Bitcoin Forum
December 07, 2016, 09:02:06 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 [508] 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4821009 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
tigerbit
Member
**
Offline Offline

Activity: 80


View Profile
May 13, 2013, 11:23:36 PM
 #10141

Readme and API doc suggest that failover-only is a true/false parameter.

"failover-only" : false  

in the cgminer.conf generates an error on startup - invalid value.

btw. stratum connection interrupted cgminer crashes are improved but not resolved completelyhttps://bitcointalk.org/index.php?topic=188533.msg2136544#msg2136544

If you found this useful modest tips welcome BTC: 15noAopoPUcA4D4dTJihgDVE8axZh8VWia
1481101326
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481101326

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481101326
Reply with quote  #2

1481101326
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481101326
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481101326

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481101326
Reply with quote  #2

1481101326
Report to moderator
1481101326
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481101326

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481101326
Reply with quote  #2

1481101326
Report to moderator
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
May 14, 2013, 12:47:50 AM
 #10142

Final update on the ASICMINER USB Erupter performance:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=99497.msg2137231#msg2137231

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
blackarrow
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 532


View Profile WWW
May 14, 2013, 05:41:54 AM
 #10143

I have a small issue with how cgminer displays the miners:

Too many mining devices will go out of screen and I cannot see them. Do you think that you could reformat these somehow?

our testing rig, small window:


same rig, taller window:

We manufacture Bitcoin ASICs and Bitcoin mining equipment.
http://www.blackarrowsoftware.com
CumpsD
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 476


View Profile
May 14, 2013, 05:43:45 AM
 #10144

I have a question on setting memory speed for a 7970 and linux.

When running my rig on Windows, I wasn't able to set the memory for the 7970 to anything low (100-300) in cgminer, while the MSI afterburner tool managed to do that. However on Linux, there is no MSI afterburner to help me out.

I'm trying to figure out what it is doing, that cgminer doesn't do, does anyone know?
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
May 14, 2013, 05:47:24 AM
 #10145

I have a small issue with how cgminer displays the miners:

Too many mining devices will go out of screen and I cannot see them. Do you think that you could reformat these somehow?

our testing rig, small window:
There is a limit to how much you can put on screen... that display was never designed with so many devices in mind - better to use the API and some external monitor like the php file included in cgminer. You can also enable --compact mode to not show the devices and just show the summary since you can't see them all on screen anyway; that's what compact was designed for.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
May 14, 2013, 05:50:04 AM
 #10146

I have a question on setting memory speed for a 7970 and linux.

When running my rig on Windows, I wasn't able to set the memory for the 7970 to anything low (100-300) in cgminer, while the MSI afterburner tool managed to do that. However on Linux, there is no MSI afterburner to help me out.

I'm trying to figure out what it is doing, that cgminer doesn't do, does anyone know?
It pokes around in the driver using features that AMD never give us documentation for, whereas cgminer uses the ATI Display Library that AMD provides us. See GPU-README for
Code:
Q: I change my GPU engine/memory/voltage and cgminer reports back no change?

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
CumpsD
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 476


View Profile
May 14, 2013, 05:56:37 AM
 #10147

I have a question on setting memory speed for a 7970 and linux.

When running my rig on Windows, I wasn't able to set the memory for the 7970 to anything low (100-300) in cgminer, while the MSI afterburner tool managed to do that. However on Linux, there is no MSI afterburner to help me out.

I'm trying to figure out what it is doing, that cgminer doesn't do, does anyone know?
It pokes around in the driver using features that AMD never give us documentation for, whereas cgminer uses the ATI Display Library that AMD provides us. See GPU-README for
Code:
Q: I change my GPU engine/memory/voltage and cgminer reports back no change?

Lovely, undocumented features Sad

I think I managed to do it using aticonfig --od-enable, aticonfig --odgc and aticonfig --odsc=core,mem now. At least the aticonfig tool says so, and AMDOverdriveCtrl says so too, but cgminer is still reporting the unchanged value, so now I have no idea what my mem clocks are :/
blackarrow
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 532


View Profile WWW
May 14, 2013, 05:58:26 AM
 #10148


There is a limit to how much you can put on screen... that display was never designed with so many devices in mind - better to use the API and some external monitor like the php file included in cgminer. You can also enable --compact mode to not show the devices and just show the summary since you can't see them all on screen anyway; that's what compact was designed for.

It could be useful if we could see the devices in groups. I'm mostly interested in the ones that are OFF or too many errors.


We manufacture Bitcoin ASICs and Bitcoin mining equipment.
http://www.blackarrowsoftware.com
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
May 14, 2013, 05:59:33 AM
 #10149

I have a question on setting memory speed for a 7970 and linux.

When running my rig on Windows, I wasn't able to set the memory for the 7970 to anything low (100-300) in cgminer, while the MSI afterburner tool managed to do that. However on Linux, there is no MSI afterburner to help me out.

I'm trying to figure out what it is doing, that cgminer doesn't do, does anyone know?
It pokes around in the driver using features that AMD never give us documentation for, whereas cgminer uses the ATI Display Library that AMD provides us. See GPU-README for
Code:
Q: I change my GPU engine/memory/voltage and cgminer reports back no change?

Lovely, undocumented features Sad

I think I managed to do it using aticonfig --od-enable, aticonfig --odgc and aticonfig --odsc=core,mem now. At least the aticonfig tool says so, and AMDOverdriveCtrl says so too, but cgminer is still reporting the unchanged value, so now I have no idea what my mem clocks are :/
Other tools will report back your setting, but not the actual value; that's why cgminer asks the device for the actual value and goes to the effort of waiting one second after you change any setting and reports it back, meaning it is telling you the actual value.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
CumpsD
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 476


View Profile
May 14, 2013, 06:02:57 AM
 #10150

I have a question on setting memory speed for a 7970 and linux.

When running my rig on Windows, I wasn't able to set the memory for the 7970 to anything low (100-300) in cgminer, while the MSI afterburner tool managed to do that. However on Linux, there is no MSI afterburner to help me out.

I'm trying to figure out what it is doing, that cgminer doesn't do, does anyone know?
It pokes around in the driver using features that AMD never give us documentation for, whereas cgminer uses the ATI Display Library that AMD provides us. See GPU-README for
Code:
Q: I change my GPU engine/memory/voltage and cgminer reports back no change?

Lovely, undocumented features Sad

I think I managed to do it using aticonfig --od-enable, aticonfig --odgc and aticonfig --odsc=core,mem now. At least the aticonfig tool says so, and AMDOverdriveCtrl says so too, but cgminer is still reporting the unchanged value, so now I have no idea what my mem clocks are :/
Other tools will report back your setting, but not the actual value; that's why cgminer asks the device for the actual value and goes to the effort of waiting one second after you change any setting and reports it back, meaning it is telling you the actual value.

Was afraid of that, it means the aticonfig tool doesn't work Sad
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
May 14, 2013, 06:04:14 AM
 #10151


There is a limit to how much you can put on screen... that display was never designed with so many devices in mind - better to use the API and some external monitor like the php file included in cgminer. You can also enable --compact mode to not show the devices and just show the summary since you can't see them all on screen anyway; that's what compact was designed for.

It could be useful if we could see the devices in groups. I'm mostly interested in the ones that are OFF or too many errors.


The display layout tools in use for this text interface (curses) are awkward in the extreme, which is why it's easy to make a window with too many devices and crash, and remove a device and try to change the layout size and crash, and add a device line and crash, and try to set a window larger than the console size and crash, and...  I've spent a lot of time trying to minimise the harm the text layout tools do but in the process there are limits to how flexible I can make it. It is not a tool for more than half a dozen GPUs. You seriously need a GUI for what you're asking.

EDIT: Or at best some kind of text submenu list that didn't have separate "windows".

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
vnid001
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26



View Profile
May 14, 2013, 10:17:49 AM
 #10152

--temp-cutoff shutdown Windows or off GPU?
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Think for yourself


View Profile
May 14, 2013, 10:42:50 AM
 #10153

--temp-cutoff shutdown Windows or off GPU?

--temp-cutoff <arg> Temperature where a device will be automatically disabled, one value or comma separated list (default: 95)

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
Amph
Legendary
*
Online Online

Activity: 1358



View Profile
May 14, 2013, 11:19:59 AM
 #10154

2 minutes ago i got attacked, when i opened cgminer 3.1.1

virus name spr\bitcoin.g in cgminer 3.1.0, avira blocked it, but is this program really safe?

crazyearner
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1526



View Profile
May 14, 2013, 11:23:06 AM
 #10155

I have a problem mining on latest 3.1.1 client crashes every time trying to load miner configs and .bat configs and can not mine and have had to goto 3.0.0
Usual story, likely you've changed drivers or sdk in the interim and the only reason the old one works is it already has generated .bin files from the old sdk installation.

Nothing has changed I am using skd 2.6 and cat 12.8 I am using windows 7 x64 and multi GPUS and auto update is disabled on driver to prevent pop up or update

.BITSLER.                 ▄███
               ▄████▀
             ▄████▀
           ▄████▀  ▄██▄
         ▄████▀    ▀████▄
       ▄████▀        ▀████▄
     ▄████▀            ▀████▄
   ▄████▀                ▀████▄
 ▄████▀ ▄████▄      ▄████▄ ▀████▄
█████   ██████      ██████   █████
 ▀████▄ ▀████▀      ▀████▀ ▄████▀
   ▀████▄                ▄████▀
     ▀████▄            ▄████▀
       ▀████▄        ▄████▀
         ▀████▄    ▄████▀
           ▀████▄▄████▀
             ▀██████▀
               ▀▀▀▀
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄             
▄▄▄▄▀▀▀▀    ▄▄█▄▄ ▀▀▄         
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄       
█  ▀▄▄  ▀█▀▀ ▄      ▀████   ▀▀▄   
█ █▄  ▀▄   ▀████       ▀▀ ▄██▄ ▀▀▄
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█  ▀▀       ▀▄▄ ▀████      ▄▄▄▀▀▀  █
█            ▄ ▀▄    ▄▄▄▀▀▀   ▄▄  █
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█ ▄▄   ███   ▀██  █           ▀▀  █ 
█ ███  ▀██       █        ▄▄      █ 
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀   
▀▄            █        ▀▀      █   
▀▀▄   ███▄  █   ▄▄          █   
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀     
▀▀▄   █   ▀▀▄▄▄▀▀▀         
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█▄▄▀▀▀▀               
              ▄▄▄██████▄▄▄
          ▄▄████████████████▄▄
        ▄██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██████▄
▄     ▄█████▀             ▀█████▄
██▄▄ █████▀                ▀█████
 ████████            ▄██      █████
  ████████▄         ███▀       ████▄
  █████████▀▀     ▄███▀        █████
   █▀▀▀          █████         █████
     ▄▄▄         ████          █████
   █████          ▀▀           ████▀
    █████                     █████
     █████▄                 ▄█████
      ▀█████▄             ▄█████▀
        ▀██████▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄██████▀
          ▀▀████████████████▀▀
              ▀▀▀██████▀▀▀
            ▄▄▄███████▄▄▄
         ▄█▀▀▀ ▄▄▄▄▄▄▄ ▀▀▀█▄
       █▀▀ ▄█████████████▄ ▀▀█
     █▀▀ ███████████████████ ▀▀█
    █▀ ███████████████████████ ▀█
   █▀ ███████████████▀▀ ███████ ▀█
 ▄█▀ ██████████████▀      ▀█████ ▀█▄
███ ███████████▀▀            ▀▀██ ███
███ ███████▀▀                     ███
███ ▀▀▀▀                          ███
▀██▄                             ▄██▀
  ▀█▄                            ▀▀
    █▄       █▄▄▄▄▄▄▄▄▄█
     █▄      ▀█████████▀
      ▀█▄      ▀▀▀▀▀▀▀
        ▀▀█▄▄  ▄▄▄
            ▀▀█████
[]
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
May 14, 2013, 11:38:25 AM
 #10156

I have a problem mining on latest 3.1.1 client crashes every time trying to load miner configs and .bat configs and can not mine and have had to goto 3.0.0
Usual story, likely you've changed drivers or sdk in the interim and the only reason the old one works is it already has generated .bin files from the old sdk installation.

Nothing has changed I am using skd 2.6 and cat 12.8 I am using windows 7 x64 and multi GPUS and auto update is disabled on driver to prevent pop up or update
Make sure you copy all the dll's from the new binary (in case any changed/missing)
Otherwise - try: cgminer -n
and of course: cgminer -D -T --verbose (if it doesn't actually fail to execute)

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
crazyearner
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1526



View Profile
May 14, 2013, 11:56:30 AM
 #10157

I have a problem mining on latest 3.1.1 client crashes every time trying to load miner configs and .bat configs and can not mine and have had to goto 3.0.0
Usual story, likely you've changed drivers or sdk in the interim and the only reason the old one works is it already has generated .bin files from the old sdk installation.

Nothing has changed I am using skd 2.6 and cat 12.8 I am using windows 7 x64 and multi GPUS and auto update is disabled on driver to prevent pop up or update
Make sure you copy all the dll's from the new binary (in case any changed/missing)
Otherwise - try: cgminer -n
and of course: cgminer -D -T --verbose (if it doesn't actually fail to execute)

[2013-05-14 12:54:38] Started cgminer 3.1.1
[2013-05-14 12:54:39] CL Platform 0 vendor: Advanced Micro Devices, Inc.

[2013-05-14 12:54:39] CL Platform 0 name: AMD Accelerated Parallel Processing

[2013-05-14 12:54:39] CL Platform 0 version: OpenCL 1.2 AMD-APP (1124.2)

[2013-05-14 12:54:39] Platform 0 devices: 2
[2013-05-14 12:54:39]  0       Pitcairn
[2013-05-14 12:54:39]  1       Cypress
[2013-05-14 12:54:39] GPU 0 iAdapterIndex 0 strUDID PCI_VEN_1002&DEV_6818&SUBSY
_25541458&REV_00_4&2534E90F&0&0010A iBusNumber 1 iDeviceNumber 0 iFunctionNumbe
 0 iVendorID 1002 strAdapterName  AMD Radeon HD 7800 Series

[2013-05-14 12:54:39] GPU 1 iAdapterIndex 6 strUDID PCI_VEN_1002&DEV_6898&SUBSY
_03461043&REV_00_4&2DDBB3B7&0&00A8A iBusNumber 5 iDeviceNumber 0 iFunctionNumbe
 0 iVendorID 1002 strAdapterName  ATI Radeon HD 5800 Series

[2013-05-14 12:54:39] GPU 0 AMD Radeon HD 7800 Series hardware monitoring enabl
d
[2013-05-14 12:54:39] Setting GPU 0 engine clock to 1145
[2013-05-14 12:54:39] Setting GPU 0 memory clock to 600
[2013-05-14 12:54:39] GPU 0 call to fanspeed get failed
[2013-05-14 12:54:39] GPU 1 ATI Radeon HD 5800 Series hardware monitoring enabl
d
[2013-05-14 12:54:39] Setting GPU 1 engine clock to 920
[2013-05-14 12:54:39] Setting GPU 1 memory clock to 600
[2013-05-14 12:54:39] USB scan devices: checking for BAS devices

[2013-05-14 12:54:39] BAS looking for BAS 0403:6014 but found 1002:4397 instead

[2013-05-14 12:54:39] BAS looking for BAS 0403:6014 but found 1002:4399 instead

[2013-05-14 12:54:39] BAS looking for BAS 0403:6014 but found 1002:4397 instead

[2013-05-14 12:54:39] BAS looking for BAS 0403:6014 but found 1002:4397 instead

[2013-05-14 12:54:39] BAS looking for BAS 0403:6014 but found 1002:4396 instead

[2013-05-14 12:54:39] BAS looking for BAS 0403:6014 but found 1002:4396 instead

[2013-05-14 12:54:39] BAS looking for BAS 0403:6014 but found 1002:4396 instead

[2013-05-14 12:54:39] BAS looking for BAS 0403:6014 but found 045e:0748 instead

[2013-05-14 12:54:39] BAS looking for BAS 0403:6014 but found 046d:c31b instead

[2013-05-14 12:54:39] BAS looking for BAS 0403:6014 but found 058f:6366 instead

[2013-05-14 12:54:39] BAS looking for BAS 0403:6014 but found 10f5:0231 instead

[2013-05-14 12:54:39] USB scan devices: checking for BFL devices

[2013-05-14 12:54:39] BFL looking for BFL 0403:6014 but found 1002:4397 instead

[2013-05-14 12:54:39] BFL looking for BFL 0403:6014 but found 1002:4399 instead

[2013-05-14 12:54:39] BFL looking for BFL 0403:6014 but found 1002:4397 instead

[2013-05-14 12:54:39] BFL looking for BFL 0403:6014 but found 1002:4397 instead

[2013-05-14 12:54:39] BFL looking for BFL 0403:6014 but found 1002:4396 instead

[2013-05-14 12:54:39] BFL looking for BFL 0403:6014 but found 1002:4396 instead

[2013-05-14 12:54:39] BFL looking for BFL 0403:6014 but found 1002:4396 instead

[2013-05-14 12:54:39] BFL looking for BFL 0403:6014 but found 045e:0748 instead

[2013-05-14 12:54:39] BFL looking for BFL 0403:6014 but found 046d:c31b instead

[2013-05-14 12:54:39] BFL looking for BFL 0403:6014 but found 058f:6366 instead

[2013-05-14 12:54:39] BFL looking for BFL 0403:6014 but found 10f5:0231 instead

[2013-05-14 12:54:39] USB scan devices: checking for MMQ devices

[2013-05-14 12:54:39] MMQ looking for MMQ 1fc9:0003 but found 1002:4397 instead

[2013-05-14 12:54:39] MMQ looking for MMQ 1fc9:0003 but found 1002:4399 instead

[2013-05-14 12:54:39] MMQ looking for MMQ 1fc9:0003 but found 1002:4397 instead

[2013-05-14 12:54:39] MMQ looking for MMQ 1fc9:0003 but found 1002:4397 instead

[2013-05-14 12:54:39] MMQ looking for MMQ 1fc9:0003 but found 1002:4396 instead

[2013-05-14 12:54:39] MMQ looking for MMQ 1fc9:0003 but found 1002:4396 instead

[2013-05-14 12:54:39] MMQ looking for MMQ 1fc9:0003 but found 1002:4396 instead

[2013-05-14 12:54:39] MMQ looking for MMQ 1fc9:0003 but found 045e:0748 instead

[2013-05-14 12:54:39] MMQ looking for MMQ 1fc9:0003 but found 046d:c31b instead

[2013-05-14 12:54:39] MMQ looking for MMQ 1fc9:0003 but found 058f:6366 instead

[2013-05-14 12:54:39] MMQ looking for MMQ 1fc9:0003 but found 10f5:0231 instead

[2013-05-14 12:54:39] Not a ZTEX device 1002:4397
[2013-05-14 12:54:39] Not a ZTEX device 1002:4399
[2013-05-14 12:54:39] Not a ZTEX device 1002:4397
[2013-05-14 12:54:39] Not a ZTEX device 1002:4397
[2013-05-14 12:54:39] Not a ZTEX device 1002:4396
[2013-05-14 12:54:39] Not a ZTEX device 1002:4396
[2013-05-14 12:54:39] Not a ZTEX device 1002:4396
[2013-05-14 12:54:39] Not a ZTEX device 045e:0748
[2013-05-14 12:54:39] Not a ZTEX device 046d:c31b
[2013-05-14 12:54:39] Not a ZTEX device 058f:6366
[2013-05-14 12:54:39] Not a ZTEX device 10f5:0231
[2013-05-14 12:54:39] Probing for an alive pool
[2013-05-14 12:54:39] Popping work to stage thread
[2013-05-14 12:54:39] Testing pool stratum+tcp://multipool.in:3333

[2013-05-14 12:54:40] JSON-RPC decode failed: [
  -1,
  "subscribe() takes exactly 1 argument (2 given)",
  null

[2013-05-14 12:54:40] Failed to resume stratum, trying afresh

[2013-05-14 12:54:40] Failed to get sessionid in initiate_stratum

[2013-05-14 12:54:40] Pool 0 difficulty set to 1.000000
[2013-05-14 12:54:40] Stratum authorisation success for pool 0

[2013-05-14 12:54:40] Pool 0 stratum+tcp://multipool.in:3333 alive

[2013-05-14 12:54:41] Pushing ping to thread 0
[2013-05-14 12:54:41] Init GPU thread 0 GPU 0 virtual GPU 0

[2013-05-14 12:54:41] CL Platform vendor: Advanced Micro Devices, Inc.

[2013-05-14 12:54:41] CL Platform name: AMD Accelerated Parallel Processing

[2013-05-14 12:54:41] CL Platform version: OpenCL 1.2 AMD-APP (1124.2)

[2013-05-14 12:54:41] List of devices:
[2013-05-14 12:54:41]  0       Pitcairn
[2013-05-14 12:54:41]  1       Cypress
[2013-05-14 12:54:41] Selected 0: Pitcairn
[2013-05-14 12:54:41] Preferred vector width reported 1
[2013-05-14 12:54:41] Max work group size reported 256
[2013-05-14 12:54:41] Max mem alloc size is 536870912
[2013-05-14 12:54:41] Selecting phatk kernel
[2013-05-14 12:54:41] Loaded binary image phatk121016Pitcairnv1w256l4.bin

[2013-05-14 12:54:41] Initialising kernel phatk121016.cl with bitalign, 1 vecto
s and worksize 256
[2013-05-14 12:54:41] initCl() finished. Found Pitcairn
[2013-05-14 12:54:41] Pushing ping to thread 1
[2013-05-14 12:54:41] Popping ping in miner thread
[2013-05-14 12:54:41] Popping work from get queue to get work

[2013-05-14 12:54:41] Init GPU thread 1 GPU 1 virtual GPU 1

[2013-05-14 12:54:41] CL Platform vendor: Advanced Micro Devices, Inc.

[2013-05-14 12:54:41] CL Platform name: AMD Accelerated Parallel Processing

[2013-05-14 12:54:41] CL Platform version: OpenCL 1.2 AMD-APP (1124.2)

[2013-05-14 12:54:41] List of devices:
[2013-05-14 12:54:41]  0       Pitcairn
[2013-05-14 12:54:41]  1       Cypress
[2013-05-14 12:54:41] Selected 1: Cypress
[2013-05-14 12:54:41] Preferred vector width reported 4
[2013-05-14 12:54:41] Max work group size reported 256
[2013-05-14 12:54:41] Max mem alloc size is 536870912
[2013-05-14 12:54:41] Selecting phatk kernel
[2013-05-14 12:54:41] No binary found, generating from source

[2013-05-14 12:54:41] Setting worksize to 256
[2013-05-14 12:54:41] Patched source to suit 2 vectors
[2013-05-14 12:54:41] cl_amd_media_ops found, setting BITALIGN

[2013-05-14 12:54:41] BFI_INT patch requiring device found, patched source with
BFI_INT
[2013-05-14 12:54:41] CompilerOptions: -D WORKSIZE=256 -D VECTORS2 -D WORKVEC=5
2 -D BITALIGN -D BFI_INT
[2013-05-14 12:54:42] Binary size for gpu 1 found in binary slot 0: 556196

[2013-05-14 12:54:42] At 07dfa496 (4290041902 rem. bytes), to begin patching

After trying the follow you said to do I get the following above.

.BITSLER.                 ▄███
               ▄████▀
             ▄████▀
           ▄████▀  ▄██▄
         ▄████▀    ▀████▄
       ▄████▀        ▀████▄
     ▄████▀            ▀████▄
   ▄████▀                ▀████▄
 ▄████▀ ▄████▄      ▄████▄ ▀████▄
█████   ██████      ██████   █████
 ▀████▄ ▀████▀      ▀████▀ ▄████▀
   ▀████▄                ▄████▀
     ▀████▄            ▄████▀
       ▀████▄        ▄████▀
         ▀████▄    ▄████▀
           ▀████▄▄████▀
             ▀██████▀
               ▀▀▀▀
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄             
▄▄▄▄▀▀▀▀    ▄▄█▄▄ ▀▀▄         
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄       
█  ▀▄▄  ▀█▀▀ ▄      ▀████   ▀▀▄   
█ █▄  ▀▄   ▀████       ▀▀ ▄██▄ ▀▀▄
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█  ▀▀       ▀▄▄ ▀████      ▄▄▄▀▀▀  █
█            ▄ ▀▄    ▄▄▄▀▀▀   ▄▄  █
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█ ▄▄   ███   ▀██  █           ▀▀  █ 
█ ███  ▀██       █        ▄▄      █ 
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀   
▀▄            █        ▀▀      █   
▀▀▄   ███▄  █   ▄▄          █   
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀     
▀▀▄   █   ▀▀▄▄▄▀▀▀         
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█▄▄▀▀▀▀               
              ▄▄▄██████▄▄▄
          ▄▄████████████████▄▄
        ▄██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██████▄
▄     ▄█████▀             ▀█████▄
██▄▄ █████▀                ▀█████
 ████████            ▄██      █████
  ████████▄         ███▀       ████▄
  █████████▀▀     ▄███▀        █████
   █▀▀▀          █████         █████
     ▄▄▄         ████          █████
   █████          ▀▀           ████▀
    █████                     █████
     █████▄                 ▄█████
      ▀█████▄             ▄█████▀
        ▀██████▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄██████▀
          ▀▀████████████████▀▀
              ▀▀▀██████▀▀▀
            ▄▄▄███████▄▄▄
         ▄█▀▀▀ ▄▄▄▄▄▄▄ ▀▀▀█▄
       █▀▀ ▄█████████████▄ ▀▀█
     █▀▀ ███████████████████ ▀▀█
    █▀ ███████████████████████ ▀█
   █▀ ███████████████▀▀ ███████ ▀█
 ▄█▀ ██████████████▀      ▀█████ ▀█▄
███ ███████████▀▀            ▀▀██ ███
███ ███████▀▀                     ███
███ ▀▀▀▀                          ███
▀██▄                             ▄██▀
  ▀█▄                            ▀▀
    █▄       █▄▄▄▄▄▄▄▄▄█
     █▄      ▀█████████▀
      ▀█▄      ▀▀▀▀▀▀▀
        ▀▀█▄▄  ▄▄▄
            ▀▀█████
[]
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
May 14, 2013, 11:59:17 AM
 #10158

I have a problem mining on latest 3.1.1 client crashes every time trying to load miner configs and .bat configs and can not mine and have had to goto 3.0.0
Usual story, likely you've changed drivers or sdk in the interim and the only reason the old one works is it already has generated .bin files from the old sdk installation.

Nothing has changed I am using skd 2.6 and cat 12.8 I am using windows 7 x64 and multi GPUS and auto update is disabled on driver to prevent pop up or update
Make sure you copy all the dll's from the new binary (in case any changed/missing)
Otherwise - try: cgminer -n
and of course: cgminer -D -T --verbose (if it doesn't actually fail to execute)
[2013-05-14 12:54:39] CL Platform 0 version: OpenCL 1.2 AMD-APP (1124.2)


After trying the follow you said to do I get the following above.
That is SDK 2.8. Somehow it got in there, no?

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
crazyearner
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1526



View Profile
May 14, 2013, 12:05:59 PM
 #10159

I have a problem mining on latest 3.1.1 client crashes every time trying to load miner configs and .bat configs and can not mine and have had to goto 3.0.0
Usual story, likely you've changed drivers or sdk in the interim and the only reason the old one works is it already has generated .bin files from the old sdk installation.

Nothing has changed I am using skd 2.6 and cat 12.8 I am using windows 7 x64 and multi GPUS and auto update is disabled on driver to prevent pop up or update
Make sure you copy all the dll's from the new binary (in case any changed/missing)
Otherwise - try: cgminer -n
and of course: cgminer -D -T --verbose (if it doesn't actually fail to execute)
[2013-05-14 12:54:39] CL Platform 0 version: OpenCL 1.2 AMD-APP (1124.2)


After trying the follow you said to do I get the following above.
That is SDK 2.8. Somehow it got in there, no?

I have no idea of what is going on with it. I will uninstall and wipe system drivers and remove the files left behind in sys32 area and start fresh but They should not be their

.BITSLER.                 ▄███
               ▄████▀
             ▄████▀
           ▄████▀  ▄██▄
         ▄████▀    ▀████▄
       ▄████▀        ▀████▄
     ▄████▀            ▀████▄
   ▄████▀                ▀████▄
 ▄████▀ ▄████▄      ▄████▄ ▀████▄
█████   ██████      ██████   █████
 ▀████▄ ▀████▀      ▀████▀ ▄████▀
   ▀████▄                ▄████▀
     ▀████▄            ▄████▀
       ▀████▄        ▄████▀
         ▀████▄    ▄████▀
           ▀████▄▄████▀
             ▀██████▀
               ▀▀▀▀
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄             
▄▄▄▄▀▀▀▀    ▄▄█▄▄ ▀▀▄         
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄       
█  ▀▄▄  ▀█▀▀ ▄      ▀████   ▀▀▄   
█ █▄  ▀▄   ▀████       ▀▀ ▄██▄ ▀▀▄
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█  ▀▀       ▀▄▄ ▀████      ▄▄▄▀▀▀  █
█            ▄ ▀▄    ▄▄▄▀▀▀   ▄▄  █
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█ ▄▄   ███   ▀██  █           ▀▀  █ 
█ ███  ▀██       █        ▄▄      █ 
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀   
▀▄            █        ▀▀      █   
▀▀▄   ███▄  █   ▄▄          █   
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀     
▀▀▄   █   ▀▀▄▄▄▀▀▀         
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█▄▄▀▀▀▀               
              ▄▄▄██████▄▄▄
          ▄▄████████████████▄▄
        ▄██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██████▄
▄     ▄█████▀             ▀█████▄
██▄▄ █████▀                ▀█████
 ████████            ▄██      █████
  ████████▄         ███▀       ████▄
  █████████▀▀     ▄███▀        █████
   █▀▀▀          █████         █████
     ▄▄▄         ████          █████
   █████          ▀▀           ████▀
    █████                     █████
     █████▄                 ▄█████
      ▀█████▄             ▄█████▀
        ▀██████▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄██████▀
          ▀▀████████████████▀▀
              ▀▀▀██████▀▀▀
            ▄▄▄███████▄▄▄
         ▄█▀▀▀ ▄▄▄▄▄▄▄ ▀▀▀█▄
       █▀▀ ▄█████████████▄ ▀▀█
     █▀▀ ███████████████████ ▀▀█
    █▀ ███████████████████████ ▀█
   █▀ ███████████████▀▀ ███████ ▀█
 ▄█▀ ██████████████▀      ▀█████ ▀█▄
███ ███████████▀▀            ▀▀██ ███
███ ███████▀▀                     ███
███ ▀▀▀▀                          ███
▀██▄                             ▄██▀
  ▀█▄                            ▀▀
    █▄       █▄▄▄▄▄▄▄▄▄█
     █▄      ▀█████████▀
      ▀█▄      ▀▀▀▀▀▀▀
        ▀▀█▄▄  ▄▄▄
            ▀▀█████
[]
gbx
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 219


View Profile
May 14, 2013, 12:30:14 PM
 #10160

I just thought I'd jump in in this middle of this thread and say "thank you!" for the CGMiner software.  It's clear you work hard on the software and are active in supporting it.

I was a long-time hold out from phoenix/phatk - since most of my cards are older...  I started running the software because I was tired of maintaining a stratum proxy.  Although I still run the proxy, I now have a direct backup to the stratum server.

One thing I noticed with my 5xxx and 6xxx cards, was that using phatk... I had to change my worksize and vectors to get nearly the same reported hash rate as my phoenix miners. 

Vectors went from 1 to 2 and worksize went from 128 to 256 with CGMiner.  Something I would have never thought to try... same kernel at least (phatk). 

Maybe this helps someone?

-gbx
Pages: « 1 ... 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 [508] 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!