Bitcoin Forum
December 09, 2016, 05:41:45 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 [598] 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4824969 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
bzh
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 34


View Profile
August 15, 2013, 04:34:40 AM
 #11941

want to move past 3.1.1 on my pi with BE's but i really dislike arch. does 3.3.4 still have usb issues with rasbian wheezy? Is there a custom libusb that works with it yet?

Sorry if this is posted elsewhere i did a few searches and could not find anything. Thanks.
How to compile with the known working libusb is documented step by step in README (I added it in 3.3.2)
https://github.com/ckolivas/cgminer/blob/master/README#L112

It is actually not many commands: get, extract, configure, make, autogen.sh cgminer (with the new libusb) then the rest as usual
I have that working libusb source archive in my cgminer-binaries also:
https://github.com/kanoi/cgminer-binaries

Was able to follow your directions with 3.3.4 but unfortunately its not working. If a single usb device is connected to the onboard hub it never finishes booting. I troubleshot for a few hours yesterday to no avail. Even when i get it started it halts or reboots when i connect any usb device.

I started from a clean wheezy but one compiled with FBTFT drivers and then configured to use my 2.8" screen. I think setting that up may have prevented cgminer 3.3.4 or the libusb to build correctly or maybe theres just a conflixt.

1481305305
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481305305

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481305305
Reply with quote  #2

1481305305
Report to moderator
"I'm sure that in 20 years there will either be very large transaction volume or no volume." -- Satoshi
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481305305
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481305305

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481305305
Reply with quote  #2

1481305305
Report to moderator
1481305305
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481305305

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481305305
Reply with quote  #2

1481305305
Report to moderator
1481305305
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481305305

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481305305
Reply with quote  #2

1481305305
Report to moderator
Mapuo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 710



View Profile
August 15, 2013, 05:35:32 AM
 #11942

I tried this with nogpu.exe, but not working.
You are using a VERY old version of cgminer ... get the current one.
Yes - 3.1.1 working with
Code:
cgminer-nogpu.exe -o eu-stratum.btcguild.com:3333 -u user -p pass --icarus-options 115200:1:1 --icarus-timing 3.0=100 -S \\.\COM3 -S \\.\COM4
With 3.3.4 not working.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
August 15, 2013, 05:43:08 AM
 #11943

I tried this with nogpu.exe, but not working.
You are using a VERY old version of cgminer ... get the current one.
Yes - 3.1.1 working with
cgminer-nogpu.exe -o eu-stratum.btcguild.com:3333 -u user -p pass --icarus-options 115200:1:1 --icarus-timing 3.0=100 -S \\.\COM3 -S \\.\COM4
With 3.3.4 not working.
All of those options do nothing for  the latest version, and worse, they stop it from working.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Skitzzo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
August 15, 2013, 08:56:01 AM
 #11944

Let me start off by saying that I'm quite new to mining and am definitely not experienced with git or using the Terminal. I'm on a mac and used the tutorial on nwoolls.com to get started. I am using 4 USB Asic Block Eruptors and until this evening was having no problems at all.

I came home tonight and noticed I wasn't generating any shares and started trying to figure out what was wrong. I ended up trying to update CGminer but given my lack of experience, managed to muck that (as well as Homebrew) up, and had to start over. Unfortunately, the tutorial at nwoolls.com no longer seems to work for me.

I stumbled across this thread and downloaded Karin's miner files and that will get CGminer 3.3.4 running but I am getting a TON of the following two messages:

AMU1: TIMEOUT GetResults took 1711ms but was 100ms
USB: AMU1 read1 buffering 4 extra bytes

It also seems to only be recognizing 3 of my 4 miners.

Did I screw something up? Did one of my miners go bad? Or...? Again, I am sorry if this is too noob of a question but I'd be happy to send a small tip to anyone that can help me figure this out.

Thanks!
OtaconEmmerich
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 237



View Profile
August 15, 2013, 11:53:24 AM
 #11945

Woo! I found Kano's guide on setting up Arch Linux on RPi, Helped me get my Linux on my Tablet working! Bad news is it keeps spewing out
Code:
AMU0: Comms error (werr=-7 amt=0)
Any clue what the heck is wrong?
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
August 15, 2013, 12:11:59 PM
 #11946

For the brave (and very few) BFL SC single owners out there that wish to flash your devices to try and get the last bit of hashrate out of them, I have uploaded 3 different compiled firmwares here:

http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/BitForce_SC/BitForce_SC_1.2.6ck.zip

They all try to enable extra engines than the default firmware does, but in addition I have made 3 different speed ones available, they're tagged 7,8 and 9.

I suggest you start with the 7 first, and if your HW error% rate is less than 2%, try the next one up. I have two singles and one worked best with the 7 version while the other with the 9, so each device will be different.

Remember to put the pins right when connecting your AVR dragon to flash it, and note the different device that Amtel Studio tells you the single is (compared to the Jalapeno) and change your settings accordingly.

If you don't know what the hell I'm talking about, then just ignore this message, since it assumes lots of prior knowledge about flashing the Jalapeno.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
August 15, 2013, 12:39:51 PM
 #11947

Let me start off by saying that I'm quite new to mining and am definitely not experienced with git or using the Terminal. I'm on a mac and used the tutorial on nwoolls.com to get started. I am using 4 USB Asic Block Eruptors and until this evening was having no problems at all.

I came home tonight and noticed I wasn't generating any shares and started trying to figure out what was wrong. I ended up trying to update CGminer but given my lack of experience, managed to muck that (as well as Homebrew) up, and had to start over. Unfortunately, the tutorial at nwoolls.com no longer seems to work for me.

I stumbled across this thread and downloaded Karin's miner files and that will get CGminer 3.3.4 running but I am getting a TON of the following two messages:

AMU1: TIMEOUT GetResults took 1711ms but was 100ms
USB: AMU1 read1 buffering 4 extra bytes

It also seems to only be recognizing 3 of my 4 miners.

Did I screw something up? Did one of my miners go bad? Or...? Again, I am sorry if this is too noob of a question but I'd be happy to send a small tip to anyone that can help me figure this out.

Thanks!
This directly relates to the whole libusb monologue I've been having in here over the last month
That specifically means your libusb on your mac is bugged - the timeout option when doing I/O isn't working
The README says how to build with a working libusb and it works on Linux and Windows - no idea about a Mac ...
Tell whoever Karin is to read the README ...

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
August 15, 2013, 12:40:44 PM
 #11948

Woo! I found Kano's guide on setting up Arch Linux on RPi, Helped me get my Linux on my Tablet working! Bad news is it keeps spewing out
Code:
AMU0: Comms error (werr=-7 amt=0)
Any clue what the heck is wrong?
Possibly the same as my post above ... ?

Edit: there's a test program in my cgminer-binaries git to tell you if that's the problem
https://github.com/kanoi/cgminer-binaries/blob/master/usbfail.c

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
bitpop
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


https://keybase.io/bitpop


View Profile WWW
August 15, 2013, 12:55:54 PM
 #11949

Thank you. Any reason to take my jalapenos from 5 to .6?

For the brave (and very few) BFL SC single owners out there that wish to flash your devices to try and get the last bit of hashrate out of them, I have uploaded 3 different compiled firmwares here:

http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/BitForce_SC/BitForce_SC_1.2.6ck.zip

They all try to enable extra engines than the default firmware does, but in addition I have made 3 different speed ones available, they're tagged 7,8 and 9.

I suggest you start with the 7 first, and if your HW error% rate is less than 2%, try the next one up. I have two singles and one worked best with the 7 version while the other with the 9, so each device will be different.

Remember to put the pins right when connecting your AVR dragon to flash it, and note the different device that Amtel Studio tells you the single is (compared to the Jalapeno) and change your settings accordingly.

If you don't know what the hell I'm talking about, then just ignore this message, since it assumes lots of prior knowledge about flashing the Jalapeno.

Reputation  |  PGP  |  DigitalOcean  |  OpenVPN 2GB Free  |  TorGuard  |  Ethereum Classic
Bitcoin: 3DSh6AnmvBpDJFUz2mnLirMLmTMcFs9nDm
Bitmessage: BM-2cXN9j8NFT2n1FxDVQ6HQq4D4MZuuaBFyb
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
August 15, 2013, 01:09:51 PM
 #11950

Honestly I don't know if that firmware applies to Jalapeños, and I've never tried, but if it does, then trying out the various speeds per device would be wortwhile.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
OtaconEmmerich
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 237



View Profile
August 15, 2013, 01:22:57 PM
 #11951

Woo! I found Kano's guide on setting up Arch Linux on RPi, Helped me get my Linux on my Tablet working! Bad news is it keeps spewing out
Code:
AMU0: Comms error (werr=-7 amt=0)
Any clue what the heck is wrong?
Possibly the same as my post above ... ?
So compile a working usblib and recompile cgminer with it as per the readme at line 112? I was hoping I wouldn't need too but I'll do it.
bitpop
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


https://keybase.io/bitpop


View Profile WWW
August 15, 2013, 01:25:15 PM
 #11952

Ah ok. Lastly little single?

Honestly I don't know if that firmware applies to Jalapeños, and I've never tried, but if it does, then trying out the various speeds per device would be wortwhile.

Reputation  |  PGP  |  DigitalOcean  |  OpenVPN 2GB Free  |  TorGuard  |  Ethereum Classic
Bitcoin: 3DSh6AnmvBpDJFUz2mnLirMLmTMcFs9nDm
Bitmessage: BM-2cXN9j8NFT2n1FxDVQ6HQq4D4MZuuaBFyb
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
August 15, 2013, 01:30:54 PM
 #11953

Ah ok. Lastly little single?

Honestly I don't know if that firmware applies to Jalapeños, and I've never tried, but if it does, then trying out the various speeds per device would be wortwhile.
I've only tried it on singles and the code looks like it's for that only, so again, I don't know.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Xian01
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1302


Ø1Ø11ØØØ


View Profile
August 15, 2013, 01:58:21 PM
 #11954

I tried this with nogpu.exe, but not working.
You are using a VERY old version of cgminer ... get the current one.
Yes - 3.1.1 working with
Code:
cgminer-nogpu.exe -o eu-stratum.btcguild.com:3333 -u user -p pass --icarus-options 115200:1:1 --icarus-timing 3.0=100 -S \\.\COM3 -S \\.\COM4
With 3.3.4 not working.

 May I ask why you don't use the normal cgminer binary with the -G flag ?
-Redacted-
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 378



View Profile
August 15, 2013, 02:00:04 PM
 #11955

I tried this with nogpu.exe, but not working.
You are using a VERY old version of cgminer ... get the current one.
Yes - 3.1.1 working with
Code:
cgminer-nogpu.exe -o eu-stratum.btcguild.com:3333 -u user -p pass --icarus-options 115200:1:1 --icarus-timing 3.0=100 -S \\.\COM3 -S \\.\COM4
With 3.3.4 not working.

 May I ask why you don't use the normal cgminer binary with the -G flag ?

Different drivers need to be installed with zadig between 3.1.1 and 3.3.4.  What works in 3.1.1 will not work with 3.3.4.

Now hanging out on Atomic-Trade.com...
OtaconEmmerich
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 237



View Profile
August 15, 2013, 02:29:31 PM
 #11956

compiling the working libusb didn't help at all, but I think it's my USB Hub is what the issue is. My BE's work if I directly plug them into the OTG cable. The question is WHY is my USB Hub effecting the hashing? It works perfectly fine on my PC. It's a Digital Innovations 7 Port 2.0 Hub, maybe this has something to do with the Serial USB chips using USB 1.1?
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
August 15, 2013, 02:30:37 PM
 #11957

compiling the working libusb didn't help at all, but I think it's my USB Hub is what the issue is. My BE's work if I directly plug them into the OTG cable. The question is WHY is my USB Hub effecting the hashing? It works perfectly fine on my PC. It's a Digital Innovations 7 Port 2.0 Hub, maybe this has something to do with the Serial USB chips using USB 1.1?
Not enough power?

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Think for yourself


View Profile
August 15, 2013, 02:32:37 PM
 #11958

May I ask why you don't use the normal cgminer binary with the -G flag ?
Because if you use standard CGMiner.exe and your only ASIC mining it will require OpenCL SDK/Runtime to be installed to run.  If you use CGMiner-nogpu.exe then you don't need any AMD software at all.
Sam

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Think for yourself


View Profile
August 15, 2013, 02:34:36 PM
 #11959

Different drivers need to be installed with zadig between 3.1.1 and 3.3.4.  What works in 3.1.1 will not work with 3.3.4.
3.3.4 being the much simpler route if your setting up a new system.

If your already committed to the serial drivers then that may not be the case.
Sam

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
OtaconEmmerich
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 237



View Profile
August 15, 2013, 02:39:29 PM
 #11960

The Hub works perfectly fine on the PC, It spits out errors even with one BE is connected to the Hub. I'm thinking it's some kinda software issue as I don't have a normal Arch install.
Pages: « 1 ... 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 [598] 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!