Bitcoin Forum
December 17, 2017, 02:22:53 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 [553] 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 ... 842 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.10.0  (Read 5746815 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
Bartalone
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
June 14, 2013, 11:59:01 AM
 #11041

I tried to set intensity from 10 to 18, all the same, defined GPU and MEM clock manually, same issue. Trying different combinations for days but again the same.

I have [fglrx] module loaded - fglrx 9.0.2 [Sep 20 2012] with 6 minors AMD Driver and ATI OpenCL Drivers 2.8 and ADL SDK 5.0

It is promising that I'm not alone with this problem, tried to search for it but just can't define correctly the search Sad
1513520573
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513520573

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513520573
Reply with quote  #2

1513520573
Report to moderator
1513520573
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513520573

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513520573
Reply with quote  #2

1513520573
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
os2sam
Legendary
*
Online Online

Activity: 2296


Think for yourself


View Profile
June 14, 2013, 12:03:54 PM
 #11042

AMD Driver and ATI OpenCL Drivers 2.8 and ADL SDK 5

Hmm, I was expecting something like Catalyst 12.8 and OpenCL 2.6 or something along those lines.

From the FAQ

Q: Which AMD SDK is the best for cgminer?
A: At the moment, versions 2.4 and 2.5 work the best for R5xxx and R6xxx GPUS.
SDK 2.6 or 2.7 works best for R7xxx. SDK 2.8 is known to have many problems.
If you are need to use the 2.6+ SDK or R7xxx or later, the phatk kernel will
perform poorly, while the diablo or my custom modified poclbm kernel are
optimised for it.

Q: Which AMD driver is the best?
A: Unfortunately AMD has a history of having quite a few releases with issues
when it comes to mining, either in terms of breaking mining, increasing CPU
usage or very low hashrates. Only experimentation can tell you for sure, but
some good releases were 11.6, 11.12, 12.4 and 12.8. Note that older cards may
not work with the newer drivers.

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
Bartalone
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
June 14, 2013, 12:04:47 PM
 #11043

Using this on Ubuntu like mentioned before ....
os2sam
Legendary
*
Online Online

Activity: 2296


Think for yourself


View Profile
June 14, 2013, 12:05:45 PM
 #11044

It is promising that I'm not alone with this problem, tried to search for it but just can't define correctly the search Sad

Did you look in the mining support board?

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
Bartalone
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
June 14, 2013, 12:46:44 PM
 #11045

Quote
From the FAQ

Q: Which AMD SDK is the best for cgminer?
A: At the moment, versions 2.4 and 2.5 work the best for R5xxx and R6xxx GPUS.
SDK 2.6 or 2.7 works best for R7xxx. SDK 2.8 is known to have many problems.
If you are need to use the 2.6+ SDK or R7xxx or later, the phatk kernel will
perform poorly, while the diablo or my custom modified poclbm kernel are
optimised for it.

Q: Which AMD driver is the best?
A: Unfortunately AMD has a history of having quite a few releases with issues
when it comes to mining, either in terms of breaking mining, increasing CPU
usage or very low hashrates. Only experimentation can tell you for sure, but
some good releases were 11.6, 11.12, 12.4 and 12.8. Note that older cards may
not work with the newer drivers.

That was my last option to reinstall all the drivers/sdk. Thanks for helping, I will post here results, maybe more come with similar problem.
dangue
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 15


View Profile
June 14, 2013, 01:57:41 PM
 #11046

so how do I tell where ICA 24 is located among my hubs? is there a way in cgminer to force the green light on the USB Miner to flicker very fast to help locate a particular USB Miner?
kind of like on some hard drives in raid array you have an option to "identify" a drive by turning on a flashing light or something...
if this feature does not exist, i'd like to request it. should it be added to ICA, AVL and BFL devices? 

http://i41.tinypic.com/2q2guns.jpg


What makes some miners show up as "OFF" in cgminer (as in the image above) and how do you turn them back on?  I have cgminer 3.1.1 and five USB ASICs on an Anker USB 3.0 hub and windows 8.  If I try to run them in one instance of cgminer, only the first one is active and the rest show up as off.  Strange thing is, I had three working just fine in one instance and it was only after I added the COM settings for the two new ones that it stopped working.  If I run an independent instance for each miner, they all work. 
CanaryInTheMine
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1708


between a rock and a block!


View Profile
June 14, 2013, 03:15:01 PM
 #11047

so how do I tell where ICA 24 is located among my hubs? is there a way in cgminer to force the green light on the USB Miner to flicker very fast to help locate a particular USB Miner?
kind of like on some hard drives in raid array you have an option to "identify" a drive by turning on a flashing light or something...
if this feature does not exist, i'd like to request it. should it be added to ICA, AVL and BFL devices? 

What does "cgminer-nogpu" -n say?

I use 3.2.1 and it tells me what bus number and device number each one is so I can, with some trial and error, which one is which.  I agree your suggestion would make things easier especially with the number of devices you have.

I would hate to map all of those serial ports like you are with 3.1.x.  I would recommend going to 3.2.1, it really is much easier.
Sam
As soon as USB 3.0 is supported, I'll switch

| In Default we Trust | Need gold/silver for btc? | Buy bitcoins |
narousberg
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966



View Profile
June 14, 2013, 03:38:27 PM
 #11048

Hi all
i have problem with connecting more then 4 Ztex 1.15y rev.1 boards to cgminer 3.2.1
If i try start cgminer with 5 or more board, programm crashed on start. With 4 boards all works fine.
Hotplug dont work too.
I am on Win 7 SP1 32bit
please HELP guys! Anybody run more then 4 boards now?Huh

ak49er
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 248



View Profile
June 14, 2013, 03:46:16 PM
 #11049

Quote
From the FAQ

Q: Which AMD SDK is the best for cgminer?
A: At the moment, versions 2.4 and 2.5 work the best for R5xxx and R6xxx GPUS.
SDK 2.6 or 2.7 works best for R7xxx. SDK 2.8 is known to have many problems.
If you are need to use the 2.6+ SDK or R7xxx or later, the phatk kernel will
perform poorly, while the diablo or my custom modified poclbm kernel are
optimised for it.

Q: Which AMD driver is the best?
A: Unfortunately AMD has a history of having quite a few releases with issues
when it comes to mining, either in terms of breaking mining, increasing CPU
usage or very low hashrates. Only experimentation can tell you for sure, but
some good releases were 11.6, 11.12, 12.4 and 12.8. Note that older cards may
not work with the newer drivers.

That was my last option to reinstall all the drivers/sdk. Thanks for helping, I will post here results, maybe more come with similar problem.
I noticed a big difference switching to the poclbm kernel.  It's not used by default.  I'm running two 7850s with Catalyst 13.4 and either SDK 2.6 or 2.7, (I can't remember which).  One of my cards always runs hotter than the other.  Initially it was so much hotter that CGMiner would throttle back the clock from 1050 to 860, but now they're running pretty evenly matched at full speed.  (This is all on 3.1.1 by the way, there's not much if any GPU improvements in 3.2.1 from what I understand).

novanoob
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40


View Profile
June 15, 2013, 04:07:29 AM
 #11050

same config, but at 3.2.1 all fans go 100% allways, 3.2.0 is it ok.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2366


Ruu \o/


View Profile WWW
June 15, 2013, 08:30:35 AM
 #11051

same config, but at 3.2.1 all fans go 100% allways, 3.2.0 is it ok.
I assume you mean your GPU fans. There were absolutely no GPU changes going from 3.2.0 to 3.2.1 so you have changed something when upgrading cgminer, likely the driver...

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
Polyatomic
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 241


View Profile
June 15, 2013, 08:46:02 AM
 #11052

Hi all
i have problem with connecting more then 4 Ztex 1.15y rev.1 boards to cgminer 3.2.1
If i try start cgminer with 5 or more board, programm crashed on start. With 4 boards all works fine.
Hotplug dont work too.
I am on Win 7 SP1 32bit
please HELP guys! Anybody run more then 4 boards now?Huh
[/qu

Is your PSU powerful enough to power 5 boards ?
novanoob
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40


View Profile
June 15, 2013, 08:58:28 AM
 #11053

same config, but at 3.2.1 all fans go 100% allways, 3.2.0 is it ok.
I assume you mean your GPU fans. There were absolutely no GPU changes going from 3.2.0 to 3.2.1 so you have changed something when upgrading cgminer, likely the driver...
yeeh GPU 58xx series, thank you for reaction...
OpenCL 1.1 AMD-APP (831.4) FULL_PROFILE
8.15.10.2696 (3-19-2012) - GL:ig4icd64.dll

absolutely nothing changed...
just unpack new cgminer on desktop, where all old versions located, copy config files and shortcut to new cgminer directory and do corresponding shortcut changes
 
macboy80
Member
**
Offline Offline

Activity: 101


View Profile
June 15, 2013, 06:57:26 PM
 #11054

***Insert standard "I tried to search" disclaimer***

I am getting an error with cgminer 3.2.1; windows7 x64; BFL Jalapeno: "Waiting for USB hotplug devices or press q to quit" I have installed the winUSB drivers. The Jalapeno works fine with BFGminer and the other drivers. Does anyone have any suggestions, as I would prefer to use cgminer?
os2sam
Legendary
*
Online Online

Activity: 2296


Think for yourself


View Profile
June 15, 2013, 07:04:56 PM
 #11055

***Insert standard "I tried to search" disclaimer***

I am getting an error with cgminer 3.2.1; windows7 x64; BFL Jalapeno: "Waiting for USB hotplug devices or press q to quit" I have installed the winUSB drivers. The Jalapeno works fine with BFGminer and the other drivers. Does anyone have any suggestions, as I would prefer to use cgminer?

This has been discussed allot.  Just look back in a few of the recent pages.

A couple of folks have changed the code to add a longer wait and the authors have it fixed in the git tree.  But the fix hasn't been released yet.  So you can compile the code yourself and test it or wait for the next release.
Sam

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
ewibit
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2128


"Highest ROI crypto infrastructure"


View Profile
June 15, 2013, 08:17:08 PM
 #11056

A couple of folks have changed the code to add a longer wait and the authors have it fixed in the git tree.  But the fix hasn't been released yet.  So you can compile the code yourself and test it or wait for the next release.
Sam
is it possible that this has the same reason:


a few days it has run with 7 Block erupter without Problems, then it has begun to error
it is the same hub as before, (I have changed nothing), then I tried another hub, another port, cgminer different versions, -> always errors
(Ubuntu 12.04)
TIA


           ▄████████▄           ▄███████▄
          ████████████▄       ▄███████████
         ██████████████████████████████████
         ██████████████████████████████████
         ██████████████████████████████████                                              █████
          ████████████▀       ▀███████████                                               █████
            ▀██████▀            ▀██████▀                                                     
   ▄▄▄▄▄▄              ▄▄▄▄▄▄             █████████      ███████████    ████▒     █████  █████     ▄█████████▄     ███████████
 ██████████          ██████████          ███████████▒    ████████████    ████     ████   █████    █████████████    ████████████
█████████████       ████████████        ████     ████    ████    ▒████   █████   ████    █████   ▒████     ████▒   ████▒  ░░████
█████████████      ██████████████      ██████████████▒   ████     ████    ████   ████    █████   ████      ▒████   ████▒    ████
█████████████      ██████████████      █████▒▒▒▒▒▒▒▒▒    ████     ████     ████ ████     █████   ████▒     ▒████   ████▒    ████
█████████████       ████████████        ████▒            ████     ████      ███████      █████    ████     ████    ████▒    ████
 ▀█████████▀         ▀████████▀          ███████████     ████     ████      ▒█████       █████     ███████████     ████▒    ████
                                           ▀██████▒      ████     ████       ▒███        █████       ▀█████▀       ████▒    ████
           ▄████████▄          ▄████████▄
          ████████████▄      ▄████████████
         ██████████████████████████████████
         ██████████████████████████████████
          ████████████████████████████████
           ██████████▀        ▀██████████ 
            ▀██████▀            ▀██████▀ 
    WORLD'S MOST PROFITABLE STANDARD
  OF SELF-EXPANDING CRYPTO INFRASTRUCTURE
FACEBOOK 】【 TWITTER
        ANN THREAD
TELEGRAM MEDIUM
 
  Join our ICO: 
Dec. 1-31 │ Whitepaper 
ak49er
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 248



View Profile
June 15, 2013, 08:58:28 PM
 #11057

Just wanted to chime in and say thanks for the program.  I just hooked up my first Block Erupter to go with my two GPUs and after getting the permissions sorted following the help on here I was up and running on 3.2.1 in under 10 minutes.

puppetmaster
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
June 15, 2013, 11:05:07 PM
 #11058

Hello

I am hoping you guys can help me with my cgminer crashing. First off, here are my two PC specs:


Main PC (Gaming & Mining)

Intel i7 2600K @ 4.7GHz
Asus P8P67 Deluxe
8GB DDR3 1600Mhz RAM (2x 4GB)
2x Saphire 6950's flashed with 6970 BIOS + overclocked
1x XFX 5870
AX1200i PSU
Various Hard Drives (2x SSD's, 3x HDD's)
Windows 7 Pro x64 SP1, AMD 13.6 Beta Drivers, SDK included with 13.6
CPU and 3x GPU are all under water


2nd PC (Mining 100%):

Intel G550
Asus P8P67 Pro
4GB DDR3 1333 RAM (1x 4GB)
1x Powercolour 5870
1x Sapphire 5870
Corsair HX620 PSU
1x 120GB HDD
Windows 7 Pro x64 SP1, AMD 13.6 Beta Drivers, SDK included with 13.6
2x GPU Underwater

Now my problem. Whatever I try on my main PC to mine, cgminer will always crash. My 2nd machine is happily mining LTC using CG miner. When I was first setting that up, it would crash sometimes depending on settings. I believe this to be due to the TC setting but after some switching around, the 2x 5870's are mining fine.

On my main PC, everything I have tried doesn't work including:


  • Lots of different settings in the cg miner config as well as trying to use GUI Miner. In GUI Miner it crashes just after it says "starting" on all 3 cards. I have tried varying versions of cgminer with no effect. I have tried mining BTC and LTC with no change.
  • Using a java program to generate a batch file. No effect. I have also tried using batch files and the general config for CG Miner.
  • Loading cgminer and entering the information manually in the command prompt. Its lets me enter all the information and will crash after entering the worker password.
  • Different AMD driver versions, however with 13.1 and 13.4 (the only 2 I have tried really), my PC will blue screen either during installation of the driver or upon the restart. I have used the AMD cleanup tool as well as driver cleaner. No change. I believe the blue screen is caused by a corrupt dll for CCC. I was in the process of manually extracting and replacing that file, however I couldn't delete the original from within my own Windows installation. I will try to resolve that as soon as I can (see next point)
  • I performed a clean install of Windows on a separate partition on my main SSD. I have a Windows install identical to my Mining RIG with 13.6 (as in not a copy, just installed the same software). No change. This was a very bare windows install with no overclocking on the GFX Cards. I don't think it is driver related as it works fine on my 2nd machine with 13.6 I believe.


Few things to note:

  • MY PC is 100% stable with overclocked settings, will happily run prime 95 for 12hrs+ as well as graphics benchmarks with no issues.
  • I originally had Kaspersky IS on this PC, it is currently disabled but the 2nd machine + clean install does not have any A/V installed.
  • Nothing is overheating. I am running both machines on water. On my main PC with all 3 cards @ 100%, temps are normally 55-60, 53-58 and 45-50 across the cards. 2nd PC usually has temps between 45-50.
  • Last August I managed to mine BTC with cgminer without any problems when I had 2x 6970's
  • I am currently mining BTC on this PC with the bitminter java app. No problems with this, can happily run all 3 cards at the same time and I leave the PC mining this way during the day and overnight.
  • I don't really want to use any earlier than 13.x drivers, due to the fact I game on this PC a lot. I am not worried about any drop in mining speed because of that.
  • I have worked with computers for years. I work with PC's all day in my day job (work in a local PC Shop, fixing computers etc etc) so I am very familiar with troubleshooting / fault finding.


Does anyone have any suggestions on how to resolve my problem. Been spending ages trying to get it sorted.

I have no doubt left information out. It's quite hard to remember everything for one post

Thanks in advance for any help.
spazcoin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25



View Profile
June 15, 2013, 11:52:48 PM
 #11059

I tried to setup my PC/GPU for doing LTC scrypt mining yesterday, following the directions here https://bitcointalk.org/index.php?topic=83371.0, here https://bitcointalk.org/index.php?topic=83371.msg1733884;topicseen#msg1733884, and here https://bitcointalk.org/index.php?topic=97143.0.

I installed the Litecoin client, setup a mining pool account with WeMineLTC, and was able to compile the cgminer tool, so I should have all of the necessary software tools installed. However, I have two different types of errors that occur:

1) Just after the cgminer application starts, it crashes. Windows error "cgminer.exe has stopped working". A generated logfile.txt (by adding 2>logfile.txt to command line parameters) looks like:

Quote
[2013-06-15 23:03:03] Started cgminer 3.2.1
[2013-06-15 23:03:03] Probing for an alive pool
[2013-06-15 23:03:04] Pool 0 difficulty changed to 96.000000

(and that's it, crashed)
I see this error on v3.1.0, v3.1.1, and v3.2.1 cgminer packages downloaded from http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/ as well as with the 3.2.1 version that I compiled myself. I'm guessing that this crash is just a timeout of being unable to connect to a mining server, and could be a configuration file issue. I'm starting cgminer using a batch file generated on the WeMineLTC site:
Code:
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://stratum.wemineltc.com:3333 -u spazcoin.1 -p *** -I 13 2>logfile.txt

Based on tutorial pages from others, I also tried using the following batch file for solo mining optimized use with my Radeon 5450 card:
Code:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer.exe --scrypt --shaders 80 --intensity 9 --worksize 64 -g 1 --auto-gpu --auto-fan -o http://192.168.0.5:9332 -u spazcoin.1 -p *** --failover-only -o stratum+tcp://eu.wemineltc.com:3333 -u spazcoin.1 -p *** 2>logfile.txt
However, that configuration to point to the Litecoin server on my PC (http://192.168.0.5:9332) has always been rejected by cgminer.

2) Using the v3.2.1 precompiled version, I've gotten farther (sometimes) and the cgminer application actually runs.  However, it fails to submit a piece of work to the GPU and disables the GPU thread. logfile shown below:

Quote
[2013-06-15 23:50:21] Started cgminer 3.2.1
 [2013-06-15 23:50:21] Probing for an alive pool
 [2013-06-15 23:50:22] Pool 0 difficulty changed to 96.000000
 [2013-06-15 23:50:31] Network diff set to 46.7M
 [2013-06-15 23:50:31] Error -55: Enqueueing kernel onto command queue. (clEnqueueNDRangeKernel)
 [2013-06-15 23:50:31] GPU 0 failure, disabling!
 [2013-06-15 23:50:31] Thread 0 being disabled
 [2013-06-15 23:56:36] Stratum from pool 0 detected new block
 [2013-06-15 23:59:43] Stratum from pool 0 detected new block
 [2013-06-16 00:01:38] Stratum from pool 0 detected new block

I've searched through the forums and read the OpenCL documentation for that clEnqueueNDRangeKernel command, but I can't figure out what is causing the problem with enqueueing the kernel. If I exit cgminer (using 'q'), I get the following statistics, so clearly nothing is running:

Quote
Summary of runtime statistics:

 [2013-06-16 00:44:00] Started at [2013-06-15 23:50:22]
 [2013-06-16 00:44:00] Pool: stratum+tcp://stratum.wemineltc.com:3333

 [2013-06-16 00:44:00] Runtime: 0 hrs : 53 mins : 29 secs
 [2013-06-16 00:44:00] Average hashrate: 0.0 Kilohash/s
 [2013-06-16 00:44:00] Solved blocks: 0
 [2013-06-16 00:44:00] Best share difficulty: 0
 [2013-06-16 00:44:00] Share submissions: 0
 [2013-06-16 00:44:00] Accepted shares: 0
 [2013-06-16 00:44:00] Rejected shares: 0
 [2013-06-16 00:44:00] Accepted difficulty shares: 0
 [2013-06-16 00:44:00] Rejected difficulty shares: 0
 [2013-06-16 00:44:00] Hardware errors: 0
 [2013-06-16 00:44:00] Utility (accepted shares / min): 0.00/min

 [2013-06-16 00:44:00] Work Utility (diff1 shares solved / min): 0.00/min

 [2013-06-16 00:44:00] Stale submissions discarded due to new blocks: 0

 [2013-06-16 00:44:00] Unable to get work from server occasions: 0

 [2013-06-16 00:44:00] Work items generated locally: 142
 [2013-06-16 00:44:00] Submitting work remotely delay occasions: 0
 [2013-06-16 00:44:00] New blocks detected on network: 16

 [2013-06-16 00:44:00] Summary of per device statistics:

 [2013-06-16 00:44:00] GPU0                | (5s):0.000 (avg):0.000h/s | A:0 R:0
 HW:0 U:0.0/m I:13
 [2013-06-16 00:44:00]


BTW, I also downloaded the 'reaper' miner (http://zerosignalgame.com/reaperv13beta4_32.zip), but when I run it, it also stops working, just after printing a line saying
Quote
Compiling kernel... this could take up to 2 minutes.
Therefore, maybe these issues are linked and pointing to an issue with my graphics card.

OS: Windows 7 64-bit.
Graphics Card: ATI Radeon HD 5450 - driver 12.1 installed today

hahahafr
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 432


DIMPAY: Invest for Tomorrow.Today.


View Profile
June 16, 2013, 12:06:19 AM
 #11060

Question: Did the cgminer developers receive their BFL Single SC development unit?

Pages: « 1 ... 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 [553] 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 ... 842 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!