Bitcoin Forum
November 18, 2018, 03:50:04 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.0 [Torrent].
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 [113] 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 ... 270 »
  Print  
Author Topic: SRBMiner Cryptonight AMD GPU Miner V1.7.0 - native algo switching  (Read 135362 times)
666damien666
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
May 29, 2018, 09:38:26 AM
 #2241

Hello, I have the problem in between, the miner complained that he overheated and then want to restart. then the mining rig crashes. I have 5 Vega 64 in the rig and use version 1.5.5.1, do you have an idea? What's weird is that I have a second rig with 3 x Vega 64 and this is crashes at the same time. Sometimes the whole works without problems 3 days...

does it say "critical shutdown, temperature reach 90C" ?? i had same issue when running SRB 1.5.1 on windows 1803 update. So when i rollback to 1709 windows 10, everything look fine.

have you checked, maybe it really reached 90c ?  Shocked

No, it doesnt reached 90c, my GPU is 45c Smiley
1542556204
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542556204

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542556204
Reply with quote  #2

1542556204
Report to moderator
1542556204
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542556204

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542556204
Reply with quote  #2

1542556204
Report to moderator
1542556204
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542556204

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542556204
Reply with quote  #2

1542556204
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1542556204
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542556204

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542556204
Reply with quote  #2

1542556204
Report to moderator
1542556204
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542556204

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542556204
Reply with quote  #2

1542556204
Report to moderator
1542556204
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542556204

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542556204
Reply with quote  #2

1542556204
Report to moderator
666damien666
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
May 29, 2018, 09:45:37 AM
 #2242

my rig have a strange pattern, every 48 hours nontsop mining will get 90 Celcius shutdown , while my GPU not showing any burned effect , anyone know how to fixed this ?

i'm using SRB latest version.

Quote
had same issue when running SRB 1.5.1 on windows 1803 update. So when i rollback to 1709 windows 10, everything look fine.

So, if you updated to 1803 probably that's causing the problem, or worse if your gpu's are really getting to 90c.

By default if not set "shutdown_temperature", is set to 90c. I will just disable this default setup, so if "shutdown_temperature" is not explicitly set in config, it wont be enabled and no more problems on 1803.

i not set the "shutdown_temperature" and the rig make a reboot and his freeze, i have Windows Version 1709 :9
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 570


View Profile WWW
May 29, 2018, 10:02:33 AM
 #2243

V1.5.6

- Added support for Cryptonight B2N
- Added parameter "min_rig_speed" in config file
- Added parameter "main_pool_reconnect" in config file
- Added optional parameter --resetfans in .bat
- "shutdown_temperature" parameter now must be set to a value > 0 to get activated
- Added 1 min avg hashrate display
- Fixed a bug in watchdog restarting process
- Added support for CPU builtin OpenCL GPU (just for fun)


+ Cryptonight B2N is for Bitcoin2Network coin
+ "min_rig_speed" parameter defines the average hashrate we want to maintain. If 5 min average hashrate is less than the value we defined, restart miner. This option expects you to enter a value in H/S
+  "main_pool_reconnect" minimum value is 180 seconds (3 min), defines how often should miner try to reconnect back to main pool if not mining on it currently. If not set default value is 10 minutes.
It is activated only when it can't connect to main pool from the reconnecting process, so if user changes pool by pressing P, it won't try to connect back to main pool, because user changed the pool himself.
+ Removed auto fan reset on miner exit and put new parameter in bat : --resetfans, which if used resets fans to default settings on miner exit
+ CPU builtin OpenCL GPU

Tested and works on Intel HD 3000 builtin GPU

If user wants to use it has to put --usecpuopencl in bat, and define cpu_conf in config:

"cpu_conf":
[
   { "intensity" : 1, "worksize" : 1, "threads" : 1}
]

you can use "platform" : number , if not used, autodetected

This option is here more mostly for fun, as it hashes slower than a CPU miner would.
The OpenCL kernel is totally unoptimised, so maybe in the future if i get very motivated, i will look into speeding it up, if it's achiveable.

But hey, it's available, you can use it if you want

Tested and works on Intel HD 3000 builtin GPU

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner thread - HERE
http://www.srbminer.com
maximumgame
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
May 29, 2018, 10:23:18 AM
 #2244

my rig have a strange pattern, every 48 hours nontsop mining will get 90 Celcius shutdown , while my GPU not showing any burned effect , anyone know how to fixed this ?

i'm using SRB latest version.

Quote
had same issue when running SRB 1.5.1 on windows 1803 update. So when i rollback to 1709 windows 10, everything look fine.

So, if you updated to 1803 probably that's causing the problem, or worse if your gpu's are really getting to 90c.

By default if not set "shutdown_temperature", is set to 90c. I will just disable this default setup, so if "shutdown_temperature" is not explicitly set in config, it wont be enabled and no more problems on 1803.

i not set the "shutdown_temperature" and the rig make a reboot and his freeze, i have Windows Version 1709 :9
Same for me. Set "shutdown_temperature" or not in config file the result same. My rig alway auto shutdown. My card very cool at 50c. I will test new ver 1.5.6 today
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 570


View Profile WWW
May 29, 2018, 10:32:31 AM
 #2245

my rig have a strange pattern, every 48 hours nontsop mining will get 90 Celcius shutdown , while my GPU not showing any burned effect , anyone know how to fixed this ?

i'm using SRB latest version.

Quote
had same issue when running SRB 1.5.1 on windows 1803 update. So when i rollback to 1709 windows 10, everything look fine.

So, if you updated to 1803 probably that's causing the problem, or worse if your gpu's are really getting to 90c.

By default if not set "shutdown_temperature", is set to 90c. I will just disable this default setup, so if "shutdown_temperature" is not explicitly set in config, it wont be enabled and no more problems on 1803.

i not set the "shutdown_temperature" and the rig make a reboot and his freeze, i have Windows Version 1709 :9
Same for me. Set "shutdown_temperature" or not in config file the result same. My rig alway auto shutdown. My card very cool at 50c. I will test new ver 1.5.6 today

Its not set automatically to 90c anymore, so you shouldnt have a prpblem anymore. Report please  Smiley

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner thread - HERE
http://www.srbminer.com
maximumgame
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
May 29, 2018, 10:51:33 AM
 #2246

my rig have a strange pattern, every 48 hours nontsop mining will get 90 Celcius shutdown , while my GPU not showing any burned effect , anyone know how to fixed this ?

i'm using SRB latest version.

Quote
had same issue when running SRB 1.5.1 on windows 1803 update. So when i rollback to 1709 windows 10, everything look fine.

So, if you updated to 1803 probably that's causing the problem, or worse if your gpu's are really getting to 90c.

By default if not set "shutdown_temperature", is set to 90c. I will just disable this default setup, so if "shutdown_temperature" is not explicitly set in config, it wont be enabled and no more problems on 1803.

i not set the "shutdown_temperature" and the rig make a reboot and his freeze, i have Windows Version 1709 :9
Same for me. Set "shutdown_temperature" or not in config file the result same. My rig alway auto shutdown. My card very cool at 50c. I will test new ver 1.5.6 today

Its not set automatically to 90c anymore, so you shouldnt have a prpblem anymore. Report please  Smiley
just run 5 minuties in 1.5.6, when one of gpu hash rate = 0 cause  maybe i OC too hight your tool make my rig hang remotely, cant use teamview and vnc. i am going back home to connect my rig to monitor and use mouse to close tool and run again Cheesy. Can you fix pls ?
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 570


View Profile WWW
May 29, 2018, 10:54:16 AM
 #2247

my rig have a strange pattern, every 48 hours nontsop mining will get 90 Celcius shutdown , while my GPU not showing any burned effect , anyone know how to fixed this ?

i'm using SRB latest version.

Quote
had same issue when running SRB 1.5.1 on windows 1803 update. So when i rollback to 1709 windows 10, everything look fine.

So, if you updated to 1803 probably that's causing the problem, or worse if your gpu's are really getting to 90c.

By default if not set "shutdown_temperature", is set to 90c. I will just disable this default setup, so if "shutdown_temperature" is not explicitly set in config, it wont be enabled and no more problems on 1803.

i not set the "shutdown_temperature" and the rig make a reboot and his freeze, i have Windows Version 1709 :9
Same for me. Set "shutdown_temperature" or not in config file the result same. My rig alway auto shutdown. My card very cool at 50c. I will test new ver 1.5.6 today

Its not set automatically to 90c anymore, so you shouldnt have a prpblem anymore. Report please  Smiley
just run 5 minuties in 1.5.6, when one of gpu hash rate = 0 cause  maybe i OC too hight your tool make my rig hang remotely, cant use teamview and vnc. i am going back home to connect my rig to monitor and use mouse to close tool and run again Cheesy. Can you fix pls ?

fix what?

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner thread - HERE
http://www.srbminer.com
maximumgame
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
May 29, 2018, 11:24:19 AM
 #2248

When one of vga down or disable or hang.
If use claymore just teamview reduce OC and reset program.
If use SRBminer when one of vga hash rate = 0, i cant use teamview cause it often make teamview network disable.
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 570


View Profile WWW
May 29, 2018, 11:35:13 AM
 #2249

When one of vga down or disable or hang.
If use claymore just teamview reduce OC and reset program.
If use SRBminer when one of vga hash rate = 0, i cant use teamview cause it often make teamview network disable.

There is a watchdog that restarts miner when some of the gpu's hangs, but in some occasions it can't do anything if your rig freezes for example.
Claymore can't save you from a windows freeze too Smiley

Anyway, you can try to disable the watchdog with the --disablegpuwatchdog added in .bat

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner thread - HERE
http://www.srbminer.com
maximumgame
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
May 29, 2018, 11:48:05 AM
 #2250

no my rig not freeze. it only hang and make teamview disable. i connect monitor and can use mouse to close and run again
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 570


View Profile WWW
May 29, 2018, 11:51:56 AM
 #2251

no my rig not freeze. it only hang and make teamview disable. i connect monitor and can use mouse to close and run again

probably gpu driver resets itself, but that shouldn't get TV disabled Smiley

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner thread - HERE
http://www.srbminer.com
JuanHungLo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 914
Merit: 1001


I don't always drink...


View Profile
May 29, 2018, 11:58:23 AM
 #2252

no my rig not freeze. it only hang and make teamview disable. i connect monitor and can use mouse to close and run again

probably gpu driver resets itself, but that shouldn't get TV disabled Smiley

I can confirm that this behavior does happen.  Hard reboot required at times when gpu driver resets, but not every time.

Bull markets are born on pessimism, grow on skepticism, mature on optimism, and die on euphoria. - John Templeton
Iamtutut
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 266
Merit: 3


View Profile
May 29, 2018, 12:49:49 PM
 #2253

I have an issue, without any incorrect share my IP adress has been banned from pools of different coins (arto & graft); how can that be possible ?
dingdongtobias
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 137
Merit: 0


View Profile
May 29, 2018, 12:51:54 PM
 #2254

I have an issue, without any incorrect share my IP adress has been banned from pools of different coins (arto & graft); how can that be possible ?

maybe ask the pool and give them your ip address that has been banned
vmozara
Member
**
Offline Offline

Activity: 155
Merit: 50


View Profile
May 29, 2018, 12:59:11 PM
 #2255

Hello,

I have arduino setup that pings my computer, for example, when using xmr stak arduino is pingg port 450 and makes a hard reset if the rig is frozen. Does a srbminer have something like this, like a page that can be used for monitoring, that I can use to ping with arduino, to reset the rig if miner/rig is frozen?

Thanks!
dragonmike
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 530



View Profile
May 29, 2018, 01:02:13 PM
 #2256

no my rig not freeze. it only hang and make teamview disable. i connect monitor and can use mouse to close and run again

probably gpu driver resets itself, but that shouldn't get TV disabled Smiley

I can confirm that this behavior does happen.  Hard reboot required at times when gpu driver resets, but not every time.
I've just noticed that in general it's getting difficult to connect with Teamviewer since the ominous 1803 Windows 10 update. For whatever reason my rigs regularly become unresponsive for 10-20 sec repeatedly. Miner seems to still be doing its stuff but it's just extremely annoying when you can't connect or it takes you several tries to do so.


░░░░░░░░░░░░░░░███████████████░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░██████████████████████░░░░░░
░░░░░░░░░░░█████████████████████████░░░░
░░░░░░░░░█████████░░░░░░░░░░░████████░░░
░░░░░░░░███████░░░░░░░░░░░░░░░░███████░░
░░░░░░░███████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████░░
░░░░░░░███████░░░░░░░░░░░░░█████░██████░
░░░░░░░██████░░░░░█░░░░░████████░██████░
░░░░░░░███████░░░███░░░████░░███░██████░
░░░░░░░███████░░██░██░████░░███░░█████░░
░░░░░░░░██████░░██░░█░███░░███░░██████░░
░░░░░░░░░███████░██░█░█░░░███░░██████░░░
░░░░░░░░░░░██████░███░░░███░░░█████░░░░░
░░░░░░░░░██░░████░░░░░░██░░░██████░░░░░░
░░░░░░░░████░░░░░██████░░░█████░░░░░░░░░
░░░░░░░░███████░░░░░░░░░███░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░█████████████░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░███░░░█████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░██████░░░███░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░██████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
▂▂ ▃▃ ▅ ▆ ▇ █ TeraWATT █ ▇ ▆ ▅ ▃▃ ▂▂
Global LED Adoption Through Blockchain Technology
≒≒≒≒≒≒≒≒≒『ICO IS LIVE』≒≒≒≒≒≒≒≒≒
WEBSITE』『WHITEPAPER
≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒
TWITTER』『TELEGRAM
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 570


View Profile WWW
May 29, 2018, 01:14:03 PM
 #2257

no my rig not freeze. it only hang and make teamview disable. i connect monitor and can use mouse to close and run again

probably gpu driver resets itself, but that shouldn't get TV disabled Smiley

I can confirm that this behavior does happen.  Hard reboot required at times when gpu driver resets, but not every time.
I've just noticed that in general it's getting difficult to connect with Teamviewer since the ominous 1803 Windows 10 update. For whatever reason my rigs regularly become unresponsive for 10-20 sec repeatedly. Miner seems to still be doing its stuff but it's just extremely annoying when you can't connect or it takes you several tries to do so.

I am using AnyDesk, since TeamV disconnects me after 1 minute Smiley

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner thread - HERE
http://www.srbminer.com
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 570


View Profile WWW
May 29, 2018, 01:15:32 PM
 #2258

Hello,

I have arduino setup that pings my computer, for example, when using xmr stak arduino is pingg port 450 and makes a hard reset if the rig is frozen. Does a srbminer have something like this, like a page that can be used for monitoring, that I can use to ping with arduino, to reset the rig if miner/rig is frozen?

Thanks!

if the rig is frozen a ping wont get to the network card Grin

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner thread - HERE
http://www.srbminer.com
CharlieCox
Member
**
Offline Offline

Activity: 199
Merit: 12


View Profile
May 29, 2018, 01:48:28 PM
 #2259

if the rig is frozen a ping wont get to the network card Grin

Exactly, so when there is no ping, that means the rig needs to be reset. Arduino send signal to one of its pins, triggers a relay connected to that pin. The relay switch is connected in parallel with the turn on / shut down button on the motherboard, and voila. The rig gets reset.
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 570


View Profile WWW
May 29, 2018, 01:51:54 PM
 #2260

if the rig is frozen a ping wont get to the network card Grin

Exactly, so when there is no ping, that means the rig needs to be reset. Arduino send signal to one of its pins, triggers a relay connected to that pin. The relay switch is connected in parallel with the turn on / shut down button on the motherboard, and voila. The rig gets reset.

well this makes sense now i understand what he meant

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner thread - HERE
http://www.srbminer.com
Pages: « 1 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 [113] 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 ... 270 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!