I'll switch to pps32 now.

Edit: pps32 failed early. I watched an LED stay on and saw the hashrate for AMU12 creep down to zero after only about 8 minutes. Replugged it and it got reassigned to AMU13 and the hashrate crept back up. The run continues.

Edit: AMU10 went zombie under pps32 after about 1.5 hours. Replugged OK and it got reassigned to AMU14.

Edit: After 3.3 hours total (unattended for a while) I found AMU9 had gone zombie and AMU7 had gone to zero. I'll keep the run going.


jesse11
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 333
Merit: 250


Ants Rock


View Profile
October 29, 2013, 05:39:15 PM
 #13031

Any update for the settings in cgminer for Klondike K16 mining unit? Some of the guys have got them running in Ubuntu but I'm running Win7. I've tried yet I'm missing something.
I tried: -0 http://stratum.btcguild.com:3333 -u username - p x -- usb KLN: 3 --enable-klondike16
Here's an updated build (untested) containing the latest klondike support  build into the windows binary (do not use --enable-klondike16, that's a BUILD option, not a RUN option)

http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/temp/cgminer-nogpu.exe


No go, I get;  WTF RDLOCK ERROR ON LOCK!  errno=0 in driver -- klondike.c klondike_get_replies<> :971

Mining with: BE's,BE Cubes, K16's, AntMiners U1's and AntMiners S1's
rav3n_pl
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1361
Merit: 1003


Don`t panic! Organize!


View Profile WWW
October 29, 2013, 05:47:07 PM
 #13032

log.wtf: What a Terrible Failure: Report an exception that should never happen.
http://developer.android.com/reference/android/util/Log.html#wtf%28java.lang.String,%20java.lang.Throwable%29
Cheesy

1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  Bitcoin stuff on my OneDrive
My RPC CoinControl for any coin https://bitcointalk.org/index.php?topic=929954
Some stuff on https://github.com/Rav3nPL/
jesse11
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 333
Merit: 250


Ants Rock


View Profile
October 29, 2013, 05:56:33 PM
 #13033

Yep, The error will always be logged at level ASSERT with the call stack.

Mining with: BE's,BE Cubes, K16's, AntMiners U1's and AntMiners S1's
-ck (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3696
Merit: 1449


Ruu \o/


View Profile WWW
October 29, 2013, 07:40:38 PM
 #13034

Any update for the settings in cgminer for Klondike K16 mining unit? Some of the guys have got them running in Ubuntu but I'm running Win7. I've tried yet I'm missing something.
I tried: -0 http://stratum.btcguild.com:3333 -u username - p x -- usb KLN: 3 --enable-klondike16
Here's an updated build (untested) containing the latest klondike support  build into the windows binary (do not use --enable-klondike16, that's a BUILD option, not a RUN option)

http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/temp/cgminer-nogpu.exe


No go, I get;  WTF RDLOCK ERROR ON LOCK!  errno=0 in driver -- klondike.c klondike_get_replies<> :971

Try redownloading, kano fixed that seconds after the first time I uploaded it. The WTF is something I put there myself.

Developer/maintainer for cgminer, ckpool/ckproxy, and the -ck kernel
2% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
techman05
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 500


View Profile WWW
October 29, 2013, 07:44:11 PM
 #13035

Sorry if you'd like to have the good news to a minimum but I just got 2 more eroupters and other than having to unplug and replug in they were recognized they were recognized without a full pc restart after it installing drivers with the new zadig. I was so happy I didn't have to unplug every device to get it to start seeing the new devices.

I don't expect to test the driver unplug method again unless I find a great deal on a hub to expand my small herd of eroupters but I just thought I'd mention I noticed it with 3.6.6 played nicer than previous version with zadig and WinUSB.

Like the info address for potential tips Wink
BTC 1CL5BnNhdL2wDVmSDwMbW1cNhZew87CAPV
* http://www.miningrigrentals.com/register?ref=563
-ck (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3696
Merit: 1449


Ruu \o/


View Profile WWW
October 29, 2013, 07:58:20 PM
 #13036

Sorry if you'd like to have the good news to a minimum but I just got 2 more eroupters and other than having to unplug and replug in they were recognized they were recognized without a full pc restart after it installing drivers with the new zadig. I was so happy I didn't have to unplug every device to get it to start seeing the new devices.

I don't expect to test the driver unplug method again unless I find a great deal on a hub to expand my small herd of eroupters but I just thought I'd mention I noticed it with 3.6.6 played nicer than previous version with zadig and WinUSB.
LOL, sweet.

Developer/maintainer for cgminer, ckpool/ckproxy, and the -ck kernel
2% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
-ck (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3696
Merit: 1449


Ruu \o/


View Profile WWW
October 29, 2013, 08:24:10 PM
 #13037


So, "chop10" still looks the most promising from an end-user point of view

Same here, so far - no anomalies after almost two hours. I haven't tried pps32 yet.

Edit: Spoke too soon, AMU7 went zombie about 3 hours in. I'll switch to pps32 now.

Edit: pps32 failed early. I watched an LED stay on and saw the hashrate for AMU12 creep down to zero after only about 8 minutes. Replugged it and it got reassigned to AMU13 and the hashrate crept back up. The run continues.

Edit: AMU10 went zombie under pps32 after about 1.5 hours. Replugged OK and it got reassigned to AMU14.

Edit: After 3.3 hours total (unattended for a while) I found AMU9 had gone zombie and AMU7 had gone to zero. I'll keep the run going.



Nice work guys.

http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/temp/cgminer-cwa16.exe
http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/temp/cgminer-chop1.exe

Developer/maintainer for cgminer, ckpool/ckproxy, and the -ck kernel
2% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
techman05
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 500


View Profile WWW
October 29, 2013, 08:56:52 PM
 #13038

Can I post quick thought? Do you know it seems you have the threads preset where they go? I wanted to see what cores I was using for cgminer and when I went to set affinity where I think they are set it said "Access Denied" and something much have crashed for a second since when I click o.k it saw the please wait logo spinning. Its probably since I run cgminer as admin but I thought I'd share it since its the first time I've knowingly seen I couldn't set cpu usage for a program.


Like the info address for potential tips Wink
BTC 1CL5BnNhdL2wDVmSDwMbW1cNhZew87CAPV
* http://www.miningrigrentals.com/register?ref=563
jesse11
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 333
Merit: 250


Ants Rock


View Profile
October 29, 2013, 09:16:40 PM
 #13039

Any update for the settings in cgminer for Klondike K16 mining unit? Some of the guys have got them running in Ubuntu but I'm running Win7. I've tried yet I'm missing something.
I tried: -0 http://stratum.btcguild.com:3333 -u username - p x -- usb KLN: 3 --enable-klondike16
Here's an updated build (untested) containing the latest klondike support  build into the windows binary (do not use --enable-klondike16, that's a BUILD option, not a RUN option)

http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/temp/cgminer-nogpu.exe


No go, I get;  WTF RDLOCK ERROR ON LOCK!  errno=0 in driver -- klondike.c klondike_get_replies<> :971

Try redownloading, kano fixed that seconds after the first time I uploaded it. The WTF is something I put there myself.

ReDownLoading 3 times. Still WTF RDLOCK ERROR ON LOCK!  Do you have a new link for http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/temp/cgminer-nogpu.exe?

Mining with: BE's,BE Cubes, K16's, AntMiners U1's and AntMiners S1's
aigeezer
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1450
Merit: 1013


Cryptanalyst castrated by his government, 1952


View Profile
October 29, 2013, 09:43:44 PM
Last edit: October 29, 2013, 11:15:06 PM by aigeezer
 #13040


Cwa16 test started, fine so far. The pps32 test went a few more hours with occasional zombies restarted. I figured the details weren't remarkable.

Zombie on AMU12, 20 minutes in to the cwa16 text, followed quickly by four more. Arguably the least promising of the recent candidates. I'll switch to chop1 now.

Edit: the chop1 test is interesting. No failures yet, one hour in. From time to time random LEDs put on a festive but somewhat scary display, for many seconds, often four or five at a time.
Also, the hash rate reported soars randomly from time to time, no apparent correlation with the LED lights. An AMU will show well over 400, sometimes well over 500 Mh/s, then slowly drift back to a normal 333 or so. I don't recall seeing this behavior before, but perhaps I've just missed it. The test continues.

 
Pages: « 1 ... 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 [652] 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 ... 843 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!