Bitcoin Forum
April 22, 2024, 08:00:51 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 [112] 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 ... 363 »
  Print  
Author Topic: SRBMiner Cryptonight AMD GPU Miner V1.9.3 - native algo switching  (Read 237202 times)
doktor83 (OP)
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 2520
Merit: 626


View Profile WWW
May 29, 2018, 10:54:16 AM
 #2221

my rig have a strange pattern, every 48 hours nontsop mining will get 90 Celcius shutdown , while my GPU not showing any burned effect , anyone know how to fixed this ?

i'm using SRB latest version.

Quote
had same issue when running SRB 1.5.1 on windows 1803 update. So when i rollback to 1709 windows 10, everything look fine.

So, if you updated to 1803 probably that's causing the problem, or worse if your gpu's are really getting to 90c.

By default if not set "shutdown_temperature", is set to 90c. I will just disable this default setup, so if "shutdown_temperature" is not explicitly set in config, it wont be enabled and no more problems on 1803.

i not set the "shutdown_temperature" and the rig make a reboot and his freeze, i have Windows Version 1709 :9
Same for me. Set "shutdown_temperature" or not in config file the result same. My rig alway auto shutdown. My card very cool at 50c. I will test new ver 1.5.6 today

Its not set automatically to 90c anymore, so you shouldnt have a prpblem anymore. Report please  Smiley
just run 5 minuties in 1.5.6, when one of gpu hash rate = 0 cause  maybe i OC too hight your tool make my rig hang remotely, cant use teamview and vnc. i am going back home to connect my rig to monitor and use mouse to close tool and run again Cheesy. Can you fix pls ?

fix what?

SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
You get merit points when someone likes your post enough to give you some. And for every 2 merit points you receive, you can send 1 merit point to someone else!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
maximumgame
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
May 29, 2018, 11:24:19 AM
 #2222

When one of vga down or disable or hang.
If use claymore just teamview reduce OC and reset program.
If use SRBminer when one of vga hash rate = 0, i cant use teamview cause it often make teamview network disable.
doktor83 (OP)
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 2520
Merit: 626


View Profile WWW
May 29, 2018, 11:35:13 AM
 #2223

When one of vga down or disable or hang.
If use claymore just teamview reduce OC and reset program.
If use SRBminer when one of vga hash rate = 0, i cant use teamview cause it often make teamview network disable.

There is a watchdog that restarts miner when some of the gpu's hangs, but in some occasions it can't do anything if your rig freezes for example.
Claymore can't save you from a windows freeze too Smiley

Anyway, you can try to disable the watchdog with the --disablegpuwatchdog added in .bat

SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
maximumgame
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
May 29, 2018, 11:48:05 AM
 #2224

no my rig not freeze. it only hang and make teamview disable. i connect monitor and can use mouse to close and run again
doktor83 (OP)
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 2520
Merit: 626


View Profile WWW
May 29, 2018, 11:51:56 AM
 #2225

no my rig not freeze. it only hang and make teamview disable. i connect monitor and can use mouse to close and run again

probably gpu driver resets itself, but that shouldn't get TV disabled Smiley

SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
JuanHungLo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 935
Merit: 1001


I don't always drink...


View Profile
May 29, 2018, 11:58:23 AM
 #2226

no my rig not freeze. it only hang and make teamview disable. i connect monitor and can use mouse to close and run again

probably gpu driver resets itself, but that shouldn't get TV disabled Smiley

I can confirm that this behavior does happen.  Hard reboot required at times when gpu driver resets, but not every time.

Bull markets are born on pessimism, grow on skepticism, mature on optimism, and die on euphoria. - John Templeton
Iamtutut
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 1120
Merit: 131


View Profile
May 29, 2018, 12:49:49 PM
 #2227

I have an issue, without any incorrect share my IP adress has been banned from pools of different coins (arto & graft); how can that be possible ?
dingdongtobias
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 156
Merit: 0


View Profile
May 29, 2018, 12:51:54 PM
 #2228

I have an issue, without any incorrect share my IP adress has been banned from pools of different coins (arto & graft); how can that be possible ?

maybe ask the pool and give them your ip address that has been banned
vmozara
Member
**
Offline Offline

Activity: 190
Merit: 59


View Profile
May 29, 2018, 12:59:11 PM
 #2229

Hello,

I have arduino setup that pings my computer, for example, when using xmr stak arduino is pingg port 450 and makes a hard reset if the rig is frozen. Does a srbminer have something like this, like a page that can be used for monitoring, that I can use to ping with arduino, to reset the rig if miner/rig is frozen?

Thanks!
dragonmike
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1274
Merit: 556



View Profile
May 29, 2018, 01:02:13 PM
 #2230

no my rig not freeze. it only hang and make teamview disable. i connect monitor and can use mouse to close and run again

probably gpu driver resets itself, but that shouldn't get TV disabled Smiley

I can confirm that this behavior does happen.  Hard reboot required at times when gpu driver resets, but not every time.
I've just noticed that in general it's getting difficult to connect with Teamviewer since the ominous 1803 Windows 10 update. For whatever reason my rigs regularly become unresponsive for 10-20 sec repeatedly. Miner seems to still be doing its stuff but it's just extremely annoying when you can't connect or it takes you several tries to do so.
doktor83 (OP)
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 2520
Merit: 626


View Profile WWW
May 29, 2018, 01:14:03 PM
 #2231

no my rig not freeze. it only hang and make teamview disable. i connect monitor and can use mouse to close and run again

probably gpu driver resets itself, but that shouldn't get TV disabled Smiley

I can confirm that this behavior does happen.  Hard reboot required at times when gpu driver resets, but not every time.
I've just noticed that in general it's getting difficult to connect with Teamviewer since the ominous 1803 Windows 10 update. For whatever reason my rigs regularly become unresponsive for 10-20 sec repeatedly. Miner seems to still be doing its stuff but it's just extremely annoying when you can't connect or it takes you several tries to do so.

I am using AnyDesk, since TeamV disconnects me after 1 minute Smiley

SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
doktor83 (OP)
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 2520
Merit: 626


View Profile WWW
May 29, 2018, 01:15:32 PM
 #2232

Hello,

I have arduino setup that pings my computer, for example, when using xmr stak arduino is pingg port 450 and makes a hard reset if the rig is frozen. Does a srbminer have something like this, like a page that can be used for monitoring, that I can use to ping with arduino, to reset the rig if miner/rig is frozen?

Thanks!

if the rig is frozen a ping wont get to the network card Grin

SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
CharlieCox
Member
**
Offline Offline

Activity: 212
Merit: 12


View Profile
May 29, 2018, 01:48:28 PM
 #2233

if the rig is frozen a ping wont get to the network card Grin

Exactly, so when there is no ping, that means the rig needs to be reset. Arduino send signal to one of its pins, triggers a relay connected to that pin. The relay switch is connected in parallel with the turn on / shut down button on the motherboard, and voila. The rig gets reset.
doktor83 (OP)
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 2520
Merit: 626


View Profile WWW
May 29, 2018, 01:51:54 PM
 #2234

if the rig is frozen a ping wont get to the network card Grin

Exactly, so when there is no ping, that means the rig needs to be reset. Arduino send signal to one of its pins, triggers a relay connected to that pin. The relay switch is connected in parallel with the turn on / shut down button on the motherboard, and voila. The rig gets reset.

well this makes sense now i understand what he meant

SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
dragonmike
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1274
Merit: 556



View Profile
May 29, 2018, 01:56:30 PM
 #2235

no my rig not freeze. it only hang and make teamview disable. i connect monitor and can use mouse to close and run again

probably gpu driver resets itself, but that shouldn't get TV disabled Smiley

I can confirm that this behavior does happen.  Hard reboot required at times when gpu driver resets, but not every time.
I've just noticed that in general it's getting difficult to connect with Teamviewer since the ominous 1803 Windows 10 update. For whatever reason my rigs regularly become unresponsive for 10-20 sec repeatedly. Miner seems to still be doing its stuff but it's just extremely annoying when you can't connect or it takes you several tries to do so.

I am using AnyDesk, since TeamV disconnects me after 1 minute Smiley
Oh it's not a Teamviewer issue, it's a Win10 issue (of course). But might affect people's perception that your miner might be at fault (obviously Cheesy)!

I still can't believe the retardation of Microsoft to push through these updates that force a down(!)grade of video drivers. Why would they do that, it's just plain fukced up. All mining-specific registry edits get kicked out. All needs to be re-installed, re-patched, reg keys amended (disabling Crossfire and ULPS, adding Dword for compute mode) for every card.

/rant over.
ALEX_RAA
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 78
Merit: 0


View Profile
May 29, 2018, 02:11:10 PM
Last edit: May 29, 2018, 02:23:51 PM by ALEX_RAA
 #2236

v. 1.5.6 still have problem - if some gpus stop hashing the miner not hangs but just stoped and not showing any information further. So if i see that and press  some key (space or h for example) it will show that gpu's hash speed is 0 and make reconnect to pool and after it will work good for some time.
doktor83 (OP)
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 2520
Merit: 626


View Profile WWW
May 29, 2018, 02:27:39 PM
 #2237

v. 1.5.6 still have problem - if some gpus stop hashing the miner not hangs but just stoped and not showing any information further. So if i see that and press  some key (space or h for example) it will show that gpu's hash speed is 0 and make reconnect to pool and after it will work good for some time.

sorry but i dont understand,can you turn on logging and share that?

SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
nordmann666
Member
**
Offline Offline

Activity: 361
Merit: 16


View Profile
May 29, 2018, 02:35:37 PM
 #2238

v. 1.5.6 still have problem - if some gpus stop hashing the miner not hangs but just stoped and not showing any information further. So if i see that and press  some key (space or h for example) it will show that gpu's hash speed is 0 and make reconnect to pool and after it will work good for some time.

sorry but i dont understand,can you turn on logging and share that?

i asked this days if you know the developer - i tried the programm and it works now (with threashold)


it checks the miner and you can set a threshold - the miner restart without a problem if there is no hash (miner stopped or hanged) or low hash

https://github.com/rbicelli/minerguarddog

doktor83 (OP)
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 2520
Merit: 626


View Profile WWW
May 29, 2018, 02:47:47 PM
 #2239

v. 1.5.6 still have problem - if some gpus stop hashing the miner not hangs but just stoped and not showing any information further. So if i see that and press  some key (space or h for example) it will show that gpu's hash speed is 0 and make reconnect to pool and after it will work good for some time.

sorry but i dont understand,can you turn on logging and share that?

i asked this days if you know the developer - i tried the programm and it works now (with threashold)


it checks the miner and you can set a threshold - the miner restart without a problem if there is no hash (miner stopped or hanged) or low hash

https://github.com/rbicelli/minerguarddog



after reading it again, it doesnt sound that the gpu crashed, because then a reconnect to a pool wouldn help. it sounds more like there was no job for the gpu for a long time? this is why i need some logs, without it i cant know what happened.

SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
CharlieCox
Member
**
Offline Offline

Activity: 212
Merit: 12


View Profile
May 29, 2018, 02:48:15 PM
 #2240

well this makes sense now i understand what he meant

Yes, I use the --remoteaccess feature of cast-xmr and that is the main reason I cannot switch my two Vega rigs to SRB Wink

Documentation says "Remote access to get current status at http://127.0.0.1:7777 in JSON format", so I simply try to read JSON from that port for each of the machines. I use Raspberry Pi. If one of the machines did not respond, that means that cast-xmr is unresponsive (or the entire machine for that matter). The Raspberry Pi sends me a push message on my phone so I can check what seems to be wrong.

I don't like to auto reset the machines without me checking what actually went wrong, but I do it manually by logging in to my Raspberry. I have written a Python script which allows me to control 8 relay switches. I can soft shut down or turn the machine on (short power button press) or reset it (long power button press).

I'll be watching this topic and as soon as this option is added to SRB, I'll give it a chance.

Pozz Wink
Pages: « 1 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 [112] 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 ... 363 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!