Bitcoin Forum
November 20, 2017, 08:20:45 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 [514] 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 ... 841 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.10.0  (Read 5654112 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
mccminer
Member
**
Offline Offline

Activity: 86


View Profile
May 22, 2013, 05:37:24 AM
 #10261

Well, I seem to have solved my issues.  I un-installed Catalyst, and then re-installed it.  I also noticed that I was trying to use my "tweaked" core/mem settings from my Gigabyte cards on the new Sapphire cards.  Everything in running much better now.   Grin
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511166045
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511166045

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511166045
Reply with quote  #2

1511166045
Report to moderator
1511166045
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511166045

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511166045
Reply with quote  #2

1511166045
Report to moderator
1511166045
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511166045

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511166045
Reply with quote  #2

1511166045
Report to moderator
RamirezX
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 35


View Profile
May 22, 2013, 09:00:43 AM
 #10262

I'm sorry if it was solved here before, but this thread is so huge  Wink

Anyone have functional .conf file for multiple Icarus/Lancelot boards?
I don't want to have -S /dev/ttyUSB0 -S /dev/ttyUSB1 .... -S /dev/ttyUSBx ... on command line
I tried to use:
...
"scan-serial" : "/dev/ttyUSB0",
"scan-serial" : "/dev/ttyUSB1" 
...

in .conf file, but it takes only the first record, so only one board is mining.
Any help, please?

 
bitpop
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2184


https://keybase.io/bitpop


View Profile WWW
May 22, 2013, 10:22:20 AM
 #10263

Have you tried s auto?

Reputation  |  PGP  |  DigitalOcean  |  TorGuard  |  Ethereum Classic
Bitcoin: 3DSh6AnmvBpDJFUz2mnLirMLmTMcFs9nDm
Bitmessage: BM-2cXN9j8NFT2n1FxDVQ6HQq4D4MZuuaBFyb
RamirezX
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 35


View Profile
May 22, 2013, 10:34:53 AM
 #10264

Have you tried s auto?
Yes, I did. Cgminer didn't start with no error message.
I tried to generate .conf file by cgminer too.
BUT: My lancelots are driven by NAS (arm architecture like pi is) machine, running debian. I'm using cgminer 3.1.1. in screen because of remote access. When I tried to press "S", it cleared terminal and didn't do anything else. Double CTRL+C ended cgminer. I don't know it's cgminer issue, or something wrong with debian or so. My second machine with GPUs is running ubuntu, cgminer 2.11.4 and everything is OK. I didn't try to use 2.11.4 on NSA, because I'm at work just now ;-)
bitpop
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2184


https://keybase.io/bitpop


View Profile WWW
May 22, 2013, 11:13:44 AM
 #10265

Your nas probably has a weird way of enumerating usb devices. Like the read me says, auto almost never works right.

Reputation  |  PGP  |  DigitalOcean  |  TorGuard  |  Ethereum Classic
Bitcoin: 3DSh6AnmvBpDJFUz2mnLirMLmTMcFs9nDm
Bitmessage: BM-2cXN9j8NFT2n1FxDVQ6HQq4D4MZuuaBFyb
stellarman
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 57


View Profile
May 22, 2013, 11:30:05 AM
 #10266



Can anybody please tell me what it  is that I have not right here?

On a USB HDD I have a new install Ubuntu 12.04 amd64, a new install of 12.6 drivers (amd-driver-12-6-x86_64.run) installed with the “run” installer. Installed CGMiner-2.7.5 from the “built” version. Extracted in the directory same way as I have been doing for months.
CGMiner runs as usual on BTC (a truly great piece of work) 

However if I try to use “scrypt” for LTC I get these errors. Can somebody please tell me what that means --- in simple terms. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
[2012-09-09 16:34:18] Started cgminer 2.7.5
          undefined
        const uint xSIZE = CONCURRENT_THREADS;
                           ^

2 errors detected in the compilation of "/tmp/OCLFqZLWF.cl".

Internal error: clc compiler invocation failed.

 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

What is it I have screwed up?
Thanks

I'm having this same issue, except that I am using Windows 8 and the latest version of CGMiner (3.1.1, I think). I have AMD SDK 2.7 and Catalyst 13.1 drivers. I am pretty sure my .conf file is formatted correctly, and I do have settings for "thread-concurrency" : "21712,21712", and "kernel" : "scrypt" and "lookup-gap" : "2,2" in the .conf file. I am running two 7950 GPUs. I have read the scrypt readme file.

What am I doing wrong??
crazyates
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 952



View Profile
May 22, 2013, 04:47:21 PM
 #10267

There's really no competition, IMO.

Tips? 1crazy8pMqgwJ7tX7ZPZmyPwFbc6xZKM9
Previous Trade History - Sale Thread
ISAWHIM
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504



View Profile
May 22, 2013, 05:24:24 PM
 #10268

I'm having this same issue, except that I am using Windows 8 and the latest version of CGMiner (3.1.1, I think). I have AMD SDK 2.7 and Catalyst 13.1 drivers. I am pretty sure my .conf file is formatted correctly, and I do have settings for "thread-concurrency" : "21712,21712", and "kernel" : "scrypt" and "lookup-gap" : "2,2" in the .conf file. I am running two 7950 GPUs. I have read the scrypt readme file.

What am I doing wrong??

There is only one thread concurrency and look-up-gap value... it is for all cards... That is high, by the way, and an odd setting. I thought they had to be power-of-two... 1024, 2048, 4096, (8192)default, 16384, 32768, 65536

I get that error if I put a non-power-of-two value, or a value higher than 8192 with my 7970's. (My PCIe slots turn into (8x/8x/4x) with 3+ cards installed... but 1x risers used on all cards.) Thus, my setting has to stay as 4096 for stability.Huh
bitcoinminer42
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1036


i'm not a shrimp i'm a king prawn!


View Profile
May 22, 2013, 06:11:46 PM
 #10269

how to enable usb autoscan?

If i start cgminer with an usb device already plugged-in, it works.
If i plug it while a cgminer session is running, nothing happens...

regards bcm42

"Die Tulpenzwiebel-Spekulationen sind in einer Art Fieber zustande gekommen, also im Zustand der Unzurechnungsfähigkeit. Bei Spielsucht ist aber nicht der Staat zuständig, sondern der Arzt." (Niederländisches Parlament 1637)
Radacoin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 251


View Profile
May 22, 2013, 08:20:09 PM
 #10270

Is it possible to use cgminer to connect to multiple pools of different coins (like Litecoin, Feathercoin, WorldCoin)?

I am concerned about this "new block in pool x detected". So lets say I'm mining Litecoin at the moment (pool 0), and a new block in Feathercoin (pool 1) is detected - does that have a negative effect?
Igotcha
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 57



View Profile WWW
May 22, 2013, 08:54:09 PM
 #10271

Can someone post cgminer settings to mine BTC with Sapphire 7950s please, because I reach 550Mh/s stock and I see people writing about up to 740Mh/s with 7950s.

Thanks!

1KKExvEa8ZBaUYobb81XF4sMdvMBfehAy4
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2268


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
May 22, 2013, 10:14:41 PM
 #10272

Can someone post cgminer settings to mine BTC with Sapphire 7950s please, because I reach 550Mh/s stock and I see people writing about up to 740Mh/s with 7950s.

Thanks!
They must have been taking drugs at the time - ignore them.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2268


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
May 22, 2013, 10:15:30 PM
 #10273

Is it possible to use cgminer to connect to multiple pools of different coins (like Litecoin, Feathercoin, WorldCoin)?

I am concerned about this "new block in pool x detected". So lets say I'm mining Litecoin at the moment (pool 0), and a new block in Feathercoin (pool 1) is detected - does that have a negative effect?
As per line 3 of the README, no you cannot.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2268


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
May 22, 2013, 10:19:05 PM
 #10274

how to enable usb autoscan?

If i start cgminer with an usb device already plugged-in, it works.
If i plug it while a cgminer session is running, nothing happens...

regards bcm42

It does already for BFL SC, ModMiner Quad and BFL FPGA
The code for all the Icarus devices (ICA, BLT, LLT, AMU) should be in the next release - except no idea about Cairnsmore1 (CMR) yet.
ZTex isn't coz I didn't write that driver and don't have a ZTex.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2268


Think for yourself


View Profile
May 23, 2013, 02:16:17 AM
 #10275

Can someone post cgminer settings to mine BTC with Sapphire 7950s please, because I reach 550Mh/s stock and I see people writing about up to 740Mh/s with 7950s.

Thanks!

https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
ks3rv3rg
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
May 23, 2013, 02:17:09 AM
 #10276

Can anyone tell me why scrypt mining works fine on 2.11.4 but I download 3.1.1 and use the same .bat and get a force close every time.  Nonscrypt mining works fine out of the box with the same old .bats.
stellarman
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 57


View Profile
May 23, 2013, 03:04:21 AM
 #10277

I just got my mining rig up and running tonight. I pointed it a P2Pool to mine LTC. I'm getting a decent hash rate (~500kH/s x 2 7950 cards), but I am seeing a lot of "Stratum from pool 0 requested work restart" in the log -- I mean like half of the entries. I'm also getting about a 30% reject rate.

I have tried reducing intensity but that didn't seem to change much except the hash rate. But I haven't tried yet to tweak any of the other settings. The settings I am using are from another guy that is also running 7950s on scrypt to mine LTC. I could post all the setting here if it would help.

First of all, should I be worried? I don't know enough about GPU mining in general, and stratum in particular, to know if what I am getting is normal.

Second, if it is not normal, can anyone tell me what I need to do to fix it?

Thanks in advance for any help you can give.

BTW, I did try to search this thread for that "requested work restart" phrase, but didn't find much that was illuminating.
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2268


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
May 23, 2013, 04:06:48 AM
 #10278

I just got my mining rig up and running tonight. I pointed it a P2Pool to mine LTC. I'm getting a decent hash rate (~500kH/s x 2 7950 cards), but I am seeing a lot of "Stratum from pool 0 requested work restart" in the log -- I mean like half of the entries. I'm also getting about a 30% reject rate.
...
P2Pool has a 10second LP ... so you should on average get one every 10seconds ...

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
Blisk
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 321


View Profile
May 23, 2013, 09:16:00 AM
 #10279

MY two PCs are stil shutting down because overheating, what can I do to prevent this, how to make cgminer slows down with mining when overheating!

       ▀
   ▄▄▄   ▄▀
   ███ ▄▄▄▄  ██
       ████
    ▄  ▀▀▀▀
▄▄
      ██    ▀▀
██▄█▄▄▄████████
▄▄▄▄▄▄▄▄▀▀███▀▀▀
██████████████████
████▄▀▄▀▄▀███▀▀▀▀▀
████▄▀▄▀▄▀███ ▀
████▄▀▄▀▄▀████████
▀█████████████████
]
CoinPayments
█████
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████
█████
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████
█████
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████ ██
█████
dermo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280



View Profile
May 23, 2013, 10:00:34 AM
 #10280

Hi,

I have an issue when trying to run CGminer for mining Litecoin maybe you can help me ?

Thanks in advance Wink

Error:

Quote

 [2013-05-23 11:44:56] Started cgminer 3.1.1
 [2013-05-23 11:44:56] Started cgminer 3.1.1
 [2013-05-23 11:44:56] Loaded configuration file cgminer.conf
 [2013-05-23 11:44:56] Probing for an alive pool
 [2013-05-23 11:45:01] Maximum buffer memory device 0 supports says 536870912
 [2013-05-23 11:45:01] Your scrypt settings come to 1572864000
 [2013-05-23 11:45:01] Error -61: clCreateBuffer (padbuffer8), decrease TC or in
crease LG
 [2013-05-23 11:45:01] Failed to init GPU thread 0, disabling device 0
 [2013-05-23 11:45:01] Restarting the GPU from the menu will not fix this.
 [2013-05-23 11:45:01] Try restarting cgminer.
Press enter to continue:




Here my cgminer.conf

Quote

{
"pools" : [
   {
      "url" : "stratum+tcp://ltc.coinat.com:3333",
      "user" : "xxx",
      "pass" : "xxx"
   }
]
,
"intensity" : "18",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"lookup-gap" : "2",
"thread-concurrency" : "24000",
"shaders" : "0",
"gpu-engine" : "0-0",
"gpu-fan" : "0-0",
"gpu-memclock" : "0",
"gpu-memdiff" : "0",
"gpu-powertune" : "0",
"gpu-vddc" : "0.000",
"temp-cutoff" : "95",
"temp-overheat" : "85",
"temp-target" : "75",
"api-port" : "4028",
"expiry" : "120",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "1",
"hotplug" : "5",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"scan-time" : "30",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}


Pages: « 1 ... 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 [514] 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 ... 841 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!