Bitcoin Forum
August 02, 2021, 10:56:45 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 [305] 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 ... 366 »
  Print  
Author Topic: SRBMiner Cryptonight AMD GPU Miner V1.9.3 - native algo switching  (Read 235664 times)
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1722
Merit: 611


View Profile WWW
February 21, 2019, 04:39:54 PM
 #6081

One issue that I've been getting since earlier versions is that, while mining on a pool with multi-algo support (MO), sometimes the miner will just close without any apparent reason. The command prompt window just closes. When checking the log, nothing abnormal was happening. Sometimes the last line on the log is an algo change, sometimes is submitting a share. Miner just closes. Any idea of what may cause that or what else can I do to test more and provide more feedback?

I was having the same issue without using profit switching, just a single coin.  Tracked the problem down to the AMD driver crashing.  The only solution I found was to lower the intensity setting by 10-20%.  Yes, you get a lower hash rate, but the program doesn’t crash either.


This is different, yes driver can crash if you push the cards too much, that can happen with any miner.
Also try to lower memory clock or give the gpu a little bit more voltage to the core, and maybe you wont have to lower the intensity at all.

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner-CN thread - HERE    |   SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
1627945005
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627945005

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627945005
Reply with quote  #2

1627945005
Report to moderator
1627945005
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627945005

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627945005
Reply with quote  #2

1627945005
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1627945005
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627945005

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627945005
Reply with quote  #2

1627945005
Report to moderator
1627945005
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627945005

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627945005
Reply with quote  #2

1627945005
Report to moderator
1627945005
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627945005

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627945005
Reply with quote  #2

1627945005
Report to moderator
t0lsty
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
February 22, 2019, 06:33:19 PM
 #6082

one of vega`s rig gives me such error after 10-20 minutes :

"Pool rejected result 0x000xxxx  (invalid job id) "

when I lower the intensity  - it works few hours, but then again this error.

it`s on turtle algo. but have same on stellite with newer srb

Whan can be a problem ??
Csouza
Member
**
Offline Offline

Activity: 118
Merit: 10


View Profile
February 22, 2019, 06:34:25 PM
 #6083

What about hashrate on Vega56@64, RX580 4GB and RX570 4GB on CNGPU algo ?

SRB Miner 1.7.8
                                                    Core   Mem       HS
GPU0 [7]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      620
GPU1 [5]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      608
GPU2 [6]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      618
GPU3 [1]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      652
GPU4 [3]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      645
GPU5 [4]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      607


GPU0 [1]   Radeon RX 580           1150   2050      710
GPU1 [4]   Radeon RX 580           1150   2050      710
GPU2 [9]   Radeon RX Vega         1450   1000      1572
GPU3 [19]   Radeon RX Vega       1450   1000      1580
GPU4 [12]   Radeon RX Vega       1450   1000      1572
GPU5 [16]   Radeon RX Vega       1450   1000      1576
ManDoneKTM
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 150
Merit: 0


View Profile
February 23, 2019, 12:33:57 AM
 #6084

What about hashrate on Vega56@64, RX580 4GB and RX570 4GB on CNGPU algo ?

SRB Miner 1.7.8
                                                    Core   Mem       HS
GPU0 [7]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      620
GPU1 [5]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      608
GPU2 [6]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      618
GPU3 [1]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      652
GPU4 [3]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      645
GPU5 [4]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      607


GPU0 [1]   Radeon RX 580           1150   2050      710
GPU1 [4]   Radeon RX 580           1150   2050      710
GPU2 [9]   Radeon RX Vega         1450   1000      1572
GPU3 [19]   Radeon RX Vega       1450   1000      1580
GPU4 [12]   Radeon RX Vega       1450   1000      1572
GPU5 [16]   Radeon RX Vega       1450   1000      1576
GPU0 :    2534 H/s [T: 49c, RPM: 2100, CC: 1260 MHz, MC: 2100 MHz][BUS:7]
Csouza
Member
**
Offline Offline

Activity: 118
Merit: 10


View Profile
February 23, 2019, 12:50:53 AM
 #6085

What about hashrate on Vega56@64, RX580 4GB and RX570 4GB on CNGPU algo ?

SRB Miner 1.7.8
                                                    Core   Mem       HS
GPU0 [7]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      620
GPU1 [5]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      608
GPU2 [6]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      618
GPU3 [1]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      652
GPU4 [3]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      645
GPU5 [4]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      607


GPU0 [1]   Radeon RX 580           1150   2050      710
GPU1 [4]   Radeon RX 580           1150   2050      710
GPU2 [9]   Radeon RX Vega         1450   1000      1572
GPU3 [19]   Radeon RX Vega       1450   1000      1580
GPU4 [12]   Radeon RX Vega       1450   1000      1572
GPU5 [16]   Radeon RX Vega       1450   1000      1576
GPU0 :    2534 H/s [T: 49c, RPM: 2100, CC: 1260 MHz, MC: 2100 MHz][BUS:7]

What VGA is?
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1722
Merit: 611


View Profile WWW
February 23, 2019, 05:15:07 AM
 #6086

What about hashrate on Vega56@64, RX580 4GB and RX570 4GB on CNGPU algo ?

SRB Miner 1.7.8
                                                    Core   Mem       HS
GPU0 [7]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      620
GPU1 [5]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      608
GPU2 [6]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      618
GPU3 [1]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      652
GPU4 [3]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      645
GPU5 [4]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      607


GPU0 [1]   Radeon RX 580           1150   2050      710
GPU1 [4]   Radeon RX 580           1150   2050      710
GPU2 [9]   Radeon RX Vega         1450   1000      1572
GPU3 [19]   Radeon RX Vega       1450   1000      1580
GPU4 [12]   Radeon RX Vega       1450   1000      1572
GPU5 [16]   Radeon RX Vega       1450   1000      1576

You are probably using xmr stak settings here. well don't. Try out auto setup.
Vega56 @ 1450/900 = 1750khs on 110/32/2 F0

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner-CN thread - HERE    |   SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
ManDoneKTM
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 150
Merit: 0


View Profile
February 23, 2019, 10:49:20 AM
 #6087

What about hashrate on Vega56@64, RX580 4GB and RX570 4GB on CNGPU algo ?

SRB Miner 1.7.8
                                                    Core   Mem       HS
GPU0 [7]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      620
GPU1 [5]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      608
GPU2 [6]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      618
GPU3 [1]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      652
GPU4 [3]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      645
GPU5 [4]   Radeon RX 570 Series   1200   1850      607


GPU0 [1]   Radeon RX 580           1150   2050      710
GPU1 [4]   Radeon RX 580           1150   2050      710
GPU2 [9]   Radeon RX Vega         1450   1000      1572
GPU3 [19]   Radeon RX Vega       1450   1000      1580
GPU4 [12]   Radeon RX Vega       1450   1000      1572
GPU5 [16]   Radeon RX Vega       1450   1000      1576
GPU0 :    2534 H/s [T: 49c, RPM: 2100, CC: 1260 MHz, MC: 2100 MHz][BUS:7]

What VGA is?
RX 580 8GB , own timmings and straps bios .
ivomm
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1425
Merit: 1321


All good things to those who wait


View Profile
February 23, 2019, 02:18:35 PM
 #6088

One issue that I've been getting since earlier versions is that, while mining on a pool with multi-algo support (MO), sometimes the miner will just close without any apparent reason. The command prompt window just closes. When checking the log, nothing abnormal was happening. Sometimes the last line on the log is an algo change, sometimes is submitting a share. Miner just closes. Any idea of what may cause that or what else can I do to test more and provide more feedback?
I confirm this issue for V8. My cards are running fine with 1.7.0. After I upgraded to 1.7.8 they work several hours and this happens. This is not related to a card crash, the voltage etc. settings remain intact and after restart everything works OK.
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1722
Merit: 611


View Profile WWW
February 23, 2019, 10:10:12 PM
Last edit: February 24, 2019, 04:20:47 PM by doktor83
 #6089

V1.7.9
- Added new Monero algo 'Cryptonight R'
- Added algo 'Wownero'
- Added algo 'Conceal'
- Added algo 'Zelerius'
- Added algo 'Xcash'
- Replaced 'Mox' algo with new 'Mox V8' algo
- Added parameter 'maxnosharesent' in cmd
- Added parameter 'randomnonce' in cmd
- Added parameter 'enablecoinforking' in cmd
- Added algo switching info in json and on html stats page
- Lot of bug fixes

+ Monero will fork to a new algo 'Cryptonight R' soon. You can use for cryptonight_type 'normalv4', 'cryptonight_r' or just 'monero'.
+ Wownero already forked to a custom version of 'Cryptonight R'
+ Xcash can be mined by using 'xcash' or 'heavyx' for cryptonight_type
+ Conceal and Zelerius will fork too
+ Mox algo is now replaced with the new Mox V8 algo, so if you want to mine it until the fork, use previous version of SRBMiner

+ There was already a built in watchdog that restarted miner if no share was sent to the pool for 20 minutes. A new parameter was added so user can set this time : --maxnosharesent value in seconds (min. 1 min , max. 120 min)
+ Parameter --randomnonce creates totally random nonces for every gpu thread. This is like the 'i'm feeling lucky' button on Google
+ Json API and stats page now contains some info about algoswitching (if used)

+ Parameter --enablecoinforking allows miner to switch to an algo if the fork is predefined in the miner. If enabled it will auto switch for MONERO, CONCEAL AND ZELERIUS in this version (sorry Mox).
Don't use this parameter on a pool that does algoswitching, because it can think that wow is cn/r Smiley

How will this look for Monero fork:

start.bat
.
.
.
SRBMiner-CN.exe --enablecoinforking --config Config\config-normalv8.txt --pools pools.txt

Explained :
1. Start mining with normalv8 algo, because Monero still uses that algo
2. Add --enablecoinforking parameter so miner knows you want to use the built-in (predefined) fork informations
3. When pool sends a job for the new algo, miner will auto switch to the new algo, that must be defined in algos.txt
4. By default the new Monero algo 'normalv4' is already defined in algos.txt, so if you won't remove it everything will be fine

+ A big reorganisation happened in the miner code, so hopefully the misterious 'crashing out of nowhere' is fixed. I really hope.

Please guys who have this random crashing issue try the new version and report back.

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner-CN thread - HERE    |   SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
GKumaran
Member
**
Offline Offline

Activity: 196
Merit: 10


View Profile
February 24, 2019, 01:53:51 AM
 #6090

Thank for the new version Doc !!  Cheesy Grin Cheesy

Can u explain --randomnonce for complete noobs like us, u mentioned its  Im lucky button, so does that mean we should use it?

P.S: That Coinforking was a great parameter in time saving Smiley
GKumaran
Member
**
Offline Offline

Activity: 196
Merit: 10


View Profile
February 24, 2019, 02:47:05 AM
Last edit: February 24, 2019, 03:24:20 AM by GKumaran
 #6091

New algorithm Hashrates:
Run on 6 Vega 64 in 18.6.1, and averaged to single card numbers
All run using default SRB config files
All run in Same overclock setting -> stable
So lower power and higher HR can also be acheived

AlgorithmHashratePowerNotes
MoX41952154500 HR and 190 watt before fork is this drop extected? or cause of some 'old_mode'?
GPU1800230Intersting to note this algo isnt even using Memory like other CN variants
Zelerius2635210
Conceal4050195Power usage isnt stable, keeps fluctuating widely
Wownero1970210
Cryptonight R1965210Future XMR : Same clocks -> 2.25% drop in HR
NormalV82010210Current XMR : Same clocks
NormalV72120180Algo before current XMR : Same clocks
Xcash1020205
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1722
Merit: 611


View Profile WWW
February 24, 2019, 06:00:20 AM
 #6092

Cn/R hashrate will be +-3% because of the random math on every new block.

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner-CN thread - HERE    |   SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
vig3
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
February 25, 2019, 03:02:54 AM
 #6093

Is any one else getting errors in V1.7.9 trying to run merged mining where the password is the second wallet addr?
abg00
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 283
Merit: 1


View Profile
February 25, 2019, 10:47:05 AM
 #6094

V1.7.9


test tube2 algo with rx 570 4gb
 
1.7.8 rate 896
1.7.9 rate 862

back to 1.7.8
stepero
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 45
Merit: 0


View Profile
February 25, 2019, 11:15:15 AM
 #6095

The same problem on MOX, also the farm began to be overloaded. Returned to V1.7.8.
rx552/ W10(1709)x64/ 18.6.1
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1722
Merit: 611


View Profile WWW
February 25, 2019, 11:31:49 AM
 #6096

The same problem on MOX, also the farm began to be overloaded. Returned to V1.7.8.
rx552/ W10(1709)x64/ 18.6.1

Mox algo in 1.7.9 is the new POW that will go live in a few days, so that's why its not working right now (you could read this few posts above).

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner-CN thread - HERE    |   SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1722
Merit: 611


View Profile WWW
February 25, 2019, 01:27:07 PM
 #6097

V1.7.9


test tube2 algo with rx 570 4gb
 
1.7.8 rate 896
1.7.9 rate 862

back to 1.7.8


Every time i release a new version you write some wrong information. And that's really every time Smiley
Same card, same settings, same pool, just SRB version is different.






SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner-CN thread - HERE    |   SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
nordmann666
Member
**
Offline Offline

Activity: 337
Merit: 16


View Profile
February 25, 2019, 01:35:30 PM
 #6098

its more stable now...less self closing windows
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1722
Merit: 611


View Profile WWW
February 25, 2019, 01:38:14 PM
 #6099

its more stable now...less self closing windows

less closing or no closing ?

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner-CN thread - HERE    |   SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
nordmann666
Member
**
Offline Offline

Activity: 337
Merit: 16


View Profile
February 25, 2019, 02:12:10 PM
 #6100

its more stable now...less self closing windows

less closing or no closing ?

less ...but maybe it´s other related - i dont have any messages about compute errors and every (+-2hours) 8 hours the mining process stopps and awesome miner restart the miner. sometimes there is still the cmd window of the stopped mining process (if this happened i know that SRB miner himself was stopped and not restartet by awesome miner)

my second rig (if i use 2 SRB instances and one card crashes i cant reboot rig or do anything else and have to hard reset it) works very good now - had to set core mv much higher that no GPU is crashing
Pages: « 1 ... 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 [305] 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 ... 366 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!