Bitcoin Forum
June 20, 2021, 11:06:21 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 [82] 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 ... 1431 »
  Print  
Author Topic: Claymore's Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner v15.0 (Windows/Linux)  (Read 6582725 times)
phzi
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 700
Merit: 500


View Profile
May 09, 2016, 08:24:59 AM
 #1621

Claymore - do you think further optimizations for fiji chips are possible? Memory controller usage seems to be sitting pretty low, and I get the feeling after playing with intensities that there's more room left for optimization.

It seems a higher ethi allows for increased decred hashrate without ethash loss. I am now pushing ~30MH/s ethash and 1650MH/s decred with ethi 20 and dcri 110.  With ethi 16, dcri can't go that high without losing a chunk of ethash.  Compare that to 30MH and under 1000MH/s decred max with lower ethi.

Wasn't ethi 16 the max? For my case the ethi isn't doing anything though, setting it to 8 or 16 doesn't affect a single thing.

I thought claymore said 32 was max, but values higher then 16 cause very long kernel runtimes.
1624230381
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1624230381

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1624230381
Reply with quote  #2

1624230381
Report to moderator
"Governments are good at cutting off the heads of a centrally controlled networks like Napster, but pure P2P networks like Gnutella and Tor seem to be holding their own." -- Satoshi
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1624230381
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1624230381

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1624230381
Reply with quote  #2

1624230381
Report to moderator
1624230381
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1624230381

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1624230381
Reply with quote  #2

1624230381
Report to moderator
1624230381
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1624230381

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1624230381
Reply with quote  #2

1624230381
Report to moderator
malandante
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 142
Merit: 100


View Profile
May 09, 2016, 09:02:36 AM
 #1622

Nice work. With v3.0 i have 100% eth hashrate + 33% dcr hashrate per card and near 0%/2% rejects respectively.
Are there any plans to add vcash (Blake algo) mining in dual mode?

Yes I'd like vcash support too
mmitech
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1001


things you own end up owning you


View Profile
May 09, 2016, 09:02:42 AM
 #1623

I need a proxy for group management, so in other words I want to point a bunch of rigs using this miner to a proxy so I don't have to mess with each rig individually but I would be able to just edit/change the proxy config.

The problem with dwarfpool stratum-proxy is that it works only one way Stratum=>getwork, and I need a proxy that support Stratum<=>Stratum, any Ideas ?
frostminer
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742
Merit: 505


View Profile WWW
May 09, 2016, 09:09:37 AM
 #1624

Nice work. With v3.0 i have 100% eth hashrate + 33% dcr hashrate per card and near 0%/2% rejects respectively.
Are there any plans to add vcash (Blake algo) mining in dual mode?

Yes I'd like vcash support too

Yea, the blake algo is superlight! 
You can actually run it with claymores dualminer .. just sacrifice some.
Im sure this could be programmed to work in better synergy.


With the BLC mergepool .. you could then mine 8 coins at the same time.

ETH
DCR
BLC-Merged
PHO-Merged
BBTC-Merged
ELT-Merged
LIT-Merged
UMO-Merged

Claymore
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1610
Merit: 1325

Miners developer


View Profile
May 09, 2016, 10:30:23 AM
 #1625

Claymore - do you think further optimizations for fiji chips are possible? Memory controller usage seems to be sitting pretty low, and I get the feeling after playing with intensities that there's more room left for optimization.

It seems a higher ethi allows for increased decred hashrate without ethash loss. I am now pushing ~30MH/s ethash and 1650MH/s decred with ethi 20 and dcri 110.  With ethi 16, dcri can't go that high without losing a chunk of ethash.  Compare that to 30MH and under 1000MH/s decred max with lower ethi.

I tried several ways to improve performance for fiji but they failed. Had to postpone these attempts because of other features. However, I don't think that it is possible to get big speedup.

@Claymore

Could you make the ethi intensity change easily adjustable like dcri? So that I could test the speed out on different ethi without closing the miner. Currently ethi 8 and ethi 16 has no difference on my rate, which I don't know why.. You have any idea about that?

Default -ethi 8 is good. Setting values between 8 and 16 almost will not change hashrate, but high values will cause more latency when miner gets new job because there is no way to cancel current GPU round.

I need a proxy for group management, so in other words I want to point a bunch of rigs using this miner to a proxy so I don't have to mess with each rig individually but I would be able to just edit/change the proxy config.
The problem with dwarfpool stratum-proxy is that it works only one way Stratum=>getwork, and I need a proxy that support Stratum<=>Stratum, any Ideas ?

Or use an utility that can connect to miners and show their status and also allows you to send them updated pools settings, this way you can apply new settings for all rigs at once.

Please read Readme and FAQ in the first post of this thread before asking any questions, probably the answer is already there.
List of my miners: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3019607
ExcelThroughKnowledge
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 165
Merit: 100


View Profile
May 09, 2016, 10:35:04 AM
 #1626

Claymore - do you think further optimizations for fiji chips are possible? Memory controller usage seems to be sitting pretty low, and I get the feeling after playing with intensities that there's more room left for optimization.

It seems a higher ethi allows for increased decred hashrate without ethash loss. I am now pushing ~30MH/s ethash and 1650MH/s decred with ethi 20 and dcri 110.  With ethi 16, dcri can't go that high without losing a chunk of ethash.  Compare that to 30MH and under 1000MH/s decred max with lower ethi.

I tried several ways to improve performance for fiji but they failed. Had to postpone these attempts because of other features. However, I don't think that it is possible to get big speedup.

@Claymore

Could you make the ethi intensity change easily adjustable like dcri? So that I could test the speed out on different ethi without closing the miner. Currently ethi 8 and ethi 16 has no difference on my rate, which I don't know why.. You have any idea about that?

Default -ethi 8 is good. Setting values between 8 and 16 almost will not change hashrate, but high values will cause more latency when miner gets new job because there is no way to cancel current GPU round.

I need a proxy for group management, so in other words I want to point a bunch of rigs using this miner to a proxy so I don't have to mess with each rig individually but I would be able to just edit/change the proxy config.
The problem with dwarfpool stratum-proxy is that it works only one way Stratum=>getwork, and I need a proxy that support Stratum<=>Stratum, any Ideas ?

Or use an utility that can connect to miners and show their status and also allows you to send them updated pools settings, this way you can apply new settings for all rigs at once.

Even with ethi 20 there are no differences as well. so what are the ethi doing then? hmm

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ [D]ecentralized application [E]liminated third parties [C]ontent distribution

 █ DECENT FOUNDATION    ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░   JOIN NOW! ICO ⏰ 10th of September

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ [E]ncrypted & secure         [N]o borders                  [T]imeless reputation
Claymore
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1610
Merit: 1325

Miners developer


View Profile
May 09, 2016, 10:47:49 AM
 #1627

Even with ethi 20 there are no differences as well. so what are the ethi doing then? hmm

In recent versions, max -ethi value is 16. This parameter is related to the number of hashes that GPU checks in one round. Small values allow you to reduce GPU load and reduce Windows freezes. After some value it is useless to increase this parameter because GPU is already loaded 100%.

Please read Readme and FAQ in the first post of this thread before asking any questions, probably the answer is already there.
List of my miners: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3019607
Tinua
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 871
Merit: 1000



View Profile
May 09, 2016, 11:07:21 AM
 #1628

I need a proxy for group management, so in other words I want to point a bunch of rigs using this miner to a proxy so I don't have to mess with each rig individually but I would be able to just edit/change the proxy config.
The problem with dwarfpool stratum-proxy is that it works only one way Stratum=>getwork, and I need a proxy that support Stratum<=>Stratum, any Ideas ?

Or use an utility that can connect to miners and show their status and also allows you to send them updated pools settings, this way you can apply new settings for all rigs at once.
That was also my thought, so I do some research.
Unfortunately, it looks like, there is no utility which is compatible with your miner software.... Huh
mmitech
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1001


things you own end up owning you


View Profile
May 09, 2016, 11:09:09 AM
 #1629


Or use an utility that can connect to miners and show their status and also allows you to send them updated pools settings, this way you can apply new settings for all rigs at once.
That was also my thought, so I do some research.
Unfortunately, it looks like, there is no utility which is compatible with your miner software.... Huh

Yes, I think I will have to write it my self, the only problem is that I need to study stratum code and see it works first, a DevOps practice would be to look if the tool exist then just use it and work on improving it.
Claymore
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1610
Merit: 1325

Miners developer


View Profile
May 09, 2016, 11:12:19 AM
 #1630

This utility will be available in a few days, I'm already working on it.

Please read Readme and FAQ in the first post of this thread before asking any questions, probably the answer is already there.
List of my miners: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3019607
frostminer
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742
Merit: 505


View Profile WWW
May 09, 2016, 11:28:42 AM
 #1631

This utility will be available in a few days, I'm already working on it.

What are you saying??

Are you working on a central-control-all-my-claymore-stratum-miners-utility ??


(just have to double check before i go banananananas)

mmitech
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1001


things you own end up owning you


View Profile
May 09, 2016, 11:30:17 AM
 #1632

This utility will be available in a few days, I'm already working on it.

Excellent, Thank you.
ExcelThroughKnowledge
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 165
Merit: 100


View Profile
May 09, 2016, 11:41:57 AM
 #1633

This utility will be available in a few days, I'm already working on it.

Okay so what other ways could I increase the efficiency of my cards? So far I have tried after burner and amd overclock but doesn't seem to add any hashes at all. Engine/Mem/Power Limits, all of it.. Why is this happening?

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ [D]ecentralized application [E]liminated third parties [C]ontent distribution

 █ DECENT FOUNDATION    ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░   JOIN NOW! ICO ⏰ 10th of September

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ [E]ncrypted & secure         [N]o borders                  [T]imeless reputation
Tinua
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 871
Merit: 1000



View Profile
May 09, 2016, 01:00:00 PM
 #1634

This utility will be available in a few days, I'm already working on it.
Wow.......fantastic news!!!
Trimegistus
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1563
Merit: 1026



View Profile
May 09, 2016, 01:07:23 PM
 #1635

Guys, are you undervolting your cards? And they remain stable?

I'm using 15.12 drivers as per Claymore recommendation and my rigs (6 x 270x and 5 x 9750) are mining perfectly with stock values.

However, I would like to save some power if that will have minimal or no impact on hashrate.

My 9750 have default values GPU-925 MHz and VRAM-1250 MHZ

When I lower the values to GPU-900, VRAM-1000 the miner freezes almost instantly.

Can someone please share any successful experience with undervolting?

Thanks!

Masked_Immortal
Member
**
Offline Offline

Activity: 67
Merit: 10


View Profile
May 09, 2016, 01:10:09 PM
 #1636

Hi Claymore

Could you please check 390x coreclock issue, when i mine with genoil miner clock is same as msi afterburner setting
but with your miner it drops around 950 with slight fluctuations.

tanx
 

SCAVO  Technologies
SELF-SUSTAINING CRYPTO MINING FARM  BY USING RENEWABLE ENERGY RESOURCES - LIFETIME CONTRACT
────────  Whitepaper ⬝  Twitter ⬝  Telegram ⬝   Facebook ⬝  Ann Thread     ───────  Join our ICO:  July. 15- Oct. 31
fr4nkthetank
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2084
Merit: 1045


Now the money is free, and so the people will be


View Profile
May 09, 2016, 01:15:59 PM
 #1637

Nice work. With v3.0 i have 100% eth hashrate + 33% dcr hashrate per card and near 0%/2% rejects respectively.
Are there any plans to add vcash (Blake algo) mining in dual mode?

Yes I'd like vcash support too

Yea, the blake algo is superlight! 
You can actually run it with claymores dualminer .. just sacrifice some.
Im sure this could be programmed to work in better synergy.


With the BLC mergepool .. you could then mine 8 coins at the same time.

ETH
DCR
BLC-Merged
PHO-Merged
BBTC-Merged
ELT-Merged
LIT-Merged
UMO-Merged

What do you mean by "you can actually run it with claymores dualminer ?" 
Claymore
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1610
Merit: 1325

Miners developer


View Profile
May 09, 2016, 01:20:20 PM
 #1638

Hi Claymore
Could you please check 390x coreclock issue, when i mine with genoil miner clock is same as msi afterburner setting
but with your miner it drops around 950 with slight fluctuations.
tanx

I have MSI 390X stock, afterburner shows correct clock 1040MHz, no drops. Probably your card throttles, check its temperature.

Please read Readme and FAQ in the first post of this thread before asking any questions, probably the answer is already there.
List of my miners: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3019607
citronick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1834
Merit: 1080


---- winter*juvia -----


View Profile
May 09, 2016, 01:21:49 PM
 #1639

Guys, are you undervolting your cards? And they remain stable?

I'm using 15.12 drivers as per Claymore recommendation and my rigs (6 x 270x and 5 x 9750) are mining perfectly with stock values.

However, I would like to save some power if that will have minimal or no impact on hashrate.

My 9750 have default values GPU-925 MHz and VRAM-1250 MHZ

When I lower the values to GPU-900, VRAM-1000 the miner freezes almost instantly.

Can someone please share any successful experience with undervolting?

Thanks!

MSI-R9-390 x 5, -100Mv, 1020Mhz, 1500Mhz, Catalyst 16.3.2, ASrock H81-BTC, Celeron 1840, 8GB RAM, 120GB SSD, EVGA 1600 PSU
Per GPU: Mining ETH and DCR, 29.1-29.4MHs, 870-875MHs (-dcri 60), 1350-1420 watts
Per GPU: Mining ETH only, 29.5-29.6MHs, 1290-1350watts
Results: ETH only mining, I can add 1 more GPU to be just under 1600watts.

If I provided you good and useful info or just a smile to your day, consider sending me merit points to further validate this Bitcointalk account ~ useful for future account recovery...
Trimegistus
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1563
Merit: 1026



View Profile
May 09, 2016, 01:25:19 PM
 #1640


MSI-R9-390 x 5, -100Mv, 1020Mhz, 1500Mhz, Catalyst 16.3.2, ASrock H81-BTC, Celeron 1840, 8GB RAM, 120GB SSD, EVGA 1600 PSU
Per GPU: Mining ETH and DCR, 29.1-29.4MHs, 870-875MHs (-dcri 60), 1350-1420 watts
Per GPU: Mining ETH only, 29.5-29.6MHs, 1290-1350watts
Results: ETH only mining, I can add 1 more GPU to be just under 1600watts.


So, you lower only the voltage but not the GPU/VRAM speeds? And you keep the same hashrate?

Pages: « 1 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 [82] 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 ... 1431 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!